Free Online JC PURE INSPIRATION for free birds 🐦 🦢 🦅 to grow fruits 🍍 🍊 🥑 🥭 🍇 🍌 🍎 🍉 🍒 🍑 🥝 vegetables 🥦 🥕 🥗 🥬 🥔 🍆 🥜 🪴 🌱 🎃 🫑 🍅🍜 🧅 🍄 🍝 🥗 🥒 🌽 🍏 🫑 🌳 🍓 🍊 🥥 🌵 🍈 🌰 🇧🇧 🫐 🍅 🍐 🫒 Youniversity
Kushinara NIBBĀNA Bhumi Pagoda White Home, Puniya Bhumi Bengaluru, Prabuddha Bharat International.
Categories:

Archives:
Meta:
June 2019
M T W T F S S
« May   Jul »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
06/03/19
LESSONS 3011 Tue 4 Jun 2019 Tipitaka - DO GOOD BE MINDFUL is the Essence of the Words of the Awakened One with Awareness Tipitaka is the MEDITATION PRACTICE in BUDDHA’S OWN WORDS for welfare, happiness and peace on the path of Eternal Bliss as Final Goal Mahāsatipaṭṭhāna Sutta — Attendance on awareness — [ mahā+satipaṭṭhāna ] from Analytic Insight Net -Hi Tech Radio Free Animation Clipart Online and Offline Tipiṭaka Law Research & Practice University
 in
 112 CLASSICAL LANGUAGES Paṭisambhidā Jāla-Abaddha Paripanti Tipiṭaka nīti Anvesanā ca Paricaya Nikhilavijjālaya ca ñātibhūta Pavatti Nissāya http://sarvajan.ambedkar.org anto 112 Seṭṭhaganthāyatta Bhās through up a levelhttp://sarvajan.ambedkar.orgup a level Buddhasasana “In the Buddha you see clearly a man, simple, devout, alone, battling for light, a vivid human personality, not a myth. He too gave a message to mankind universal in character.” TIPITAKA BUDDHA SASANA KUSHINARA PARINIBBANA BHOOMI TBSKPB 668, 5A Main Road, 8th Cross HAL III Stage Bengaluru - 560075 Karnataka India Ph: 91 (080) 25203792 Email: buddhasaid2us@gmail.com, http://sarvajan.ambedkar.org http://www.orgsites.com/oh/awakenedone/ Awakeness Practices All 84,000 Khandas As Found in the Pali Suttas Traditionally there are 84,000 Dhamma Doors - 84,000 ways to get Awakeness. Maybe so; certainly the Buddha taught a large number of practices that lead to Awakeness. This web page attempts to catalogue those found in the Pali Suttas (DN, MN, SN, AN, Ud & Sn 1). There are 3 sections: The discourses of Buddha are divided into 84,000, as to separate addresses. The division includes all that was spoken by Buddha.”I received from Buddha,” said Ananda, “82,000 Khandas, and from the priests 2000; these are 84,000 Khandas maintained by me.” They are divided into 275,250, as to the stanzas of the original text, and into 361,550, as to the stanzas of the commentary. All the discourses including both those of Buddha and those of the commentator, are divided into 2,547 banawaras, containing 737,000 stanzas, and 29,368,000 separate letters. in 65) Classical Macedonian-Класичен македонски,66) Classical Malagasy,67) Classical Malay-Melayu Klasik,69) Classical Maltese-Klassiku Malti,70) Classical Maori-Maori Maori,72) Classical Mongolian-Сонгодог Монгол,73) Classical Myanmar (Burmese)-Classical မြန်မာ (ဗမာ),
Filed under: General
Posted by: site admin @ 3:22 am


LESSONS 3011  Tue 4 Jun 2019

Tipitaka - DO GOOD BE MINDFUL is the Essence of the Words of the Awakened One with Awareness

Tipitaka is the MEDITATION
PRACTICE in BUDDHA’S OWN WORDS for welfare, happiness and peace on the
path of Eternal Bliss as Final Goal

Mahāsatipaṭṭhāna Sutta —
Attendance on awareness — [ mahā+satipaṭṭhāna ]from

Analytic Insight Net -Hi Tech Radio Free Animation Clipart Online and Offline Tipiṭaka Law Research & Practice University
 in
 112 CLASSICAL LANGUAGES

Paṭisambhidā Jāla-Abaddha Paripanti Tipiṭaka nīti Anvesanā ca


Paricaya Nikhilavijjālaya ca ñātibhūta Pavatti Nissāyahttp://sarvajan.ambedkar.org anto 112 Seṭṭhaganthāyatta Bhās

 through 

up a levelhttp://sarvajan.ambedkar.orgup a levelBuddhasasana

“In the Buddha you see clearly a man, simple, devout, alone,
battling for light, a vivid human personality, not a myth. He too gave a
message to
mankind universal in character.”

TIPITAKA BUDDHA SASANA KUSHINARA PARINIBBANA BHOOMI
TBSKPB

668,
5A Main Road, 8th Cross HAL III Stage Bengaluru - 560075 Karnataka
India Ph: 91 (080) 25203792 Email:
buddhasaid2us@gmail.com, http://sarvajan.ambedkar.org


http://www.orgsites.com/oh/awakenedone/

Awakeness Practices

All 84,000 Khandas As Found in the Pali Suttas

Traditionally there  are 84,000 Dhamma Doors - 84,000 ways to get
Awakeness. Maybe so; certainly the Buddha taught a large number of
practices that lead to Awakeness. This web page attempts to catalogue
those found in the Pali Suttas (DN, MN, SN, AN, Ud & Sn 1).

There are 3 sections:

The discourses of Buddha are divided into 84,000, as to separate
addresses. The division includes all that was spoken by Buddha.”I
received from Buddha,” said Ananda, “82,000 Khandas, and  from the
priests 2000; these are 84,000 Khandas maintained by me.” They are
divided into 275,250, as to the stanzas of the original text, and into
361,550, as to the stanzas of the commentary. All the discourses
including both those of Buddha and those of the commentator, are
divided  into 2,547 banawaras, containing 737,000 stanzas, and
29,368,000 separate letters.in 65) Classical Macedonian-Класичен македонски,66) Classical Malagasy,67) Classical Malay-Melayu Klasik,69) Classical Maltese-Klassiku Malti,70) Classical Maori-Maori Maori,72) Classical Mongolian-Сонгодог Монгол,73) Classical Myanmar (Burmese)-Classical မြန်မာ (ဗမာ),


65) Класичен Македонско-Класичен македонски,

https://www.keepinspiring.me/buddha-quotes/

Следните 108 цитати на Буда го отелотворуваат акцентот на духовниот лидер на сочувството, мирот и среќата.

Цитати на Буда за животот

“Подобро
е да се освојат себеси отколку да освојат илјадници битки. Тогаш
победата е твоја. Тоа не може да се земе од вас. “- Будда

“Ако знаевте што знам за моќта да ви дадам, нема да дозволите да поминете еден оброк без да го делите на некој начин”.

“Научете го ова од вода: гласно го пликува потокот, но длабочината на океаните е мирна”.

“Никогаш не гледам што е направено; Јас само гледам што останува да се направи “.
“Ти само го губиш она што се држиш за.”

“Минатото веќе помина, иднината сеуште не е тука. Има само еден момент за да живееш “.

“Проблемот е во тоа што мислиш дека имаш време.”

“Како што одиш и јадете и патувај, бидете таму каде што си. Инаку ќе го пропуштиш поголемиот дел од твојот живот. “- Будда

“Вашата работа е да ја откриете вашата работа, а потоа со сето свое срце да се препуштите на тоа”.

“Не
верувајте ништо, без разлика каде го читате, или кој го рече тоа, без
оглед дали го кажав тоа, освен ако не се согласува со сопствената
причина и со вашата здрава смисла”.

“Јазикот како остар нож … Убива без цртање крв”.

“Научете
ја оваа тројна вистина на сите: дарежливо срце, љубезен говор и живот
на служба и сочувство се работите што го обновуваат човештвото”.

“Секое човечко суштество е автор на сопственото здравје или болест” (Будда)

“Да се ​​воздржите од лажење е во суштина здрава”.

“Избегнувајте зли дела како човек кој го сака животот избегнува отров”.

Буда Цитати за медитација

“Држењето на лутина е како да пијат отров и очекуваат другиот да умре”.

“Што мислиш, ти стануваш. Она што го чувствувате, го привлекувате. Она што го замислите, го креирате. “

“Медитацијата
носи мудрост; недостатокот на медитација остава незнаење. Познај добро
што те води напред и што те држи назад и избирај го патот што води до
мудрост “(Будда)

“Има само две грешки што може да се направат по патот до вистината; не оди по целиот пат, а не почнувајќи “.

“Никој не нè спасува освен нас самите. Никој не може и никој не може. Ние самите мораме да одиме по патот. “

“Ако
мислите на човекот се матни, Ако е неразумен и полн со измама, Како
може да ја носи жолтата облека? Кој е господар на својата природа,
Светло, јасно и вистина, Тој навистина може да ја носи жолтата облека. “
“Гневот
никогаш нема да исчезне се додека мислите на незадоволство се негуваат
во умот. Гневот ќе исчезне веднаш штом ќе се заборават мислите на
незадоволство “.

“Вашето тело е скапоцено. Тоа е нашето возило за будење. Однесувајте се кон него внимателно “. -Будда

“Зашто
наскоро телото е отфрлено, Тогаш што се чувствува? Бескорисна дрвена
дрва, лежи на земја, а потоа што знае? Вашиот најголем непријател не
може да ви наштети Колку што вашите сопствени мисли, необезбедени. Но,
откако го совладавте, Никој не може да ви помогне толку многу, дури ни
татко ни или мајка ти. “

“Треба да се стремиме да разбереме што е
основата на страдањата и болестите - и да се стремиме кон здравје и
благосостојба додека стекнуваме на патот”.

“Ако сте доволно
тивки, ќе го слушнете протокот на универзумот. Ќе го почувствувате
неговиот ритам. Оди со овој проток. Среќата е пред нас. Медитација е
клучна. “

Буда Цитати за мир

“Подобро од илјада шупливи зборови, е еден збор кој носи мир”. - Будда

“Мирот доаѓа одвнатре. Не барај го без. “

“Оние кои се ослободени од лути мисли сигурно наоѓаат мир”.

“Мора да биде зло, така што доброто може да ја докаже својата чистота над неа. “

“Да се ​​победиш е поголема задача од освојување на другите”.

“Целата
тајна на постоењето е да не се плашиш. Никогаш не се плаши што ќе стане
од тебе, зависат од никој. Само во моментот кога ќе ја отфрлите сета
помош, ти си ослободен “.

“Поставете го своето срце да прави добро. Направете го тоа одново и одново и ќе бидете исполнети со радост. “- Будда

“Сè што има почеток има крај. Направете вашиот мир со тоа и сите ќе бидат добро. “

“Коренот на страдањето е приврзаност”.

Буда Цитати за духовност

“Не можете да патувате по патот, додека не станете самиот пат”.

“Три работи не можат да бидат долго скриени: сонцето, месечината и вистината”. - Будда

“Единствениот вистински неуспех во животот не е да му се верува на најдобриот што го знае”.

“Чистотата или нечистотијата зависи од самиот себе. Никој не може да прочисти друг. “

“Сепак,
многу свети зборови што ги читате, Како и да е многумина што зборувате,
Какво добро ќе ве направат ако не постапите врз нив?”

“Ако запали светилка за некого, исто така ќе ја осветли патеката”. - Будда

“Ако можеме да го видиме чудото на еден цвет јасно, целиот наш живот ќе се промени. “

“Оние кои не успеаја да работат кон вистината ја пропуштиле целта на живеење”.

“Во одвоеност лежи најголемата беда во светот; во сочувство лежи вистинската сила на светот “.

“Ако не најдеш никој што ќе те поддржува на духовниот пат, оди сам. Не постои дружење со незрелиот. “

“Направете свое спасение. Не зависи од другите. “

“Сепак, многу свети зборови што ги читате, Како и да е, многумина зборувате, колку добро ќе ве направат ако не сте

66) Classical Malagasy,
66) Класичен Малгашки,

https://www.keepinspiring.me/buddha-quotes/

Следните 108 цитати на Буда го отелотворуваат акцентот на духовниот лидер на сочувството, мирот и среќата.

Цитати на Буда за животот

“Подобро
е да се освојат себеси отколку да освојат илјадници битки. Тогаш
победата е твоја. Тоа не може да се земе од вас. “- Будда

“Ако знаевте што знам за моќта да ви дадам, нема да дозволите да поминете еден оброк без да го делите на некој начин”.

“Научете го ова од вода: гласно го пликува потокот, но длабочината на океаните е мирна”.

“Никогаш не гледам што е направено; Јас само гледам што останува да се направи “.
“Ти само го губиш она што се држиш за.”

“Минатото веќе помина, иднината сеуште не е тука. Има само еден момент за да живееш “.

“Проблемот е во тоа што мислиш дека имаш време.”

“Како што одиш и јадете и патувај, бидете таму каде што си. Инаку ќе го пропуштиш поголемиот дел од твојот живот. “- Будда

“Вашата работа е да ја откриете вашата работа, а потоа со сето свое срце да се препуштите на тоа”.

“Не
верувајте ништо, без разлика каде го читате, или кој го рече тоа, без
оглед дали го кажав тоа, освен ако не се согласува со сопствената
причина и со вашата здрава смисла”.

“Јазикот како остар нож … Убива без цртање крв”.

“Научете
ја оваа тројна вистина на сите: дарежливо срце, љубезен говор и живот
на служба и сочувство се работите што го обновуваат човештвото”.

“Секое човечко суштество е автор на сопственото здравје или болест” (Будда)

“Да се ​​воздржите од лажење е во суштина здрава”.

“Избегнувајте зли дела како човек кој го сака животот избегнува отров”.

Буда Цитати за медитација

“Држењето на лутина е како да пијат отров и очекуваат другиот да умре”.

“Што мислиш, ти стануваш. Она што го чувствувате, го привлекувате. Она што го замислите, го креирате. “

“Медитацијата
носи мудрост; недостатокот на медитација остава незнаење. Познај добро
што те води напред и што те држи назад и избирај го патот што води до
мудрост “(Будда)

“Има само две грешки што може да се направат по патот до вистината; не оди по целиот пат, а не почнувајќи “.

“Никој не нè спасува освен нас самите. Никој не може и никој не може. Ние самите мораме да одиме по патот. “

“Ако
мислите на човекот се матни, Ако е неразумен и полн со измама, Како
може да ја носи жолтата облека? Кој е господар на својата природа,
Светло, јасно и вистина, Тој навистина може да ја носи жолтата облека. “
“Гневот
никогаш нема да исчезне се додека мислите на незадоволство се негуваат
во умот. Гневот ќе исчезне веднаш штом ќе се заборават мислите на
незадоволство “.

“Вашето тело е скапоцено. Тоа е нашето возило за будење. Однесувајте се кон него внимателно “. -Будда

“Зашто
наскоро телото е отфрлено, Тогаш што се чувствува? Бескорисна дрвена
дрва, лежи на земја, а потоа што знае? Вашиот најголем непријател не
може да ви наштети Колку што вашите сопствени мисли, необезбедени. Но,
откако го совладавте, Никој не може да ви помогне толку многу, дури ни
татко ни или мајка ти. “

“Треба да се стремиме да разбереме што е
основата на страдањата и болестите - и да се стремиме кон здравје и
благосостојба додека стекнуваме на патот”.

“Ако сте доволно
тивки, ќе го слушнете протокот на универзумот. Ќе го почувствувате
неговиот ритам. Оди со овој проток. Среќата е пред нас. Медитација е
клучна. “

Буда Цитати за мир

“Подобро од илјада шупливи зборови, е еден збор кој носи мир”. - Будда

“Мирот доаѓа одвнатре. Не барај го без. “

“Оние кои се ослободени од лути мисли сигурно наоѓаат мир”.

“Мора да биде зло, така што доброто може да ја докаже својата чистота над неа. “

“Да се ​​победиш е поголема задача од освојување на другите”.

“Целата
тајна на постоењето е да не се плашиш. Никогаш не се плаши што ќе стане
од тебе, зависат од никој. Само во моментот кога ќе ја отфрлите сета
помош, ти си ослободен “.

“Поставете го своето срце да прави добро. Направете го тоа одново и одново и ќе бидете исполнети со радост. “- Будда

“Сè што има почеток има крај. Направете вашиот мир со тоа и сите ќе бидат добро. “

“Коренот на страдањето е приврзаност”.

Буда Цитати за духовност

“Не можете да патувате по патот, додека не станете самиот пат”.

“Три работи не можат да бидат долго скриени: сонцето, месечината и вистината”. - Будда

“Единствениот вистински неуспех во животот не е да му се верува на најдобриот што го знае”.

“Чистотата или нечистотијата зависи од самиот себе. Никој не може да прочисти друг. “

“Сепак,
многу свети зборови што ги читате, Како и да е многумина што зборувате,
Какво добро ќе ве направат ако не постапите врз нив?”

“Ако запали светилка за некого, исто така ќе ја осветли патеката”. - Будда

“Ако можеме да го видиме чудото на еден цвет јасно, целиот наш живот ќе се промени. “

“Оние кои не успеаја да работат кон вистината ја пропуштиле целта на живеење”.

“Во одвоеност лежи најголемата беда во светот; во сочувство лежи вистинската сила на светот “.

“Ако не најдеш никој што ќе те поддржува на духовниот пат, оди сам. Не постои дружење со незрелиот. “

“Направете свое спасение. Не зависи од другите. “

“Сепак, многу свети зборови што ги читате, Како и да е, многумина зборувате, колку добро ќе ве направат ако не сте

67) Classical Malay-Melayu Klasik,

67) Classical Malay-Melayu Klasik,

https://www.keepinspiring.me/buddha-quotes/

Ny
sora-baventy manaraka ao amin’ny Bouddha 108 manaraka dia mampiseho ny
fanamafisana ny mpitarika ara-panahy ny fangorahana, ny fiadanana ary ny
fahasambarana.

Buddha Mitanisa ny fiainana

“Tsara kokoa
ny mandresy ny tenanao fa tsy mahazo fandresena arivo. Dia ho anao ny
fandresena. Tsy azo alaina aminao izany. “-Buddha

“Raha fantatrao
ny zavatra fantatro momba ny herin’ny fanomezana anao tsy hamela sakafo
tokana tsy handao izany amin’ny fomba hafa.”

“Mianara avy ao anaty rano: mitsambikina mafy ny renirano nefa mangatsiaka ny ranomasina.”

“Tsy hitako velively izay efa natao; Hitako fotsiny izay mbola tokony hatao. “
“Very fotsiny izay ataonao.”

“Efa lasa ny lasa, mbola tsy eto ny hoavy. Indray andro monja dia ho velona ianao. “

“Ny olana dia heverinao fa manam-potoana ianao.”

“Rehefa
handeha sy mihinana ary mandeha ianao dia aoka ho eo amin’izay misy
anao. Raha tsy izany dia tsy hahavita ny ankamaroan’ny fiainanao ianao.
“-Buddha

“Ny asanao dia ny mamantatra ny asanao ary avy eo amin’ny fonao manontolo ny manome izany.”

“Aza
mino na inona na inona, na aiza na aiza toerana novakianao, na iza no
nilaza izany, na inona na inona efa nolazaiko, raha tsy mifanaraka
amin’ny eritreritrao sy ny fahatsapanao manokana”.

“Ny lela toy ny antsy maranitra … Mamono tsy misy ra.”

“Ampianaro
an’ity fahamarinana ity ity fahamarinana ity: Ny fo sy ny lahateny
tsara ary ny fiainana ny fanompoana sy ny fangorahana no zavatra manavao
ny olombelona.”

“Ny olombelona tsirairay dia mpanoratra ny fahasalamany na ny aretiny.” -Buddha

“Tena mahasoa ny mifady ny lainga.”

“Aza atao ratsy ny asan’ny olona tia ny aina fa tsy misy poizina.”

Bouddha dia mitantara momba ny fisaintsainana

“Toy ny poizina ny hifikitra amin’ny hatezerana, ary hiandry ny fahafatesan’ny olon-kafa.”

“Ny hevitrao, lasa ianao. Ny zavatra tsapanao, mahasarika anao. Inona no eritreretinao? “

“Ny
fisainana dia maneho fahendrena; Ny tsy fisian’ny meditation dia mamela
tsy fahalalana. Fantaro tsara hoe inona no mitarika anao, ary inona no
mitranga aminao, ary misafidy ny lalana mankany amin’ny fahendrena.
“-Buddha

“Fahadisoana roa ihany no azonao atao amin’ny lalana
mankany amin’ny fahamarinana; tsy mandeha amin’ny lalana, fa tsy
manomboka. “

“Tsy misy olona mamonjy antsika afa-tsy isika. Tsy
misy olona afaka ary tsy misy olona. Isika mihitsy no tokony handeha
amin’ilay lalana. “

“Raha tsinontsinona ny


69) Classical Maltese-Klassiku Malti,

69) Klassiku Malti, Klassiku Malti,

https://www.keepinspiring.me/buddha-quotes/

Il-108
kwotazzjonijiet ta ’Buddha li ġejjin jinkorporaw l-enfasi tal-mexxej
spiritwali fuq il-kompassjoni, il-paċi u l-kuntentizza.

Buddha Quotes fuq il-Ħajja

“Huwa
aħjar li tirbaħ lilek innifsek milli tirbaħ elf battalja. Imbagħad
ir-rebħa tiegħek. Ma jistax jittieħed mingħandek. ”-Buddha

“Kieku kont taf dak li naf dwar il-qawwa li nagħtikom ma tħallix ikla waħda tgħaddi mingħajr ma taqsamha b’xi mod.”

“Tgħallem dan mill-ilma: ix-xmara titjir bil-qawwa imma l-fond ta’ l-oċeani huwa kalm. ”

“Jien qatt ma nara dak li sar; Nara biss dak li għad irid isir. ”
“Int titlef biss dak li qed taqbad magħha.”

“Il-passat diġà ntilef, il-futur għadu mhux hawn. Hemm mument wieħed biss biex tgħix. ”

“Il-problema hi, taħseb li għandek il-ħin.”

“Hekk kif timxi u tiekol u tivvjaġġa, kun fejn int. Inkella int titlef il-parti l-kbira tal-ħajja tiegħek. ”-Buddha

“Ix-xogħol tiegħek huwa li tiskopri x-xogħol tiegħek u mbagħad bil-qalb kollha tiegħek biex tagħti lilek innifsek.”

“Nemmnu
xejn, irrispettivament minn fejn qrajtt, jew min qaluha,
irrispettivament minn jien għidli, sakemm ma taqbilx mar-raġuni tiegħek u
s-sens komuni tiegħek stess.”

“L-ilsien bħal sikkina qawwija … Joqtol mingħajr ma tiġbed demm.”

“Tgħallem
din il-verità tripla għal kulħadd: Qalb ġeneruż, diskors ġentili, u
ħajja ta ’servizz u kompassjoni huma l-affarijiet li jġeddu l-umanità.”

“Kull bniedem huwa l-awtur tas-saħħa jew tal-marda tiegħu.” -Buddha

“Li wieħed jastjeni milli jimtedd huwa essenzjalment tajjeb.”

“Evita atti ħżiena bħala raġel li jħobb il-ħajja jevita l-velenu.”

Buddha Kwotazzjonijiet fuq Meditazzjoni

“Li żżomm ir-rabja huwa bħal tixrob il-velenu u tistenna li l-persuna l-oħra tmut.”

“X’taħseb, issir. Dak li tħossok, tattira. Dak li timmaġina, toħloq. ”

“Il-meditazzjoni
ġġib l-għerf; nuqqas ta ‘meditazzjoni jħalli injoranza. Kun af sew dak
li jwassalkom ‘il quddiem u dak li jżommok lura, u agħżel it-triq li
twassal għall-għerf. ”-Buddha

“Hemm biss żewġ żbalji li wieħed jista ‘jagħmel fit-triq għall-verità; mhux sejjer it-triq kollha, u mhux jibda. ”

“Ħadd ma jista ‘jiffranka minna nfusna. Ħadd ma jista ‘u ħadd ma jista’. Aħna nfusna għandhom jimxu fit-triq. ”

“Jekk
il-ħsibijiet ta ‘raġel huma tajn, Jekk hu bl-addoċċ u mimli b’qerq, Kif
jista’ jilbes is-safa safra? Kull min hu kaptan tan-natura tiegħu
stess, Bright, ċar u veru, Jista ‘tassew jilbes il-kunjett isfar. “
“Rabja
qatt ma tisparixxi sakemm il-ħsibijiet ta ‘riżentiment jiġu ċċelebrati
fil-moħħ. Rabja tisparixxi hekk kif il-ħsibijiet ta ’riżentiment
jintesew.”

Ġismek huwa prezzjuż. Hija l-vettura tagħna biex tqajjem. Ittratta b’attenzjoni. “-Buddha

“Għal
dalwaqt il-ġisem jintrema, Imbagħad x’jħoss? Zkuk tal-injam inutli,
tinsab fuq l-art, Imbagħad x’jaf? L-agħar ghadu tiegħek ma jistax
jaghmilek hsara Kemm il-hsibijiet tieghek mhux iggarantiti. Imma ladarba
tkun mhaddma, Ħadd ma jista ‘jgħinek ukoll, Mhux missierek jew ommok. ”

“Wieħed
għandu jagħmel ħiltu biex jifhem x’inhu t-tbatija u l-mard - u jimmira
għas-saħħa u l-benesseri filwaqt li jikseb fit-triq.”

“Jekk inti
kwiet biżżejjed, int tisma ‘l-fluss ta’ l-univers. Ser tħoss ir-ritmu
tagħha. Mur ma ‘dan il-fluss. Il-kuntentizza tinsab quddiemna.
Il-meditazzjoni hija kruċjali. ”

Buddha Kwotazzjonijiet dwar il-Paċi

“Aħjar minn elf kelma vojta, hija kelma waħda li ġġib il-paċi.” -Buddha

“Il-paċi tiġi minn ġewwa. Tiftix mingħajrha. ”

“Dawk li huma ħielsa minn ħsibijiet resententi żgur isibu paċi.”

“Għandu jkun hemm ħażen sabiex il-prodott ikun jista ‘juri l-purità tiegħu fuqha. “

“Li tirbħu lilu nnifsu huwa kompitu akbar milli nirbaħ lil ħaddieħor.”

“Is-sigriet
kollu ta ‘l-eżistenza m’għandux ikun hemm biża’. Qatt m’għandek tibża
x’se ssir minnkom, tiddependi fuq ħadd. Il-mument li tiċħad l-għajnuna
kollha tiġi meħlusa. ”

“Qiegħed qalbek biex tagħmel tajjeb. Agħmel darb’oħra mill-ġdid u int se timtela bil-ferħ. ”-Buddha

“Dak kollu li għandu bidu għandu tmiem. Agħmel il-paċi tiegħek ma ’dan u kollox se jkun tajjeb.”

“L-għerq tat-tbatija huwa r-rabta.”

Buddha Kwotazzjonijiet fuq l-ispiritwalita

“Ma tistax tivvjaġġa t-triq qabel ma ssir it-triq innifisha.”

“Tliet affarijiet ma jistgħux jiġu moħbija fit-tul: ix-xemx, il-qamar, u l-verità.” -Buddha

“L-uniku falliment reali fil-ħajja huwa li ma nkunx veru għall-aqwa wieħed.”

“Il-purità jew l-impurità tiddependi fuqha stess. Ħadd ma jista ‘jippurifika ieħor. “

“Kemm-il kliem qaddis qrajt, Kemm int titkellem, X’benefiċċji se jagħmlu jekk ma tieħux fuqhom?

“Jekk tixgħel lampa għal xi ħadd, din se tiffaċilita wkoll it-triq tiegħek.” -Buddha

“Kieku nistgħu naraw il-miraklu ta ‘fjura waħda b’mod ċar, il-ħajja kollha tagħna tinbidel. “

“Dawk li naqsu milli jaħdmu lejn il-verita tilfu l-iskop li jgħixu.”

“Fis-separazzjoni tinsab l-akbar miżerja fid-dinja; fil-kompassjoni tinsab is-saħħa vera tad-dinja. “

“Jekk ma ssib ħadd li jgħinek fit-triq spiritwali, imxi waħdu. M’hemm l-ebda ħbiberija ma ’l-immaturi.”

“Ħalli s-salvazzjoni tiegħek. Ma tiddependix fuq oħrajn. “

“Madankollu ħafna kliem qaddis li qrajt, Kemm int titkellem, X’se jagħmlu tajjeb jekk le


70) Classical Maori-Maori Maori,

70) Maori-Maori Maori,

https://www.keepinspiring.me/buddha-quotes/

Ko nga korero a te Buddha e whai ake nei e whakaatu ana i te mana o te kaiarahi wairua ki te aroha, te rangimarie me te hari.

Buddha Quotes on Life

“Ko
te pai ake ki te whakangaro ia koe ake i te wikitoria i nga mano
whawhai. Na ko te wikitoria a koe. Kaore e taea te tango atu ia koe.
“-Buddha

“Mena kua mohio koe ki nga mea e mohio ana ahau mo te
mana o te tuku ki a koe, kaore e tukua e koe he kai kotahi ki te kore e
wehe i tetahi huarahi.”

“Akohia tenei mai i te wai: ka pupuhi te awa i te awa, engari ka marino te moana.”

“Kaore ahau e kite i nga mea i mahia; Ka kite ahau i nga mea e toe tonu ana. “
“Ka ngaro koe i te mea e piri ana koe.”

“Kua pahemo te mua, kua kore te heke mai i konei. Kotahi noa te taime mo te ora. “

“Ko te raruraru, e mahara ana kei a koe te wa.”

“I a koe e haere ana, ka kai, ka haere, kei hea koe. Kaore koe e ngaro i te nuinga o to oranga. “-Buddha

“Ko taau mahi ko te kimi i taau mahi me te ngakau katoa kia tuku koe ki a ia.”

“Kaua
e whakapono, ahakoa ko hea koe i korero ai, ko wai hoki i korero,
ahakoa kua korerohia e au, ki te kore e whakaae ki a koe ano me to
whakaaro ake.”

“Ko te arero ano he maripi koi … Kaore e tuhia he toto.”

“Whakaakohia
tenei kupu tuatoru ki nga katoa: Ko te ngakau atawhai, ko te kupu
atawhai, ko te ora o te mahi me te aroha, ko nga mea e whakahou ana i te
tangata.”

“Ko nga tangata katoa ko te kaituhi o tona ake hauora, mate ranei.” -Buddha

“Ko te mawehe i te korero teka he tino pai.”

“Mawehe i nga mahi kino ka rite ki te tangata e aroha ana ki te ora, ka karo i te waipiro.”

Buddha Quotes on Meditation

“Ko te pupuri i te riri ka rite ki te inu o te waiu me te tumanako ka mate te tangata.”

“He
aha to whakaaro, ka waiho koe. He aha taau e whakaaro ana, kei te
kukume koe. He aha taau e whakaaro ana, kei te hanga koe. “

“Ko
te whakaaroaro e whakaputa mai i te whakaaro nui; kaore te whakaaroaro e
whakarererangi. Kia mohio koe he aha te mea e arahina atu ana koe, me
te aha koe e hoki mai ana, me te whiriwhiri i te ara e arahi ai ki te
whakaaro nui. “-Buddha

“He rua noa nga he e taea e te tangata ki te ara ki te pono; e kore e haere i te huarahi, kaore e timata. “

“Kaore tetahi e whakaora ia matou, ko matou anake. Kaore tetahi e taea, kaore he tangata. Me haere ano tatou i te ara. “

“Ki
te mea he paru nga whakaaro o te tangata, Ki te mea he koha, ki tonu i
te tinihanga, Me pehea e kakahuria ai e ia te kakahu puru? Ko wai te
rangatira o tona ake ahua, Tino, marama me te pono, Ka tino kakahu ia i
te kakahu puru. “
“E kore te riri e ngaro i nga wa katoa ka
whakaarohia nga whakaaro o te riri ki te hinengaro. Ka ngaro te riri i
te wa e warewarehia nga whakaaro o te riri. “

“He tino pai to tinana. Ko ta tatou waka hei whakaoho. A rave i te reira ma te aupuru. “-Buddha

“No
te mea ka pakaru te tinana, ka pehea ra? He waitohu rakau korekore, kei
te takoto i runga i te whenua, Na te aha e mohio ana? Kaore to hoa kino
kino e kino ki a koe Ka rite ki o koe ake whakaaro, kaore e tiakina.
Engari i tetahi wa kaore, Kaore tetahi e taea te awhina ia koe, Ko to
papa ranei, ko to whaea ranei. “

“Me tahuri tetahi kia mohio ki
nga mea e pa ana ki nga mamae me nga mate - me te whai kia hauora me te
oranga i te wa e haere mai ana i te ara.”

“Ki te ata noho koe, ka
rongo koe i te rere o te ao. Ka ite koe i tana rerenga. Haere me tenei
rere. Kei te aroaro te koa. Ko te whakaaroaro he matua. “

Buddha Quotes on Peace

“He pai ake i te kotahi mano kupu iti, kotahi kupu e kawe mai i te rangimarie.” -Buddha

“Kei roto te rangimarie. Kaua e rapu i waho. “

“Ko te hunga e kore e puta i te whakaaro kino ka tino kitea te rongo.”

“Me kino te kino, kia pai ai te whakaatu i tona poke i runga ake. “

“Ko te kaha ake ki a koe ko te mahi nui atu i te pakaru i etahi.”

“Ko
te mea ngaro katoa o te ao ko te kore wehi. Kaua rawa e wehi ki nga mea
e pa ana ki a koe, kaua e whakawhirinaki ki tetahi. Kotahi noa te wa e
paopao ana koe ki nga awhina katoa kua wewete koe. “

“Whakaarohia te pai. A rave i te reira e te tahi atu â, ee î outou i te oaoa. “-Buddha

“Ko nga mea katoa he timatanga he mutunga. Whakarongoa ki taua mea, ka pai katoa. “

“Ko te pakiaka o te mamae ko te waitohu.”

Buddha Quotes on Spirituality

“E kore e taea e koe te haere i te huarahi tae noa ki te wa e ara ai koe.”

“E toru nga mea e kore e roa te huna: te ra, te marama, me te pono.” -Buddha

“Ko te kore tino kino i te ao kaore e pono ki te mohio ki te pai.”

“Ko te pokekore me te pokekore ka ti’aturi ki a koe ano. Kaore tetahi e taea te pure i tetahi. “

“He
maha nga kupu tapu i korerotia e koe, engari he maha nga mea e korero
ana koe, he pai te pai ki a koe Ki te kore koe e mahi i runga ia ratou?”

“Ki te whakamarama koe i te rama mo te tangata, ka whakanui hoki ia i to ara.” -Buddha

“Mehemea ka taea e matou te kite i te merekara o tetahi puawai marama, ka huri to maatau oranga katoa. “

“Ko te hunga kua kore i mahi ki te pono kua ngaro te take o te ora.”

“I roto i te wehewehe ko te raru nui rawa o te ao; i roto i te aroha ko te kaha pono o te ao. “

“Ki te kore koe e kite i tetahi hei tautoko ia koe i te huarahi wairua, haere anake. Kaore he whanaungatanga me te ngoikore. “

“Mahi i to ake oranga. Kaua e whakawhirinaki ki etahi atu. “

“He
maha nga kupu tapu e korerotia ana e koe, Engari he maha nga korero e
koe, He aha te pai ka mahia e koe Ki te kore koe e mahi


72) Classical Mongolian-Сонгодог Монгол,


72) Сонгодог монгол-Сонгодог Монгол,

https://www.keepinspiring.me/buddha-quotes/

Дараах 108 Будда энэрэн нигүүлсэхүй, энх амгалан, аз жаргалын талаар сүнслэг удирдагчийн анхаарлыг татдаг.

Амьдрал дээр Будда ишлэл

“Мянга мянган тулалдаанд ялсанаас өөрийгөө эзлэх нь дээр. Дараа нь ялалт бол таных. Үүнийг чамаас авч чадахгүй. “-Буддха

“Хэрэв
та нарт өгөх хүч чадлын талаар мэдэж байгаа юмаа мэдэж байгаа бол ганц
хоолоо ямар нэг байдлаар хуваалцахгүй өнгөрөхийг зөвшөөрөхгүй.”

“Үүнээс уснаас сурцгаая: горхи хүчтэй шуугиан тарих боловч далайн гүн нь тайван байна”

“Би юу хийснийг хэзээ ч харж байгаагүй. Би юу хийх ёстойгоо л харсан. “
“Чи зүгээр л авдаг зүйлээ л алдаж байна.”

“Өнгөрсөн аль хэдийн алга болсон, ирээдүй хараахан болоогүй байна. Чамайг амьд үлдэх ганцхан зүйл бий. “

“Цаг хугацаа байна гэж бодож байна.

“Чи алхаж, хооллож, аялж явахдаа чиний байгаа газар бай. Үгүй бол та амьдралынхаа ихэнхийг алдах болно. “-Буддха

“Таны ажил бол өөрийнхөө ажлыг олж, дараа нь өөрийнхөө төлөө бүх зүрх сэтгэлээрээ өгөх явдал юм.”

“Өөрийнхөө үзэл бодол, өөрийн бодол санааг зөвшөөрөхгүй л бол уншаад, хаана ч уншсан, эсвэл үүнийг хэлэх байсан ч битгий итгэ.”

“Хурц хутга шиг хэл … Цус хураахгүйгээр алсан.”

“Бүх
хүнд энэ гурван үнэнийг зааж өг: Зүрх сэтгэлийн, эелдэг үг яриа,
үйлчлэл ба нинжин сэтгэлийн амьдрал бол хүн төрөлхтөнийг шинэчлэх зүйл
юм.”

“Хүн бүр өөрийн эрүүл мэнд, өвчин эмгэгийг зохиогч.” - Буддха

“Худал хэлэхээс татгалзах нь эрүүл саруул байх болно.”

“Амьдралд хайртай хүн хортоос зайлсхийх шиг муу үйлсээс зайлсхий.”

Бясалгалын тухай Буддагийн ишлэл

“Уурандаа уурлах нь хорт утаа шиг ууж, нөгөө хүн үхэхийг хүлээхтэй адил юм.”

“Чи юу гэж бодож байна? Та юу гэж бодож байна, чи татдаг. Чамайг бүтээсэн гэж төсөөлж байна. “

“Бясалгал
мэргэн ухааныг авчирдаг; Бясалгалгүй байдал нь мунхгийн харанхуйг
орхидог. Юу чамайг урагш авчирч, юу чамайг хамгаалж, мэргэн ухаанд
хүргэх замыг сонго. “-Буддха

“Үнэний замаар замнах хоёр л алдаа байдаг; Эхлээд эхлэхгүй байх болно.

“Хэн ч биднийг авардаггүй. Хэн ч чадахгүй, хэн ч чадахгүй. Бид өөрсдөө зам мөрийг дагах ёстой. “

“Хэрвээ
хүний ​​бодол шаварлаг, хэрвээ ухаантай, зальтай бол, тэр шар өмсгөлийг
яаж өмсөх вэ? Өөрийнхөө мөн чанарын эзэн, тод, тодорхой, жинхэнэ эзэн
хэн ч гэсэн шар өнгийн дээл өмсөж болно “
“Уй гашууны бодол санааг
оюун санаандаа хайрладаг учраас уур хилэн хэзээ ч алга болно. Уур хилэн
нь мартагдах бодол мартагдмагц уур хилэн алга болно. “

“Таны бие эрхэм үнэ цэнэтэй юм. Энэ бол биднийг сэрээх бидний машин юм. Үүнийг анхааралтай авч үзье. “-Буддха

“Удахгүй
биеэ хаяхад, дараа нь юу мэдэрч байна? Ой модгүй мод, газар дээр
хэвтэж, дараа нь юу мэддэг вэ? Таны хамгийн муу дайсан танд хор хөнөөл
учруулж чадахгүй. Гэтэл нэг удаа сурч байсан, хэн ч чамд тусалж
чадахгүй, чиний эцэг, эх биш.

“Аль нь зовлон, өвчинд нэрвэгдсэнийг ойлгохыг хичээж, эрүүл энх, сайн сайхан байдлыг хангахад чиглэнэ.”

“Хэрэв
та хангалттай чимээгүй бол орчлон ертөнцийн урсгалыг сонсох болно. Та
хэмнэлээ мэдрэх болно. Энэ урсгалыг даг. Аз жаргал нь өмнө юм. Бясалгал
бол гол зүйл. “

Будда Энх тайвны тухай ишлэл

“Мянган үгсээс илүү сайн үгсээс илүү амар амгалан байдаг нэг үг болой” (Б.

“Энх амгалан дотроос ирдэг. Үүнийг хайх хэрэггүй.

“Ухаангүй бодол санаатай хүмүүс амар амгаланг олох нь гарцаагүй.”

“Үүнээс дээрхийн цэвэр ариун байдлыг батлахын тулд муу зүйл байх ёстой. “

“Өөрийгөө ялж чадвал бусдыг ялсанаас илүү том ажил юм.”

“Бүх
оршихуйн нууц нь айдасгүй байх явдал юм. Ямар хүнээс хамааралгүй вэ
гэдгээс бүү ай. Зөвхөн та бүх л тусламжийг татгалзах үед л та нар
чөлөөлөгддөг. “

“Сайн үйлийг хийхдээ зүрх сэтгэлээ тавь. Үүнийг дахин дахин давтаарай, та нар баяр хөөрөөр дүүргэгдэх болно. “-Буддхи

“Эхлэлтэй бүх зүйл төгсөж байна. Үүнтэйгээ эвлэрч, бүгд сайхан болно.

“Зовлонгийн үндэс бол хавсралт юм.”

Сүнслэг байдлын тухай Бурхан багшийн ишлэл

“Чи замаа өөрөө болтол замаа туулж чадахгүй.”

“Гурван зүйл нуугдаж чадахгүй: нар, сар, мөн үнэн” (Б.

“Амьдралд тохиолдсон цорын ганц бодит бүтэлгүйтэл нь хамгийн сайн мэддэг хүмүүст үнэн байх албагүй.”

“Цэвэр байдал, эсвэл цэвэр бус байдал өөрөөсөө хамаардаг. Өөр хүнийг ариусгаж чадахгүй. “

“Гэсэн
хэдий ч таны уншдаг олон ариун үгс, гэхдээ та олон хүн ярьж байна,
Хэрэв та тэдэн дээр ажиллахгүй бол тэд та нар юу хийх вэ?”

“Хэрвээ хэн нэгэн хүний ​​хувьд дэнлүү асаавал энэ нь таны замыг гэрэлтүүлнэ” (Б.

“Хэрэв бид нэг цэцгийн гайхамшигийг харж чадвал бидний бүх амьдрал өөрчлөгдөх болно. “

“Үнэнийг зориглож чадахгүй байгаа хүмүүс амьдрах зорилгоо алдсан.”

“Тусгаарлалтын хувьд дэлхийн хамгийн их гай зовлон байдаг. Энэрэн нигүүлсэхүй нь дэлхийн жинхэнэ хүч чадал юм. “

“Хэрэв та нарыг сүнслэг замд дэмжих хэн ч олохгүй бол ганцаараа яв. Хөгжилтэй хүнтэй нөхөрлөл байхгүй. “

“Өөрийнхөө авралыг гүйцээ. Бусдаас хамаардаггүй. “

“Гэсэн хэдий ч таны уншдаг олон ариун үгс, гэхдээ та олон хүн ярьдаг

73) Classical Myanmar (Burmese)-Classical မြန်မာ (ဗမာ),
73), Classical မြန်မာ (ဗမာ) -Classical မြန်မာ (ဗမာ),

https://www.keepinspiring.me/buddha-quotes/

အောက်ပါ 108 ဗုဒ္ဓကိုးကားသနားခြင်းကရုဏာစိတ်, ငြိမ်းချမ်းရေးနှင့်ပျော်ရွှင်မှုကိုပေါ်တွင်ဝိညာဉ်ရေးရာခေါင်းဆောင်ရဲ့အလေးပေး embody ။

ဗုဒ္ဓဟာဘဝအပေါ်ကိုးကား

တစျထောငျတိုက်ပွဲများအနိုင်ရထက်
“ဒါဟာကိုယ့်ကိုယ်ကိုအောငျနိုငျ သာ. ကောင်း၏။
ထိုအခါအောင်ခြင်းဥစ္စာဖြစ်ပါတယ်။ ဒါဟာသင့်ထံမှယူမရပါ။ “-Buddha

“သင်တို့သည်ငါအချို့လမ်းထဲမှာမျှဝေခြင်းမရှိဘဲတစ်ခုတည်းမုန့်ညက်ဖြတ်သန်းမသွားပါစေလိမ့်မယ်ပေးခြင်း၏တနျခိုးအကြောင်းကိုသိကိုသိလျှင်။ “

“ရေကနေဒီကိုလေ့လာ: အသံကျယ်ချောင်းရေကို splashes ဒါပေမယ့်သမုဒ္ဒရာနက်ရှိုင်းအေးဆေးတည်ငြိမ်ပါ။ “

“ငါပြုထားပြီးအဘယ်အရာကိုမြင်ဘယ်တော့မှ; ငါသာပြုရမည်ဖြစ်နေဆဲဘယ်အရာကိုကြည့်ပါ။ “
“သင်သာသင်မှီဝဲဆညျးကအဘယ်အရာကိုရှုံးသည်။ “

“ဒီအတိတ်ပြီးသားသွားကြောင်းဖြစ်ပါသည်, အနာဂတ်အတွက်သေးဤနေရာတွင်မဟုတ်ပါဘူး။ သငျသညျအသကျရှငျဖို့အတှကျတစ်ဦးတည်းသာအခိုက်ရှိတယ်။ “

“ဒီဒုက္ခကသင်အချိန်ရှိသည်ထင်ဖြစ်ပါသည်။ “

“အမျှသင်သည်လမ်းလျှောက်စားနှင့်ခရီးသွား, သင်တို့နေရာဖြစ်လိမ့်မည်။ ဒီလိုမှမဟုတ်ရင်သင့်အသက်တာ၏အများဆုံးလွဲချော်မည်ဖြစ်သည်။ “-Buddha

“သင်၏အလုပ်ကသင့်ကိုယ်သင်ပေးစေခြင်းငှါစိတ်နှလုံးအကြွင်းမဲ့ထို့နောက်သင့်အလုပ်ရှာဖွေတွေ့ရှိခြင်းနှင့်ရန်ဖြစ်ပါသည်။ “

“ဒါကြောင့်သင့်ကိုယ်ပိုင်အကြောင်းပြချက်နှင့်သင့်ကိုယ်ပိုင်ဘုံအသိနှင့်အတူသဘောတူမဟုတ်လျှင်ငါကဆိုပါတယ်လျှင်ဘာမျှမ,
သင်ဖတ်ဘယ်မှာနေပါစေ, ဒါမှမဟုတ်ဘယ်သူကပြောသည်နေပါစေယုံကြည်ပါ။ “

“တစ်ဦးချွန်ထက်သောဓါးများကဲ့သို့လျှာ … အသှေးကိုဆွဲမပါဘဲသတ်နိုင်ပါဘူး။ “

“လူအပေါင်းတို့သည်ဤသုံးဆအမှန်တရားသင်ပေး:
တစ်ဦးကရက်ရက်ရောရောနှလုံး,
ကြင်နာမိန့်ခွန်းများနှင့်ဝန်ဆောင်မှု၏ဘဝနှင့်သနားလူသားမျိုးနွယ်အပေါ်သက်တမ်းတိုးဖို့စသောအရာပါ။

“တိုင်းဟာလူ့ဖြစ်လျက်ရှိမိမိကျန်းမာရေးသို့မဟုတ်ရောဂါ၏စာရေးဆရာဖြစ်၏။ ” -Buddha

“မုသာစကားကိုရှောင်ဖို့အတွက်မရှိမဖြစ်လိုအပ်တဲ့အကြိုးပွုဖြစ်၏။ “

“အသကျကိုခစျြသောသူအဆိပ်ကိုရှောင်အဖြစ်မကောင်းသောအကျင့်ကိုရှောင်ကြဉ်ပါ။ “

ဗုဒ္ဓဘာဝနာအပေါ်ကိုးကား

“အမျက်ဒေါသပေါ်သို့ကျင်းပခြင်းအဆိပ်ကိုသောက်သုံးခြင်းနှင့်အသေခံရန်အခြားပုဂ္ဂိုလ်တစ်ဦးမျှော်လင့်ကဲ့သို့ဖြစ်၏။ “

“သင်ထင်အဘယျသငျသညျဖြစ်လာသည်။ သငျသညျခံစားမိအဘယျသငျသညျကိုဆွဲဆောင်။ သငျသညျစိတ်ကူးအဘယ်အရာကိုသင်ဖန်တီးပါ။ “

“ဘာဝနာဉာဏ်ပညာကိုဆောင်တတ်၏,
တရားအားထုတ်ခြင်း၏မရှိခြင်းအဝိဇ္ဇာထွက်ခွာမည်။
ကောင်းစွာအဘယ်အရာကိုရှေ့ဆက်သင်ဦးဆောင်နှင့်သင်သည်အဘယ်သို့ပြန်ရရှိထားသူသိနှငျ့ဉာဏျပညာမှဦးဆောငျသောလမ်းကြောင်းကိုရွေးချယ်ပါ။
“-Buddha

“တဦးတည်းသမ္မာတရားလမ်းတစ်လျှောက်ရှိစေနိုင်သည်နှစ်ခုသာအမှားတွေရှိပါတယ်; လူအပေါင်းတို့သည်လမ်းမသွားနှင့်စတင်မဟုတ်ပါဘူး။ “

“ဘယ်သူမှကျွန်တော်တို့ကိုဒါပေမယ့်ကိုယျ့ကိုယျကိုကယ်တင်တော်မူ၏။
အဘယ်သူမျှမနိုင်အဘယ်သူမျှမဖြစ်နိုင်သည်။
ငါတို့သည်ကိုယ်ကိုကိုယ်လမ်းကြောင်းကိုလျှောက်လှမ်းရပါမည်။ “

သူကမဆင်မခြင်နှင့်ပရိယာယ်နှင့်ပြည့်ဝ၏ဆိုပါကတစ်ဦးလူသားရဲ့အတှေး,
ရွှံ့ရောက်နေတယ်ဆိုရင် “သူဘယ်လိုအဝါရောင်အင်္ကျီဝတ်ဆင်နိုင်သလဲ
သူ့ကိုယ်ပိုင်သဘောသဘာဝမာစတာ, တောက်ပ,
ရှင်းရှင်းလင်းလင်းစကားမှန်သည်သောသူမည်သည်ကား,
သူဧကန်အမှန်အဝါရောင်အင်္ကျီဝတ်ဆင်လိမ့်မည်။ “
“ဒေါသဤမျှကာလပတ်လုံးမကျေနပ်မှုအကြံစိတ်ကိုအတွက်ကိုငဲ့ကှကျနေကြသည်အဖြစ်ပျောက်ကွယ်သွားဘယ်တော့မှပါလိမ့်မယ်။

အမျက်ဒေါသသည်နည်းတူမကြာမီမကျေနပ်မှု၏အတွေးများကိုမေ့လျော့နေကြသည်အဖြစ်ပျောက်ကွယ်သွားပါလိမ့်မယ်။

“သင်၏ခန္ဓာကိုယ်အဖိုးတန်ဖြစ်ပါတယ်။ ဒါဟာနိုးထဘို့ငါတို့မော်တော်ယာဉ်ဖြစ်ပါတယ်။ စောင့်ရှောက်မှုနှင့်အတူကဆက်ဆံပါ။ “-Buddha

မကြာမီခန္ဓာကိုယ်စွန့်ပစ်သည်
“ထိုအခါကအဘယ်အရာကိုခံစားရသနညျး
သစ်သားတစ်ဦးကအသုံးမကျမှတ်တမ်းကဘာလဲဆိုတာသိပါဘူးထို့နောက်မြေပြင်ပေါ်တွင်တည်ရှိသည်?
သင့်ရဲ့အဆိုးဆုံးရန်သူသငျသညျ unguarded သင့်ကိုယ်ပိုင်အတွေး, As
ကိုအများကြီးထိခိုက်စေလို့မရပါဘူး။ သို့သော်တစ်ကြိမ်ကျွမ်းကျင်,
မည်သူမျှမပင်သင်၏အဘသည်သို့မဟုတ်သင့်အမေ, အဖြစ်အများကြီးသင်ကကူညီနိုင်သည်။ “

“တစျခုမှာဆင်းရဲဒုက္ခများနှင့်ရောဂါများကိုအခြေခံသောအရာကိုနားလည်သဘောပေါက်ဖို့ကွိုးစားသငျ့တယျ
- ။
လမ်းကြောင်းအတွက်ရရှိမှုစဉ်များနှင့်ကျန်းမာရေးနှင့်သုခချမ်းသာဘို့ရည်ရွယ်ထား”

သငျသညျအလုံအလောက်တိတ်ဆိတ်ရောက်နေတယ်ဆိုရင်
“သငျသညျကွဝဠာ၏စီးဆင်းမှုကိုနားထောင်မည်။
သငျသညျ၎င်းငျး၏ရစ်သမ်ခံစားရပါလိမ့်မယ်။ ဒီစီးဆင်းမှုနှင့်အတူသွားပါ။
ပျော်ရွှင်မှုရှေ့ဆက်တည်ရှိသည်။ တှေးတောဆငျခွသော့ချက်ပါပဲ။ “

ဗုဒ္ဓငြိမ်းချမ်းရေးဆုအပေါ်ကိုးကား

“တစျထောငျဆွန်းစကားလုံးများကိုထက် သာ. ကောင်း၏, ငြိမ်းချမ်းရေးဖြစ်စေသောတစ်ဦးစကားလုံးဖြစ်၏။ ” -Buddha

“ငွိမျးခမျြးအတွင်းကနေလာပါတယ်။ မပါဘဲမရှာပါနဲ့။ “

“နာကြည်းအတွေးများကိုအခမဲ့ဖြစ်ကြောင်းသူများသည်အကယ်စင်စစ်ငြိမ်းချမ်းရေးကိုရှာပါ။ “

ကောင်းသောကြောင့်အထက်က၎င်း၏သန့်ရှင်းစင်ကြယ်သက်သေပြနိုင်အောင် “ဘေးဥပဒ်ရှိရှိပါတယ်။ “

“မိမိကိုယ်ကိုအောင်နိုင်ဖို့အတွက်အခြားသူတွေအောငျနိုငျထက် သာ. ကြီးမြတ်သောအလုပ်တစ်ခုကိုဖြစ်၏။ “

“ဖြစ်တည်မှု၏တပြင်လုံးကိုလျှို့ဝှက်မကွောကျဖို့ဖြစ်ပါတယ်။
အဘယ်သူမျှမအပေါ်မူတည်,
သင်တို့ဖြစ်လာလတံ့သောအရာကိုကြောက်ရွံ့ရိုသေဘယ်တော့မှမ။
သင်တို့ရှိသမျှသည်အကူအညီကိုငြင်းပယ်သာလျှင်ယခုအချိန်တွင်သင်လွတ်မြောက်လာနေကြတယ်။

“ကောင်းသောအကျင့်ကိုကျင့်ပေါ်တွင်သင်၏နှလုံးသတ်မှတ်မည်။
ထပ်ခါထပ်ခါလုပ်များနှင့်သင်တို့သည်ဝမ်းမြောက်သောစိတ်နှင့်ပြည့်စုံလိမ့်မည်။
“-Buddha

“အစရှိကွောငျးအရာအားလုံးတစ်ဇာတ်သိမ်းရှိပါတယ်။ ကြောင်းနှင့်အားလုံးနှင့်သင်၏ငြိမ်းချမ်းရေးကောင်းစွာဖြစ်လိမ့်မည်လုပ်ပါ။ “

“ဆငျးရဲဒုက်ခ၏အမြစ်ကို attachment ဖြစ်၏။ “

ဗုဒ္ဓဝိညာဉ်ရေးအပေါ်ကိုးကား

“သင်လမ်းကြောင်းကိုသူ့ဟာသူဖြစ်လာကြပါပြီသည်အထိသင်ဟာလမ်းကြောင်းကိုသွားလာလို့မရပါဘူး။ “

“သုံးမှုအရာတို့ကိုတာရှည်မကွယ်နိုင်: အနေ, လ, အမှန်တရား။ ” -Buddha

“အသက်တာ၌တစ်ခုတည်းသောစစ်မှန်ပျက်ကွက်သိတယ်အကောင်းဆုံးကိုတဦးတည်းမှစစ်မှန်တဲ့ဖြစ်သည်မဟုတ်။ “

“သန့်ရှင်းစင်ကြယ်သို့မဟုတ်ညစ်ညူးမိမိကိုယ်ကိုပေါ်တွင်မူတည်သည်။ အဘယ်သူမျှမအချင်းချင်းတယောက်ကိုတယောက်သန့်ရှင်းစေနိုင်တယ်။ “

“သင်သူတို့အပေါ်သို့အပေါ်ပြုမူဘူးဆိုရငျသငျသညျသငျတို့ပွောဆိုသျောလညျးအမြားအပွားကိုဖတ်ရှုသို့သော်အများအပြားသည်သန့်ရှင်းသောစကားများ,
အဘယျသို့ကောင်းသောသူတို့သညျပြုကြလိမ့်မည်နည်း”

“သင်တစ်စုံတစ်ယောက်များအတွက်ဆီမီးထွန်းညှိပါကလည်းသင့်ရဲ့ path ကိုအလှဆင်ရန်လိမ့်မည်။ ” -Buddha

ကျနော်တို့ရှင်းရှင်းလင်းလင်းတစ်ခုတည်းပန်းပွင့်ရဲ့အံ့ဖွယ်တွေ့မြင်နိုင်ပါလျှင် “ကျွန်ုပ်တို့၏ဘဝတစျခုလုံးကိုပြောင်းလဲလိမ့်မယ်။ “

“အမှန်တရားဆီသို့လုပ်ကိုင်ဖို့ပျက်ကွက်ခဲ့ကြသူများသည်အသက်ရှင်သောသူတို့၏ရည်ရွယ်ချက်လွဲချော်ပြီ။ “

“သီးခြားခုနှစ်တွင်ကမ္ဘာ့အကြီးကျယ်ဆုံးဒုက္ခတည်ရှိသည်; သနားစုံမက်အတွက်ကမ္ဘာ့စစ်မှန်တဲ့အစွမ်းသတ္တိကိုတည်ရှိသည်။ “

သငျသညျဝိညာဏလမ်းကြောင်းကိုပေါ်တွင်သင်ကူညီပံ့ပိုးရန်အဘယ်သူမျှမရှာတွေ့ပါလျှင်
“တစ်ဦးတည်းလမ်းလျှောက်။ အဆိုပါနုနှင့်အတူအဘယ်သူမျှမပေါင်းသင်းရှိပါသည်။ “

“သင်၏ကိုယ်ပိုင်ကယျတငျတျောမူခွငျးကိုထုတ်လုပ်ဆောင်ပါ။ အခြားသူတွေအပေါ်မူတည်မထားပါနဲ့။ “

သင်ဖတ်
“သို့သော်အများအပြားသည်သန့်ရှင်းသောစကားလုံးများ,
သငျသညျမပွုလြှငျသငျသညျပွောဆိုသျောလညျးအမြားအပွား,
သူတို့ကသငျသညျအဘယျသို့အကောင်းပြုတော်မူမည်

Did Buddha ever perform miracles?

A woman with a terminally ill baby brings it to the Buddha, and asks
Buddha if he can cure the child. The Buddha replies “bring me a seed
from a place without death” after searching for a while she realises
that no place is without death and that is effects everyone.

Most people, even Buddhists I’ve talked to,
are sometimes quick to dismiss these stories as folklore. And I can’t
really blame them; the stories go against our knowledge of what’s
possible and there is no way to prove they actually happened. But the
Buddha was such an incredible being, who was able to bring enlightenment
to men in only a few sentences, and the Dhamma taught by a Buddha is so
pure and powerful that I don’t believe we will ever be able to fully
comprehend what a Buddha is capable of unless we meet Maitreya in the
future.

The Buddha is held to such a high
level of revere, that it is my opinion that instances such as these are
indeed possible in the presence of a living Tathagata.

The Buddha taught that we need to “be a light unto ourselves”

The so-called miracles I’m most familiar
with in Buddhism are instances where the Buddha reveals deep or broad
vision to others. So it is not that something new is created, but that
glimpses are given of real dimensions that most of us are not yet
attuned to.

So you might read of the
Buddha revealing vast Buddha fields and worlds upon worlds of countless
great enlightening beings. Some people do see these dimensions; some
people do see pure and divine realms. In some branches of Buddhism this
kind of vision is trained — to see the pure land we live in every day.

Another
instance of the Buddha bestowing special insight is the story of
Ananda’s desire for a beautiful young woman he encountered. Ananda was
the Buddha’s foremost disciple, closest in some ways to the Buddha’s
wisdom; but it’s wonderful to read of his very human desires and
struggles.

So Ananda became attached to
this young woman (we might say he ‘had a crush’ or ‘fell in love’), but
his attachment was predicated on only seeing her beauty and not her
ugliness. That is, Ananda’s view was quite slanted, and this slanted
view threatened to break Ananda’s monastic vows. So the Buddha gave
Ananda a vision of this woman’s life, from birth through old age and
death; and furthermore he complety exposed all the processes that made
up the ‘lovely’ body to which Ananda was attached: all the formation and
decay of bodily fluids and tissues, the constant flow of sweat and oil,
urine and feces, breath and blood and bone — everything that makes a
body.

Understandably, Ananda was
immediately liberated from his attachment to this woman. His vision then
became the basis for meditations on the composite body, and on death –
meditations we use to this day, to liberate us from attachment to the
body.

Another miracle story goes that after the
Buddha’s death he was placed into a coffin and funeral ceremonies were
performed, but in a final sign the Buddha’s feet burst through the
bottom end of the coffin, demonstrating his transcendence of the body
and his liberation beyond life and death.

There
are miracle stories within the oldest sutras as well as in the folk
traditions of south and east Asian Buddhist countries. We have to use
some discernment in understanding which may be fairly literal reports
and which involve a more mythical symbolism. The spectacular nature of
some events doesn’t necessarily identify them as less real.

Remember that all formations, all phenomena both plain and spectacular are projections of mind.The Buddhist Solution for the Deficiencies of Corporate Social Responsibility (CSR)

Buddhist
Virtues for Social and Economic Development. The 8th International
Buddhist Conference on the United Nations Day of Vesak Celebrations.
Conference Volume, 2011

BUDDHISM, POWER AND POLITICAL ORDER
Early
sources indicate that the Buddha was sometimes diverted from
supramundane interests to dwell on a variety of politically related
matters. The significance of Asoka Maurya as a paradigm for later
traditions of Buddhist kingship is also well attested.However, there has
been little scholarly effort to integrate findings on the extent to which
Buddhism interacted with the political order in the classical and
modern states of Theravada Asia into a wider, comparative study.This
volume brings together the brightest minds in the study of Buddhism in
Southeast Asia. Their contributions create a more coherent account of
the relations between Buddhism and political order in the late
pre-modern and modern period by questioning the contested relationship
between monastic and secular power. In doing so, they expand the very
nature of what is known as the ‘Theravada’.

https://buddhaspace.blogspot.com/2009/02/buddhism-science-superstition.html

Buddhism & Science: Superstition

“They do not get carried away by
superstition; they believe in deeds, aspiring to results from their own
deeds through their own effort in a rational way; they are not excited
by wildly rumored superstition, talismans or lucky charms; they do not
aspire to results from praying for miracles.”
(From Anguttara Nikaya III 206, Pali Tipitaka)

The above quotation, attributed to the Buddha, is the description of the
third of five qualities to be developed by dedicated lay Buddhists,
which are collectively known as the
upasakadhamma
in Pali. (The other four qualities are: 1) conviction in the efficacy
of the Buddhist way of life to transcend suffering, 2) basic morality,
4) commitment to the Buddhist Path & its teachers, and 5) supporting
Buddhism & other charitable causes.) In this brief article, the
focus is on the third quality which is described above in bold type focused on modern, scientific reasons for not indulging in the belief of
supernatural entities and places, as well describing the Eightfold Path
in rational terms.


Perhaps it’s time to fuse the heart of Buddhism - the Noble
Eightfold Path - with modern scientific discoveries, which are based on
facts rather than opinion or tradition. The interconnectedness of all
life that Buddhists have taught about for so long is now being
independently confirmed by modern science, as is the efficacy of
mindfulness & meditation to develop peaceful, happier people.

https://buddhism.stackexchange.com/questions/24345/why-buddha-rejected-upanishad-and-veda

Why Buddha rejected Upanishad and Veda?Because nibbāna of Upanishad and Vedas is sassata-diṭṭhi (eternalism) in brahmmajālasutta. But nibbāna of buddhism is awakened ones with awareness by ariya at the finish line (awakenment) of the middle way, that is in the midst of whole extreme teaching around the universe,
such as eternalism, annihilationism, egoism, altruism, theistic
determinism, determinism that only past-life’s karmma is cause of
present life law of cause and condition,
accidentalism, nihilism, Marxism, democrazy, communism, science,
capitalism, etc.

What is the middle way?

The middle way is ariya-magga (The Noble Eightfold Path), the best balanced teaching which must leads to the complete and perfect whole suffering cessation (anupādisesa-nibbānadhātu). The middle way must have these whole properties as their results, not just some properties:

Dhammacakkappavattanasutta:

By avoiding these two extremes, O bhikkhus, the Tathāgata has gained
the knowledge of the middle path which leads to insight, which leads
to wisdom, which conduces to calm, to knowledge, to the Sambodhi, to
Nibbāna.

….

‘This, O bhikkhus, is the Noble Truth of the Cessation of Suffering: (it ceases with) the complete cessation of this thirst — a
cessation which consists in the absence of every passion — with the
abandoning of this thirst, with the doing-away with it, with the
deliverance from it, with the destruction of desire.

‘And this knowledge and insight arose in my mind: “The emancipation
of my mind cannot be lost; this is my last birth; hence I shall not be
born again!”’

ādittasutta (ādittapariyāyasutta):

“Monks, the learned,
noble disciple seeing it thus turns from the
eye and forms, eye-consciousness, eye-contact and whatever feelings,
pleasant unpleasant or neither unpleasant nor pleasant born of
eye-contact, he turns from that too  re  He turns from the mind, 
ideas, mind-consciousness, mind-contact and whatever feelings, pleasant
unpleasant or neither unpleasant nor pleasant born of mind-contact, he
turns from that too. Turning loses interest. Losing interest is
released. Released knowledge arises to him, I am released, birth is
destroyed, the holy life is lived to the end, duties are done, I have
nothing more to wish.”

The Blessed One said thus and those monks delighted in the words of the Blessed One.

When this exposition was done about a thousand monks released their minds from desires without anything remaining.

mahāsatipaṭṭhānasutta:

“These are the single gold paths to the purification of beings, to
the overcoming of sorrow & lamentation, to the disappearance of pain
& distress, to the attainment of the right method, & to the
realization of Unbinding — Summary are the foundations of mindfulness.


Tipitaka studing that heritage from Arahanta, tipitaka reciting, and
tipitaka memorizing his tipitaka knowledge, these 3 things make the
buddhist practitioner understands tipitaka.


Reference to the Upanishads does not exist in the Pali suttas. Only
reference to the Four Vedas is found in the Pali suttas. The Buddha was
not aware of the Upanishads and had no interest in the superstitious
ideas found in the Four Vedas.

The Buddha found the complete cessation of suffering, which is not
found in the Vedas. The complete cessation of suffering occurs with the
utter destruction of “self-view”, which includes the destruction of
ideas about “Brahma” and “Atman”.

A few Upanishads are pre-Buddhist but the majority came later. Most of the Vedas were however pre-Buddhist.

The Buddha definitely rejected the idea of the Atman (an indivisible
indestructible eternal self at the core of beings) and he also rejected
the concept of eternalism. Atman and eternalism are core doctrines of
the Upanishads.

Not just this, there are rituals that are either contained in or derived from the Vedas like the following (from this site):

In its simplest form, which is still practiced by many Brahmanas and
members of the higher castes, it is practiced just before the dawn by
standing in a water body such as a river or a water tank and offering
water (tarpana) to the Sun as it rises in the east with a prayer and a
salutation (vandanam), which makes the sacrifice both an external and
an internal cleansing worship.

In the Sigalovada Sutta,
the Buddha rejected the ritualism behind the Vedic bath prayer ceremony
(as above) practised by a young householder by the name of Sigala, and
put a new spin on it, according to the Buddha Dhamma.

Also, from the Canki Sutta,
the Buddha hints that even the learned brahmans themselves are unsure
whether the Vedas are true, by their own empirical validation:


“And among the brahman seers of the past, the creators of the hymns,
the composers of the hymns — those ancient hymns, sung, repeated, &
collected, which brahmans at present still sing, still chant,
repeating what was said, repeating what was spoken — i.e., Atthaka,
Vamaka, Vamadeva, Vessamitta, Yamataggi, Angirasa, Bharadvaja,
Vasettha, Kassapa & Bhagu: was there even one of these who said, ‘This
we know; this we see; only this is true; anything else is worthless?’”

“No, Master Gotama.”

“So then, Bharadvaja, it seems that there isn’t among the brahmans
even one brahman who says, ‘This I know; this I see; only this is
true; anything else is worthless.’ And there hasn’t been among the
brahmans even one teacher or teacher’s teacher back through seven
generations who said, ‘This I know; this I see; only this is true;
anything else is worthless.’ And there hasn’t been among the brahman
seers of the past, the creators of the hymns, the composers of the
hymns… even one who said, ‘This we know; this we see; only this is
true; anything else is worthless.’ Suppose there were a row of blind
men, each holding on to the one in front of him: the first one doesn’t
see, the middle one doesn’t see, the last one doesn’t see. In the same
way, the statement of the brahmans turns out to be a row of blind men,
as it were: the first one doesn’t see, the middle one doesn’t see, the
last one doesn’t see. So what do you think, Bharadvaja: this being the
case, doesn’t the conviction of the brahmans turn out to be
groundless?”

A few Upanishads are pre-Buddhist but the majority came later. Most of the Vedas were however pre-Buddhist.

The Buddha definitely rejected the idea of the Atman (an indivisible
indestructible eternal self at the core of beings) and he also rejected
the concept of eternalism. Atman and eternalism are core doctrines of
the Upanishads.

Not just this, there are rituals that are either contained in or derived from the Vedas like the following (from this site):


In its simplest form, which is still practiced by many Brahmanas and
members of the higher castes, it is practiced just before the dawn by
standing in a water body such as a river or a water tank and offering
water (tarpana) to the Sun as it rises in the east with a prayer and a
salutation (vandanam), which makes the sacrifice both an external and
an internal cleansing worship.

In the Sigalovada Sutta,
the Buddha rejected the ritualism behind the Vedic bath prayer ceremony
(as above) practised by a young householder by the name of Sigala, and
put a new spin on it, according to the Buddha Dhamma.

Also, from the Canki Sutta,
the Buddha hints that even the learned brahmans themselves are unsure
whether the Vedas are true, by their own empirical validation:


“And among the brahman seers of the past, the creators of the hymns,
the composers of the hymns — those ancient hymns, sung, repeated, &
collected, which brahmans at present still sing, still chant,
repeating what was said, repeating what was spoken — i.e., Atthaka,
Vamaka, Vamadeva, Vessamitta, Yamataggi, Angirasa, Bharadvaja,
Vasettha, Kassapa & Bhagu: was there even one of these who said, ‘This
we know; this we see; only this is true; anything else is worthless?’”

“No, Master Gotama.”

“So then, Bharadvaja, it seems that there isn’t among the brahmans
even one brahman who says, ‘This I know; this I see; only this is
true; anything else is worthless.’ And there hasn’t been among the
brahmans even one teacher or teacher’s teacher back through seven
generations who said, ‘This I know; this I see; only this is true;
anything else is worthless.’ And there hasn’t been among the brahman
seers of the past, the creators of the hymns, the composers of the
hymns… even one who said, ‘This we know; this we see; only this is
true; anything else is worthless.’ Suppose there were a row of blind
men, each holding on to the one in front of him: the first one doesn’t
see, the middle one doesn’t see, the last one doesn’t see. In the same
way, the statement of the brahmans turns out to be a row of blind men,
as it were: the first one doesn’t see, the middle one doesn’t see, the
last one doesn’t see. So what do you think, Bharadvaja: this being the
case, doesn’t the conviction of the brahmans turn out to be
groundless?”

In the Sangarava Sutta, the Buddha rejected purification rites using water.

In the Sundarika Sutta, the Buddha rejected caste by birth.

In the Paccha-bhumika Sutta, the Buddha rejected the use of prayers to help the deceased go to heavan.

In the Samannaphala Sutta,
the Buddha forbade his monks from doing fire oblations or fire
sacrifices, practising astrology, reading omens, calculating auspicious
dates for marriages, consecrating sites for construction and worshipping
the Sun. Some of these practices are religious, while others are
cultural.
I think the parable of the poisoned arrow is extremely relevant here:

When The Buddha was asked of the 14 metaphysical questions, he simply
didn’t respond to them. He said, for a man shot with the arrow, the
important thing is to get rid of the arrow (the suffering) and not the
material of the arrow or the angle it came from.


It’s just as if a man were wounded with an arrow thickly smeared
with poison. His friends & companions, kinsmen & relatives would
provide him with a surgeon, and the man would say, ‘I won’t have this
arrow removed until I know whether the man who wounded me was a noble
warrior, a priest, a merchant, or a worker.’ He would say, ‘I won’t have
this arrow removed until I know the given name & clan name of the
man who wounded me… until I know whether he was tall, medium, or
short… until I know whether he was dark, ruddy-brown, or
golden-colored… until I know his home village, town, or city… until I
know whether the bow with which I was wounded was a long bow or a
crossbow… until I know whether the bowstring with which I was wounded
was fiber, bamboo threads, sinew, hemp, or bark… until I know whether
the shaft with which I was wounded was wild or cultivated… until I
know whether the feathers of the shaft with which I was wounded were
those of a vulture, a stork, a hawk, a peacock, or another bird… until
I know whether the shaft with which I was wounded was bound with the
sinew of an ox, a water buffalo, a langur, or a monkey.’ He would say,
‘I won’t have this arrow removed until I know whether the shaft with
which I was wounded was that of a common arrow, a curved arrow, a
barbed, a calf-toothed, or an oleander arrow.’ The man would die and
those things would still remain unknown to him.

That said, The Buddha also always paid respects (and made his
followers respect) to all of the great masters of eternity, in the past,
present and the future. So that would include those authors of
Upanishads that presented their perspective of the reality.


buddhaspace.blogspot.com
“They
do not get carried away by superstition; they believe in deeds,
aspiring to results from their own deeds through their own effort in
a…

https://www.jendhamuni.com/wisdom-not-superstition/

The
poem is in Khmer only – for my Cambodian FriendsSimilar to other
religions, Buddhism has incorporated various types of traditions,
custom, miracles, mysticism, fortune-telling, fung-shui, charms,
talismans, mantras, prayers and many rites and rituals that may not be
found in the original teaching. As a result, people give more attention
to self-protection from evil spirits and to seeking good luck and
prosperity, etc. They are only interested in discovering ways to get rid
of misfortunes, difficulties and bad influence of stars, black magic,
etc. by external powers. Thus, religious practices and beliefs are
degenerated, and confined to worldly pursuits. People become
superstitious because of their blind faith in the name of that religion.

The
Buddha rejects superstitions but urges us to pursue wisdom. The Buddha
teaches us to develop the most important practices: self-discipline,
self-restraint, cultivation of morality and spiritual development. The
Buddha also teaches us to cultivate the strength of will-power, wisdom,
understanding of Mind and self-nature.

IDEAL WORSHIP, NOT IDOL WORSHIP
Regarding
as a way of cultivation, some people place the Buddhist images to
worship. However, if they pray the images requesting for guidance and
protection for health and wealth for good luck and fame, for power and
love, etc, or if they ask favours from the images and figures to forgive
their evil deeds, then they are not in the right path of cultivation.

The
worship of the Buddhist images is to pay respects to the Buddha, the
greatest, wisest, most benevolent, compassionate man who has ever lived
in this world. The images help people to recall the Buddha in their
mind. They may be used as a symbol or an object of concentration to gain
a piece of mind. The serenity of the Buddhist images influences and
inspires them to observe the right path of conduct and thought.

The
recollection of the Buddha produces joy, invigorates the mind and
elevates man from states of restlessness, tension and frustration. Thus,
the worship of the Buddha is not a prayer in its usual sense, but a
meditation. Therefore, it is not idol worship, but “ideal” worship.

On
the other hand, respecting the Buddha images without following Buddha’s
teaching is not the way of cultivation. All worshippers should
endeavour to understand the spirit of the Buddha.

SPIRITUAL POWER, NOT MIRACULOUS POWER
In
Buddhism, there are so-called Six Psychic Power, which can be attained
through long and intense training in meditation. The Buddha has advised
his disciples not to exercise such psychic power, such as walking on
water, exorcising spirits, fortune-telling, etc. The people may be
converted and attracted to a religion, not because they realize the
truth, but because they harbour hallucinations. It is not appropriate.
In Buddhism, miracles can hinder a person to attain enlightenment.

The
Buddha says that a person can gain miraculous power without gaining
spiritual power. However, it is dangerous because this power may be
misused, and harmful to people. These so-called miracles are merely
imaginations and hallucinations created by their own minds due to a lack
of understanding of things as they truly are. The Buddha expressly
forbade his disciples to use miracles to prove the superiority of his
teachings. The Buddha teaches us to cultivate and gain the spiritual
power, then we automatically have the psychic power too. The latter is
the “side-product” of the former, but the Buddha advises us not to crave
and cling to the psychic power, or any other responses in form. The
change for the better arising from an understanding of Dharma.

Source: http://www.buddhistdoor.com
image.png

jendhamuni.com
Buddhism and inspiring quotes
65) Classical Macedonian-Класичен македонски,

Image may contain: 2 peoplein 01) Classical Magahi Magadhi,
02) Classical Chandaso language,
03)Magadhi Prakrit,
04) Classical Hela Basa (Hela Language),
05) Classical Pali,
06) Classical Devanagari,Classical Hindi-Devanagari- शास्त्रीय हिंदी,

07) Classical Cyrillic
08) Classical Afrikaans– Klassieke Afrikaans

09) Classical Albanian-Shqiptare klasike,
10) Classical Amharic-አንጋፋዊ አማርኛ,
11) Classical Arabic-اللغة العربية الفصحى
12) Classical Armenian-դասական հայերեն,
13) Classical Azerbaijani- Klassik Azərbaycan,
14) Classical Basque- Euskal klasikoa,
15) Classical Belarusian-Класічная беларуская,
16) Classical Bengali-ক্লাসিক্যাল বাংলা,
17) Classical  Bosnian-Klasični bosanski,
18) Classical Bulgaria- Класически българск,
19) Classical  Catalan-Català clàssic
20) Classical Cebuano-Klase sa Sugbo,

21) Classical Chichewa-Chikale cha Chichewa,

22) Classical Chinese (Simplified)-古典中文(简体),

23) Classical Chinese (Traditional)-古典中文(繁體),

24) Classical Corsican-Corsa Corsicana,

25) Classical  Croatian-Klasična hrvatska,

26) Classical  Czech-Klasická čeština,
27) Classical  Danish-Klassisk dansk,Klassisk dansk,

28) Classical  Dutch- Klassiek Nederlands,
29) Classical English,Roman
30) Classical Esperanto-Klasika Esperanto,

31) Classical Estonian- klassikaline eesti keel,

32) Classical Filipino,
33) Classical Finnish- Klassinen suomalainen,

34) Classical French- Français classique,

35) Classical Frisian- Klassike Frysk,

36) Classical Galician-Clásico galego,
37) Classical Georgian-კლასიკური ქართული,

38) Classical German- Klassisches Deutsch,
39) Classical Greek-Κλασσικά Ελληνικά,
40) Classical Gujarati-ક્લાસિકલ ગુજરાતી,
41) Classical Haitian Creole-Klasik kreyòl,

42) Classical Hausa-Hausa Hausa,
43) Classical Hawaiian-Hawaiian Hawaiian,

44) Classical Hebrew- עברית קלאסית
45) Classical Hmong- Lus Hmoob,

46) Classical Hungarian-Klasszikus magyar,

47) Classical Icelandic-Klassísk íslensku,
48) Classical Igbo,

49) Classical Indonesian-Bahasa Indonesia Klasik,

50) Classical Irish-Indinéisis Clasaiceach,
51) Classical Italian-Italiano classico,
52) Classical Japanese-古典的なイタリア語,
53) Classical Javanese-Klasik Jawa,
54) Classical Kannada- ಶಾಸ್ತ್ರೀಯ ಕನ್ನಡ,
55) Classical Kazakh-Классикалық қазақ,

56) Classical Khmer- ខ្មែរបុរាណ,
57) Classical Korean-고전 한국어,

58) Classical Kurdish (Kurmanji)-Kurdî (Kurmancî),

59) Classical Kyrgyz-Классикалык Кыргыз,
60) Classical Lao-ຄລາສສິກລາວ,
61) Classical Latin-LXII) Classical Latin,

62) Classical Latvian-Klasiskā latviešu valoda,

63) Classical Lithuanian-Klasikinė lietuvių kalba,

64) Classical Luxembourgish-Klassesch Lëtzebuergesch,

65) Classical Macedonian-Класичен македонски,
66) Classical Malagasy,
67) Classical Malay-Melayu Klasik,

68) Classical Malayalam-ക്ലാസിക്കൽ മലയാളം,

69) Classical Maltese-Klassiku Malti,
70) Classical Maori-Maori Maori,
71) Classical Marathi-क्लासिकल माओरी,

72) Classical Mongolian-Сонгодог Монгол,

73) Classical Myanmar (Burmese)-Classical မြန်မာ (ဗမာ),

74) Classical Nepali-शास्त्रीय म्यांमार (बर्मा),
75) Classical Norwegian-Klassisk norsk,

76) Classical Pashto- ټولګی پښتو

77) Classical Persian-کلاسیک فارسی
78) Classical Polish-Język klasyczny polski,

79) Classical Portuguese-Português Clássico,
80) Classical Punjabi-ਕਲਾਸੀਕਲ ਪੰਜਾਬੀ,
81) Classical Romanian-Clasic românesc,
82) Classical Russian-Классический русский,
83) Classical Samoan-Samoan Samoa,
84) Classical Scots Gaelic-Gàidhlig Albannach Clasaigeach,
85) Classical Serbian-Класични српски,
86) Classical Sesotho-Seserbia ea boholo-holo,
87) Classical Shona-Shona Shona,
88) Classical Sindhi,
89) Classical Sinhala-සම්භාව්ය සිංහල,

90) Classical Slovak-Klasický slovenský,
91) Classical Slovenian-Klasična slovenska,
92) Classical Somali-Soomaali qowmiyadeed,
93) Classical Spanish-Español clásico,
94) Classical Sundanese-Sunda Klasik,
95) Classical Swahili,
96) Classical Swedish-Klassisk svensk,
97) Classical Tajik-тоҷикӣ классикӣ,

98) Classical Tamil-பாரம்பரிய இசைத்தமிழ் செம்மொழி,
99) Classical Telugu- క్లాసికల్ తెలుగు,
100) Classical Thai-ภาษาไทยคลาสสิก,
101) Classical Turkish-Klasik Türk,
102) Classical Ukrainian-Класичний український,
103) Classical Urdu- کلاسیکی اردو
104) Classical Uzbek-Klassik o’zbek,
105) Classical Vietnamese-Tiếng Việt cổ điển,

106) Classical Welsh-Cymraeg Clasurol,
107) Classical Xhosa-IsiXhosa zesiXhosa,
108) Classical Yiddish- קלאסישע ייִדיש
109) Classical Yoruba-Yoruba Yoruba,
110) Classical Zulu-I-Classical ZuluDove-02-june.gif (38556 bytes)


http://www.orgsites.com/oh/awakenedone/

Awakeness Practices

All 84,000 Khandas As Found in the Pali Suttas

Traditionally the are 84,000 Dharma Doors - 84,000 ways to get
Awakeness. Maybe so; certainly the Buddha taught a large number of
practices that lead to Awakeness. This web page attempts to catalogue
those found in the Pali Suttas (DN, MN, SN, AN, Ud & Sn 1). There
are 3 sections:

The discourses of Buddha are divided into 84,000, as to separate
addresses. The division includes all that was spoken by Buddha.”I
received from Buddha,” said Ananda, “82,000 Khandas, and  from the
priests 2000; these are 84,000 Khandas maintained by me.” They are
divided into 275,250, as to the stanzas of the original text, and into
361,550, as to the stanzas of the commentary. All the discourses
including both those of
Buddha and those of the commentator, are divided  into 2,547 banawaras,
containing 737,000 stanzas, and 29,368,000 separate letters.


ESSENCE OF TIPITAKA


Positive Buddha Vacana — The words of the Buddha —


Interested in All Suttas  of Tipitaka as Episodes in visual format including 7D laser Hologram 360 degree Circarama presentation

from
Analytic Insight Net - FREE Online Tipiṭaka Law Research & Practice
University
in
112 CLASSICAL LANGUAGES Please Visit: http://sarvajan.ambedkar.orgMaha Sathipattana Suthraya - මහා සතිපට්ඨාන සුත්‍රය -
LESSONS

https://www.youtube.com/watch?v=PPydLZ0cavc
for
 Maha-parinibbana Sutta — Last Days of the Buddha

The Great Discourse on the Total Unbinding

This
wide-ranging sutta, the longest one in the Pali canon, describes the
events leading up to, during, and immediately following the death and
final release (parinibbana) of the Buddha. This colorful narrative
contains a wealth of Dhamma teachings, including the Buddha’s final
instructions that defined how Buddhism would be lived and practiced long
after the Buddha’s death — even to this day. But this sutta also
depicts, in simple language, the poignant human drama that unfolds among
the Buddha’s many devoted followers around the time of the death of
their beloved teacher.

https://www.youtube.com/watch?v=bDkKT54WbJ4
for
Mahāsatipaṭṭhānasuttaṃ (Pali) - 2 Kāyānupassanā ānāpānapabbaṃ

http://www.buddha-vacana.org/sutta/digha.html
Use
http://www.translate.google.com/
from

Image result for Gifs of Vinaya pitaka compared with Vinayaka


Rector
JCMesh J Alphabets Letter Animation ClipartMesh C Alphabets Letter Animation Clipart


an expert who identifies experts influenced by Expert and Infulencer Sashikanth Chandrasekharan


of
Free Online

Awaken One With Awareness Mind

(A1wAM)+ ioT (insight-net of Things)  - the art of Giving, taking and Living   to attain Eternal Bliss

as Final Goal through Electronic Visual Communication Course on

Political Science -Techno-Politico-Socio Transformation and Economic

Emancipation Movement (TPSTEEM).

Struggle hard to see that all fraud EVMs are replaced by paper ballots by

Start

using Internet of things by creating Websites, blogs. Make the best use

of facebook, twitter etc., to propagate TPSTEEM thru FOA1TRPUVF.

Practice


Insight Meditation in all postures of the body - Sitting, standing,


lying, walking, jogging, cycling, swimming, martial arts etc., for


health mind in a healthy body.

 


Button Plant Green Butterfly E Mail Animation Clipbuddhasaid2us@gmail.com
jchandra1942@icloud.com
sarvajanow@yahoo.co.in


jcs4ever@outlook.com

is the most Positive Energy of informative and research oriented site propagating the teachings of the Awakened One with Awareness the Buddha and on Techno-Politico-Socio
Transformation and Economic Emancipation Movement followed by millions
of people all over the world in 112 Classical languages.Rendering exact translation as a lesson of this
University in one’s mother tongue to this Google Translation and
propagation entitles to become a Stream
Enterer (Sottapanna) and to attain Eternal Bliss as a Final GoalSARVA SAMAJ MEDIA

for

WELFARE, HAPPINESS AND PEACE
of
ALL SOCIETIES

From

MEDIA PRABANDHAK

comments (0)