WordPress database error: [Table './sarvajan_ambedkar_org/wp_comments' is marked as crashed and should be repaired]
SELECT ID, COUNT( comment_ID ) AS ccount FROM wp_posts LEFT JOIN wp_comments ON ( comment_post_ID = ID AND comment_approved = '1') WHERE ID IN (3893,3892,3890) GROUP BY ID

Free Online Benevloent Awakened One JC PURE INSPIRATION to Attain NIBBĀNA the Eternal Bliss and for free birds 🐦 🦢 🦅 to grow fruits 🍍 🍊 🥑 🥭 🍇 🍌 🍎 🍉 🍒 🍑 🥝 vegetables 🥦 🥕 🥗 🥬 🥔 🍆 🥜 🪴 🌱 🎃 🫑 🍅🍜 🧅 🍄 🍝 🥗 🥒 🌽 🍏 🫑 🌳 🍓 🍊 🥥 🌵 🍈 🌰 🇧🇧 🫐 🍅 🍐 🫒 Youniversity
Free Online Benevloent Awakened One JC PURE INSPIRATION to Attain NIBBĀNA the Eternal Bliss and for free birds 🐦 🦢 🦅 to grow fruits 🍍 🍊 🥑 🥭 🍇 🍌 🍎 🍉 🍒 🍑 🥝 vegetables 🥦 🥕 🥗 🥬 🥔 🍆 🥜 🪴 🌱 🎃 🫑 🍅🍜 🧅 🍄 🍝 🥗 🥒 🌽 🍏 🫑 🌳 🍓 🍊 🥥 🌵 🍈 🌰 🇧🇧 🫐 🍅 🍐 🫒 Youniversity
Kushinara NIBBĀNA Bhumi Pagoda White Home, Puniya Bhumi Bengaluru, Prabuddha Bharat International.
Categories:

Archives:
Meta:
June 2016
M T W T F S S
« May   Jul »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
06/16/16
1897 Fri 17 Jun 2016 LESSONS from INSIGHT-NET-Hi Tech Radio Free Animation Clipart Online A1 (Awakened One) Tipiṭaka Research & Practice University in Visual Format (FOA1TRPUVF) on Free Online Electronic Visual Communication Course http://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/ctmwelcome_e0.gif TO through http://sarvajan.ambedkar.org https://awakenmediaprabandhak.wordpress.com/ Button Plant Green Butterfly E Mail Animation Clip buddhadawakenone@gmail.com sarvajanow@yahoo.co.in Classical Buddhism (Teachings of the Awakened One with Awareness) belong to the world, and everyone have exclusive rights:JCMesh J Alphabets Letter Animation ClipartMesh C Alphabets Letter Animation Clipart is the most Positive Energy of informative and research oriented site propagating the teachings of the Awakened One with Awareness the Buddha and on Techno-Politico-Socio Transformation and Economic Emancipation Movement followed by millions of people all over the world in 105 Classical languages. Rendering exact translation as a lesson of this University in one’s mother tongue to this Google Translation and propagation entitles to become a Stream Enterer (Sottapanna) and to attain Eternal Bliss as a Final Goal. Tipitaka The Pali Canon Sutta Piṭaka — The basket of discourses — [ sutta: discourse ] Live and Dare http://liveanddare.com/types-of-meditation/ Master Your Mind, Master Your Life Types of Meditation – An Overview of Meditation Techniques in Classical English,Macedonian-Класични Македонски,Malagasy,Malay,Maltese-klasik Malta,Maori- Klassiku Maori,Mongolian- Сонгодог монгол,Norwegian- Klassiske norske,pashto- Klassisk pashto,Persian-کلاسیک فارسی meditation centre sri buddhist sambodhi
Filed under: General
Posted by: site admin @ 8:01 pm

1897  Fri 17 Jun 2016

LESSONS

 from

INSIGHT-NET-Hi Tech Radio Free Animation Clipart Online A1 (Awakened One) Tipiṭaka Research & Practice University
in Visual Format (FOA1TRPUVF)

on Free Online Electronic Visual Communication Course

http://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/ctmwelcome_e0.gif

TO

through http://sarvajan.ambedkar.org

https://awakenmediaprabandhak.wordpress.com/


Button Plant Green Butterfly E Mail Animation Clip

buddhadawakenone@gmail.com


sarvajanow@yahoo.co.in
Classical Buddhism (Teachings of the Awakened One with Awareness) belong to the world, and everyone have exclusive rights:JCMesh J Alphabets Letter Animation ClipartMesh C Alphabets Letter Animation Clipart

is the most Positive Energy of informative and research oriented site propagating the teachings of the Awakened One with Awareness the Buddha and on Techno-Politico-Socio
Transformation and Economic Emancipation Movement followed by millions
of people all over the world in 105 Classical languages.


Rendering exact translation as a lesson
of this University in one’s mother tongue to this Google Translation and
propagation entitles to become a Stream
Enterer (Sottapanna) and to attain Eternal Bliss as a Final Goal.


TipitakaThe Pali Canon


Sutta Piṭaka


— The basket of discourses —
[ sutta: discourse ]

Live and Dare

http://liveanddare.com/types-of-meditation/

Master Your Mind, Master Your Life

Types of Meditation – An Overview of  Meditation Techniques


in Classical English,Macedonian-Класични Македонски,Malagasy,Malay,Maltese-klasik Malta,Maori- Klassiku Maori,Mongolian- Сонгодог монгол,Norwegian- Klassiske norske,pashto- Klassisk pashto,Persian-کلاسیک فارسی
71) Classical Macedonian
71) Класични Македонски

1897 Нед Јуни 17, 2016

ЛЕКЦИИ
 
од

УВИД-мрежи слободен Онлајн А1 (Разбуди Еден) Tipiṭaka истражување и пракса Универзитетот
во визуелен формат (FOA1TRPUVF)

за слободен Онлајн Електронски визуелна комуникација курс

Пали Збор на ден за 9 јуни 2016

pamāda - невнимание, небрежност, мрзеливост, remissness

http://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/ctmwelcome_e0.gif

ДО

преку http://sarvajan.ambedkar.org

https://awakenmediaprabandhak.wordpress.com/

Копчето растенијата Зелена Пеперутка Е Пошта анимација клип

buddhadawakenone@gmail.com

sarvajanow@yahoo.co.in
Класична Будизмот (Учењето на разбудениот Еден со свест) му припаѓаат
на светот, и секој има ексклузивни права: JCMesh J азбуки Писмо
анимација ClipartMesh C азбуки Писмо анимација графика

е најстариот позитивна енергија на информативни и истражувачки
ориентирана сајт за размножување на учењето на Разбуди Еден со свеста на
Буда и на техно-политичко-Социо
Трансформација и економска еманципација движење проследено со милиони
на луѓето од целиот свет во 105 класични јазици.

рендерирање
точниот превод како лекција на Универзитетот во нивниот мајчин јазик,
на оваа Google преведување и ширење право да стане тек

Ентериер (Sottapanna) и да се достигне вечното блаженство како крајна цел.

Tipitaka

На Пали Канон

Сута Piṭaka

- Во кошница на дискурси -
[Сута: дискурс]

Живеат и се осмелуваат

http://liveanddare.com/types-of-meditation/

Господар вашиот ум, господар на својот живот
Видови на медитација - Преглед на медитација техники

во класичната англиски јазик,

Медитација Шри будистички sambodhi

http://www.accesstoinsight.org/tipitaka/

Tipitaka
На Пали Канон
© 2005
Видете исто така Сута индексот; Преводи од Преведувач

    Вин
    
DN
    
MN
    
С.Н.
    
НА
    
KN

    Khp
    
Топлификација АД
    
уд
    
iti
    
sn
    
вв
    
PV
    
Thag
    
Thig
    
nm
    
Miln

На Tipitaka (Пали ти “, три”, + pitaka,
“Корпи”), или Пали Канон, е собирање на примарни пали јазик
текстови кои ја сочинуваат доктрината основа на Theravada будизмот. на
Tipitaka и paracanonical пали текстови (коментари, хроники, итн),
заедно претставуваат комплетна телото на класична Theravada текстови.

На Пали Канон е голема количина на литература: во превод на англиски
текстовите додаде до илјадници печатени страници. Повеќето (но не сите)
Канон веќе е објавена на англиски јазик во текот на годините. Иако
само мал дел од овие текстови се достапни на оваа веб страна,
оваа колекција може да биде добро место за почеток.

Три поделби на Tipitaka се:

Vinaya Pitaka
    
Колекцијата на текстови кои се однесуваат на правилата на
однесување кои се регулира секојдневно работи во Бразавил - заедницата
на bhikkhus (ракоположен монаси) и bhikkhunis
    
(Ракоположен калуѓерки). Многу повеќе од само список на правила, Vinaya
    
Pitaka исто така вклучува и приказните зад потеклото на секоја власт,
    
обезбедување детална сметка за решение на Буда на прашањето
    
како да се задржи комунални хармонија во голем и разновиден духовен
    
заедница.
Сута Pitaka
    
Собирањето на suttas или дискурси, му се припишува на Буда
    
и неколку од неговите најблиски ученици, кои ги содржат сите централни учења
    
на Theravada будизмот. (Повеќе од илјада Сута преводи се
    
. Достапни на овој веб-сајт) На suttas се поделени меѓу петте nikayas (збирки):

        Digha Nikaya - “долга колекција”
        
Majjhima Nikaya - “собирање на средна должина”
        
Samyutta Nikaya - на “групирани колекција”
        
Anguttara Nikaya - на “дополнителни-констатирано и наплата”
        
Khuddaka Nikaya - “собирање на малку текстови”:
            
Khuddakapatha
            
Dhammapada
            
Udana
            
Itivuttaka
            
Сута Nipata
            
Vimanavatthu
            
Petavatthu
            
Theragatha
            
Therigatha
            
Jataka
            
Niddesa
            
Patisambhidamagga
            
Apadana
            
Buddhavamsa
            
Cariyapitaka
            
Nettippakarana (вклучени само во Бурма издание на Tipitaka)
            
Petakopadesa ( “”)
            
Milindapañha ( “”)

Abhidhamma Pitaka
    
Собирањето на текстовите во кои основната доктринирани постапки
    
презентирани во Сута Pitaka се преработил и реорганизира во
    
систематско рамка која може да се примени на истрагата во врска со
    
природата на умот и материјата.

http://www.buddha-vacana.org/suttapitaka.html

дрво

Сута Piṭaka

- Во кошница на дискурси -
[Сута: дискурс]

На Сута Piṭaka содржи суштината на учењето на Буда
во однос на Dhamma. Таа содржи повеќе од десет илјади suttas. Е
поделени во пет збирки наречен Nikāyas.

Digha Nikāya
    
[Digha: долго] На Digha Nikāya собира 34 од најдолгите
    
дискурси дадени од страна на Буда. Постојат различни совети кои многу од
    
им доцнат дополнувања на оригиналниот корпус и на сомнителни
    
автентичност.
Majjhima Nikāya
    
[Majjhima: среден] На Majjhima Nikāya собира 152 дискурсите на Буда од среден должина, кои се занимаваат со различни прашања.
Saṃyutta Nikāya
    
[Samyutta: група] На Saṃyutta Nikāya собира suttas
    
според својот предмет во 56 под-групи наречени saṃyuttas. тоа
    
содржи повеќе од три илјади дискурсите на променлива должина, но
    
обично релативно кратко.
Aṅguttara Nikāya
    
[Анг: факторот | uttara: додатни] На Aṅguttara
    
Nikāya е subdivized во единаесет под-групи наречени nipātas, секој од нив
    
собирање дискурси се состои од enumerations на еден дополнителен фактор
    
наспроти оние на nipāta преседан. Таа содржи илјадници suttas
    
кои обично се кратки.
Khuddaka Nikāya
    
[Khuddha: кратки, мали] На кратки текстови Khuddhaka Nikāya
    
и се смета како е составен од два stratas: Dhammapada, Udāna,
    
Itivuttaka, Сута Nipāta, Theragāthā-Therīgāthā и Jātaka формираат
    
античките слоеви, додека други книги доцнат дополнувања и нивните
    
автентичност е под знак прашање.

просветлување лист

https://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2013/06/bloggif_51c1bf428699c.gif

https://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2008/12/vegan.gif?w=540

револвинг свет
http://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/globe08_e0.gif

GIF picsGIF picsVipassana Gif

http://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/09/0069.gif

Анимирани stereoview на стари Јапонија - анимирана stereoview на стари Јапонија -

 

Buddhaa.gif сликата со fiore_033

 

psychadelicbuddha.gif сликата со DragonKatet

 

Budsth.gif сликата со Ind1955

 

14.gif сликата со Ind1955

 

BuddhaLot.gif сликата со Ind1955

 

Budb.gif сликата со Ind1955

 

BuddhaBlue.gif сликата со Ind1955

 

Buddhasunset.gif сликата со Ind1955

 

Buddhaan.gif сликата со Ind1955

 

buddhawan.gif сликата со Ind1955

 

BuddhaMed2.gif сликата со Ind1955

 
BuddhaTay1-1.gif сликата со Ind1955

 

Буда-1-1.gif сликата со Ind1955

http://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/daisy991.gifhttp://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/lotus1.gif

Анимирани Мани тркала Анимирани Мани тркала Анимирани Мани тркала Анимирани Мани тркала

просветлување лист

 

Видови на медитација

Ok, па да знаете дека медитацијата има голем број на бенефиции,
и секој го прави тоа. Можете да барате информации на интернет или на
книжарница и да се види дека постојат многу различни начини на вршење на
медитација, голем број на техники на медитација, а некои спротивставени
информации. Се прашувате на кој начин е најдобро за вас.

Оваа статија
ќе ви помогне да отидете на море на различни практики на седиште
медитација, објаснувајќи накратко секој од нив, и укажува на понатамошно
ресурси. Постојат буквално стотици - ако не и илјадници - видови на
медитација, па еве јас ќе се истражуваат само од најпопуларните оние.

Вие исто така може да се провери мојата непосредна водич медитација, за подинамичен медитација техники. Или, ако веќе имаат одредено искуство со медитација, може да уживате
во читањето за експерименти на медитација го правев додека го пишувам
овој пост.

“Најдобрите” медитација е медитација која работи за вас, во оваа фаза во вашиот живот.
 
општи типови

Научници
обично се класифицираат медитација врз основа на начинот на кој тие се фокусираат своето внимание, во
две категории: фокусираше вниманието и отворено следење. Би сакал
предложи трета: Едноставно присуство.
Фокусираше вниманието медитација

фокусирајќи
вниманието на еден објект во текот на целата медитација сесија.
Овој објект може да здив, мантра, визуелизација, дел од
тело, надворешен објект, итн Како што напредува на лекар, неговата способност да
задржи на протокот на вниманието во избраниот објект се засилува, и
одвлекување на вниманието се јавува поретко и краткотрајни. И во длабочина и
сериозност на неговото внимание се развива.

Примери за овие
се: Samatha (будистички медитација), некои форми на Зазен, добрина
Медитација …
Отвори медитација следење

наместо
на фокусирање на вниманието на некој објект, ние го задржи отворен,
следење на сите аспекти на нашето искуство, без пресуда или
прилогот. Сите доживувања, да им се внатрешни (мисли, чувства,
меморија, итн) или надворешни (звук, мирис, итн), се признаваат и се гледа
за она што се. Тоа е процес на нереактивни следење на
содржината на искуството од миг до миг, без да оди во нив.
Примери се: Mindfulness медитација Випасана, како и некои видови
на таоистичката медитација.
Едноставно присуство

тоа е
државата во која вниманието не е фокусирана на ништо особено,
но почива на себе - тивка, празен, стабилни и интровертни. Ние можеме
исто така, го нарекуваат “Choiceless свест” или “чисто битие”. Повеќето од цитати на медитација да најдете се зборува за оваа држава.

ова
е, всушност, вистинската цел зад сите видови на медитација, а не
вид медитација во себе. Сите традиционални техники на
медитација признае дека предмет на интерес, па дури и на процесот на
мониторинг, не е само средство за да се обучуваат на умот, така што без напор
внатрешна тишина и подлабоки состојби на свест може да биде откриена.
Со текот на времето и предмет на фокус и на самиот процес е оставена
зад себе, и таму се остави само на вистинско јас на лекар, како
“Чиста присуство”.
1) будистички медитација

Зен медитација (Зазен)
Потекло и значење

Зазен (坐禅) средства
“Седи Зен”, или “седи медитација”, на јапонски. Таа има своите корени во
кинески Зен будизмот (Ч’ан) традиција, што датира од индискиот монах
Бодидарма (6-ти век н.е.). На Запад, најпопуларните форми доаѓа
од Dogen Zenji (1200 ~ 1253), основач на движењето Сото Зен во Јапонија.
Слични модалитети се практикува во Rinzai школата на Зен, во Јапонија и Кореја.

 Како да го направите

Тоа е генерално се практикува седи на подот во текот на МАТ и перница, со скрстени нозе. Традиционално тоа беше направено во Lotus или половина лотос позиција, но тоа воопшто не е потребно. Денес повеќето лекари седат како оваа:

Видови на медитација - Зазен држење на телото

Или на стол:

Видови на медитација - Зазен стол
Слики учтивост на Зен планина манастир

на
Најважниот аспект, како што гледате на фотографиите, е одржување на грбот
целосно исправен, од карлицата на вратот. Устата се чува во близина
и очите се чуваат намали, со погледот се потпира на земја за
две или три нозе пред вас.

Што се однесува до аспект умот на тоа, тоа е обично се практикува на два начина:

    Фокусирајќи се на здив -
    
се фокусираат сите вашето внимание на движењето на здивот случува во и надвор
    
преку нос. Ова може да биде потпомогната од пребројување на здивот во
    
умот. Секој пат кога ќе го вдишуваат ви смета еден број, почнувајќи со 10, и
    
потоа да се пресели назад до 9, 8, 7, итн Кога ќе пристигнете во 1, ќе продолжи
    
од 10 повторно. Ако се расејува и ќе ја изгуби вашиот број, нежно донесе
    
се врати на вниманието на 10 и продолжи од таму.
    
Shikantaza ( “само
    
седи “) - во оваа форма на лекар не користи специфични
    
предметот на медитација; Наместо тоа, лекари остане колку што е можно
    
во сегашниот момент, свесни и почитување на она што поминува низ нивните
    
умови и околу нив, без да размислуваме за ништо особено.
    
Тоа е еден вид на напор присуство медитација

Дали е тоа за мене?

Зазен
е многу трезвени стил медитација, и лесно може да најдете многу
силна заедниците вежбање, како и голем број на информации за
интернет. Има многу на акцент во задржува правото држење на телото,
како помош за концентрација. Тоа обично се практикува во зен-будистичките
центри (Бразавил), со силна поддршка од заедницата.

Во многу од
нив ќе најдете дека е во комбинација со други елементи на будистичките пракса:
метании, малку ritualism, пеење, и читања на група
Буда учења. Некои луѓе ќе се допаѓа ова, други не. Лично, јас
Зазен се практикува во будистички група за 3 години, и сфатив дека тие
елементи и малку формалност, исто така, може да помогне да се создаде структура за
практиката, и во себе тие се исто така медитативна.

Випасана медитација
Потекло и значење

Видови на медитација - Випасана

“Випасана” е збор кој пали
значи “увид” или “јасно да се види”. Тоа е традиционален будистички
пракса, кои датираат од 6 век пред нашата ера. -Випасана медитација, како се предава
во последните неколку децении, потекнува од традицијата на Theravada будистички,
и беше популаризирана од страна на С. Н. Гоенка и движењето Випасана.

поради
на популарноста на Випасана-медитација, “mindfulness на
Дишењето “има стекнато популарност и понатаму на Запад како” mindfulness “.
Како да го направите

[Има некои спротивставени информации за тоа како да се практикуваат Випасана. во
Општо земено, повеќето наставници нагласи почнувајќи со mindfulness на
здив во првата фаза, да се стабилизира на умот и да се постигне “пристап
концентрација. “Ова е повеќе како фокусираше вниманието медитација. потоа
пракса се движи кон развој “јасен увид” на телесни
чувства и ментални феномени, ги набљудува од момент во момент, а не
припивам на било кој. Овде оди вовед, наменети за почетници. До
Дознајте повеќе Би му сугерира следење на линковите или учење од
наставник (а можеби и во Випасана повлекување).]

Идеално, еден е да седнат на
перница на подот, со прекрстени нозе, со вашиот ‘рбет ерекција;
Алтернативно, може да се користи на стол, но назад не треба да биде
поддржани.

Првиот аспект е да се развие концентрација, преку Samatha пракса. Ова обично се прави преку подигање на дишењето.

фокус
сите вашето внимание, од миг до миг, на движење на вашиот
здив. Обрнете внимание на суптилни чувства на движењето на стомакот
расте и паѓа. Алтернативно, може да се фокусира на сензацијата на
воздухот минува низ ноздрите и допира горниот усните на кожата -
иако тоа бара малку повеќе пракса, и е повеќе напредни.

како
ќе се фокусира на здивот, ќе забележите дека и други перцепции и
сензации продолжи да се појават: звуци, чувства во телото, емоции,
и др Едноставно се забележи овие феномени како што тие се појавуваат во областа на
свест, а потоа се врати чувството на дишењето. вниманието
се чуваат во објектот на концентрација (дишењето), а овие
други мисли или чувства се едноставно како “шум во заднина”.

на
објект кој е во фокусот на оваа практика (на пример, движењето на
стомакот) се нарекува “примарна цел”. И “средно објект”
е нешто друго, кое се појавува во вашето поле на перцепција - или
преку вашите пет сетила (звук, мирис, чешање во телото, итн) или
низ умот (мислата, меморија, чувство, итн.) Ако средно објект
куки вашето внимание и го одминува, или ако тоа предизвикува желба или
аверзија да се појави, треба да се фокусираат на секундарниот објект за
момент или два, тоа етикетирање со ментална забелешка, како “размислување”,
 
“Меморија”, “слух”, “сакаат”. Оваа практика често се нарекува
“, Истакнувајќи”.

Ментална забелешка идентификува објект во целина, но не и во
детали. Кога сте свесни за звук, на пример, етикета “слух”
наместо “мотор”, “гласови” или “лае куче.” Ако непријатен
чувство се јавува, имајте во предвид “болка” или “чувство”, наместо на “коленото болка” или “моите
болки во грбот. “Потоа се врати на вашето внимание на основните медитација
објект. Кога свесни за мирис, велат ментална забелешка “мириса” за
момент или два. Вие не треба да се идентификуваат мирис.

Кога некој има
на тој начин стекнатото “концентрација пристап”, вниманието е потоа се сврте кон
предмет на пракса, што е нормално се смета или телесни сензации. еден
забележува објектите на свеста без приврзаност, препуштајќи му се мисли
и сензации се појават и да поминат по своја волја. ментална означување
(Објаснето погоре) често се користат како начин за да ве спречи од тоа да биде
понесени од мисли, и да Ви во пообјективно да забележи
нив.

Како резултат на еден развива јасно гледаат дека набљудуваните
феномени
се чувствува од страна на три “знаци на постоење”: непостојаноста
(annica), insatisfactoriness (dukkha) и празнината на себе (annata).
Како резултат на тоа, рамнодушност, мир и внатрешна слобода е развиен во однос на овие влезови.

Научи повеќе:

    Видови на Випасана (читај одговорот од Anh-Мин направи)
    
Випасана Dhura (многу во-длабочината на статија)
    
Випасана за почетници (Гоенка стил)
    
Mindfulness Во обичните англиски јазик (слободна eBook)
    
Посета на Випасана центар во близина на вас

Дали е тоа за мене?

Випасана
е одличен медитација за да ви помогне да се земјата во вашето тело,
и се разбере како на процесите на вашиот ум работа. Тоа е многу популарна
стил на медитација. Можете да најдете многу на наставниците, веб сајтови, и
книги за тоа, како и 3 ~ 10 дена повлекува (донација базирани). на
настава на тоа е секогаш слободен. Нема формалности или ритуали
во прилог на пракса.

Ако сте сосема нова за медитација Випасана или Mindfulness веројатно се добри начини за да започнете.
mindfulness Meditationhttps://67.media.tumblr.com/ba13c508cf5b31cc4e81e1336d3a5698/tumblr_inline_o3y6y7pdwS1r1aqjj_540.gif
Потекло и значење

mindfulness
Медитација е адаптација од традиционалните будистички медитација
практики, особено Випасана, но, исто така, има силно влијание од
други лози (како што е на виетнамски зен будизмот од Thich Nhat Хан). “Mindfulness” е заедничка западна превод на будистичките рок сати. Anapanasati,
“Mindfulness на дишењето”, е дел од практиката на будистички
Випасана или увид медитација, и други будистички медитацијата
практики, како што Зазен (Извор: Википедија).

Една од главните influencers за Mindfulness на Запад е Џон Кабат-Зин. Неговата програма за намалување на стресот Mindfulness-базирани
(MBSR) - кој тој разви во 1979 година на Универзитетот на Масачусетс
Медицинска школа - се користи во неколку болници и здравствени клиника
во последните децении.
Како да го направите

mindfulness
Медитација е практика на намерно се фокусира на сегашноста
момент, прифаќање и не-judgmentally обрнувајќи внимание на
чувства, мисли и емоции што се јавуваат.

За “формално
пракса “време, седат на перница на подот или на стол, со
директно и неподдржан назад. Плаќаат поголемо внимание на движењето на
здивот. Кога ќе здив, да бидат свесни дека сте дишење во, и
како се чувствува. Кога ќе здив надвор, да бидат свесни што се дише надвор. Дали
како ова за време на вашиот медитација пракса, постојано
да го свртат вниманието на здивот. Или може да се движат за да се плаќаат
внимание на чувства, мисли и чувства кои се јавуваат.

на
напор е да не намерно додадете нешто на нашиот сегашен момент
искуство, но да се биде свесен за она што се случува, без да се губи
се во нешто што се појавува.

Твојот ум ќе се оддалечила
во одење заедно со звуци, чувства и мисли. секогаш кога тоа
се случи, нежно се признае дека сте биле расеан и донесе
внимание назад кон дишењето, или со цел да забележи за тоа
мисла или сензација. Постои голема различни помеѓу влезени во мисла / сензација, и едноставно да се биде свесен за тоа е присуството.

Научете како да уживате во вашата пракса. Откако ќе се направи, го цениме како различни од телото и умот се чувствуваат.

има
Исто така, практиката на mindfulness во нашите дневни активности: додека
јадење, одење и зборување. За “секојдневниот живот” медитација, практиката
е да се обрне внимание на она што се случува во овој момент, да биде
свесни за она што се случува - и не живее во “автоматски режим”. Ако ти
се зборува, тоа значи обрнувајќи внимание на зборовите што се зборува, како
да ги каже, и да се слуша со присуство и внимание. Ако сте
одење, тоа значи дека се повеќе свесни за вашите движења на телото, нозете
ја допира земјата, со звуците што слушаат, итн

Вашиот напор во седиште пракса поддржува вашата секојдневна практика живот, и обратно. И двајцата се подеднакво важни.

 Дали е тоа за мене?

на
општата јавност, ова е можеби најмногу се препорачува начин да се добие
започна со медитација. Тоа е тип на медитација кој најмногу
предава во училиштата и угостителство

pitals, колку што ми е познато. на
“Движење mindfulness” како што се практикува денес во општеството во целина, е
не будизмот, но адаптација на будистички практики се должи на нивната
бенефиции во добра физичка и ментално здравје и општа благосостојба.

на
повеќето луѓе, Mindfulness медитација може да биде единствениот вид на медитација
ќе им се допадне, особено ако нивниот фокус е само на физички и
ментална придобивките од медитација, како што обично се изучува огради од
неколку од источниот концепти и филозофии кои традиционално
во придружба на пракса. И за тоа што тоа е голем - тоа ќе донесе многу добри работи во вашиот живот.

Ако
вашиот фокус е подлабока трансформација и духовен развој,
меѓутоа, тогаш mindfulness медитација може да биде само почетен чекор за
вас. Од тука, тогаш може да се движи во Випасана Зазен, или други видови
на медитација.
Добрина медитација (Metta Медитација)
Потекло и значење

добрина медитација
https://what-buddha-said.net/Pics/deer.friendliness.gif

Metta е
на пали збор што значи љубезност, добрина и добра волја. ова
пракса доаѓа од будистичките традиции, особено на Theravada
и Тибет лози. “Сочувство медитација” е современ
научната област што ја покажува

ефикасноста на Metta и сродни медитативна практика.

покажа
придобивки вклучуваат: зголемување на способноста да се соживуваат со
другите; развивање на позитивни емоции преку сочувство, вклучувајќи
повеќе љубовен однос кон себе; зголемена само-прифаќање;
поголемо чувство на компетентност за животот, и зголемување на чувството на
цел во животот (повеќе во другите наши пост).
Како да го направите

еден
седнува во позиција за медитација, со затворени очи, и генерира во
умот и срцето чувствата на љубезност и добрина. започнете со
развој милост кон себе, а потоа постепено кон
другите и сите суштества. Обично оваа прогресија се препорачува:

    себеси
    
добар пријател
    
“неутрален” лице
    
тешка лице
    
сите четири од горенаведените подеднакво
    
а потоа постепено целиот универзум

на
Чувството да се биде развиен е во тоа што на кои сакаат среќа и благосостојба за
сите. Оваа практика може да биде потпомогната со рецитирање на одредени зборови или реченици
кои потсетуваат на “неограничена топло срце чувство”, визуелизација на
страдањето на другите и испраќање на љубовта; или замислувајќи состојбата на
друго битие, и му посака среќа и мир.

Толку повеќе ќе ви се занимаваат со оваа медитација, повеќе радост ќе ја доживее. Тоа е тајната на среќата Mathieu Ричард.

    “За
    
кој присуствуваше правилно на ослободување на срцето од добродушност,
    
unarisen лошо волја не се јавува и појавиле лошо волја е напуштена. “- Буда

Во овој напис, Ема Seppälä р истражува 18 научно докажано бенефициите на добрината медитација.
Дали е тоа за мене?

се
понекогаш премногу тешко за себе или за другите? Или мислиш дека ти треба
да се подобри вашите односи? Добрина медитација ќе ви помогнат.
Тоа е од корист и за несебичната и егоцентрични луѓе, и тоа
ќе помогне во зголемување на вашата општото ниво на среќа. Вие не може да се чувствуваат
милост и депресија (или било која друга негативни чувства) на
исто време.

Исто така, се препорачува, од будистички учители, како противотров за прашања несоница, кошмари, или лутина.

http://study.com/articles/List_of_Free_Online_Communications_Courses_and_Classes.html

http://cs.brown.edu/courses/cs024/onlineReading.html

Пали Збор на ден за 7 јуни, 2016

dhaja - знаме, знамето; знак, симбол, знак, симбол

Пали Збор на ден за 8 Јуни 2016

paricāraṇā - грижа, внимание, во потрага по; задоволство, веселби, задоволство

Metta е
на пали збор што значи љубезност, добрина и добра волја. ова
пракса доаѓа од будистичките традиции, особено на Theravada
и Тибет лози. “Сочувство медитација” е современ
научната област што ја покажува

ефикасноста на Metta и сродни медитативна практика.

покажа
придобивки вклучуваат: зголемување на способноста да се соживуваат со
другите; развивање на позитивни емоции преку сочувство, вклучувајќи
повеќе љубовен однос кон себе; зголемена само-прифаќање;
поголемо чувство на компетентност за животот, и зголемување на чувството на
цел во животот (повеќе во другите наши пост).
Како да го направите

еден
седнува во позиција за медитација, со затворени очи, и генерира во
умот и срцето чувствата на љубезност и добрина. започнете со
развој милост кон себе, а потоа постепено кон
другите и сите суштества. Обично оваа прогресија се препорачува:

    себеси
    
добар пријател
    
“неутрален” лице
    
тешка лице
    
сите четири од горенаведените подеднакво
    
а потоа постепено целиот универзум

на
Чувството да се биде развиен е во тоа што на кои сакаат среќа и благосостојба за
сите. Оваа практика може да биде потпомогната со рецитирање на одредени зборови или реченици
кои потсетуваат на “неограничена топло срце чувство”, визуелизација на
страдањето на другите и испраќање на љубовта; или замислувајќи состојбата на
друго битие, и му посака среќа и мир.

Толку повеќе ќе ви се занимаваат со оваа медитација, повеќе радост ќе ја доживее. Тоа е тајната на среќата Mathieu Ричард.

    “За
    
кој присуствуваше правилно на ослободување на срцето од добродушност,
    
unarisen лошо волја не се јавува и појавиле лошо волја е напуштена. “- Буда

Во овој напис, Ема Seppälä р истражува 18 научно докажано бенефициите на добрината медитација.
Дали е тоа за мене?

се
понекогаш премногу тешко за себе или за другите? Или мислиш дека ти треба
да се подобри вашите односи? Добрина медитација ќе ви помогнат.
Тоа е од корист и за несебичната и егоцентрични луѓе, и тоа
ќе помогне во зголемување на вашата општото ниво на среќа. Вие не може да се чувствуваат
милост и депресија (или било која друга негативни чувства) на
исто време.

Исто така, се препорачува, од будистички учители, како противотров за прашања несоница, кошмари, или лутина.

http://study.com/articles/List_of_Free_Online_Communications_Courses_and_Classes.html

http://cs.brown.edu/courses/cs024/onlineReading.html

Пали Збор на ден за 7 јуни, 2016

dhaja - знаме, знамето; знак, симбол, знак, симбол

Пали Збор на ден за 8 Јуни 2016

paricāraṇā - грижа, внимание, во потрага по; задоволство, веселби, задоволство


72) Classical Malagasy

1897 Fri 17 Jun 2016

LESONA
 
avy amin’ny

Fahatakarana ny Hevitry-NET- Free Online A1 (taitra iray) Tipiṭaka Research & Boky University
in Visual Format (FOA1TRPUVF)

amin’ny Free Online Electronic Visual Serasera Course

Pali Teny ny Andro ho Jona 09, 2016

pamāda - tsirambina, tsy firaharahiana, kamo, remissness

http://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/ctmwelcome_e0.gif

TO

amin’ny alalan’ny http://sarvajan.ambedkar.org

https://awakenmediaprabandhak.wordpress.com/

Button Plant Green Lolo E Mail Animation Clip

buddhadawakenone@gmail.com

sarvajanow@yahoo.co.in
Classical Bodisma (Enseignements des ny nifoha amin’ny fanentanana
iray) an’ny amin’izao tontolo izao, ary ny olona rehetra dia manana zo
manokana: JCMesh J abidia Taratasy Animation ClipartMesh C abidia Letter
Animation Clipart

no tena Tsara ny Angovo ny hahazoana fahalalana sy ny fikarohana
toerana miompana propagating ny fampianaran ‘ny nifoha iray amin’ny
fanentanana ny Bouddha sy ny Techno-Politico-sosialy
Tapitra hatreo ny fanandevozana fanodinana sy ara-toekarena Hetsika nanaraka an-tapitrisany maro
ny olona manerana izao tontolo izao amin’ny fiteny 105 Classical.

dikan-
fandikan-teny marina toy ny lesona ity ny iray University tamin’ny fitenin-drazany
izany Google Translation sy fanapariahana zo ho lasa Stream

Enterer (Sottapanna) ary mba ho tonga Mandrakizay Bliss ho toy ny Final Tanjona.

Tipitaka

The Pali Canon

Sutta Piṭaka

- Ny harona of Discourses -
[Sutta: kabary]

Live ary Sahia

http://liveanddare.com/types-of-meditation/

Mpampianatra ny Mind, Mpampianatra ô ny Fiainanao
Karazam-Hosaintsainina - Indray Mitopy Maso An’i fisaintsainana Techniques

in Classical English,

fisaintsainana foibe Sri Bodista sambodhi

http://www.accesstoinsight.org/tipitaka/

Tipitaka
The Pali Canon
© 2005
Jereo koa Sutta Index; Anarana iombonana amin’ny Translator

    Vin
    
DN
    
MN
    
SN
    
AN
    
kn

    Khp
    
Dhp
    
ud
    
îţi
    
Sn
    
and
    
PV
    
Thag
    
Thig
    
NM
    
Miln

Ny Tipitaka (Pali ti, “telo,” + pitaka,
“Harona”), na Pali kanônan’ny, dia ny fanangonana ny Kilonga teny Pali
andinin-teny, izay mandrafitra ny fotopampianarana fototry ny Theravada Bodisma. The
Tipitaka sy ny paracanonical Pali andinin-teny (fanehoan-kevitra,
Tantara, sns) miaraka anisan’ny vatana ny tanteraka ny mpahay Theravada
andinin-teny.

Ny Pali Canon dia-vondrona lehibe ny boky sy gazety: fandikan-teny amin’ny teny anglisy
ny andinin-teny fanampiny mahatratra an’arivony pejy vita pirinty. Indrindra (fa tsy ny rehetra) ny
ny Canon Efa navoaka tamin’ny teny anglisy nandritra ny taona maro. Na dia
ampahany kely ihany kely ny andinin-teny ireo dia hita ao amin’ny tranonkala ity,
famoriam-bola izao dia mety ho toerana tsara hanombohana.

Ny telo antokon’ny Tipitaka dia:

Vinaya Pitaka
    
Ny fanangonana ny lahatsoratra momba ny fitsipi-pitondran-tena
mifehy ny raharaha isan’andro ao anatin’ny Sangha - ny fiaraha-monina ny
bhikkhus (voatendry moanina) sy bhikkhunis
    
(Voatendry masera). Lavitra mihoatra noho fotsiny ny lisitry ny fitsipika, ny Vinaya
    
Pitaka koa ny ny tantara ao ambadiky ny niandohan’ny isan-manapaka,
    
manome ny tsirairay ny Bouddha ny vahaolana ho ny fanontaniana ny
    
ny fomba hihazonana fiarahamonina firindrana ao anatin’ny lehibe sy maro karazana ara-panahy
    
fiaraha-monina.
Sutta Pitaka
    
Ny famoriam-bola ny suttas, na lahateny, lazaina fa ny Bouddha
    
ary vitsivitsy ny mpianany akaiky, misy ny foibe fampianarana
    
ny Theravada Bodisma. (Mihoatra ny iray arivo sutta fandikan-teny dia
    
hita ao amin’ny tranonkala ity.) Ny suttas dia miady an-trano eo dimy nikayas (famoriam-bola):

        Digha Nikaya - ny “famoriam-bola lava”
        
Majjhima Nikaya - ny “Moyen-lavany fanangonana”
        
Samyutta Nikaya - ny “mivondrona famoriam-bola”
        
Anguttara Nikaya - ny “famoriam-bola bebe kokoa-factored”
        
Khuddaka Nikaya - ny “famoriam-bola kely lahatsoratra”:
            
Khuddakapatha
            
Dhammapada
            
Udana
            
Itivuttaka
            
Sutta Nipata
            
Vimanavatthu
            
Petavatthu
            
Theragatha
            
Therigatha
            
Jataka
            
Niddesa
            
Patisambhidamagga
            
Apadana
            
Buddhavamsa
            
Cariyapitaka
            
Nettippakarana (tafiditra ihany ao amin’ny birmanina andiany ny Tipitaka)
            
Petakopadesa ( “”)
            
Milindapañha ( “”)

Abhidhamma Pitaka
    
Ny famoriam-bola ny lahatsoratra izay ny fotopampianarana fototra fitsipika
    
aseho ao amin’ny Sutta Pitaka dia reworked ary hatsangana indray ho
    
mitohy rafitra izay azo ampiharina amin’ny fanadihadiana an-
    
toetra-tsaina sy ny zavatra.

http://www.buddha-vacana.org/suttapitaka.html

Tree

Sutta Piṭaka

- Ny harona of Discourses -
[Sutta: kabary]

Ny Sutta Piṭaka dia mirakitra ny votoatin’ny ny Bouddha ny fampianaran’i
momba ny Dhamma. Tsy misy mihoatra noho ny iray alina suttas. izany
hozaraina ao am dimy famoriam-bola antsoina hoe Nikāyas.

Dīgha Nikāya
    
[Dīgha: lava] Nikāya nanangona ny Dīgha 34 ny lava indrindra
    
lahateny omen’ny ny Bouddha. Misy isan-karazany hamantatra izany fa maro ny
    
ireo no tara fanampiny ho tany am-boalohany sy ny mampisalasala Corpus
    
maha-azo itokiana.
Majjhima Nikāya
    
[Majjhima: mpanelanelana] Nikāya mamory ny Majjhima 152 lahateny ao
amin’ny Buddha ny kafa lavany, mifandray amin’ny raharaha samihafa.
Saṃyutta Nikāya
    
[Samyutta: vondrona] Nikāya ny Saṃyutta manangona ny suttas
    
araka ny foto-kevitra tamin’ny 56 zana-tarika antsoina hoe saṃyuttas. izany
    
ahitana mihoatra ny telo arivo ny miova halavan’ny lahateny, fa
    
ankapobeny dia somary fohy.
Aṅguttara Nikāya
    
[Ang: antony | Uttara: additionnal] The Aṅguttara
    
Nikāya dia subdivized tamin’ny iraika ambin’ny folo zana-tarika antsoina hoe nipātas, ny tsirairay amin’izy ireo
    
nanangona lahateny ahitana enumerations iray fanampiny singa
    
oharina ireo alohan nipāta. Misy an’arivony suttas
    
izay amin’ny ankapobeny fohy.
Khuddaka Nikāya
    
[Khuddha: fohy, kely] Nikāya fohy ny Khuddhaka lahatsoratra
    
ary heverina ho toy no ahitana roa stratas: Dhammapada, Udāna,
    
Itivuttaka, Sutta Nipāta, Theragāthā-Therīgāthā sy Jātaka mamorona ny
    
fahiny strata, raha boky hafa dia tara fanampiny sy ny
    
maha-azo itokiana kokoa mampametra-panontaniana.

Bodhi ravina

https://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2013/06/bloggif_51c1bf428699c.gif

https://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2008/12/vegan.gif?w=540

mihodinkodina an’izao tontolo izao
http://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/globe08_e0.gif

GIF picsGIF picsVipassana Gif

http://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/09/0069.gif

Animated stereoview fahiny Japana - Animated stereoview fahiny Japana -

 

Buddhaa.gif Sary avy fiore_033

 

psychadelicbuddha.gif Sary avy DragonKatet

 

Budsth.gif Sary avy amin’i Ind1955

 

14.gif Sary avy amin’i Ind1955

 

BuddhaLot.gif Sary avy amin’i Ind1955

 

Budb.gif Sary avy amin’i Ind1955

 

BuddhaBlue.gif Sary avy amin’i Ind1955

 

Buddhasunset.gif Sary avy amin’i Ind1955

 

Buddhaan.gif Sary avy amin’i Ind1955

 

buddhawan.gif sary avy Ind1955

 

BuddhaMed2.gif Sary avy amin’i Ind1955

 
BuddhaTay1-1.gif Sary avy amin’i Ind1955

 

Buddha-1-1.gif Sary avy amin’i Ind1955

http://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/daisy991.gifhttp://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/lotus1.gif

Animated Mani Wheel Fenêtre Mani Wheel Fenêtre Mani Wheel Fenêtre Mani Wheel

Bodhi ravina

 

Karazam-fisaintsainana

Ok, ka fantatrao fa manana am-polony fisaintsainana soa,
ary ny rehetra no manao izany. Ianao mitady vaovao amin’ny aterineto, na amin’ny
fivarotam-boky, ka mahita fa misy be dia be ny fomba ny manao
misaintsaina, am-polony ny fisaintsainana teknika, ary ny sasany mifanohitra
vaovao. Ianao Manontany tena ny lalana tsara indrindra ho anao.

Ity lahatsoratra ity
hanampy anareo ny ranomasina ny fanao samy hafa ny mipetraka
misaintsaina, manazava fohifohy ny tsirairay amin’izy ireo, ka nanondro bebe kokoa
loharano. Misy an-jatony ara-bakiteny - raha tsy an’arivony - ny karazana
misaintsaina, ka eto no hijery ihany no malaza indrindra ireo.

Azonao atao ihany koa ny mandeha mijery fisaintsainana mpitari-dalana, fa mavitrika kokoa ny fisaintsainana teknika. Na, raha efa manana traikefa amin’ny fisaintsainana, mety tia mamaky
mikasika ny fisaintsainana nanao fanandramana aho raha nanoratra ity
lahatsoratra ity.

Ny “tsara indrindra” ny fisaintsainana dia ny fisaintsainana izay miasa ho anao, amin’izao dingana ny fiainana ao aminareo.
 
ANKAPOBENY Types

mpahay siansa
matetika manasokajy fisaintsainana miorina teny an-dalana izy ireo hampifantoka ny saina, ho any
roa Sokajy: Nampifantoka ny saina sy ny Open Fanaraha-maso. Izaho dia te
soso-kevitra ny fahatelo: ezaka Fanatrehan’i.
Nampifantoka ny saina ny fisaintsainana

mifantoka
ny saina amin’ny zavatra iray nandritra ny fotoam-pivoriana manontolo fisaintsainana.
Zavatra tsy zavatra mety ho ny fofonaina, dia Mantra, fijerena, anisan’ny
vatana, ivelany zavatra, sns Araka ny fandrosoan’ny no manao azy, ny fahaizany
mitandrina ny mikoriana ny sain’ny ao amin’ny voafidy zavatra mahazo matanjaka, ary
Lasa fialam-boly tsy dia fahita sy haharitra ela. Samy ny halaliny ary
tsy fiovaovantsika ny ny sainy dia mandroso.

Ohatra ireo
dia: Samatha (Bodista fisaintsainana), ny karazana Zazen, famindram-po
Fisaintsainana …
Open fanaraha-maso ny fisaintsainana

Tsy
ny mifantoka ny saina amin’ny zavatra misy, dia hitandrina izany misokatra,
ny fanaraha-maso ny lafiny rehetra ny traikefa, tsy misy fitsarana na
miraiki-po. Fomba fijerin’ny rehetra, ho azy anatiny (eritreritra, fihetseham-po,
fahatsiarovana, sns) na any ivelany (feo, fofona, sns), dia ekena sy hita
fa izay izy ireo. Izany no fizotry ny tsy reactive ny fanaraha-maso ny
afa-po ny traikefa avy amin’ny fotoana ny fotoana, nefa tsy niakatra ho any an azy ireo.
Ohatra amin’izany: Mindfulness misaintsaina, Vipassana, ary koa ny karazana sasany
ny Taoist Meditation.
ezaka Fanatrehan’i

izany
ny fanjakana izay misy ny sain’ny tsy mifantoka amin’ny zavatra indrindra indrindra,
fa reposes amin’ny tenany - mangina, foana, hatanjahina, ary saro-kenatra. Afaka ataontsika
koa miantso azy io “Choiceless fanentanana” na “madio ho”. Ny fisaintsainana ny ankamaroan’ireo nalaina hitanao hilaza izany fanjakana.

izany
raha ny marina ny tena tanjona ao ambadiky ny fisaintsainana isan-karazany, fa tsy ho
fisaintsainana karazana mihitsy. Nentim-paharazana rehetra teknika ny
ny fisaintsainana manaiky fa ny zavatra ny mifantoka, ary na dia ny dingan’ny
fanaraha-maso, dia fomba iray fotsiny mba nampiofana ny saina, mba ezaka
anaty fahanginana sy lalina kokoa firenena ny fahatsiarovan-tena azo hita.
Farany na ny fototry ny fifantohana sy ny dingana ihany no sisa
aoriana, ary tsy misy afa-nandao ny tena tena ny no manao azy, tahaka ny
“Madio fanatrehany”.
1) BODISTA HOSAINTSAININA

Zen Meditation (Zazen)
Origine & Meaning

Zazen (坐禅) dia midika hoe
“Mipetraka Zen”, na “mipetraka fisaintsainana”, amin’ny teny Japoney. Tsy manana ny fakany amin’ny
Sinoa Zen Bodisma (Ch’an) fomban-drazana, hay fantarina indray Indiana moanina
Bodhidharma (taonjato faha-6). Ao amin’ny West, ny malaza indrindra amin’ny teny tonga
Avy Dogen Zenji (1200 ~ 1253), ny mpanorina ny Soto Zen hetsika any Japana.
Toy izany koa fombafomban no atao ao an Rinzai sekoly ny Zen, any Japon sy Korea.

 Ahoana no hanaovana azy

Amin’ny ankapobeny dia nampihatra nipetraka teo amin’ny tany nandritra ny fandrianao, ka lafika, miaraka Niampita tongony. Fomba
nentim-paharazana izany natao teo lota no andriany na ny antsasaky ny
toerana lota no andriany, fa izany no zara raha ilaina.
Amin’izao fotoana izao ny ankamaroan’ny mpanao mipetraka toy izao:

Karazam-fisaintsainana - Zazen fihetsika

Na eo amin’ny seza:

Karazam-fisaintsainana - zazen seza
Sary natolotry ny Zen Mountain Monasiteran’ny

The
lafiny manan-danja indrindra, araka ny hitanao eo amin’ny sary, dia mitandrina ny indray
tanteraka mahitsy, avy amin’ny valahany ny tendany. Vava no takona
ary ny masony dia foana nampidinina, miaraka amin’ny mibanjina nitoetra teo amin’ny tany momba ny
roa na telo tongotro eo anoloanao.

Ary ny amin’ny saina lafiny izany, dia fanao matetika tamin’ny fomba roa:

    Mifantoka amin’ny fofonaina -
    
mampifantoka ny sainy rehetra amin’ny hetsika ny fofonaina niditra sy nivoaka
    
ny alalan ‘ny orona. Izany dia mety ho nanampy ny manisa ny fofon’aina ao amin’ny
    
tsaina. Isaky ny inhale ianao manisa isa iray, manomboka amin’ny 10, ary
    
avy eo nifindra aoriana ny 9, 8, 7, sns Rehefa tonga tao amin’ny 1, ianao indray
    
amin’ny 10 indray. Raha mahazo zavatra ataon’izy ireo ka very ny fanisana, moramora hitondra
    
indray ny saina ho 10, ary avy any indray.
    
Shikantaza ( “fotsiny
    
nipetraka “) - amin’ny endrika ity ny no manao azy dia tsy mampiasa manokana
    
zavatra ny fisaintsainana; fa, mpanao mitoetra araka izay azo atao
    
eto amin’ity fotoana, fantany ary mitandrina izay mandalo ny
    
saina sy ny manodidina azy, tsy mitoetra amin’ny zavatra indrindra.
    
Tena karazana ezaka Fanatrehan’i fisaintsainana

Moa ho ahy?

Zazen
dia tena fomba mahonon-tena ny fisaintsainana, ary afaka mahita mora foana be dia be ny
vondrom-piarahamonina mafy manao izany, ary koa ny be ny vaovao mikasika ny
ny Internet. Misy be dia be ny fanamafisana amin’ny fitandremana ny fihetsika tsara,
toy ny fanampiana ho an’ny mifantoka. Tsy maintsy fanao in Zen Bodista
foibe (Sangha), miaraka amin’ny fiaraha-monina mafy fanohanana.

Be dia be ny
azy ireo ho hitanao izany homban’ny singa hafa ny Bodista fanao:
prostrations, kely ny ritualism, mihiaka, sy vondrona vakiteny rehetra amin’ny
Buddha fampianarana. Ny olona sasany ho toy izany, ny hafa dia tsy. Amiko manokana, I
nampihatra zazen ao amin’ny vondrona Bodista ny 3 taona, ary hitako fa ireo
singa sy kely ny fombafomba dia afaka manampy ihany koa ny mamorona ny rafitra ho an’ny
ny fomba fanao, ary tao amin’ny tenany izy ireo ihany koa ny misaintsaina.

Vipassana Meditation
Origine & Meaning

Karazam-fisaintsainana - Vipassana

“Vipassana” dia Pali teny
dia midika hoe “malina” na “mahita mazava”. Izy io dia nentim-paharazana Bodista
manao, niaraka indray tamin’ny taonjato faha-6 talohan’i JK. Vipassana-misaintsaina, araka izay nampianarina
ao am-polony taona vitsivitsy farany, dia avy amin’ny Theravada Bodista fomban-drazana,
ary besinimaro ny S. N. Goenka sy ny Vipassana hetsika.

noho
ny lazan’ny Vipassanā-fisaintsainana, ny “mindfulness ny
miaina “dia nahazo laza bebe kokoa ao amin’ny West ho toy ny” mindfulness “.
Ahoana no hanaovana azy

[Misy ireo vaovao mifanohitra momba ny fomba mampihatra Vipassana. In
ny ankapobeny, na izany aza, ny ankamaroan’ny mpampianatra hanantitranterana manomboka amin’ny mindfulness ny
fofonaina dingana voalohany, mba hanarenana ilay saina sy hanatratra “ny fidirana
mifantoka. “Izany no toy ny mifantoka bebe kokoa ny fisaintsainana tsara. Ary ny
fomba fanao mihetsiketsika eny amin’ny fampandrosoana “mazava fahendrena” ny ara-batana
fihetseham sy ny trangan-javatra ara-tsaina, ny mijery azy ireo amin ‘ny fotoana fa tsy
mamikitra misy. Ity mandeha fampidirana, mikendry ny beginners. To
hahafantatra bebe kokoa aho soso-kevitra manaraka ireto ny rohy voalaza eo, na mianatra avy amin’ny
mpampianatra (angamba ao amin’ny Vipassana fisintahana).]

Ny tena tsara, ny iray dia ny hipetraka eo amin’ny
lafika teo amin’ny tany, hazo fijaliana manan-tongotra, miaraka amin’ny hazondamosiko mahitsy;
-tsy izany, ny seza azo ampiasaina, fa ny any tsy tokony ho
nanohana.

Ny lafiny voalohany dia ny mampitombo fitanana, amin’ny alalan’ny fampiharana samatha. Izany dia atao amin’ny alalan’ny fifohana rivotra matetika ny fanentanana.

Focus
ny tsara rehetra, amin’ny fotoana ny fotoana, teo ny hetsika ny
fofonaina. Mariho ny fihetseham misoko mangina ny hetsika avy amin’ny kibony
fiposahan’ny sy lavo. -Tsy izany, misy afaka hifantoka amin’ny fihetseham-po ny
rivotra mandeha mamaky ny orony sy ny mikasika ny molotra ambony hoditra -
na dia mitaky izany bebe kokoa fanao, ary mandroso kokoa.

Araka ny
ianao mifantoka amin’ny fofonaina, dia ho tsikaritrao fa ny fomba fijery hafa sy ny
fihetseham mbola hiseho: feo, ny fihetseham-po tao amin’ny tena, fihetseham-po,
sns fotsiny mahamarika ireo trangan-javatra rehefa mipoitra eo amin’ny sehatry ny
fanentanana, ary avy eo dia hiverina any amin’ny fihetseham-po ny fifohana rivotra. ny saina
dia foana ao amin’ny fototry ny mifantoka (ny fifohana rivotra), raha mbola ireo
eritreritra na ny fihetseham hafa dia misy fotsiny toy ny “feo lafika”.

The
zavatra izany no ifantohan’ny ny fomba fanao (ohatra, ny hetsika ny
ny kibony) no antsoina hoe ny “zavatra Kilonga”. Ary ny “zavatra faharoa”
dia zavatra hafa izay miseho ao amin’ny sehatry ny fomba fijery - na
noho ny dimy saina (feo, fofona, itchiness eo amin’ny tena, sns) na
ny alalan ‘ny saina (hevitra, fahatsiarovana, fihetseham-po, sns). Raha misy zavatra faharoa
fihantonany ny tsara sy misintona izany izy, na raha miteraka faniriana na
tsy fitiavany maizina hiseho, dia tokony hifantoka amin’ny zavatra faharoa ho
fotoana na roa, apetaho isaky izany tamin’ny fanamarihana ara-tsaina, toy ny “fisainana”,
 
“Fahatsiarovana”, “mandre”, “maniry”. Io fomba fanao matetika antsoina hoe
“Manamarika”.

Ny fanamarihana ara-tsaina mampiavaka ny zavatra amin’ny ankapobeny fa tsy amin’ny
tsipiriany. Rehefa mahatsapa ianao ny feo, ohatra, milaza hoe “mandre”
fa tsy ny “môtô,” “feo” na “barking alika.” Raha misy mahafinaritra
fihetseham-po mipoitra, Mariho “fanaintainana” na “fahatsapana” fa tsy ny “lohalika fanaintainana”, na “ny
indray fanaintainana. “Avy eo miverina ny sainy ho amin’ny Kilonga fisaintsainana
zavatra. Rehefa mahafantatra ny hanitry, milaza ny ara-tsaina naoty “fofona” ho
fotoana na roa. Tsy mila mamantatra ny hanitry.

Rehefa manana
dia toy izany no nahazo “fidirana mifantoka”, ny saina dia avy eo dia niverina ho amin’ny
zavatra ny fomba fanao, izay tokony nieritreritra na ara-batana fihetseham. iray
mandinika ny zavatra fanentanana tsy miraiki-po, mamela hevitra
sy ny fihetseham mitsangàna ary levona araka ny sitrapony ihany. Mental fametahaka marika
(Nanazava ambony) no matetika ampiasaina ho toy ny fomba hisorohana anareo tsy ho
nentiny ho babo ny eritreritsika, ka hiaro anao amin’ny saina tsy miangatra kokoa nahatsikaritra
azy ireo.

Vokatr’izany dia manangana ny mazava iray nahita fa nandinika
trangan-javatra
no nameno ny telo “marika ny fisiana”: impermanence (annica),
insatisfactoriness (dukkha) sy zava-poana ny tena (annata).
Vokatr’izany, equanimity, fiadanana sy anaty fahafahana no mandroso raha oharina amin’ny inputs ireo.

Hamantatra bebe kokoa:

    Karazam-Vipassana (vakio ny valiny avy Anh-Minh Do)
    
Vipassana Dhura (tena in-lalina lahatsoratra)
    
Vipassana ho an’ny beginners (Goenka fomba)
    
Mindfulness in Plain anglisy (maimaim-poana eBook)
    
Tsidiho ny Vipassana Center akaiky anao

Moa ho ahy?

Vipassana
dia tsara fisaintsainana mba hanampy anao nitoto tena amin’ny tena,
sy hahatakatra ny fomba ny fizotry ny asa ao an-tsainao. Izy io dia tena malaza
fomba ny fisaintsainana. Afaka mahita be dia be ny mpampianatra, tranonkala, ary
boky momba izany, ary koa ny 3 ~ 10 andro retreats (fanomezana miorina). The
fampianarana azy dia maimaim-poana foana. Tsy misy fombafomba na fombafomba
tia ny fomba fanao.

Raha toa ianao ka vaovao tanteraka ny misaintsaina, Vipassana na Mindfulness dia angamba fomba tsara ho anao ny manomboka.
Mindfulness Meditationhttps://67.media.tumblr.com/ba13c508cf5b31cc4e81e1336d3a5698/tumblr_inline_o3y6y7pdwS1r1aqjj_540.gif
Origine & Meaning

Mindfulness
Fisaintsainana dia fampifanarahana amin’ny nentim-paharazana Bodista fisaintsainana
fanao, indrindra fa Vipassana, fa matanjaka koa nanana fitarihana avy amin’ny
lineages hafa (toy ny Vietnamiana Zen Bodisma avy thích Nhat hành). “Mindfulness” no mahazatra andrefana fandikan-teny ho an’ny Bodista teny sati. Anapanasati,
“Mindfulness ny fifohana rivotra”, dia anisan’ny fomba fanao ny Bodista ny
Vipassana na lalin-tsaina ny fisaintsainana, ary ny hafa bodista meditational
fanao, toy ny zazen (loharanom-baovao: Wikipedia).

Ny iray amin’ireo lehibe influencers ho Mindfulness any Andrefana no John Kabat-Zinn. Ny Mindfulness-Miainga Stress Fampihenana Ny fandaharana
(MBSR) - izay nitranga tamin’ny 1979 tao amin’ny Anjerimanontolon’i Massachusetts
Medical School - dia ampiasaina amin’ny hopitaly maro sy ny toeram-pitsaboana ara-pahasalamana ao amin’ny
ny am-polony taona lasa.
Ahoana no hanaovana azy

Mindfulness
fisaintsainana dia ny fanaovana fanahy iniana mifantoka amin’ny ankehitriny
fotoana, manaiky ary tsy judgmentally mandinika ny
fihetseham, eritreritra, ary fihetseham-po izay mipoitra.

Fa ny “tsekoly
fomba fanao “ny fotoana, hipetraka teo amin’ny lafika amin’ny tany, na eo amin’ny seza, miaraka amin’ny
mahitsy sy sokafana indray. Dia mifantoka loatra amin’ny ny hetsika ny
ny fofonaina. Rehefa fofonaina, ho fantany fa ianao miaina ao, ary
ny fomba tsapany. Rehefa fofonaina avy, ho fantany ianao nifofofofo. Do
toy izao fa ny halavan’ny fisaintsainana ny fomba fanao, foana
Redirecting ny tsara ny fofonaina. Na azonao atao ny mandroso eo ho fandoavana
tsara ny fihetseham, eritreritra sy fihetseham-po izay mipoitra.

The
ezaka dia ny tsy fanahy iniana manampy na inona na inona ho an’ny ankehitriny fotoana
traikefa, fa mba hahafantatra ny zava-mitranga, tsy very
ny tenantsika na inona na inona izay miseho.

Ny saina no atao varimbariana
ho mandeha miaraka amin’ny feo, fihetseham, sy ny eritreritra. isaky ny
mitranga,-katsaram-panahy manaiky fa efa variana ianao, ka ento ny
tsara indray ny miaina, na ho amin’ny tanjona nahatsikaritra izany
Nieritreritra na fihetseham-po. Misy hafa lehibe eo hoe ao anatin’ny eritreritra / fihetseham-po, ary fotsiny nahalala izany ny fanatrehany.

Mianara mba hankafy ny fomba fanao. Rehefa ianao dia atao, mankasitraka ny fomba samy hafa ny vatana sy ny saina mahatsiaro.

Ery
ihany koa ny fampiharana ny mindfulness mandritra ny andavanandro: raha
mihinana, nitsangantsangana ny miresaka. Fa “ny fiainana andavanandro” ny fisaintsainana, ny fomba fanao
dia ny mitandrina ny zava-mitranga eo amin’ny fotoana ankehitriny, mba ho
Fantatr’i izay mitranga - fa tsy miaina amin’ny “mandeha ho azy mode”. Raha ianao
no miteny, izay midika hoe mandinika ny teny no miteny, ny fomba
miteny azy ireo, ary ny mihaino miaraka amin’ny fanatrehany sy ny tsara. Raha toa ianao ka
mandeha, dia midika hoe mahatsapa kokoa ny vatanao hetsika, ny tongotrareo
mikasika ny tany, ny feo ianao mandre, sns

Ny ezaka amin’ny fomba fanao mipetraka manohana ny fiainana andavanandro fomba fanao, ary ny vice-versa. Izy ireo dia samy zava-dehibe koa.

 Moa ho ahy?

Fa
ny ankapobeny, izany angamba no tena tokony hatao fomba hahazoana
nanomboka tamin’ny misaintsaina. Izany dia ny karazana fisaintsainana izay tena
nampianatra ao amin’ny sekoly sy ny Hos

pitals, hatrany fantatro. The
“Mindfulness hetsika” araka ny fanao ankehitriny amin’ny fiaraha-monina amin’ny ankapobeny, dia
tsy Bodisma, fa ny fampifanarahana ny Bodista fanao noho ny
soa amin’ny tsara ara-batana sy ara-tsaina sy ara-pahasalamana amin’ny ankapobeny piainana.

Fa
ny ankamaroan’ny olona, ​​dia mety ho Mindfulness Fisaintsainana ny hany karazana fisaintsainana
Ho tian’izy ireo kosa, indrindra fa raha ny mifantoka ihany ny ara-nofo sy
ara-tsaina mahasoa ny misaintsaina, araka ny ampianarina matetika dissociated avy
maro ny atsinanana hevitra sy filozofia izay fomban-drazana
niaraka ny fomba fanao. Ary noho izany dia lehibe - dia mitondra zavatra tsara maro ho amin’ny fiainanao.

Raha
ny mifantoka dia fiovana lalina kokoa sy fivelarana ara-panahy,
na izany aza, dia mety ho fisaintsainana mindfulness fotsiny dingana voalohany ho an’ny
ianao. Avy eto dia afaka avy eo mifindra ho Vipassana, Zazen, na karazana hafa
ny fisaintsainana.
Famindram-po ny fisaintsainana (Metta Fisaintsainana)
Origine & Meaning

famindram-po ny fisaintsainana
https://what-buddha-said.net/Pics/deer.friendliness.gif

Metta dia
ny Pali teny izay midika hoe hatsaram-panahy sy ny fanaovany soa sy ny tsara sitrapo. izany
fomba fanao dia avy amin’ny fomba amam-panao Bodista, indrindra fa ny Theravada
ary ny Tibetana lineages. “Fangoraham-po ny fisaintsainana” dia niara-belona
ara-tsiansa saha izay maneho

ny fahombiazan’ny metta sy fanao mifandray misaintsaina.

nampiseho
soa dia ahitana: boosting iray ny fahaizany no miombona alahelo amin’ny
ny hafa; fampandrosoana ny fihetseham-po tsara amin’ny alalan’ny famindram-po, anisan’izany ny
toe-tsaina feno fitiavana kokoa manoloana tena; Nitombo tena-fanekena;
fihetseham-po lehibe kokoa ny compétence momba ny androm-piainany; ary nitombo fahatsapana
tanjona eo amin’ny fiainana (mamaky bebe kokoa ao amin’ny lahatsoratra hafa).
Ahoana no hanaovana azy

iray
mipetraka amin’ny toerana fisaintsainana, amin’ny mihidy maso, ary miteraka in
ny saina sy ny fo amin’ny hatsaram-panahy sy ny fihetseham-po ny fiantrana olona. aloha
fampandrosoana famindram-po manoloana ny tenanao, dia tsikelikely mankany
ny hafa sy ny olona rehetra. Matetika izany dia nanoro hevitra ny fivoarana:

    tena
    
namana tsara
    
ny “tsy miandany” olona
    
sarotra olona
    
efatra eo ambony mitovy
    
ary avy eo tsikelikely izao rehetra izao

The
mahatsapa izay hampiroboroboana dia ny faniriana ny fahasambarana sy ny tsara ho for-
rehetra. Zavatra fanao mety ho nanampy amin’ny fitanisana teny na fehezanteny manokana
izay manoloana ny “mafana-po tsy manam-petra fahatsapana”, fijerena ny
mijaly ny hafa ka naniraka ny fitiavana; na amin’ny alalan’ny sary an-tsaina ny toe-
hafa satria, ka maniry azy fahasambarana sy ny fiadanana.

Arakaraka ny mampihatra izany misaintsaina, ny fifaliana bebe kokoa ianao, dia hiaina. Izany no zava-miafina ny Mathieu Richard ny fahasambarana.

    “Fa
    
izay manatrika araka ny tokony ho amin’ny fanafahana ny fo amin’ny alalan’ny fiantrana olona,
    
unarisen marary sitrapony dia tsy hitsangana sy nitsangana marary sitrapony ka havela. “- The Bouddha

Ao amin’ity lahatsoratra ity, Emma Seppälä, Ph.D mandalina ny 18 mpahay siansa voaporofo soa ny famindram-po ny fisaintsainana.
Moa ho ahy?

Moa
ianao indraindray sarotra loatra amin’ny tenanao, na amin’ny hafa? Na te ilainao
mba hanatsarana ny fifandraisana? Famindram-po ny fisaintsainana dia hanampy anao.
Tena mahasoa na ho tia tena sy tia tena ny olona, ​​ary
dia hanampy hampitombo ny ankapobeny sehatra ny fahasambarana. Tsy afaka mahatsapa
famindram-po sy kivy (na fihetseham-po ratsy hafa) amin’ny
izany fotoana izany.

Izany no soso-kevitra koa matetika, ny bodista mpampianatra, toy ny
fanefitry ny fahitan-tory, nofy ratsy, na ny fahatezerana olana.

http://study.com/articles/List_of_Free_Online_Communications_Courses_and_Classes.html

http://cs.brown.edu/courses/cs024/onlineReading.html

Pali Teny ny Andro ho Jona 07, 2016

dhaja - ny sainam-pirenena, faneva; marika, famantarana, famantarana, marika

Pali Teny ny Andro ho Jona 08, 2016

paricāraṇā - care, ny saina, mikarakara; fahafinaretana, fanasana, fahafaham-po

Metta dia
ny Pali teny izay midika hoe hatsaram-panahy sy ny fanaovany soa sy ny tsara sitrapo. izany
fomba fanao dia avy amin’ny fomba amam-panao Bodista, indrindra fa ny Theravada
ary ny Tibetana lineages. “Fangoraham-po ny fisaintsainana” dia niara-belona
ara-tsiansa saha izay maneho

ny fahombiazan’ny metta sy fanao mifandray misaintsaina.

nampiseho
soa dia ahitana: boosting iray ny fahaizany no miombona alahelo amin’ny
ny hafa; fampandrosoana ny fihetseham-po tsara amin’ny alalan’ny famindram-po, anisan’izany ny
toe-tsaina feno fitiavana kokoa manoloana tena; Nitombo tena-fanekena;
fihetseham-po lehibe kokoa ny compétence momba ny androm-piainany; ary nitombo fahatsapana
tanjona eo amin’ny fiainana (mamaky bebe kokoa ao amin’ny lahatsoratra hafa).
Ahoana no hanaovana azy

iray
mipetraka amin’ny toerana fisaintsainana, amin’ny mihidy maso, ary miteraka in
ny saina sy ny fo amin’ny hatsaram-panahy sy ny fihetseham-po ny fiantrana olona. aloha
fampandrosoana famindram-po manoloana ny tenanao, dia tsikelikely mankany
ny hafa sy ny olona rehetra. Matetika izany dia nanoro hevitra ny fivoarana:

    tena
    
namana tsara
    
ny “tsy miandany” olona
    
sarotra olona
    
efatra eo ambony mitovy
    
ary avy eo tsikelikely izao rehetra izao

The
mahatsapa izay hampiroboroboana dia ny faniriana ny fahasambarana sy ny tsara ho for-
rehetra. Zavatra fanao mety ho nanampy amin’ny fitanisana teny na fehezanteny manokana
izay manoloana ny “mafana-po tsy manam-petra fahatsapana”, fijerena ny
mijaly ny hafa ka naniraka ny fitiavana; na amin’ny alalan’ny sary an-tsaina ny toe-
hafa satria, ka maniry azy fahasambarana sy ny fiadanana.

Arakaraka ny mampihatra izany misaintsaina, ny fifaliana bebe kokoa ianao, dia hiaina. Izany no zava-miafina ny Mathieu Richard ny fahasambarana.

    “Fa
    
izay manatrika araka ny tokony ho amin’ny fanafahana ny fo amin’ny alalan’ny fiantrana olona,
    
unarisen marary sitrapony dia tsy hitsangana sy nitsangana marary sitrapony ka havela. “- The Bouddha

Ao amin’ity lahatsoratra ity, Emma Seppälä, Ph.D mandalina ny 18 mpahay siansa voaporofo soa ny famindram-po ny fisaintsainana.
Moa ho ahy?

Moa
ianao indraindray sarotra loatra amin’ny tenanao, na amin’ny hafa? Na te ilainao
mba hanatsarana ny fifandraisana? Famindram-po ny fisaintsainana dia hanampy anao.
Tena mahasoa na ho tia tena sy tia tena ny olona, ​​ary
dia hanampy hampitombo ny ankapobeny sehatra ny fahasambarana. Tsy afaka mahatsapa
famindram-po sy kivy (na fihetseham-po ratsy hafa) amin’ny
izany fotoana izany.

Izany no soso-kevitra koa matetika, ny bodista mpampianatra, toy ny
fanefitry ny fahitan-tory, nofy ratsy, na ny fahatezerana olana.

http://study.com/articles/List_of_Free_Online_Communications_Courses_and_Classes.html

http://cs.brown.edu/courses/cs024/onlineReading.html

Pali Teny ny Andro ho Jona 07, 2016

dhaja - ny sainam-pirenena, faneva; marika, famantarana, famantarana, marika

Pali Teny ny Andro ho Jona 08, 2016

paricāraṇā - care, ny saina, mikarakara; fahafinaretana, fanasana, fahafaham-po

73) Classical Malay

1897 Fri 17 Jun 2016

LESONA
 
avy amin’ny

Fahatakarana ny Hevitry-NET- Free Online A1 (taitra iray) Tipiṭaka Research & Boky University
in Visual Format (FOA1TRPUVF)

amin’ny Free Online Electronic Visual Serasera Course

Pali Teny ny Andro ho Jona 09, 2016

pamāda - tsirambina, tsy firaharahiana, kamo, remissness

http://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/ctmwelcome_e0.gif

TO

amin’ny alalan’ny http://sarvajan.ambedkar.org

https://awakenmediaprabandhak.wordpress.com/

Button Plant Green Lolo E Mail Animation Clip

buddhadawakenone@gmail.com

sarvajanow@yahoo.co.in
Classical Bodisma (Enseignements des ny nifoha amin’ny fanentanana
iray) an’ny amin’izao tontolo izao, ary ny olona rehetra dia manana zo
manokana: JCMesh J abidia Taratasy Animation ClipartMesh C abidia Letter
Animation Clipart

no tena Tsara ny Angovo ny hahazoana fahalalana sy ny fikarohana
toerana miompana propagating ny fampianaran ‘ny nifoha iray amin’ny
fanentanana ny Bouddha sy ny Techno-Politico-sosialy
Tapitra hatreo ny fanandevozana fanodinana sy ara-toekarena Hetsika nanaraka an-tapitrisany maro
ny olona manerana izao tontolo izao amin’ny fiteny 105 Classical.

dikan-
fandikan-teny marina toy ny lesona ity ny iray University tamin’ny fitenin-drazany
izany Google Translation sy fanapariahana zo ho lasa Stream

Enterer (Sottapanna) ary mba ho tonga Mandrakizay Bliss ho toy ny Final Tanjona.

Tipitaka

The Pali Canon

Sutta Piṭaka

- Ny harona of Discourses -
[Sutta: kabary]

Live ary Sahia

http://liveanddare.com/types-of-meditation/

Mpampianatra ny Mind, Mpampianatra ô ny Fiainanao
Karazam-Hosaintsainina - Indray Mitopy Maso An’i fisaintsainana Techniques

in Classical English,

fisaintsainana foibe Sri Bodista sambodhi

http://www.accesstoinsight.org/tipitaka/

Tipitaka
The Pali Canon
© 2005
Jereo koa Sutta Index; Anarana iombonana amin’ny Translator

    Vin
    
DN
    
MN
    
SN
    
AN
    
kn

    Khp
    
Dhp
    
ud
    
îţi
    
Sn
    
and
    
PV
    
Thag
    
Thig
    
NM
    
Miln

Ny Tipitaka (Pali ti, “telo,” + pitaka,
“Harona”), na Pali kanônan’ny, dia ny fanangonana ny Kilonga teny Pali
andinin-teny, izay mandrafitra ny fotopampianarana fototry ny Theravada Bodisma. The
Tipitaka sy ny paracanonical Pali andinin-teny (fanehoan-kevitra,
Tantara, sns) miaraka anisan’ny vatana ny tanteraka ny mpahay Theravada
andinin-teny.

Ny Pali Canon dia-vondrona lehibe ny boky sy gazety: fandikan-teny amin’ny teny anglisy
ny andinin-teny fanampiny mahatratra an’arivony pejy vita pirinty. Indrindra (fa tsy ny rehetra) ny
ny Canon Efa navoaka tamin’ny teny anglisy nandritra ny taona maro. Na dia
ampahany kely ihany kely ny andinin-teny ireo dia hita ao amin’ny tranonkala ity,
famoriam-bola izao dia mety ho toerana tsara hanombohana.

Ny telo antokon’ny Tipitaka dia:

Vinaya Pitaka
    
Ny fanangonana ny lahatsoratra momba ny fitsipi-pitondran-tena
mifehy ny raharaha isan’andro ao anatin’ny Sangha - ny fiaraha-monina ny
bhikkhus (voatendry moanina) sy bhikkhunis
    
(Voatendry masera). Lavitra mihoatra noho fotsiny ny lisitry ny fitsipika, ny Vinaya
    
Pitaka koa ny ny tantara ao ambadiky ny niandohan’ny isan-manapaka,
    
manome ny tsirairay ny Bouddha ny vahaolana ho ny fanontaniana ny
    
ny fomba hihazonana fiarahamonina firindrana ao anatin’ny lehibe sy maro karazana ara-panahy
    
fiaraha-monina.
Sutta Pitaka
    
Ny famoriam-bola ny suttas, na lahateny, lazaina fa ny Bouddha
    
ary vitsivitsy ny mpianany akaiky, misy ny foibe fampianarana
    
ny Theravada Bodisma. (Mihoatra ny iray arivo sutta fandikan-teny dia
    
hita ao amin’ny tranonkala ity.) Ny suttas dia miady an-trano eo dimy nikayas (famoriam-bola):

        Digha Nikaya - ny “famoriam-bola lava”
        
Majjhima Nikaya - ny “Moyen-lavany fanangonana”
        
Samyutta Nikaya - ny “mivondrona famoriam-bola”
        
Anguttara Nikaya - ny “famoriam-bola bebe kokoa-factored”
        
Khuddaka Nikaya - ny “famoriam-bola kely lahatsoratra”:
            
Khuddakapatha
            
Dhammapada
            
Udana
            
Itivuttaka
            
Sutta Nipata
            
Vimanavatthu
            
Petavatthu
            
Theragatha
            
Therigatha
            
Jataka
            
Niddesa
            
Patisambhidamagga
            
Apadana
            
Buddhavamsa
            
Cariyapitaka
            
Nettippakarana (tafiditra ihany ao amin’ny birmanina andiany ny Tipitaka)
            
Petakopadesa ( “”)
            
Milindapañha ( “”)

Abhidhamma Pitaka
    
Ny famoriam-bola ny lahatsoratra izay ny fotopampianarana fototra fitsipika
    
aseho ao amin’ny Sutta Pitaka dia reworked ary hatsangana indray ho
    
mitohy rafitra izay azo ampiharina amin’ny fanadihadiana an-
    
toetra-tsaina sy ny zavatra.

http://www.buddha-vacana.org/suttapitaka.html

Tree

Sutta Piṭaka

- Ny harona of Discourses -
[Sutta: kabary]

Ny Sutta Piṭaka dia mirakitra ny votoatin’ny ny Bouddha ny fampianaran’i
momba ny Dhamma. Tsy misy mihoatra noho ny iray alina suttas. izany
hozaraina ao am dimy famoriam-bola antsoina hoe Nikāyas.

Dīgha Nikāya
    
[Dīgha: lava] Nikāya nanangona ny Dīgha 34 ny lava indrindra
    
lahateny omen’ny ny Bouddha. Misy isan-karazany hamantatra izany fa maro ny
    
ireo no tara fanampiny ho tany am-boalohany sy ny mampisalasala Corpus
    
maha-azo itokiana.
Majjhima Nikāya
    
[Majjhima: mpanelanelana] Nikāya mamory ny Majjhima 152 lahateny ao
amin’ny Buddha ny kafa lavany, mifandray amin’ny raharaha samihafa.
Saṃyutta Nikāya
    
[Samyutta: vondrona] Nikāya ny Saṃyutta manangona ny suttas
    
araka ny foto-kevitra tamin’ny 56 zana-tarika antsoina hoe saṃyuttas. izany
    
ahitana mihoatra ny telo arivo ny miova halavan’ny lahateny, fa
    
ankapobeny dia somary fohy.
Aṅguttara Nikāya
    
[Ang: antony | Uttara: additionnal] The Aṅguttara
    
Nikāya dia subdivized tamin’ny iraika ambin’ny folo zana-tarika antsoina hoe nipātas, ny tsirairay amin’izy ireo
    
nanangona lahateny ahitana enumerations iray fanampiny singa
    
oharina ireo alohan nipāta. Misy an’arivony suttas
    
izay amin’ny ankapobeny fohy.
Khuddaka Nikāya
    
[Khuddha: fohy, kely] Nikāya fohy ny Khuddhaka lahatsoratra
    
ary heverina ho toy no ahitana roa stratas: Dhammapada, Udāna,
    
Itivuttaka, Sutta Nipāta, Theragāthā-Therīgāthā sy Jātaka mamorona ny
    
fahiny strata, raha boky hafa dia tara fanampiny sy ny
    
maha-azo itokiana kokoa mampametra-panontaniana.

Bodhi ravina

https://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2013/06/bloggif_51c1bf428699c.gif

https://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2008/12/vegan.gif?w=540

mihodinkodina an’izao tontolo izao
http://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/globe08_e0.gif

GIF picsGIF picsVipassana Gif

http://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/09/0069.gif

Animated stereoview fahiny Japana - Animated stereoview fahiny Japana -

 

Buddhaa.gif Sary avy fiore_033

 

psychadelicbuddha.gif Sary avy DragonKatet

 

Budsth.gif Sary avy amin’i Ind1955

 

14.gif Sary avy amin’i Ind1955

 

BuddhaLot.gif Sary avy amin’i Ind1955

 

Budb.gif Sary avy amin’i Ind1955

 

BuddhaBlue.gif Sary avy amin’i Ind1955

 

Buddhasunset.gif Sary avy amin’i Ind1955

 

Buddhaan.gif Sary avy amin’i Ind1955

 

buddhawan.gif sary avy Ind1955

 

BuddhaMed2.gif Sary avy amin’i Ind1955

 
BuddhaTay1-1.gif Sary avy amin’i Ind1955

 

Buddha-1-1.gif Sary avy amin’i Ind1955

http://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/daisy991.gifhttp://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/lotus1.gif

Animated Mani Wheel Fenêtre Mani Wheel Fenêtre Mani Wheel Fenêtre Mani Wheel

Bodhi ravina

 

Karazam-fisaintsainana

Ok, ka fantatrao fa manana am-polony fisaintsainana soa,
ary ny rehetra no manao izany. Ianao mitady vaovao amin’ny aterineto, na amin’ny
fivarotam-boky, ka mahita fa misy be dia be ny fomba ny manao
misaintsaina, am-polony ny fisaintsainana teknika, ary ny sasany mifanohitra
vaovao. Ianao Manontany tena ny lalana tsara indrindra ho anao.

Ity lahatsoratra ity
hanampy anareo ny ranomasina ny fanao samy hafa ny mipetraka
misaintsaina, manazava fohifohy ny tsirairay amin’izy ireo, ka nanondro bebe kokoa
loharano. Misy an-jatony ara-bakiteny - raha tsy an’arivony - ny karazana
misaintsaina, ka eto no hijery ihany no malaza indrindra ireo.

Azonao atao ihany koa ny mandeha mijery fisaintsainana mpitari-dalana, fa mavitrika kokoa ny fisaintsainana teknika. Na, raha efa manana traikefa amin’ny fisaintsainana, mety tia mamaky
mikasika ny fisaintsainana nanao fanandramana aho raha nanoratra ity
lahatsoratra ity.

Ny “tsara indrindra” ny fisaintsainana dia ny fisaintsainana izay miasa ho anao, amin’izao dingana ny fiainana ao aminareo.
 
ANKAPOBENY Types

mpahay siansa
matetika manasokajy fisaintsainana miorina teny an-dalana izy ireo hampifantoka ny saina, ho any
roa Sokajy: Nampifantoka ny saina sy ny Open Fanaraha-maso. Izaho dia te
soso-kevitra ny fahatelo: ezaka Fanatrehan’i.
Nampifantoka ny saina ny fisaintsainana

mifantoka
ny saina amin’ny zavatra iray nandritra ny fotoam-pivoriana manontolo fisaintsainana.
Zavatra tsy zavatra mety ho ny fofonaina, dia Mantra, fijerena, anisan’ny
vatana, ivelany zavatra, sns Araka ny fandrosoan’ny no manao azy, ny fahaizany
mitandrina ny mikoriana ny sain’ny ao amin’ny voafidy zavatra mahazo matanjaka, ary
Lasa fialam-boly tsy dia fahita sy haharitra ela. Samy ny halaliny ary
tsy fiovaovantsika ny ny sainy dia mandroso.

Ohatra ireo
dia: Samatha (Bodista fisaintsainana), ny karazana Zazen, famindram-po
Fisaintsainana …
Open fanaraha-maso ny fisaintsainana

Tsy
ny mifantoka ny saina amin’ny zavatra misy, dia hitandrina izany misokatra,
ny fanaraha-maso ny lafiny rehetra ny traikefa, tsy misy fitsarana na
miraiki-po. Fomba fijerin’ny rehetra, ho azy anatiny (eritreritra, fihetseham-po,
fahatsiarovana, sns) na any ivelany (feo, fofona, sns), dia ekena sy hita
fa izay izy ireo. Izany no fizotry ny tsy reactive ny fanaraha-maso ny
afa-po ny traikefa avy amin’ny fotoana ny fotoana, nefa tsy niakatra ho any an azy ireo.
Ohatra amin’izany: Mindfulness misaintsaina, Vipassana, ary koa ny karazana sasany
ny Taoist Meditation.
ezaka Fanatrehan’i

izany
ny fanjakana izay misy ny sain’ny tsy mifantoka amin’ny zavatra indrindra indrindra,
fa reposes amin’ny tenany - mangina, foana, hatanjahina, ary saro-kenatra. Afaka ataontsika
koa miantso azy io “Choiceless fanentanana” na “madio ho”. Ny fisaintsainana ny ankamaroan’ireo nalaina hitanao hilaza izany fanjakana.

izany
raha ny marina ny tena tanjona ao ambadiky ny fisaintsainana isan-karazany, fa tsy ho
fisaintsainana karazana mihitsy. Nentim-paharazana rehetra teknika ny
ny fisaintsainana manaiky fa ny zavatra ny mifantoka, ary na dia ny dingan’ny
fanaraha-maso, dia fomba iray fotsiny mba nampiofana ny saina, mba ezaka
anaty fahanginana sy lalina kokoa firenena ny fahatsiarovan-tena azo hita.
Farany na ny fototry ny fifantohana sy ny dingana ihany no sisa
aoriana, ary tsy misy afa-nandao ny tena tena ny no manao azy, tahaka ny
“Madio fanatrehany”.
1) BODISTA HOSAINTSAININA

Zen Meditation (Zazen)
Origine & Meaning

Zazen (坐禅) dia midika hoe
“Mipetraka Zen”, na “mipetraka fisaintsainana”, amin’ny teny Japoney. Tsy manana ny fakany amin’ny
Sinoa Zen Bodisma (Ch’an) fomban-drazana, hay fantarina indray Indiana moanina
Bodhidharma (taonjato faha-6). Ao amin’ny West, ny malaza indrindra amin’ny teny tonga
Avy Dogen Zenji (1200 ~ 1253), ny mpanorina ny Soto Zen hetsika any Japana.
Toy izany koa fombafomban no atao ao an Rinzai sekoly ny Zen, any Japon sy Korea.

 Ahoana no hanaovana azy

Amin’ny ankapobeny dia nampihatra nipetraka teo amin’ny tany nandritra ny fandrianao, ka lafika, miaraka Niampita tongony. Fomba
nentim-paharazana izany natao teo lota no andriany na ny antsasaky ny
toerana lota no andriany, fa izany no zara raha ilaina.
Amin’izao fotoana izao ny ankamaroan’ny mpanao mipetraka toy izao:

Karazam-fisaintsainana - Zazen fihetsika

Na eo amin’ny seza:

Karazam-fisaintsainana - zazen seza
Sary natolotry ny Zen Mountain Monasiteran’ny

The
lafiny manan-danja indrindra, araka ny hitanao eo amin’ny sary, dia mitandrina ny indray
tanteraka mahitsy, avy amin’ny valahany ny tendany. Vava no takona
ary ny masony dia foana nampidinina, miaraka amin’ny mibanjina nitoetra teo amin’ny tany momba ny
roa na telo tongotro eo anoloanao.

Ary ny amin’ny saina lafiny izany, dia fanao matetika tamin’ny fomba roa:

    Mifantoka amin’ny fofonaina -
    
mampifantoka ny sainy rehetra amin’ny hetsika ny fofonaina niditra sy nivoaka
    
ny alalan ‘ny orona. Izany dia mety ho nanampy ny manisa ny fofon’aina ao amin’ny
    
tsaina. Isaky ny inhale ianao manisa isa iray, manomboka amin’ny 10, ary
    
avy eo nifindra aoriana ny 9, 8, 7, sns Rehefa tonga tao amin’ny 1, ianao indray
    
amin’ny 10 indray. Raha mahazo zavatra ataon’izy ireo ka very ny fanisana, moramora hitondra
    
indray ny saina ho 10, ary avy any indray.
    
Shikantaza ( “fotsiny
    
nipetraka “) - amin’ny endrika ity ny no manao azy dia tsy mampiasa manokana
    
zavatra ny fisaintsainana; fa, mpanao mitoetra araka izay azo atao
    
eto amin’ity fotoana, fantany ary mitandrina izay mandalo ny
    
saina sy ny manodidina azy, tsy mitoetra amin’ny zavatra indrindra.
    
Tena karazana ezaka Fanatrehan’i fisaintsainana

Moa ho ahy?

Zazen
dia tena fomba mahonon-tena ny fisaintsainana, ary afaka mahita mora foana be dia be ny
vondrom-piarahamonina mafy manao izany, ary koa ny be ny vaovao mikasika ny
ny Internet. Misy be dia be ny fanamafisana amin’ny fitandremana ny fihetsika tsara,
toy ny fanampiana ho an’ny mifantoka. Tsy maintsy fanao in Zen Bodista
foibe (Sangha), miaraka amin’ny fiaraha-monina mafy fanohanana.

Be dia be ny
azy ireo ho hitanao izany homban’ny singa hafa ny Bodista fanao:
prostrations, kely ny ritualism, mihiaka, sy vondrona vakiteny rehetra amin’ny
Buddha fampianarana. Ny olona sasany ho toy izany, ny hafa dia tsy. Amiko manokana, I
nampihatra zazen ao amin’ny vondrona Bodista ny 3 taona, ary hitako fa ireo
singa sy kely ny fombafomba dia afaka manampy ihany koa ny mamorona ny rafitra ho an’ny
ny fomba fanao, ary tao amin’ny tenany izy ireo ihany koa ny misaintsaina.

Vipassana Meditation
Origine & Meaning

Karazam-fisaintsainana - Vipassana

“Vipassana” dia Pali teny
dia midika hoe “malina” na “mahita mazava”. Izy io dia nentim-paharazana Bodista
manao, niaraka indray tamin’ny taonjato faha-6 talohan’i JK. Vipassana-misaintsaina, araka izay nampianarina
ao am-polony taona vitsivitsy farany, dia avy amin’ny Theravada Bodista fomban-drazana,
ary besinimaro ny S. N. Goenka sy ny Vipassana hetsika.

noho
ny lazan’ny Vipassanā-fisaintsainana, ny “mindfulness ny
miaina “dia nahazo laza bebe kokoa ao amin’ny West ho toy ny” mindfulness “.
Ahoana no hanaovana azy

[Misy ireo vaovao mifanohitra momba ny fomba mampihatra Vipassana. In
ny ankapobeny, na izany aza, ny ankamaroan’ny mpampianatra hanantitranterana manomboka amin’ny mindfulness ny
fofonaina dingana voalohany, mba hanarenana ilay saina sy hanatratra “ny fidirana
mifantoka. “Izany no toy ny mifantoka bebe kokoa ny fisaintsainana tsara. Ary ny
fomba fanao mihetsiketsika eny amin’ny fampandrosoana “mazava fahendrena” ny ara-batana
fihetseham sy ny trangan-javatra ara-tsaina, ny mijery azy ireo amin ‘ny fotoana fa tsy
mamikitra misy. Ity mandeha fampidirana, mikendry ny beginners. To
hahafantatra bebe kokoa aho soso-kevitra manaraka ireto ny rohy voalaza eo, na mianatra avy amin’ny
mpampianatra (angamba ao amin’ny Vipassana fisintahana).]

Ny tena tsara, ny iray dia ny hipetraka eo amin’ny
lafika teo amin’ny tany, hazo fijaliana manan-tongotra, miaraka amin’ny hazondamosiko mahitsy;
-tsy izany, ny seza azo ampiasaina, fa ny any tsy tokony ho
nanohana.

Ny lafiny voalohany dia ny mampitombo fitanana, amin’ny alalan’ny fampiharana samatha. Izany dia atao amin’ny alalan’ny fifohana rivotra matetika ny fanentanana.

Focus
ny tsara rehetra, amin’ny fotoana ny fotoana, teo ny hetsika ny
fofonaina. Mariho ny fihetseham misoko mangina ny hetsika avy amin’ny kibony
fiposahan’ny sy lavo. -Tsy izany, misy afaka hifantoka amin’ny fihetseham-po ny
rivotra mandeha mamaky ny orony sy ny mikasika ny molotra ambony hoditra -
na dia mitaky izany bebe kokoa fanao, ary mandroso kokoa.

Araka ny
ianao mifantoka amin’ny fofonaina, dia ho tsikaritrao fa ny fomba fijery hafa sy ny
fihetseham mbola hiseho: feo, ny fihetseham-po tao amin’ny tena, fihetseham-po,
sns fotsiny mahamarika ireo trangan-javatra rehefa mipoitra eo amin’ny sehatry ny
fanentanana, ary avy eo dia hiverina any amin’ny fihetseham-po ny fifohana rivotra. ny saina
dia foana ao amin’ny fototry ny mifantoka (ny fifohana rivotra), raha mbola ireo
eritreritra na ny fihetseham hafa dia misy fotsiny toy ny “feo lafika”.

The
zavatra izany no ifantohan’ny ny fomba fanao (ohatra, ny hetsika ny
ny kibony) no antsoina hoe ny “zavatra Kilonga”. Ary ny “zavatra faharoa”
dia zavatra hafa izay miseho ao amin’ny sehatry ny fomba fijery - na
noho ny dimy saina (feo, fofona, itchiness eo amin’ny tena, sns) na
ny alalan ‘ny saina (hevitra, fahatsiarovana, fihetseham-po, sns). Raha misy zavatra faharoa
fihantonany ny tsara sy misintona izany izy, na raha miteraka faniriana na
tsy fitiavany maizina hiseho, dia tokony hifantoka amin’ny zavatra faharoa ho
fotoana na roa, apetaho isaky izany tamin’ny fanamarihana ara-tsaina, toy ny “fisainana”,
 
“Fahatsiarovana”, “mandre”, “maniry”. Io fomba fanao matetika antsoina hoe
“Manamarika”.

Ny fanamarihana ara-tsaina mampiavaka ny zavatra amin’ny ankapobeny fa tsy amin’ny
tsipiriany. Rehefa mahatsapa ianao ny feo, ohatra, milaza hoe “mandre”
fa tsy ny “môtô,” “feo” na “barking alika.” Raha misy mahafinaritra
fihetseham-po mipoitra, Mariho “fanaintainana” na “fahatsapana” fa tsy ny “lohalika fanaintainana”, na “ny
indray fanaintainana. “Avy eo miverina ny sainy ho amin’ny Kilonga fisaintsainana
zavatra. Rehefa mahafantatra ny hanitry, milaza ny ara-tsaina naoty “fofona” ho
fotoana na roa. Tsy mila mamantatra ny hanitry.

Rehefa manana
dia toy izany no nahazo “fidirana mifantoka”, ny saina dia avy eo dia niverina ho amin’ny
zavatra ny fomba fanao, izay tokony nieritreritra na ara-batana fihetseham. iray
mandinika ny zavatra fanentanana tsy miraiki-po, mamela hevitra
sy ny fihetseham mitsangàna ary levona araka ny sitrapony ihany. Mental fametahaka marika
(Nanazava ambony) no matetika ampiasaina ho toy ny fomba hisorohana anareo tsy ho
nentiny ho babo ny eritreritsika, ka hiaro anao amin’ny saina tsy miangatra kokoa nahatsikaritra
azy ireo.

Vokatr’izany dia manangana ny mazava iray nahita fa nandinika
trangan-javatra
no nameno ny telo “marika ny fisiana”: impermanence (annica),
insatisfactoriness (dukkha) sy zava-poana ny tena (annata).
Vokatr’izany, equanimity, fiadanana sy anaty fahafahana no mandroso raha oharina amin’ny inputs ireo.

Hamantatra bebe kokoa:

    Karazam-Vipassana (vakio ny valiny avy Anh-Minh Do)
    
Vipassana Dhura (tena in-lalina lahatsoratra)
    
Vipassana ho an’ny beginners (Goenka fomba)
    
Mindfulness in Plain anglisy (maimaim-poana eBook)
    
Tsidiho ny Vipassana Center akaiky anao

Moa ho ahy?

Vipassana
dia tsara fisaintsainana mba hanampy anao nitoto tena amin’ny tena,
sy hahatakatra ny fomba ny fizotry ny asa ao an-tsainao. Izy io dia tena malaza
fomba ny fisaintsainana. Afaka mahita be dia be ny mpampianatra, tranonkala, ary
boky momba izany, ary koa ny 3 ~ 10 andro retreats (fanomezana miorina). The
fampianarana azy dia maimaim-poana foana. Tsy misy fombafomba na fombafomba
tia ny fomba fanao.

Raha toa ianao ka vaovao tanteraka ny misaintsaina, Vipassana na Mindfulness dia angamba fomba tsara ho anao ny manomboka.
Mindfulness Meditationhttps://67.media.tumblr.com/ba13c508cf5b31cc4e81e1336d3a5698/tumblr_inline_o3y6y7pdwS1r1aqjj_540.gif
Origine & Meaning

Mindfulness
Fisaintsainana dia fampifanarahana amin’ny nentim-paharazana Bodista fisaintsainana
fanao, indrindra fa Vipassana, fa matanjaka koa nanana fitarihana avy amin’ny
lineages hafa (toy ny Vietnamiana Zen Bodisma avy thích Nhat hành). “Mindfulness” no mahazatra andrefana fandikan-teny ho an’ny Bodista teny sati. Anapanasati,
“Mindfulness ny fifohana rivotra”, dia anisan’ny fomba fanao ny Bodista ny
Vipassana na lalin-tsaina ny fisaintsainana, ary ny hafa bodista meditational
fanao, toy ny zazen (loharanom-baovao: Wikipedia).

Ny iray amin’ireo lehibe influencers ho Mindfulness any Andrefana no John Kabat-Zinn. Ny Mindfulness-Miainga Stress Fampihenana Ny fandaharana
(MBSR) - izay nitranga tamin’ny 1979 tao amin’ny Anjerimanontolon’i Massachusetts
Medical School - dia ampiasaina amin’ny hopitaly maro sy ny toeram-pitsaboana ara-pahasalamana ao amin’ny
ny am-polony taona lasa.
Ahoana no hanaovana azy

Mindfulness
fisaintsainana dia ny fanaovana fanahy iniana mifantoka amin’ny ankehitriny
fotoana, manaiky ary tsy judgmentally mandinika ny
fihetseham, eritreritra, ary fihetseham-po izay mipoitra.

Fa ny “tsekoly
fomba fanao “ny fotoana, hipetraka teo amin’ny lafika amin’ny tany, na eo amin’ny seza, miaraka amin’ny
mahitsy sy sokafana indray. Dia mifantoka loatra amin’ny ny hetsika ny
ny fofonaina. Rehefa fofonaina, ho fantany fa ianao miaina ao, ary
ny fomba tsapany. Rehefa fofonaina avy, ho fantany ianao nifofofofo. Do
toy izao fa ny halavan’ny fisaintsainana ny fomba fanao, foana
Redirecting ny tsara ny fofonaina. Na azonao atao ny mandroso eo ho fandoavana
tsara ny fihetseham, eritreritra sy fihetseham-po izay mipoitra.

The
ezaka dia ny tsy fanahy iniana manampy na inona na inona ho an’ny ankehitriny fotoana
traikefa, fa mba hahafantatra ny zava-mitranga, tsy very
ny tenantsika na inona na inona izay miseho.

Ny saina no atao varimbariana
ho mandeha miaraka amin’ny feo, fihetseham, sy ny eritreritra. isaky ny
mitranga,-katsaram-panahy manaiky fa efa variana ianao, ka ento ny
tsara indray ny miaina, na ho amin’ny tanjona nahatsikaritra izany
Nieritreritra na fihetseham-po. Misy hafa lehibe eo hoe ao anatin’ny eritreritra / fihetseham-po, ary fotsiny nahalala izany ny fanatrehany.

Mianara mba hankafy ny fomba fanao. Rehefa ianao dia atao, mankasitraka ny fomba samy hafa ny vatana sy ny saina mahatsiaro.

Ery
ihany koa ny fampiharana ny mindfulness mandritra ny andavanandro: raha
mihinana, nitsangantsangana ny miresaka. Fa “ny fiainana andavanandro” ny fisaintsainana, ny fomba fanao
dia ny mitandrina ny zava-mitranga eo amin’ny fotoana ankehitriny, mba ho
Fantatr’i izay mitranga - fa tsy miaina amin’ny “mandeha ho azy mode”. Raha ianao
no miteny, izay midika hoe mandinika ny teny no miteny, ny fomba
miteny azy ireo, ary ny mihaino miaraka amin’ny fanatrehany sy ny tsara. Raha toa ianao ka
mandeha, dia midika hoe mahatsapa kokoa ny vatanao hetsika, ny tongotrareo
mikasika ny tany, ny feo ianao mandre, sns

Ny ezaka amin’ny fomba fanao mipetraka manohana ny fiainana andavanandro fomba fanao, ary ny vice-versa. Izy ireo dia samy zava-dehibe koa.

 Moa ho ahy?

Fa
ny ankapobeny, izany angamba no tena tokony hatao fomba hahazoana
nanomboka tamin’ny misaintsaina. Izany dia ny karazana fisaintsainana izay tena
nampianatra ao amin’ny sekoly sy ny Hos

pitals, hatrany fantatro. The
“Mindfulness hetsika” araka ny fanao ankehitriny amin’ny fiaraha-monina amin’ny ankapobeny, dia
tsy Bodisma, fa ny fampifanarahana ny Bodista fanao noho ny
soa amin’ny tsara ara-batana sy ara-tsaina sy ara-pahasalamana amin’ny ankapobeny piainana.

Fa
ny ankamaroan’ny olona, ​​dia mety ho Mindfulness Fisaintsainana ny hany karazana fisaintsainana
Ho tian’izy ireo kosa, indrindra fa raha ny mifantoka ihany ny ara-nofo sy
ara-tsaina mahasoa ny misaintsaina, araka ny ampianarina matetika dissociated avy
maro ny atsinanana hevitra sy filozofia izay fomban-drazana
niaraka ny fomba fanao. Ary noho izany dia lehibe - dia mitondra zavatra tsara maro ho amin’ny fiainanao.

Raha
ny mifantoka dia fiovana lalina kokoa sy fivelarana ara-panahy,
na izany aza, dia mety ho fisaintsainana mindfulness fotsiny dingana voalohany ho an’ny
ianao. Avy eto dia afaka avy eo mifindra ho Vipassana, Zazen, na karazana hafa
ny fisaintsainana.
Famindram-po ny fisaintsainana (Metta Fisaintsainana)
Origine & Meaning

famindram-po ny fisaintsainana
https://what-buddha-said.net/Pics/deer.friendliness.gif

Metta dia
ny Pali teny izay midika hoe hatsaram-panahy sy ny fanaovany soa sy ny tsara sitrapo. izany
fomba fanao dia avy amin’ny fomba amam-panao Bodista, indrindra fa ny Theravada
ary ny Tibetana lineages. “Fangoraham-po ny fisaintsainana” dia niara-belona
ara-tsiansa saha izay maneho

ny fahombiazan’ny metta sy fanao mifandray misaintsaina.

nampiseho
soa dia ahitana: boosting iray ny fahaizany no miombona alahelo amin’ny
ny hafa; fampandrosoana ny fihetseham-po tsara amin’ny alalan’ny famindram-po, anisan’izany ny
toe-tsaina feno fitiavana kokoa manoloana tena; Nitombo tena-fanekena;
fihetseham-po lehibe kokoa ny compétence momba ny androm-piainany; ary nitombo fahatsapana
tanjona eo amin’ny fiainana (mamaky bebe kokoa ao amin’ny lahatsoratra hafa).
Ahoana no hanaovana azy

iray
mipetraka amin’ny toerana fisaintsainana, amin’ny mihidy maso, ary miteraka in
ny saina sy ny fo amin’ny hatsaram-panahy sy ny fihetseham-po ny fiantrana olona. aloha
fampandrosoana famindram-po manoloana ny tenanao, dia tsikelikely mankany
ny hafa sy ny olona rehetra. Matetika izany dia nanoro hevitra ny fivoarana:

    tena
    
namana tsara
    
ny “tsy miandany” olona
    
sarotra olona
    
efatra eo ambony mitovy
    
ary avy eo tsikelikely izao rehetra izao

The
mahatsapa izay hampiroboroboana dia ny faniriana ny fahasambarana sy ny tsara ho for-
rehetra. Zavatra fanao mety ho nanampy amin’ny fitanisana teny na fehezanteny manokana
izay manoloana ny “mafana-po tsy manam-petra fahatsapana”, fijerena ny
mijaly ny hafa ka naniraka ny fitiavana; na amin’ny alalan’ny sary an-tsaina ny toe-
hafa satria, ka maniry azy fahasambarana sy ny fiadanana.

Arakaraka ny mampihatra izany misaintsaina, ny fifaliana bebe kokoa ianao, dia hiaina. Izany no zava-miafina ny Mathieu Richard ny fahasambarana.

    “Fa
    
izay manatrika araka ny tokony ho amin’ny fanafahana ny fo amin’ny alalan’ny fiantrana olona,
    
unarisen marary sitrapony dia tsy hitsangana sy nitsangana marary sitrapony ka havela. “- The Bouddha

Ao amin’ity lahatsoratra ity, Emma Seppälä, Ph.D mandalina ny 18 mpahay siansa voaporofo soa ny famindram-po ny fisaintsainana.
Moa ho ahy?

Moa
ianao indraindray sarotra loatra amin’ny tenanao, na amin’ny hafa? Na te ilainao
mba hanatsarana ny fifandraisana? Famindram-po ny fisaintsainana dia hanampy anao.
Tena mahasoa na ho tia tena sy tia tena ny olona, ​​ary
dia hanampy hampitombo ny ankapobeny sehatra ny fahasambarana. Tsy afaka mahatsapa
famindram-po sy kivy (na fihetseham-po ratsy hafa) amin’ny
izany fotoana izany.

Izany no soso-kevitra koa matetika, ny bodista mpampianatra, toy ny
fanefitry ny fahitan-tory, nofy ratsy, na ny fahatezerana olana.

http://study.com/articles/List_of_Free_Online_Communications_Courses_and_Classes.html

http://cs.brown.edu/courses/cs024/onlineReading.html

Pali Teny ny Andro ho Jona 07, 2016

dhaja - ny sainam-pirenena, faneva; marika, famantarana, famantarana, marika

Pali Teny ny Andro ho Jona 08, 2016

paricāraṇā - care, ny saina, mikarakara; fahafinaretana, fanasana, fahafaham-po

Metta dia
ny Pali teny izay midika hoe hatsaram-panahy sy ny fanaovany soa sy ny tsara sitrapo. izany
fomba fanao dia avy amin’ny fomba amam-panao Bodista, indrindra fa ny Theravada
ary ny Tibetana lineages. “Fangoraham-po ny fisaintsainana” dia niara-belona
ara-tsiansa saha izay maneho

ny fahombiazan’ny metta sy fanao mifandray misaintsaina.

nampiseho
soa dia ahitana: boosting iray ny fahaizany no miombona alahelo amin’ny
ny hafa; fampandrosoana ny fihetseham-po tsara amin’ny alalan’ny famindram-po, anisan’izany ny
toe-tsaina feno fitiavana kokoa manoloana tena; Nitombo tena-fanekena;
fihetseham-po lehibe kokoa ny compétence momba ny androm-piainany; ary nitombo fahatsapana
tanjona eo amin’ny fiainana (mamaky bebe kokoa ao amin’ny lahatsoratra hafa).
Ahoana no hanaovana azy

iray
mipetraka amin’ny toerana fisaintsainana, amin’ny mihidy maso, ary miteraka in
ny saina sy ny fo amin’ny hatsaram-panahy sy ny fihetseham-po ny fiantrana olona. aloha
fampandrosoana famindram-po manoloana ny tenanao, dia tsikelikely mankany
ny hafa sy ny olona rehetra. Matetika izany dia nanoro hevitra ny fivoarana:

    tena
    
namana tsara
    
ny “tsy miandany” olona
    
sarotra olona
    
efatra eo ambony mitovy
    
ary avy eo tsikelikely izao rehetra izao

The
mahatsapa izay hampiroboroboana dia ny faniriana ny fahasambarana sy ny tsara ho for-
rehetra. Zavatra fanao mety ho nanampy amin’ny fitanisana teny na fehezanteny manokana
izay manoloana ny “mafana-po tsy manam-petra fahatsapana”, fijerena ny
mijaly ny hafa ka naniraka ny fitiavana; na amin’ny alalan’ny sary an-tsaina ny toe-
hafa satria, ka maniry azy fahasambarana sy ny fiadanana.

Arakaraka ny mampihatra izany misaintsaina, ny fifaliana bebe kokoa ianao, dia hiaina. Izany no zava-miafina ny Mathieu Richard ny fahasambarana.

    “Fa
    
izay manatrika araka ny tokony ho amin’ny fanafahana ny fo amin’ny alalan’ny fiantrana olona,
    
unarisen marary sitrapony dia tsy hitsangana sy nitsangana marary sitrapony ka havela. “- The Bouddha

Ao amin’ity lahatsoratra ity, Emma Seppälä, Ph.D mandalina ny 18 mpahay siansa voaporofo soa ny famindram-po ny fisaintsainana.
Moa ho ahy?

Moa
ianao indraindray sarotra loatra amin’ny tenanao, na amin’ny hafa? Na te ilainao
mba hanatsarana ny fifandraisana? Famindram-po ny fisaintsainana dia hanampy anao.
Tena mahasoa na ho tia tena sy tia tena ny olona, ​​ary
dia hanampy hampitombo ny ankapobeny sehatra ny fahasambarana. Tsy afaka mahatsapa
famindram-po sy kivy (na fihetseham-po ratsy hafa) amin’ny
izany fotoana izany.

Izany no soso-kevitra koa matetika, ny bodista mpampianatra, toy ny
fanefitry ny fahitan-tory, nofy ratsy, na ny fahatezerana olana.

http://study.com/articles/List_of_Free_Online_Communications_Courses_and_Classes.html

http://cs.brown.edu/courses/cs024/onlineReading.html

Pali Teny ny Andro ho Jona 07, 2016

dhaja - ny sainam-pirenena, faneva; marika, famantarana, famantarana, marika

Pali Teny ny Andro ho Jona 08, 2016

paricāraṇā - care, ny saina, mikarakara; fahafinaretana, fanasana, fahafaham-po…………………

74) Classical Maltese
74) klasik Malta

1897 Fri 17 Jun 2016

PENGAJARAN
 
daripada

INSIGHT-net- percuma dalam talian A1 (Awakened One) Tipitaka Research & University Amalan
dalam Format Visual (FOA1TRPUVF)

pada Online Percuma Kursus Komunikasi Visual Elektronik

Pali Word a Day untuk 9 Jun 2016

pamāda - kecuaian, kecuaian, kemalasan, remissness

http://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/ctmwelcome_e0.gif

TO

melalui http://sarvajan.ambedkar.org

https://awakenmediaprabandhak.wordpress.com/

Button Tumbuhan hijau Butterfly E Mail Animasi Clip

buddhadawakenone@gmail.com

sarvajanow@yahoo.co.in
Klasik Buddha (Ajaran Satu dikejutkan dengan Kesedaran) milik dunia,
dan semua orang mempunyai hak eksklusif: JCMesh J Alphabets Surat
Animasi ClipartMesh C Alphabets Surat Animasi Clipart

ialah Positive Energy sebahagian besar bermaklumat dan penyelidikan
tapak berorientasikan menyebarkan ajaran Satu dikejutkan dengan
Kesedaran Buddha dan Techno-Politico-Sosio
Transformasi Ekonomi dan Pembebasan Pergerakan diikuti oleh berjuta-juta
orang di seluruh dunia dalam 105 bahasa klasik.

Memberi
terjemahan tepat sebagai pengajaran Universiti ini dalam bahasa ibunda
ini Terjemahan dan penyebaran Google memberikan hak untuk menjadi Strim

Pemasuk (Sottapanna) dan untuk mencapai Eternal Bliss sebagai dihakimi.

Tipitaka

Pali Canon

Sutta Pitaka

- Bakul wacana -
[Sutta: wacana]

Hidup dan Berani

http://liveanddare.com/types-of-meditation/

Menguasai Minda, menguasai Hidup Anda
Jenis-jenis Meditation - Satu Gambaran Keseluruhan Teknik Meditasi

dalam klasik Inggeris,

pusat meditasi sri Sambodhi buddhist

http://www.accesstoinsight.org/tipitaka/

Tipitaka
Pali Canon
© 2005
Lihat juga Indeks Sutta; Terjemahan oleh penterjemah

    Vin
    
DN
    
MN
    
SN
    
AN
    
KN

    KHP
    
DHP
    
Ud
    
Iti
    
Sn
    
Vv
    
pv
    
Thag
    
Thig
    
Nm
    
Miln

The Tipitaka (Pali ti, “tiga,” + Pitaka,
“Bakul”), atau Pali canon, adalah koleksi bahasa Pali utama
teks yang membentuk asas doktrin Theravada Buddha. The
Tipitaka dan teks-teks paracanonical Pali (komentar, sejarah, dan
lain-lain) bersama-sama membentuk badan yang lengkap teks Theravada
klasik.

Pali canon adalah sebuah badan besar kesusasteraan: dalam terjemahan Bahasa Inggeris
teks menambah sehingga beribu-ribu muka surat yang bercetak. Kebanyakan (tetapi bukan semua)
Canon telah diterbitkan dalam bahasa Inggeris selama ini. Walaupun
hanya sebahagian kecil daripada teks ini boleh didapati di laman web ini,
koleksi ini boleh menjadi tempat yang baik untuk memulakan.

Tiga rombongan para Tipitaka adalah:

Vinaya Pitaka
    
Pengumpulan teks-teks berkenaan peraturan kelakuan yang mengawal
urusan harian dalam Sangha - masyarakat bhikkhu (sami ditetapkan) dan
bhikkhunis
    
(Ditentukan biarawati). Jauh lebih daripada sekadar senarai peraturan, Vinaya
    
Pitaka juga termasuk kisah di sebalik asal-usul setiap peraturan,
    
menyediakan satu laporan yang terperinci penyelesaian Buddha kepada persoalan
    
bagaimana untuk mengekalkan keharmonian kaum dalam yang besar dan pelbagai rohani
    
masyarakat.
Sutta Pitaka
    
Pengumpulan suttas, atau wacana, disebabkan oleh Buddha
    
dan beberapa murid-murid terdekatnya, yang mengandungi semua ajaran pusat
    
daripada Theravada Buddha. (Lebih daripada satu ribu terjemahan sutta adalah
    
. Terdapat di laman web ini) The suttas dibahagikan antara lima nikayas (koleksi):

        Digha Nikaya - “koleksi panjang”
        
Majjhima Nikaya - “koleksi pertengahan-panjang”
        
Samyutta Nikaya - “koleksi dikumpulkan”
        
Anguttara Nikaya - “koleksi lagi-kira”
        
Khuddaka Nikaya - “koleksi teks kecil”:
            
Khuddakapatha
            
Dhammapada
            
Udana
            
Itivuttaka
            
Sutta Nipata
            
Vimanavatthu
            
Petavatthu
            
Theragatha
            
Therigatha
            
Jataka
            
Niddesa
            
Patisambhidamagga
            
Apadana
            
Buddhavamsa
            
Cariyapitaka
            
Nettippakarana (dimasukkan hanya dalam edisi Burma daripada Tipitaka)
            
Petakopadesa ( “”)
            
Milindapañha ( “”)

Abhidhamma Pitaka
    
Pengumpulan teks di mana prinsip-prinsip doktrin asas
    
dibentangkan dalam Sutta Pitaka adalah diolah dan disusun semula ke dalam
    
rangka kerja yang sistematik yang boleh digunakan untuk siasatan ke atas
    
sifat minda dan perkara.

http://www.buddha-vacana.org/suttapitaka.html

Tree

Sutta Pitaka

- Bakul wacana -
[Sutta: wacana]

Sutta Pitaka mengandungi intipati ajaran Buddha
mengenai Dhamma. Ia mengandungi lebih daripada sepuluh ribu suttas. Ia adalah
dibahagikan dalam lima koleksi dipanggil Nikāyas.

Digha Nikaya
    
[Digha: panjang] The Digha Nikaya mengumpulkan 34 yang paling lama
    
wacana yang diberikan oleh Buddha. Terdapat pelbagai petunjuk bahawa banyak
    
mereka adalah penambahan terakhir untuk corpus asal dan dipersoalkan
    
ketulenan.
Majjhima Nikaya
    
[Majjhima: sederhana] The Majjhima Nikaya mengumpulkan 152 wacana Buddha panjang pertengahan, berurusan dengan pelbagai perkara.
Saṃyutta Nikaya
    
[Samyutta: Kumpulan] The Saṃyutta Nikaya mengumpulkan yang suttas
    
mengikut subjek mereka dalam 56 sub-kumpulan dipanggil saṃyuttas. ia
    
mengandungi lebih daripada tiga ribu wacana panjang berubah-ubah, tetapi
    
umumnya agak singkat.
Anguttara Nikaya
    
[Ang: faktor | Uttara: additionnal] The Anguttara
    
Nikaya adalah subdivized di sebelas sub-kumpulan dipanggil nipātas, setiap daripada mereka
    
mengumpul wacana terdiri daripada enumerations satu faktor tambahan
    
berbanding orang-orang yang nipāta duluan. Ia mengandungi beribu-ribu suttas
    
yang secara umumnya pendek.
Khuddaka Nikaya
    
[Khuddha: pendek, kecil] The Khuddhaka Nikaya teks pendek
    
dan dianggap sebagai telah terdiri daripada dua Stratas: Dhammapada, Udana,
    
Itivuttaka, Sutta Nipāta, Theragāthā-Therigatha dan Jataka membentuk
    
strata purba, manakala buku-buku yang lain adalah penambahan terakhir dan mereka
    
keaslian itu adalah lebih dipersoalkan.

daun Bodhi

https://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2013/06/bloggif_51c1bf428699c.gif

https://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2008/12/vegan.gif?w=540

dunia berputar
http://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/globe08_e0.gif

GIF picsGIF picsVipassana Gif

http://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/09/0069.gif

stereoview animasi Jepun lama - stereoview animasi Jepun lama -

 

Buddhaa.gif imej dengan fiore_033

 

imej psychadelicbuddha.gif oleh DragonKatet

 

Budsth.gif imej dengan Ind1955

 

14.gif imej dengan Ind1955

 

BuddhaLot.gif imej dengan Ind1955

 

Budb.gif imej dengan Ind1955

 

BuddhaBlue.gif imej dengan Ind1955

 

Buddhasunset.gif imej dengan Ind1955

 

Buddhaan.gif imej dengan Ind1955

 

imej buddhawan.gif oleh Ind1955

 

BuddhaMed2.gif imej dengan Ind1955

 
BuddhaTay1-1.gif imej dengan Ind1955

 

imej Buddha-1-1.gif oleh Ind1955

http://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/daisy991.gifhttp://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/lotus1.gif

Animasi Mani Wheel animasi Mani Wheel animasi Mani Wheel animasi Mani Wheel

daun Bodhi

 

Jenis-jenis meditasi

Ok, jadi anda tahu bahawa meditasi mempunyai berpuluh-puluh faedah,
dan semua orang melakukannya. Anda mencari maklumat dalam talian atau pada
kedai buku, dan melihat bahawa terdapat banyak cara yang berbeza untuk melakukannya
meditasi, berpuluh-puluh teknik meditasi, dan beberapa yang bercanggah
maklumat. Anda tertanya-tanya arah mana yang terbaik untuk anda.

artikel ini
akan membantu anda mengemudi laut amalan yang berbeza duduk
meditasi, secara ringkas menerangkan setiap daripada mereka, dan menunjuk ke lanjut
sumber. Terdapat beratus-ratus - jika tidak beribu-ribu - jenis
meditasi, jadi di sini saya akan meneroka hanya yang paling popular.

Anda juga boleh menyemak panduan meditasi berjalan kaki saya, untuk teknik meditasi yang lebih dinamik. Atau, jika anda sudah mempunyai beberapa pengalaman dengan meditasi,
anda mungkin menikmati membaca tentang eksperimen meditasi yang saya
lakukan semasa menulis post ini.

“Terbaik” meditasi adalah meditasi yang bekerja untuk anda, pada peringkat ini dalam hidup anda.
 
JENIS AM

Ahli-ahli sains
biasanya mengelaskan meditasi berdasarkan cara mereka memberi tumpuan perhatian, ke dalam
dua kategori: Perhatian Fokus dan Pemantauan Buka. Saya ingin
mencadangkan ketiga: yang bersahaja Kehadiran.
meditasi perhatian Focused

memberi tumpuan
perhatian pada objek tunggal semasa sesi meditasi keseluruhan.
Objek ini mungkin nafas, mantera, visualisasi, sebahagian daripada
badan, objek luar, dan lain-lain Sebagai pendahuluan pengamal, keupayaannya untuk
memastikan aliran perhatian dalam objek yang dipilih menjadi lebih kuat, dan
gangguan menjadi kurang biasa dan bersifat sementara. Kedua-dua kedalaman dan
mantapnya perhatiannya dibangunkan.

Contoh ini
ialah: Samatha (meditasi Buddha), beberapa bentuk Zazen, Kindness Loving
Meditasi …
meditasi pemantauan Terbuka

sebaliknya
memberi tumpuan perhatian pada satu-satu objek, kita menjaga terbuka,
memantau semua aspek pengalaman kami, tanpa penghakiman atau
lampiran. Semua persepsi, menjadikan mereka dalaman (fikiran, perasaan,
ingatan, dan lain-lain) atau luaran (bunyi, bau, dll), diiktiraf dan dilihat
untuk apa yang mereka. Ia adalah proses pemantauan bukan reaktif daripada
kandungan pengalaman dari masa ke masa, tanpa pergi ke dalam mereka.
Contohnya adalah: meditasi Kesedaran, Vipassana, serta beberapa jenis
Tao Meditation.
Kehadiran tenaga

ia
negeri di mana perhatian yang tidak memberi tumpuan kepada apa-apa khususnya,
tetapi reposes atas dirinya - tenang, kosong, stabil, dan pendiam. Kita boleh
juga memanggilnya “Kesedaran Choiceless” atau “Being Pure”. Kebanyakan petikan meditasi anda mencari bercakap negeri ini.

ini
sebenarnya tujuan sebenar di sebalik semua jenis meditasi, dan bukan
jenis meditasi itu sendiri. Semua teknik tradisional
meditasi menyedari bahawa objek fokus, dan juga proses
pemantauan, hanya satu cara untuk melatih minda, supaya tenaga
kesunyian dalaman dan negeri-negeri yang lebih mendalam kesedaran boleh ditemui.
Akhirnya kedua-dua objek fokus dan proses itu sendiri dibiarkan
belakang, dan hanya ada meninggalkan diri yang sebenarnya pengamal, sebagai
“Kehadiran tulen”.
1) MEDITASI BUDDHIST

Zen Meditasi (Zazen)
Asal & Makna

Zazen (坐禅) cara
“Duduk Zen”, atau “meditasi duduk”, dalam bahasa Jepun. Ia mempunyai akar dalam
Zen Buddha (Ch’an) tradisi Cina, mengesan kembali kepada sami India
Bodhidharma (abad ke-6 M). Di Barat, bentuk yang paling popular datang
dari Dogen Zenji (1200 ~ 1253), pengasas gerakan Soto Zen di Jepun.
kaedah yang sama diamalkan di sekolah Rinzai di Zen, di Jepun dan Korea.

 Bagaimana hendak melakukannya

Ia biasanya diamalkan duduk di tingkat atas tikar dan bantal, bersila. Secara tradisinya ia dilakukan dengan teratai atau kedudukan setengah teratai, tetapi ini adalah tidak perlu. Pada masa kini kebanyakan pengamal duduk seperti ini:

Jenis-jenis meditasi - postur Zazen

Atau di atas kerusi:

Jenis-jenis meditasi - kerusi Zazen
Imej ihsan Biara Zen Mountain

The
paling aspek penting, seperti yang anda lihat dalam gambar, adalah menjaga belakang
sepenuhnya lurus, dari pelvis ke leher. Mulut disimpan rapat
dan mata yang disimpan diturunkan, dengan pandangan anda berehat di atas tanah kira-kira
dua atau tiga kaki di hadapan anda.

Mengenai aspek minda itu, ia biasanya diamalkan dalam dua cara:

    Memberi tumpuan kepada nafas -
    
tumpuan semua perhatian anda pada pergerakan nafas yang keluar masuk
    
melalui hidung. Ini boleh dibantu dengan mengira nafas yang dalam anda
    
fikiran. Setiap kali anda menyedut anda mengira satu nombor, bermula dengan 10, dan
    
kemudian bergerak ke belakang hingga 9, 8, 7, dan lain-lain Apabila anda tiba di 1, anda menyambung semula
    
daripada 10 lagi. Jika anda mendapat terganggu dan kehilangan kiraan anda, perlahan-lahan membawa
    
menyokong perhatian kepada 10 dan disambung semula dari sana.
    
Shikantaza ( “hanya
    
duduk “) - dalam bentuk ini pengamal tidak menggunakan mana-mana tertentu
    
objek meditasi; sebaliknya, pengamal kekal sebanyak mungkin
    
di masa kini, menyedari dan memerhatikan apa yang melalui mereka
    
minda dan di sekeliling mereka, tanpa kediaman pada apa-apa khususnya.
    
Ia adalah sejenis tanpa tenaga Kehadiran meditasi

Adakah ia untuk saya?

Zazen
adalah gaya meditasi sangat tenang, dan anda boleh dengan mudah mencari banyak
komuniti yang kuat mengamalkan ia, serta banyak maklumat mengenai
internet. Terdapat banyak penekanan dalam menjaga postur yang betul,
sebagai bantuan untuk kepekatan. Ia biasanya diamalkan dalam Zen Buddha
pusat (Sangha), dengan sokongan masyarakat yang kuat.

Dalam banyak
mereka anda akan mendapati ia ditambah dengan unsur-unsur lain amalan Buddha:
sujud, sedikit ritualisme, melaungkan, dan bacaan kumpulan daripada
ajaran Buddha. Sesetengah orang akan menyukainya, yang lain tidak akan. Secara peribadi, saya
diamalkan Zazen dalam kumpulan Buddha selama 3 tahun, dan saya mendapati bahawa orang-orang
unsur-unsur dan sedikit formaliti juga boleh membantu mewujudkan struktur bagi
amalan, dan dalam diri mereka sendiri mereka juga meditasi.

Vipassana Meditation
Asal & Makna

Jenis-jenis meditasi - Vipassana

“Vipassana” adalah perkataan Pali yang
bermaksud “wawasan” atau “seeing jelas”. Ia adalah seorang penganut Buddha tradisional
amalan, sejak abad ke-6 SM. Vipassana-meditasi, seperti yang diajar
dalam beberapa dekad yang lalu, berasal dari tradisi Theravada Buddha,
dan dipopularkan oleh S. N. Goenka dan pergerakan Vipassana itu.

Kerana
kepada populariti Vipassana-meditasi, yang “Kesedaran daripada
bernafas “telah mendapat populariti lebih di Barat sebagai” Kesedaran “.
Bagaimana hendak melakukannya

[Terdapat beberapa maklumat yang bercanggah mengenai bagaimana untuk mengamalkan Vipassana. dalam
umum, bagaimanapun, kebanyakan guru-guru menekankan bermula dengan Kesedaran daripada
nafas dalam peringkat pertama, untuk menstabilkan minda dan mencapai “akses
tumpuan. “Ini adalah lebih seperti meditasi perhatian fokus. kemudian
amalan bergerak untuk membangunkan “wawasan jelas” pada badan yang
sensasi dan fenomena mental, sembahyang masa oleh masa dan tidak
berpaut kepada mana-mana. Di sini pergi pengenalan yang bertujuan untuk pemula. untuk
mengetahui lebih lanjut saya mencadangkan susulan pautan yang disediakan atau belajar daripada
guru (mungkin di tempat percutian Vipassana).]

Sebaik-baiknya, seseorang itu untuk duduk di atas
kusyen di atas lantai, bersila, dengan tegak tulang belakang anda;
sebagai alternatif, kerusi boleh digunakan, tetapi kembali yang tidak boleh
disokong.

Aspek pertama adalah untuk membangunkan tumpuan, melalui amalan Samatha. Ini biasanya dilakukan melalui kesedaran pernafasan.

Focus
semua perhatian anda, dari semasa ke semasa, pada pergerakan anda
nafas. Perhatikan sensasi halus pergerakan perut
semakin meningkat dan jatuh. Selain itu, seseorang boleh memberi tumpuan kepada sensasi yang
udara yang melalui hidung dan menyentuh bibir kulit atas -
walaupun ini memerlukan sedikit lebih amalan, dan lebih maju.

sebagai
anda memberi tumpuan kepada nafas hidup itu, anda akan melihat bahawa persepsi yang lain dan
sensasi terus muncul: bunyi, perasaan dalam badan, emosi,
dan lain-lain Cubalah perhatikan fenomena ini kerana mereka muncul dalam bidang
kesedaran, dan kemudian kembali ke sensasi pernafasan. perhatian
disimpan dalam objek tumpuan (pernafasan), selama ini
Pemikiran atau sensasi lain berada di sana sebagai “bunyi latar belakang”.

The
objek yang menjadi fokus amalan (misalnya, pergerakan
abdomen) dipanggil “objek utama”. Dan “objek menengah”
perkara lain yang timbul dalam bidang anda persepsi - sama ada
melalui lima deria anda (bunyi, bau, rasa gatal di dalam badan, dan lain-lain) atau
melalui minda (pemikiran, ingatan, perasaan, dan lain-lain). Jika objek menengah
cangkuk perhatian anda dan menarik ia jauh, atau jika ia menyebabkan keinginan atau
kebencian kepada muncul, anda perlu memberi tumpuan kepada objek menengah untuk
atau dua, melabelnya dengan nota mental, seperti “berfikir”,
 
“Memori”, “pendengaran”, “berhasrat”. Amalan ini sering dipanggil
“Menyatakan”.

Satu nota mental mengenal pasti objek secara umum tetapi tidak dalam
detail. Apabila anda sedar bunyi, sebagai contoh, label “pendengaran”
dan bukannya “motosikal”, “suara-suara” atau “menyalak anjing.” Jika yang tidak menyenangkan
sensasi timbul, ambil perhatian “sakit” atau “perasaan” dan bukannya “sakit lutut” atau “saya
sakit belakang. “Kemudian kembali perhatian anda kepada meditasi utama
objek. Apabila sedar wangian, katakan nota mental “berbau” untuk
masa atau dua. Anda tidak perlu mengenal pasti bau.

Apabila seseorang mempunyai
dengan itu mendapat “kepekatan akses”, perhatian yang kemudiannya beralih kepada
objek amalan, yang biasanya fikir atau sensasi badan. satu
memerhati objek kesedaran tanpa ikatan, membiarkan pemikiran
dan sensasi timbul dan lenyap dengan sendirinya. pelabelan mental
(Diterangkan di atas) sering digunakan sebagai satu cara untuk menghalang anda daripada menjadi
terbawa-bawa oleh pemikiran, dan membuat anda dalam lebih objektif perasan
mereka.

Akibatnya satu membangun yang jelas melihat bahawa yang diperhatikan
fenomena
yang diterap oleh tiga “tanda-tanda kewujudan”: kefanaan (Annica),
insatisfactoriness (dukkha) dan kekosongan diri (annata).
Hasilnya, ketenangan, keamanan dan kebebasan dalaman dibangunkan berhubung dengan input ini.

Ketahui lebih lanjut:

    Jenis-jenis Vipassana (baca jawapan dari Anh-Minh Do)
    
Vipassana Dhura (sangat mendalam artikel)
    
Vipassana untuk pemula (gaya Goenka)
    
Kesedaran dalam Plain English (percuma e-book)
    
Lawati pusat Vipassana berhampiran anda

Adakah ia untuk saya?

Vipassana
adalah meditasi yang sangat baik untuk membantu anda tanah sendiri di dalam badan anda,
dan memahami bagaimana proses kerja minda anda. Ia adalah sangat popular
gaya meditasi. Anda boleh menemui banyak guru, laman web, dan
buku mengenainya, serta 3 ~ 10 hari retret (derma berdasarkan). The
pengajaran ia adalah percuma. Tiada formaliti atau upacara
dilampirkan kepada amalan ini.

Jika anda benar-benar baru untuk meditasi, Vipassana atau Kesedaran mungkin cara yang baik untuk anda untuk bermula.
Kesedaran Meditationhttps://67.media.tumblr.com/ba13c508cf5b31cc4e81e1336d3a5698/tumblr_inline_o3y6y7pdwS1r1aqjj_540.gif
Asal & Makna

Kesedaran
Meditasi merupakan adaptasi dari meditasi Buddha tradisional
amalan, terutamanya Vipassana, tetapi juga mempunyai pengaruh yang kuat dari
keturunan yang lain (seperti Vietnam Zen Buddha dari Thich Nhat Hanh). “Kesedaran” adalah terjemahan barat biasa untuk sati jangka Buddha. Anapanasati,
“Kesedaran pernafasan”, adalah sebahagian daripada amalan Buddha daripada
Vipassana meditasi atau wawasan, dan meditational Buddha lain
amalan, seperti Zazen (sumber: Wikipedia).

Salah satu pengaruh utama untuk Kesedaran di Barat adalah John Kabat-Zinn. program Pengurangan Tekanan Kesedaran Berasaskan beliau
(MBSR) - yang dibangunkan pada tahun 1979 di Universiti Massachusetts
Sekolah Perubatan - telah digunakan di beberapa hospital dan klinik kesihatan di
beberapa dekad yang lalu.
Bagaimana hendak melakukannya

Kesedaran
meditasi adalah amalan sengaja memberi tumpuan pada masa kini
masa, menerima dan bukan judgmentally memberi perhatian kepada
sensasi, pemikiran, dan emosi yang timbul.

Bagi “formal
amalan “masa, duduk di kusyen di atas lantai, atau di atas kerusi, dengan
lurus dan tidak disokong kembali. Memberikan tumpuan kepada pergerakan
nafas anda. Apabila anda nafas dalam, sedar bahawa anda sedang bernafas dalam, dan
bagaimana rasanya. Apabila anda nafas keluar, sedar anda bernafas keluar. Adakah
seperti ini untuk panjang amalan meditasi anda, sentiasa
mengarahkan perhatian kepada nafas. Atau anda boleh bergerak untuk membayar
perhatian kepada rasa yang sama, fikiran dan perasaan yang timbul.

The
usaha adalah untuk tidak sengaja menambah apa-apa untuk masa kita sekarang
pengalaman, tetapi untuk mengetahui apa yang sedang berlaku, tanpa kehilangan
diri kita dalam apa-apa yang berlaku.

Fikiran anda akan terganggu
ke dalam akan bersama-sama dengan bunyi, sensasi, dan pemikiran. Setiap kali yang
berlaku, perlahan-lahan menyedari bahawa anda telah terganggu, dan membawa
perhatian kembali kepada pernafasan, atau perasan objektif yang
fikir atau sensasi. Terdapat berbeza besar antara berada di dalam pemikiran / sensasi, dan hanya menyedari ia adalah kehadiran.

Cuba nikmati amalan anda. Apabila anda telah selesai, menghargai bagaimana berbeza badan dan minda rasa.

Terdapat
juga amalan Kesedaran semasa aktiviti harian kita: manakala
makan, berjalan dan bercakap. Untuk “hidup” meditasi, amalan
adalah untuk memberi perhatian kepada apa yang sedang berlaku di masa kini, untuk menjadi
mengetahui apa yang sedang berlaku - dan tidak hidup dalam “mod automatik”. Jika awak
bercakap, ini bermakna memberi perhatian kepada mulut-Mu, bagaimana
Engkau berkata-kata kepada mereka, dan untuk mendengar dengan kehadiran dan perhatian. Jika anda adalah
berjalan, yang bermakna menjadi lebih sedar tentang pergerakan badan anda, kaki anda
menyentuh tanah, bunyi yang kamu dengar, dan lain-lain

usaha dalam amalan duduk menyokong amalan kehidupan harian anda, dan sebaliknya. Kedua-duanya adalah sama penting.

 Adakah ia untuk saya?

untuk
orang awam, ini mungkin cara yang paling dinasihatkan untuk mendapatkan
bermula dengan meditasi. Ia adalah jenis meditasi yang paling
mengajar di sekolah-sekolah dan hos

pitals, setakat yang saya sedar. The
“Pergerakan Kesedaran” seperti yang diamalkan pada masa kini dalam masyarakat amnya, adalah
tidak Buddha, tetapi adaptasi amalan Buddha kerana mereka
manfaat kesihatan fizikal dan mental yang baik dan kesejahteraan umum.

untuk
kebanyakan orang, Kesedaran Meditasi mungkin satu-satunya jenis meditasi
mereka akan suka, terutamanya jika tumpuan mereka hanya fizikal dan
manfaat mental meditasi, kerana ia biasanya diajar dipisahkan dari
beberapa konsep timur dan falsafah yang secara tradisional
disertai amalan ini. Dan untuk itu ia adalah besar - ia akan membawa banyak perkara yang baik kepada kehidupan anda.

Jika
fokus anda adalah transformasi yang lebih mendalam dan pembangunan rohani,
Walau bagaimanapun, kemudian Kesedaran meditasi mungkin hanya langkah awal untuk
anda. Dari sini anda boleh bergerak ke dalam Vipassana, Zazen, atau lain-lain jenis
meditasi.
Loving Kindness Meditasi (Metta Meditation)
Asal & Makna

meditasi kebaikan penyayang
https://what-buddha-said.net/Pics/deer.friendliness.gif

Metta adalah
perkataan Pali itu bererti kebaikan, kebajikan, dan akan baik. ini
amalan berasal dari tradisi Buddha, terutama Theravada
dan keturunan Tibet. “Compassion meditasi” adalah kontemporari
bidang saintifik yang menunjukkan

keberkesanan Metta dan amalan meditasi yang berkaitan.

menunjukkan
faedah termasuk: meningkatkan keupayaan seseorang untuk menjiwai
orang lain; pembangunan emosi positif melalui belas kasihan, termasuk
sikap penyayang lebih kepada diri sendiri; peningkatan penerimaan diri;
perasaan yang lebih besar kecekapan tentang kehidupan seseorang; dan perasaan meningkat
tujuan hidup (Baca lagi dalam post kami yang lain).
Bagaimana hendak melakukannya

satu
duduk dalam kedudukan meditasi, dengan mata tertutup, dan menjana dalam
fikiran dan hatinya perasaan kebaikan dan kebajikan. mulakan dengan
membangun kasih sejati terhadap diri sendiri, maka secara beransur-ansur ke arah
orang lain dan semua makhluk. Biasanya perkembangan ini dinasihatkan:

    diri sendiri
    
kawan baik
    
orang yang “neutral”
    
orang yang sukar
    
keempat-empat perkara di atas sama-sama
    
dan kemudian beransur-ansur seluruh alam semesta

The
perasaan yang akan dibangunkan adalah bahawa yang ingin kebahagiaan dan kesejahteraan
semua. Amalan ini boleh dibantu dengan membaca perkataan atau ayat tertentu
yang membangkitkan “panas hati perasaan terbatas”, menggambarkan yang
penderitaan orang lain dan menghantar cinta; atau dengan membayangkan keadaan
lain yang, dan ingin dia kebahagiaan dan keamanan.

Lebih banyak anda mengamalkan meditasi ini, kegembiraan yang lebih anda akan mengalami. Itulah rahsia kebahagiaan Mathieu Richard.

    “Bagi
    
orang yang menghadiri betul kepada pembebasan jantung dengan kebajikan,
    
benci unarisen tidak timbul dan timbul niat jahat ditinggalkan. “- The Buddha

Dalam artikel ini, Emma Seppälä, Ph.D meneroka 18 manfaat yang terbukti secara saintifik meditasi cinta kasih.
Adakah ia untuk saya?

Adakah
anda kadang-kadang terlalu keras pada diri sendiri atau kepada orang lain? Atau merasa seperti anda perlu
untuk meningkatkan hubungan anda? Kasih sejati meditasi akan membantu anda.
Ia memberi manfaat kedua-dua orang yang tidak mementingkan diri dan mementingkan diri sendiri, dan ia
akan membantu meningkatkan tahap am anda kebahagiaan. Anda tidak boleh merasa
kasih sejati dan kemurungan (atau sebarang perasaan negatif yang lain) di
masa yang sama.

Ia juga sering disyorkan, oleh guru Buddha, sebagai penawar kepada isu-isu insomnia, mimpi buruk, atau kemarahan.

http://study.com/articles/List_of_Free_Online_Communications_Courses_and_Classes.html

http://cs.brown.edu/courses/cs024/onlineReading.html

Pali Word a Day untuk 7 Jun 2016

dhaja - bendera, banner; tanda, lambang, tanda, simbol

Pali Word a Day untuk 8 Jun 2016

paricāraṇā - penjagaan, perhatian, menjaga; keseronokan, berpesta, kepuasan

Metta adalah
perkataan Pali itu bererti kebaikan, kebajikan, dan akan baik. ini
amalan berasal dari tradisi Buddha, terutama Theravada
dan keturunan Tibet. “Compassion meditasi” adalah kontemporari
bidang saintifik yang menunjukkan

keberkesanan Metta dan amalan meditasi yang berkaitan.

menunjukkan
faedah termasuk: meningkatkan keupayaan seseorang untuk menjiwai
orang lain; pembangunan emosi positif melalui belas kasihan, termasuk
sikap penyayang lebih kepada diri sendiri; peningkatan penerimaan diri;
perasaan yang lebih besar kecekapan tentang kehidupan seseorang; dan perasaan meningkat
tujuan hidup (Baca lagi dalam post kami yang lain).
Bagaimana hendak melakukannya

satu
duduk dalam kedudukan meditasi, dengan mata tertutup, dan menjana dalam
fikiran dan hatinya perasaan kebaikan dan kebajikan. mulakan dengan
membangun kasih sejati terhadap diri sendiri, maka secara beransur-ansur ke arah
orang lain dan semua makhluk. Biasanya perkembangan ini dinasihatkan:

    diri sendiri
    
kawan baik
    
orang yang “neutral”
    
orang yang sukar
    
keempat-empat perkara di atas sama-sama
    
dan kemudian beransur-ansur seluruh alam semesta

The
perasaan yang akan dibangunkan adalah bahawa yang ingin kebahagiaan dan kesejahteraan
semua. Amalan ini boleh dibantu dengan membaca perkataan atau ayat tertentu
yang membangkitkan “panas hati perasaan terbatas”, menggambarkan yang
penderitaan orang lain dan menghantar cinta; atau dengan membayangkan keadaan
lain yang, dan ingin dia kebahagiaan dan keamanan.

Lebih banyak anda mengamalkan meditasi ini, kegembiraan yang lebih anda akan mengalami. Itulah rahsia kebahagiaan Mathieu Richard.

    “Bagi
    
orang yang menghadiri betul kepada pembebasan jantung dengan kebajikan,
    
benci unarisen tidak timbul dan timbul niat jahat ditinggalkan. “- The Buddha

Dalam artikel ini, Emma Seppälä, Ph.D meneroka 18 manfaat yang terbukti secara saintifik meditasi cinta kasih.
Adakah ia untuk saya?

Adakah
anda kadang-kadang terlalu keras pada diri sendiri atau kepada orang lain? Atau merasa seperti anda perlu
untuk meningkatkan hubungan anda? Kasih sejati meditasi akan membantu anda.
Ia memberi manfaat kedua-dua orang yang tidak mementingkan diri dan mementingkan diri sendiri, dan ia
akan membantu meningkatkan tahap am anda kebahagiaan. Anda tidak boleh merasa
kasih sejati dan kemurungan (atau sebarang perasaan negatif yang lain) di
masa yang sama.

Ia juga sering disyorkan, oleh guru Buddha, sebagai penawar kepada isu-isu insomnia, mimpi buruk, atau kemarahan.

http://study.com/articles/List_of_Free_Online_Communications_Courses_and_Classes.html

http://cs.brown.edu/courses/cs024/onlineReading.html

Pali Word a Day untuk 7 Jun 2016

dhaja - bendera, banner; tanda, lambang, tanda, simbol

Pali Word a Day untuk 8 Jun 2016

paricāraṇā - penjagaan, perhatian, menjaga; keseronokan, berpesta, kepuasan

WordPress database error: [Table './sarvajan_ambedkar_org/wp_comments' is marked as crashed and should be repaired]
SELECT COUNT(comment_ID) FROM wp_comments WHERE comment_post_ID = 3893 AND comment_approved = '1';

WordPress database error: [Table './sarvajan_ambedkar_org/wp_comments' is marked as crashed and should be repaired]
SELECT COUNT(*) FROM wp_comments WHERE comment_post_ID = '3893' AND comment_approved = '1'

comments (0)
1897 Fri 17 Jun 2016 LESSONS from INSIGHT-NET-Hi Tech Radio Free Animation Clipart Online A1 (Awakened One) Tipiṭaka Research & Practice University in Visual Format (FOA1TRPUVF) on Free Online Electronic Visual Communication Course in Classical Maori- Klassiku Maori,Mongolian- Сонгодог монгол,Norwegian- Klassiske norske,pashto- Klassisk pashto,Persian-کلاسیک فارسی
Filed under: General
Posted by: site admin @ 6:14 pm

1897  Fri 17 Jun 2016

LESSONS

 from

INSIGHT-NET-Hi Tech Radio Free Animation Clipart Online A1 (Awakened One) Tipiṭaka Research & Practice University
in Visual Format (FOA1TRPUVF)

on Free Online Electronic Visual Communication Course

in Classical Maori- Klassiku Maori,Mongolian- Сонгодог монгол,Norwegian- Klassiske norske,pashto- Klassisk pashto,Persian- کلاسیک فارسی

75) Classical Maori
75) Klassiku Maori

1897 Fri 17 Ġunju, 2016

LEZZJONIJIET
 
minn

Insight-netwerk Free Online A1 (tkebbset Wieħed) Tipiṭaka Riċerka u l-Università Prattika
Visual Format (FOA1TRPUVF)

fuq Online Elettronika Kors Komunikazzjoni Ħieles viżwali

Pali Kelma Jum għall Ġunju 9, 2016

pamāda - traskuraġni, negliġenza, indolence, remissness

http://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/ctmwelcome_e0.gif

LI

permezz http://sarvajan.ambedkar.org

https://awakenmediaprabandhak.wordpress.com/

Buttuna tal-Pjanti Clip Paper Butterfly E-Mail Animazzjoni

buddhadawakenone@gmail.com

sarvajanow@yahoo.co.in
Klassiku Buddhism (Taghlim tal-One tkebbset bil-Għarfien) jappartjenu
għad-dinja, u kulħadd ikollu drittijiet esklussivi: JCMesh J alfabeti
Ittra Animazzjoni ClipartMesh C alfabeti Ittra Animazzjoni Clipart

huwa l-aktar Enerġija pożittivi ta informattiv u sit orjentati riċerka
propagazzjoni-tagħlim tal-One tkebbset bil Għarfien tal-Buddha u dwar
tekno-Politiko-Analiżi Soċjo
Trasformazzjoni u l-Moviment Emanċipazzjoni Ekonomika segwit minn miljuni
ta ‘nies madwar id-dinja fl-105-lingwi Klassiku.

għoti
traduzzjoni eżatta bħala lezzjoni ta ‘din l-Università fil-lingwa materna wieħed
għal dan Traduzzjoni Google u propagazzjoni jintitola biex issir Stream

Enterer (Sottapanna) u biex jintlaħqu Dejjiema Bliss bħala għan aħħari.

Tipitaka

Il Canon Pali

Sutta Piṭaka

- Il-basket ta ‘diskorsi -
[Sutta: diskors]

Live u azzarda

http://liveanddare.com/types-of-meditation/

Master Your Mind, Master Your Life
Tipi ta ‘meditazzjoni - Ħarsa fuq fuq tal Meditazzjoni Tekniki

-Ingliż Klassiku,

meditazzjoni ċentru sambodhi Buddisti Sri

http://www.accesstoinsight.org/tipitaka/

Tipitaka
Il Canon Pali
© 2005
Ara wkoll Sutta Indiċi; Traduzzjonijiet minn traduttur

    vin
    
DN
    
MN
    
SN
    
AN
    
KN

    Khp
    
DHP
    
Ud
    
ITI
    
Sn
    
vv
    
pv
    
Thag
    
Thig
    
nm
    
Miln

Il Tipitaka (ti Pali, “tlieta,” + pitaka,
“gruppi”), jew Pali canon, huwa l-ġbir ta ‘lingwa Pali primarja
testi li jiffurmaw il-pedament dottrinali ta Theravada Buddiżmu. il
Tipitaka u t-testi paracanonical Pali (kummentarji, chronicles, eċċ)
flimkien jikkostitwixxu l-korp komplet ta ‘testi Theravada klassiku.

Il canon pali huwa korp vast ta ‘letteratura: fit-traduzzjoni bl-Ingliż
it-testi jammontaw għal eluf ta ‘paġni stampati. Ħafna (iżda mhux kollha) ta ‘
Canon diġà ġie ppubblikat bl-Ingliż matul is-snin. għalkemm
biss frazzjoni żgħira ta ‘dawn it-testi huma disponibbli fuq il-website,
dan il-ġbir tista ‘tkun post tajjeb fejn tibda.

It-tliet diviżjonijiet tal-Tipitaka huma:

Vinaya Pitaka
    
Il-ġbir tat-testi dwar ir-regoli ta ‘kondotta li jirregolaw
l-affarijiet ta’ kuljum fi ħdan il Sangha - il-komunità ta ‘bhikkhus
(patrijiet ordnat) u bhikkhunis
    
(Sorijiet ordnat). Ferm aktar minn sempliċiment lista ta ‘regoli, il Vinaya
    
Pitaka jinkludi wkoll l-istejjer wara l-oriġini ta ‘kull regola,
    
li jipprovdi rendikont dettaljat tas-soluzzjoni tal-Buddha għall-kwistjoni ta ‘
    
kif jinżamm armonija komunali fi kbir u divers spiritwali
    
komunità.
Sutta Pitaka
    
Il-ġbir ta ’suttas, jew diskorsi, attribwiti lill-Buddha
    
u xi ftit mill dixxipli eqreb tiegħu, li jkun fih l-tagħlim ċentrali
    
ta Theravada Buddiżmu. (Aktar minn elf traduzzjonijiet sutta huma
    
. Il suttas disponibbli fuq dan is-sit) huma maqsuma bejn hames nikayas (kollezzjonijiet):

        Digha Nikaya - il- “ġbir twil”
        
Majjhima Nikaya - “ġbir medju tul”
        
Samyutta Nikaya - il- “ġbir jinġabru fi grupp”
        
Anguttara Nikaya - “ġbir ulterjuri-f’fatturi”
        
Khuddaka Nikaya - il- “ġabra ta ‘testi ftit”:
            
Khuddakapatha
            
Dhammapada
            
Udana
            
Itivuttaka
            
Sutta Nipata
            
Vimanavatthu
            
Petavatthu
            
Theragatha
            
Therigatha
            
Jataka
            
Niddesa
            
Patisambhidamagga
            
Apadana
            
Buddhavamsa
            
Cariyapitaka
            
Nettippakarana (inklużi biss fl-edizzjoni Burma tal-Tipitaka)
            
Petakopadesa ( “”)
            
Milindapañha ( “”)

Abhidhamma Pitaka
    
Il-ġbir tat-testi li fihom il-prinċipji dottrinali sottostanti
    
ippreżentati fil-Pitaka Sutta reġgħu nħadmu u riorganizzati fi
    
qafas sistematiku li jistgħu jiġu applikati għal investigazzjoni dwar l-
    
natura tal-moħħ u l-materja.

http://www.buddha-vacana.org/suttapitaka.html

siġra

Sutta Piṭaka

- Il-basket ta ‘diskorsi -
[Sutta: diskors]

Il Piṭaka Sutta fih l-essenza ta ‘tagħlim tal-Buddha
dwar il-Dhamma. Ikun fiha aktar minn għaxart elef suttas. Huwa
maqsum f’ħames kollezzjonijiet imsejħa Nikāyas.

Digha Nikāya
    
[Digha: twil] Il Nikāya Digha jiġbor 34 tal-itwal
    
diskorsi mogħtija mill-Buddha. Hemm diversi ideat li ħafna mill
    
minnhom huma żidiet tard għall-corpus oriġinali u ta dubjuża
    
awtentiċità.
Majjhima Nikāya
    
[Majjhima: medium] Il Nikāya Majjhima jiġbor 152 diskorsi tal-Buddha
ta ‘tul intermedju, li jittrattaw ma’ kwistjonijiet differenti.
Saṃyutta Nikāya
    
[Samyutta: grupp] Il Nikāya Saṃyutta jiġbor il suttas
    
skond is-suġġett tagħhom fil-56 sottogruppi imsejħa saṃyuttas. hija
    
fih aktar minn tlett elef diskorsi ta ‘tul varjabbli, imma
    
ġeneralment relattivament qasir.
Aṅguttara Nikāya
    
[Ang: Fattur | Uttara: additionnal] Il Aṅguttara
    
Nikāya hija subdivized fi ħdax sottogruppi imsejħa nipātas, kull wieħed minnhom
    
ġbir diskorsi li jikkonsistu enumerazzjonijiet ta fattur addizzjonali wieħed
    
kontra dawk tal-nipāta preċedent. Fiha eluf ta suttas
    
li huma ġeneralment qosra.
Khuddaka Nikāya
    
[khuddha: qasir, żgħar] It-testi qosra Khuddhaka Nikāya
    
u huwa kkunsidrat bħala ġie magħmul minn żewġ stratas: Dhammapada, Udāna,
    
Itivuttaka, Sutta Nipāta, Theragāthā-Therīgāthā u Jātaka jiffurmaw il-
    
istrata qedem, filwaqt kotba oħra huma żidiet tard u tagħhom
    
awtentiċità hija aktar dubjuż.

werqa Bodhi

https://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2013/06/bloggif_51c1bf428699c.gif

https://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2008/12/vegan.gif?w=540

globu rotanti
http://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/globe08_e0.gif

GIF picsGIF picsVipassana Gif

http://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/09/0069.gif

stereoview animata tal-Ġappun qodma - animata stereoview tal-Ġappun qodma -

 

immaġni Buddhaa.gif mill fiore_033

 

immaġni psychadelicbuddha.gif mill DragonKatet

 

immaġni Budsth.gif mill Ind1955

 

immaġni 14.gif mill Ind1955

 

immaġni BuddhaLot.gif mill Ind1955

 

immaġni Budb.gif mill Ind1955

 

immaġni BuddhaBlue.gif mill Ind1955

 

immaġni Buddhasunset.gif mill Ind1955

 

immaġni Buddhaan.gif mill Ind1955

 

immaġni buddhawan.gif mill Ind1955

 

immaġni BuddhaMed2.gif mill Ind1955

 
immaġni BuddhaTay1-1.gif mill Ind1955

 

immaġni Buddha-1-1.gif mill Ind1955

http://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/daisy991.gifhttp://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/lotus1.gif

Animata Mani rota animati Mani Rota animati Mani Rota animati Mani rota

werqa Bodhi

 

Tipi ta ‘meditazzjoni

Ok, sabiex inti taf li meditazzjoni għexieren ta ‘benefiċċji,
u kulħadd qed tagħmel dan. Inti tfittex informazzjoni onlajn jew fuq
librerija, u tara li hemm ħafna modi differenti ta ‘kif isir
meditazzjoni, għexieren ta ‘tekniki meditazzjoni, u xi konfliġġenti
informazzjoni. Inti wonder liema mod huwa l-aħjar għalik.

Dan l-artiklu
ser jgħinek jinnaviga-baħar ta ‘prattiki differenti ta’ bilqiegħda
meditazzjoni, fil-qosor tispjega kull wieħed minnhom, u li tipponta lejn aktar
riżorsi. Hemm litteralment mijiet - jekk mhux eluf - ta ‘tipi ta’
meditazzjoni, hekk hawn I se tesplora biss dawk l-aktar popolari.

Tista ‘wkoll jikkontrolla l-mixi gwida meditazzjoni tiegħi, għal tekniki meditazzjoni aktar dinamiċi. Jew, jekk inti diġà għandhom xi esperjenza ma ‘meditazzjoni, inti
tista’ tgawdi qari dwar l-esperimenti meditazzjoni I kienet tagħmel waqt
miktub din il-kariga.

Il- “aħjar” meditazzjoni huwa l-meditazzjoni li jaħdem għalik, f’dan l-istadju fil-ħajja tiegħek.
 
TIPI ĠENERALI

xjentisti
normalment jikklassifikaw meditazzjoni ibbażat fuq il-mod ikunu jistgħu jiffukaw, fi
żewġ kategoriji: Attenzjoni ffokata u Miftuħ ta ‘Monitoraġġ. Nixtieq
tipproponi terz: effortless Preżenza.
meditazzjoni attenzjoni ffokata

Iffokar
l-attenzjoni fuq oġġett wieħed matul is-sessjoni meditazzjoni kollu.
Dan l-oġġett jista ‘jkun in-nifs, Mantra, viżwalizzazzjoni, parti mill-
korp, oġġett estern, eċċ Peress li l-avvanzi prattikant, ħila tiegħu li
iżommu l-fluss ta ‘attenzjoni fl-oġġett magħżul gets aktar b’saħħitha, u
distrazzjonijiet isiru inqas komuni u ħajja qasira. Kemm il-fond u
serjetà ta ‘attenzjoni tiegħu huma żviluppati.

Eżempji ta ‘dawn
huma: Samatha (meditazzjoni Buddisti), xi forom ta ‘Zazen, Kindness Loving
Meditazzjoni …
meditazzjoni monitoraġġ Miftuħ

minflok
tiffoka l-attenzjoni fuq xi oġġett wieħed, inżommu hija miftuħa,
monitoraġġ tal-aspetti kollha ta ‘esperjenza tagħna, mingħajr ġudizzju jew
sekwestru. perċezzjonijiet kollha, ikunu minnhom interni (ħsibijiet, sentimenti,
memorja, eċċ) jew estern (ħoss, riħa, eċċ), huma rikonoxxuti u meqjusa
għal dak li huma. Huwa l-proċess ta ‘monitoraġġ mhux reattiv tal-
Kontenut ta ‘esperjenza minn mument biex mument, mingħajr ma nidħlu fihom.
Eżempji huma: meditazzjoni Mindfulness, Vipassana, kif ukoll xi tipi
ta Taoist Meditazzjoni.
Preżenza effortless

Huwa
-Istat fejn l-attenzjoni mhijiex iffukata fuq xejn b’mod partikolari,
iżda reposes fuq innifsu - kwiet, vojta, stabbli, u introvert. Nistaw
wkoll sejħa hija “Għarfien dwar Choiceless” jew “Li Pura”. Ħafna mill-kwotazzjonijiet meditazzjoni issib jitkellmu ta ‘dan l-istat.

Din il
huwa effettivament il-għan veru wara kull tip ta ‘meditazzjoni, u mhux
tip meditazzjoni fih innifsu. -tekniki kollha tradizzjonali ta ‘
meditazzjoni jirrikonoxxu li l-oġġett ta ‘attenzjoni, u anke l-proċess ta’
monitoraġġ, huwa biss mezz biex iħarrġu l-moħħ, sabiex effortless
silenzju ta ‘ġewwa u l-istati aktar profonda ta’ koxjenza jistgħu jiġu skoperti.
Eventwalment bħala għan ta ‘attenzjoni u l-proċess innifsu titħalla
lura, u hemm biss ħalla l-awto vera tal-prattikant, kif
“Preżenza pur”.
1) Meditazzjoni Buddhist

Meditazzjoni Zen (Zazen)
Oriġini & Tifsira

Zazen (坐禅) mezzi
“Bilqiegħda Zen”, jew “meditazzjoni bilqiegħda”, fil-Ġappuniż. Hija għandha l-għeruq tagħha fl
il Zen Buddhism (Ch’an)-tradizzjoni Ċiniż, intraċċar lura għar monk Indjani
Bodhidharma (6 seklu CE). Fil-Punent, forom aktar popolari tagħha taqa
minn Dogen Zenji (1200 ~ 1253), il-fundatur tal-moviment Soto Zen fil-Ġappun.
modalitajiet simili huma prattikati fl-iskola Rinzai ta Zen, fil-Ġappun u l-Korea.

 Kif tagħmel dan

Huwa ġeneralment ipprattikat bilqiegħda fuq l-art fuq tapit u kuxxin, saqajn qasmu. Tradizzjonalment dan kien sar fl Lotus jew f’pożizzjoni nofs lotus, iżda dan huwa verament neċessarju. Illum prattikanti l-aktar tiltaqa bħal dan:

Tipi ta ‘meditazzjoni - qagħda Zazen

Jew fuq siġġu:

Tipi ta ‘meditazzjoni - presidenza zazen
Stampi korteżija ta Zen Monasteru Muntanji

il
aktar aspett importanti, kif inti tara fl-istampi, qed iżżomm id-dahar
kompletament dritta, mill-pelvi għall-għonq. Ħalq tinżamm qrib
u l-għajnejn jinżammu titbaxxa, bil gaze tiegħek jistrieħ fuq l-art madwar
tnejn jew tliet saqajn quddiem tal inti.

Fir-rigward tal-aspett moħħ ta ‘dan, huwa ġeneralment ipprattikat f’żewġ modi:

    Enfasi fuq tan-nifs -
    
jiffoka l-attenzjoni tiegħek fuq il-moviment tal-nifs jidħlu u joħorġu
    
mill-imnieħer. Dan jista ‘jiġi megħjun billi jingħaddu l-nifs fil tiegħek
    
moħħ. Kull darba inti nifs inti għadd numru wieħed, li tibda bil 10, u
    
mbagħad jimxu lura sa 9, 8, 7, eċċ Meta inti jaslu 1, inti terġa ‘tibda
    
minn 10 għal darb’oħra. Jekk ikollok distratt u jitilfu għadd tiegħek, bil-mod ġġib
    
lura l-attenzjoni għal 10 u jerġa ‘jibda minn hemm.
    
Shikantaza ( “biss
    
seduta “) - din il-formola l-prattikant ma tuża kwalunkwe speċifika
    
oġġett ta ‘meditazzjoni; pjuttost, prattikanti jibqgħu kemm jista ‘jkun
    
fil-mument preżenti, konxji ta ‘u josservaw dak jgħaddi tagħhom
    
imħuħ u madwarhom, mingħajr ma insistiet fuq xejn b’mod partikolari.
    
Huwa tip ta ‘meditazzjoni effortless Preżenza

Huwa għalija?

zazen
huwa meditazzjoni stil ħafna sober, u inti tista ‘faċilment isibu ħafna ta’
komunitajiet qawwija jipprattikaha, kif ukoll ħafna informazzjoni dwar
l-internet. Hemm ħafna enfasi fiż-żamma tal-pożizzjoni dritt,
bħala għajnuna għall-konċentrazzjoni. Huwa normalment ipprattikat fil Zen Buddisti
ċentri (Sangha), bl-appoġġ tal-komunità qawwi.

F’ħafna minn
minnhom inti se jsibuha flimkien ma ‘elementi oħra ta’ prattika Buddisti:
prostrations, daqsxejn ta ‘ritualism, chanting, u qari grupp ta’ l
taghlim Buddha. Xi nies se bħal dan, oħrajn mhux se. Personalment, jiena
ipprattikat zazen fi grupp Buddisti għal 3 snin, u sibt li dawk
elementi u daqsxejn ta ‘formalità tista’ wkoll tgħin biex tinħoloq struttura għal
il-prattika, u fihom infushom huma wkoll meditative.

Meditazzjoni Vipassana
Oriġini & Tifsira

Tipi ta ‘meditazzjoni - Vipassana

“Vipassana” hija kelma Pali li
tfisser “ħarsa” jew “jaraw ċara”. Huwa Buddisti tradizzjonali
prattika, li tmur lura sas-6 post seklu QK. Vipassana-meditazzjoni, kif mgħallma
fl-aħħar ftit għexieren ta ’snin, ġej mit-tradizzjoni Theravada Buddisti,
u kien popularized minn S. N. Goenka u l-moviment Vipassana.

minħabba
għall-popolarità ta ‘Vipassana-meditazzjoni, il- “mindfulness ta’
nifs “kisbet popolarità aktar fil-Punent bħala” mindfulness “.
Kif tagħmel dan

[Hemm xi informazzjoni konfliġġenti dwar kif il-prattika Vipassana. fl
ġenerali, madankollu, ħafna għalliema jenfasizzaw li tibda bil mindfulness ta
nifs fl-ewwel stadji, biex jistabbilizza l-moħħ u jiksbu “aċċess
konċentrazzjoni. “Dan huwa aktar simili meditazzjoni attenzjoni ffokata. imbagħad il-
prattika timxi fuq għall-iżvilupp “ħarsa ċara” fuq il-ġisem
sensazzjonijiet u fenomeni mentali, osservazzjoni lilhom ħin mill-mument u mhux
jaqbdu għal kull. Hawnhekk tmur introduzzjoni, immirat għall jibdew. biex
taf aktar I d jissuġġerixxu jsegwi l-links provduti jew tagħlim minn
għalliem (forsi fi repli Vipassana).]

Idealment, wieħed huwa biex ipoġġu fuq
kuxxin fuq l-art, cross-legged, bil wieqfa ispina;
alternattivament, siġġu jista ‘jintuża, iżda l-dahar m’għandux ikun
appoġġjati.

L-ewwel aspett huwa li jiġu żviluppati konċentrazzjoni, permezz tal-prattika samatha. Dan huwa tipikament isir permezz ta ‘kampanji nifs.

Focus
attenzjoni kollha tiegħek, mill-mument li mument, fuq il-moviment tal-tiegħek
nifs. Avviż l-sensazzjonijiet sottili tal-moviment tal-addome
jogħlew u li jaqgħu. Alternattivament, wieħed jista ‘jiffoka fuq il-sensazzjoni ta’ l-
arja li tgħaddi mill-imnifsejn u jmissu l-xufftejn ta ‘fuq tal-ġilda -
għalkemm dan jeħtieġ daqsxejn aktar prattika, u huwa aktar avvanzat.

kif
inti tiffoka fuq in-nifs, tinduna li l-perċezzjonijiet oħra u
sensazzjonijiet jibqgħu jidhru: ħsejjes, sentimenti fil-ġisem, l-emozzjonijiet,
eċċ Sempliċiment avviż dawn il-fenomeni hekk kif jitfaċċaw fil-qasam tal-
għarfien, u mbagħad jirritornaw għall-sensazzjoni ta ‘nifs. L-attenzjoni
tinżamm fis-suġġett tal-konċentrazzjoni (l-nifs), filwaqt li dawn
ħsibijiet jew sensazzjonijiet oħra qegħdin hemm sempliċement bħala “ħoss fl-isfond”.

il
oġġett li huwa l-fokus tal-prattika (pereżempju, il-moviment ta ‘
-addome) huwa msejjaħ il- “oġġett primarju”. U “oġġett sekondarja”
huwa xi ħaġa oħra li tqum fil-qasam tiegħek ta ‘perċezzjoni - jew
permezz ta ‘ħames sensi tiegħek (ħoss, riħa, ħakk fil-ġisem, eċċ) jew
permezz tal-moħħ (-ħsieb, memorja, tħossok, eċċ). Jekk oġġett sekondarja
ganċijiet attenzjoni tiegħek u jiġbed bogħod, jew jekk jikkawża xewqa jew
stmellija li jidher, inti għandu jiffoka fuq l-oġġett sekondarja għal
mument jew tnejn, ittikkettjar dan ma ‘nota mentali, bħal “ħsieb”,
 
“Memorja”, “smigħ”, “xewqana”. Din il-prattika huwa spiss imsejjaħ
“Jinnota”.

Nota mentali jidentifika oġġett in ġenerali iżda mhux fil
dettall. Meta int konxju ta ‘ħoss, per eżempju, tikketta “smigħ”
minflok “mutur,” “ilħna” jew “Barking klieb.” Jekk spjaċevoli
sensazzjoni tqum, nota “uġigħ” jew “tħossok” minflok “uġigħ irkoppa” jew “tiegħi
uġigħ fid-dahar. “Imbagħad ritorn attenzjoni tiegħek għall-meditazzjoni primarja
oġġett. Meta konxja ta ‘fwieħa, jgħidu n-nota mentali “jinxtammu” għal
mument jew tnejn. Inti ma għandekx biex jidentifika l-riħa.

Meta wieħed irid
b’hekk kisbu “konċentrazzjoni aċċess”, l-attenzjoni tiġi mqabbda mal-
oġġett ta ‘prattika, li normalment maħsub jew sensazzjonijiet ġisem. wieħed
josserva l-oġġetti ta ‘kuxjenza mingħajr sekwestru, kiri ħsibijiet
u sensazzjonijiet jinqalgħu u jgħaddu ‘l bogħod minn jeddhom. tikkettar mentali
(Spjegati aktar ‘il fuq) hija spiss jużaw bħala mod biex tipprevjeni li inti milli jkunu
ttrasportati mill-ħsibijiet, u inti żżomm f’aktar oġġettivament jinnota
minnhom.

Bħala riżultat wieħed jiżviluppa l-ëar li jara li l-osservata
fenomeni
huwa pervaded mit-tliet “marki ta ‘eżistenza”: impermanence (annica),
insatisfactoriness (dukkha) u vojt ta’ awto (annata).
Bħala riżultat, equanimity, il-paċi u l-libertà ta ‘ġewwa huwa żviluppat fir-rigward ta’ dawn l-inputs.

Itagħllem iżjed:

    Tipi ta ‘Vipassana (aqra t-tweġiba mill Anh-Minh Do)
    
Vipassana Dhura (ħafna fil-fond artikolu)
    
Vipassana għall jibdew (stil Goenka)
    
Mindfulness fil Ingliż Plain (eBook ħielsa)
    
Żur ċentru Vipassana ħdejk

Huwa għalija?

Vipassana
hija meditazzjoni eċċellenti biex jgħinek art yourself fil-ġisem tiegħek,
u jifhmu kif il-proċessi tax-xogħol moħħ tiegħek. Huwa ferm popolari
stil ta ‘meditazzjoni. Tista ’ssib ħafna ta’ għalliema, websajts, u
kotba dwar dan, kif ukoll 3 ~ 10 ijiem irtiri (donazzjoni bbażati). il
tagħlim ta ‘dan huwa dejjem ħielsa. M’hemm l-ebda formalitajiet jew ritwali
mehmuża mal-prattika.

Jekk inti kompletament ġdid għall-meditazzjoni, Vipassana jew Mindfulness huma probabbilment modi tajba għalik biex tibda.
mindfulness Meditationhttps://67.media.tumblr.com/ba13c508cf5b31cc4e81e1336d3a5698/tumblr_inline_o3y6y7pdwS1r1aqjj_540.gif
Oriġini & Tifsira

mindfulness
Meditazzjoni hija adattament minn meditazzjoni Buddisti tradizzjonali
prattiki, speċjalment Vipassana, iżda wkoll dawk li għandhom influwenza qawwija mill
insla oħra (bħall-Buddhism Zen Vjetnamiż mill Thich Nhat Hanh). “Mindfulness” hija t-traduzzjoni tal-Punent komuni għall-sati terminu Buddisti. Anapanasati,
“Mindfulness ta ‘nifs”, hija parti mill-prattika Buddisti ta
Vipassana jew meditazzjoni għarfien, u Meditational Buddisti oħra
prattiki, bħal zazen (sors: Wikipedia).

Wieħed mill-influencers ewlenin għall Mindfulness fil-Punent hija Ġwanni Kabat-Zinn. Tiegħu programm Tnaqqis Stress Ibbażat-Mindfulness
(MBSR) - li huwa żviluppat fl-1979 fl-Università ta ‘Massachusetts
Iskola Medika - ġiet użata f’diversi sptarijiet u klinika tas-saħħa fuq
l-aħħar deċennji.
Kif tagħmel dan

mindfulness
meditazzjoni hija l-prattika ta ‘intenzjonalment jiffoka fuq il-preżent
mument, taċċetta u mhux judgmentally tingħata attenzjoni lill-
sensazzjonijiet, ħsibijiet, u emozzjonijiet li jinqalgħu.

Għall- “formali
prattika “ħin, ipoġġu fuq kuxxin fuq l-art, jew fuq siġġu, bil
lura dritta u mingħajr irfid. Attenzjoni mill-qrib għall-moviment ta ‘
nifs tiegħek. Meta inti nifs fi, ikunu konxji li inti tieħu n-nifs fi, u
kif iħoss. Meta inti nifs out, ikunu konxji li inti qed tieħu n-nifs out. do
bħal dan għat-tul ta ‘prattika meditazzjoni tiegħek, kontinwament
ridirezzjonar l-attenzjoni għall-nifs. Jew inti tista ‘timxi fuq ikunu paying
attenzjoni għall-sensazzjonijiet, ħsibijiet u sentimenti li jinqalgħu.

il
isforz huwa li ma intenzjonalment żżid xejn mal-mument preżenti tagħna
esperjenza, iżda li jkun konxju ta ‘dak li qed jiġri, mingħajr ma jitilfu
lilna nfusna f’xi ħaġa li tqum.

Ħsieb tiegħek se tikseb distratt
in jmorru flimkien mal-ħsejjes, sensazzjonijiet, u ħsibijiet. Kull meta dan
jiġri, bil-mod jirrikonoxxu li ġejt distracted, u jġibu l-
attenzjoni lura lill-nifs, jew biex il jinnota għan ta ‘din
ħsieb jew sensazzjoni. Hemm differenti kbira bejn li ġewwa l-ħsieb / sensazzjoni, u jkunu sempliċiment konxji ta ‘dan l-preżenza.

Tgħallem biex igawdu prattika tiegħek. Ladarba inti qed isir, japprezzaw kif differenti l-korp u l-moħħ jħossu.

hemm
huwa wkoll il-prattika ta ‘mindfulness waqt attivitajiet tagħna ta’ kuljum: filwaqt li
tiekol, mixi, u titkellem. Għall-meditazzjoni “ħajja ta ‘kuljum”, il-prattika
huwa li tingħata attenzjoni għal dak li qed jiġri fil-mument preżenti, li tkun
konxji ta ‘dak li qed jiġri - u li ma jgħixux fl-”mod awtomatiku”. Jekk int
qed titkellem, dan ifisser li tingħata attenzjoni lill-kliem inti titkellem, kif
inti titkellem magħhom, u biex tisma ‘bil-preżenza u attenzjoni. Jekk inti
mixi, li tfisser li tkun aktar konxji ta ‘movimenti tal-ġisem tiegħek, saqajn tiegħek
jmissu l-art, il-ħsejjes inti smigħ, eċċ

-isforz tiegħek fil-prattika bilqiegħda jappoġġja prattika tiegħek ħajja ta ‘kuljum, u viċi-versa. Dawn huma t-tnejn ugwalment importanti.

 Huwa għalija?

għall
il-pubbliku ġenerali, dan huwa forsi l-aktar mod rakkomandabbli li tikseb
beda bil meditazzjoni. Huwa t-tip ta ‘meditazzjoni li huwa aktar
mgħallma fl-iskejjel u hos

pitals, safejn jien konxju. il
“Moviment mindfulness” kif ipprattikata illum fis-soċjetà in ġenerali, huwa
mhux Buddhism, iżda adattament ta ‘prattiki Buddisti minħabba tagħhom
benefiċċji fis-saħħa fiżika u mentali tajba u benesseri ġenerali.

għall
ħafna nies, Mindfulness meditazzjoni jista ‘jkun l-uniku tip ta’ meditazzjoni
dawn ser simili, speċjalment jekk l-attenzjoni tagħhom hija biss il-fiżika u
benefiċċji mentali ta ‘meditazzjoni, kif huwa normalment mgħallma diżassoċjata minn
bosta mill-kunċetti tal-Lvant u filosofiji li tradizzjonalment
akkumpanjati il-prattika. U għal li huwa kbir - dan se jġib affarijiet tajbin ħafna għall-ħajja tiegħek.

jekk
attenzjoni tiegħek huwa trasformazzjoni profonda u żvilupp spiritwali,
madankollu, allura meditazzjoni mindfulness tista ‘tkun biss l-ewwel pass għall
inti. Minn hawn inti tista ‘mbagħad jimxu fis Vipassana, Zazen, jew tipi oħra
tal-meditazzjoni.
Loving Meditazzjoni Kindness (Metta Meditazzjoni)
Oriġini & Tifsira

meditazzjoni kindness loving
https://what-buddha-said.net/Pics/deer.friendliness.gif

Metta huwa
kelma pali li jfisser kindness, benevolenza, u rieda tajba. Din il
prattika ġej mill-tradizzjonijiet Buddisti, speċjalment il-Theravada
u insla Tibetani. “Meditazzjoni Compassion” hija kontemporanja
qasam xjentifiku li turi

l-effikaċja tal-Metta u prattiki meditative relatati.

wera
benefiċċji jinkludu: jistimolaw il-kapaċità wieħed li empathize ma ‘
oħrajn; iżvilupp ta ‘emozzjonijiet pożittivi permezz kompassjoni, inkluż
aktar attitudni loving lejn lilu nnifsu; żieda fl-awto-aċċettazzjoni;
sensazzjoni akbar ta ‘kompetenza dwar il-ħajja wieħed; u sensazzjoni ta ‘żieda fl
-iskop fil-ħajja (aqra aktar fil-kariga oħra tagħna).
Kif tagħmel dan

wieħed
tiltaqa stabbiliti f’pożizzjoni meditazzjoni, mal-għajnejn magħluqa, u jiġġenera fis
moħħ u qalb tiegħu sentimenti ta ‘kindness u benevolenza. Ibda billi
iżvilupp ta loving-kindness lejn lilek innifsek, allura progressiv lejn
oħrajn u bnedmin kollha. Normalment dan progressjoni hu rakkomandat:

    individwu stess
    
ħabib tajjeb
    
“newtru” persuna
    
persuna diffiċli
    
l-erba ‘hawn fuq ugwalment
    
u mbagħad gradwalment l-univers kollu

il
tħossok li jiġu żviluppati huwa dak li tkun tixtieq ferħ u l-benesseri ta
kollha. Din il-prattika tista ‘tiġi megħjuna mill reciting kliem jew sentenzi speċifiċi
li jevokaw l “tħossok warm-qalb boundless”, viżwalizzazzjoni il
tbatija ta ‘ħaddieħor u jibgħat l-imħabba; jew billi jimmaġina l-istat ta ‘
ieħor benessri, u li jixtiequ lilu hena u paċi.

L-aktar inti prattika dan meditazzjoni, il-ferħ aktar inti se esperjenza. Dan huwa l-sigrieti ta ‘ferħ Mathieu Richard.

    “Għall
    
wieħed li jattendi kif jixraq il-liberazzjoni tal-qalb minn benevolenza,
    
unarisen morda se ma tqumx u inqalgħet morda se tkun abbandunata “-. L-Buddha

F’dan l-artikolu, Emma Seppälä, Ph.D jesplora 18-benefiċċji pprovati xjentifikament ta ‘meditazzjoni loving Kindness.
Huwa għalija?

huma
inti xi kultant wisq diffiċli għalik innifsek jew fuq ħaddieħor? Jew tħoss bħal għandek bżonn
biex ittejjeb ir-relazzjonijiet tiegħek? meditazzjoni loving-kindness ser jgħinek.
Huwa ta ‘benefiċċju kemm għall-persuni selfless u awto ċċentrata, u
se jgħin sabiex tikber livell ġenerali tiegħek ta ‘ferħ. Inti ma tistax tħoss
loving-kindness u d-dipressjoni (jew kwalunkwe tħossok negattiv ieħor) fiż-
l-istess ħin.

Huwa wkoll ta ’spiss rakkomandat, mill-għalliema Buddisti, bħala antidotu għal kwistjonijiet insomnja, inkubi, jew rabja.

http://study.com/articles/List_of_Free_Online_Communications_Courses_and_Classes.html

http://cs.brown.edu/courses/cs024/onlineReading.html

Pali Kelma Jum għall Ġunju 7, 2016

dhaja - bandiera, banner; marka, emblema, sinjal, simbolu

Pali Kelma Jum għall 8 Ġunju, 2016

paricāraṇā - kura, attenzjoni, jieħdu ħsieb; divertiment, feasting, is-sodisfazzjon

Metta huwa
kelma pali li jfisser kindness, benevolenza, u rieda tajba. Din il
prattika ġej mill-tradizzjonijiet Buddisti, speċjalment il-Theravada
u insla Tibetani. “Meditazzjoni Compassion” hija kontemporanja
qasam xjentifiku li turi

l-effikaċja tal-Metta u prattiki meditative relatati.

wera
benefiċċji jinkludu: jistimolaw il-kapaċità wieħed li empathize ma ‘
oħrajn; iżvilupp ta ‘emozzjonijiet pożittivi permezz kompassjoni, inkluż
aktar attitudni loving lejn lilu nnifsu; żieda fl-awto-aċċettazzjoni;
sensazzjoni akbar ta ‘kompetenza dwar il-ħajja wieħed; u sensazzjoni ta ‘żieda fl
-iskop fil-ħajja (aqra aktar fil-kariga oħra tagħna).
Kif tagħmel dan

wieħed
tiltaqa stabbiliti f’pożizzjoni meditazzjoni, mal-għajnejn magħluqa, u jiġġenera fis
moħħ u qalb tiegħu sentimenti ta ‘kindness u benevolenza. Ibda billi
iżvilupp ta loving-kindness lejn lilek innifsek, allura progressiv lejn
oħrajn u bnedmin kollha. Normalment dan progressjoni hu rakkomandat:

    individwu stess
    
ħabib tajjeb
    
“newtru” persuna
    
persuna diffiċli
    
l-erba ‘hawn fuq ugwalment
    
u mbagħad gradwalment l-univers kollu

il
tħossok li jiġu żviluppati huwa dak li tkun tixtieq ferħ u l-benesseri ta
kollha. Din il-prattika tista ‘tiġi megħjuna mill reciting kliem jew sentenzi speċifiċi
li jevokaw l “tħossok warm-qalb boundless”, viżwalizzazzjoni il
tbatija ta ‘ħaddieħor u jibgħat l-imħabba; jew billi jimmaġina l-istat ta ‘
ieħor benessri, u li jixtiequ lilu hena u paċi.

L-aktar inti prattika dan meditazzjoni, il-ferħ aktar inti se esperjenza. Dan huwa l-sigrieti ta ‘ferħ Mathieu Richard.

    “Għall
    
wieħed li jattendi kif jixraq il-liberazzjoni tal-qalb minn benevolenza,
    
unarisen morda se ma tqumx u inqalgħet morda se tkun abbandunata “-. L-Buddha

F’dan l-artikolu, Emma Seppälä, Ph.D jesplora 18-benefiċċji pprovati xjentifikament ta ‘meditazzjoni loving Kindness.
Huwa għalija?

huma
inti xi kultant wisq diffiċli għalik innifsek jew fuq ħaddieħor? Jew tħoss bħal għandek bżonn
biex ittejjeb ir-relazzjonijiet tiegħek? meditazzjoni loving-kindness ser jgħinek.
Huwa ta ‘benefiċċju kemm għall-persuni selfless u awto ċċentrata, u
se jgħin sabiex tikber livell ġenerali tiegħek ta ‘ferħ. Inti ma tistax tħoss
loving-kindness u d-dipressjoni (jew kwalunkwe tħossok negattiv ieħor) fiż-
l-istess ħin.

Huwa wkoll ta ’spiss rakkomandat, mill-għalliema Buddisti, bħala antidotu għal kwistjonijiet insomnja, inkubi, jew rabja.

http://study.com/articles/List_of_Free_Online_Communications_Courses_and_Classes.html

http://cs.brown.edu/courses/cs024/onlineReading.html

Pali Kelma Jum għall Ġunju 7, 2016

dhaja - bandiera, banner; marka, emblema, sinjal, simbolu

Pali Kelma Jum għall 8 Ġunju, 2016

paricāraṇā - kura, attenzjoni, jieħdu ħsieb; divertiment, feasting, is-sodisfazzjon


76) Classical Mongolian

76) Сонгодог монгол

1897 Баасан 17 сарын 2016

СУРГАМЖ
 
нь

Insight-NET- Free Online A1 (нэг сэрсэн) Tipiṭaka Research & дадлага сургууль
Visual Хэлбэрээр (FOA1TRPUVF)

Free Online Цахим Visual Харилцаа холбооны Хичээлийн тухай

Пали Үг оны зургадугаар сарын 09, 2016 нь өдөр

pamāda - хайхрамжгүй, хайхрамжгүй, indolence, remissness

http://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/ctmwelcome_e0.gif

TO

http://sarvajan.ambedkar.org дамжуулан

https://awakenmediaprabandhak.wordpress.com/

Button Ургамал Ногоон Butterfly E Mail Animation клип

buddhadawakenone@gmail.com

sarvajanow@yahoo.co.in
Сонгодог Буддын шашин (сэтгэлгээ, мэдлэг нь сэрээсэн Нэгэн сургаалаас)
дэлхийн хамаарах бөгөөд хүн бүр онцгой эрхтэй: JCMesh J цагаан толгойн
бичиг Animation ClipartMesh C цагаан толгойн захидал Animation урлагийн

мэдээллийн хамгийн эерэг эрчим хүчний бөгөөд Будда, Техно-улс
төр-нийгэм талаарх мэдлэгийг нь сэрээсэн Нэгэний сургаалыг тараах
судалгаа чиглэсэн сайт
сая сая өөрчлөлт, эдийн засгийн чөлөөлөлтийн хөдөлгөөн дагасан
Бүх 105 Сонгодог хэл дээр дэлхийн хүн.

амилуулж
хэн нэгний эх хэлээрээ энэ их сургуулийн хичээл гэж яг орчуулга
Энэ Google орчуулга, тархалтын нэг урсгал болох эрхтэй гэж

Enterer (Sottapanna) болон эцсийн зорилго болгон үүрд мөнхийн аз жаргал хүрч байна.

Tipitaka

Пали Canon

сударт Piṭaka

- Бодролын сагс -
[Сутта: утгаараа]

Аж төрж байна вэ болон Dare

http://liveanddare.com/types-of-meditation/

, Таны оюун ухааныг Мастер Таны амьдрал Мастер
Бясалгалын төрлүүд - Бясалгал техник тойм

Сонгодог англи хэл дээр,

Бясалгалын төв шри Буддын шашны sambodhi

http://www.accesstoinsight.org/tipitaka/

Tipitaka
Пали Canon
© 2005
Мөн сударт индекс үзнэ үү; Орчуулагч өөр орчуулга

    Vin
    
DN
    
MN
    
SN
    
AN
    
KN

    КНР
    
Dhp
    
Үүд
    
ити
    
Sn
    
В.В.
    
PV
    
Thag
    
Thig
    
нм
    
Miln

Tipitaka (Пали ТИ “гурав,” + pitaka,
“Сагс”), эсвэл Пали жаяг, анхан шатны Пали хэлний цуглуулга юм
хэлээр үйлдсэн эх бичвэрүүд Теравада Буддизмын сургаалын үндэс суурь болдог. The
Tipitaka болон paracanonical Пали хэлээр үйлдсэн эх бичвэрүүд
(тайлбар, эх сурвалжууд, гэх мэт) хамтад нь сонгодог Теравада эх
бичвэрийг бүрэн биеийг бүрдүүлдэг.

Пали жаяг утга зохиолын асар том байгууллага юм: Англи орчуулгын
хэлээр үйлдсэн эх бичвэрүүд нь хэвлэсэн хуудаснуудыг мянган хүртэл нэмнэ. Ихэнх (гэхдээ бүгдийг биш)
Canon аль хэдийн жилийн турш англи хэл дээр хэвлэгдсэн байна. Хэдийгээр
зөвхөн эдгээр судар жижиг хэсэг энэ цахим хуудаснаас авах боломжтой,
Энэ цуглуулах эхлэх нь сайн газар байж болно.

Tipitaka гурван хэлтэс нь:

Vinaya Pitaka
    
Хувраг дотор өдөр тутмын ажил хэргийг удирдах ёс зүйн дүрэм талаар
эх бичвэрийг цуглуулга - хуврагууд (томилогдсон лам нар) болон
bhikkhunis олон нийтийн
    
(Гэлэнмаа томилогдсон). , Vinaya дүрэм зөвхөн жагсаалтыг хамаагүй илүү
    
Pitaka мөн дүрмийн бүрийн гарал үүсэлтэй ард өгүүллэгүүдээс бүрдсэн
    
асуултад Бурхан багшийн уусмал дэлгэрэнгүй данс хангах
    
яаж том, янз бүрийн оюун санааны хүрээнд нийтийн эв нэгдлийг хангах
    
олон нийтийн.
сударт Pitaka
    
suttas, эсвэл бодролын цуглуулах, Бурхан багшийн холбоотой
    
мөн түүний хамгийн ойрын шавь нарын хэд хэдэн бүх төв сургаал агуулсан
    
Теравада Буддизмын. (Нэг мянга гаруй сутта орчуулга байна
    
. Энэхүү вэб сайт дээр байгаа) suttas таван nikayas (цуглуулгыг) дунд хуваасан байна:

        Digha Nikaya - “урт цуглуулга”
        
Majjhima Nikaya - “дунд урт цуглуулга”
        
Samyutta Nikaya - “бүлэглэсэн цуглуулга”
        
Anguttara Nikaya - “цаашид-хучин цуглуулах”
        
Khuddaka Nikaya - “бага эх бичвэрийг цуглуулах”
            
Khuddakapatha
            
нь Äõàðìàïàäàãèéí
            
Udana
            
Itivuttaka
            
сударт Nipata
            
Vimanavatthu
            
Petavatthu
            
Theragatha
            
Therigatha
            
Jataka
            
Niddesa
            
Patisambhidamagga
            
Apadana
            
Buddhavamsa
            
Cariyapitaka
            
Nettippakarana (зөвхөн Tipitaka нь Бирмийн хэвлэлд багтсан)
            
Petakopadesa ( “”)
            
Milindapañha ( “”)

Abhidhamma Pitaka
    
судар цуглуулах нь үндсэн сургаалын зарчим
    
Сударт Pitaka танилцуулсан зассан болон дахин зохион байгуулагдсан байна
    
болгон мөрдөн хэрэглэж болно байнгын тогтолцоо
    
оюун ухаан, материйн шинж чанар.

http://www.buddha-vacana.org/suttapitaka.html

Tree

сударт Piṭaka

- Бодролын сагс -
[Сутта: утгаараа]

Сударт Piṭaka Буддагийн сургаалын мөн чанарыг агуулсан
Сургаал номыг холбоотой. Энэ нь арван мянга гаруй suttas агуулдаг. Энэ бол
Nikāyas хэмээх таван цуглуулгын хуваагдана.

Dīgha Nikāya
    
[Dīgha: Урт] Dīgha Nikāya хамгийн урт 34 цуглуулдаг
    
Бурхан багшийн өгсөн лекц. төрөл бүрийн сануулгууд нь байдаг олон гэж
    
Тэднийг эх корпус болон эргэлзээтэй сүүлээр нэмэлтүүд байна
    
Оригинал.
Majjhima Nikāya
    
[Majjhima: Үгүй] Majjhima Nikāya завсрын урттай Бурхан багшийн 152 лекц, янз бүрийн асуудлыг шийдвэрлэх цуглуулдаг.
Saṃyutta Nikāya
    
[Samyutta: бүлэг] Saṃyutta Nikāya suttas цуглуулдаг
    
saṃyuttas гэж нэрлэдэг 56 дэд бүлэг өөрсдийн сэдвийн дагуу. Энэ нь
    
Хувьсах урттай гурван мянга гаруй хүүрнэлүүдийг багтаасан байх боловч
    
нь ерөнхийдөө харьцангуй богино.
Aṅguttara Nikāya
    
[Ang: хүчин зүйл | Уттара: additionnal] Aṅguttara
    
Nikāya тэдгээр нь тус бүрдээ nipātas гэж нэрлэдэг нь арван нэгэн дэд бүлэг subdivized байна
    
нэг нь нэмэлт хүчин зүйл нь бактерийн тоог тоолохдоо бүрдсэн хүүрнэлүүдийг цуглуулах
    
жишиг nipāta эдгээр харьцуулсан. Энэ нь suttas мянган агуулсан
    
нь ерөнхийдөө богино байдаг.
Khuddaka Nikāya
    
[Khuddha: богино, жижиг] Khuddhaka Nikāya богино хэлээр үйлдсэн эх бичвэрүүд
    
, Нь Äõàðìàïàäàãèéí, Udāna: хоёр stratas бүрдсэн байна гэж үзэж байна
    
Itivuttaka, сударт Nipāta, Theragāthā-Therīgāthā болон Jātaka бий
    
Эртний давхарга, бусад ном байхад сүүлээр нэмэлт, тэдний
    
Оригинал илүү эргэлзээтэй юм.

Bodhi хуудас

https://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2013/06/bloggif_51c1bf428699c.gif

https://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2008/12/vegan.gif?w=540

эргэлтийн бөмбөрцөг
http://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/globe08_e0.gif

GIF picsGIF picsVipassana GIF

http://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/09/0069.gif

Хуучин Японы хүүхэлдэйн stereoview - хуучин Японы хүүхэлдэйн stereoview -

 

fiore_033 өөр Buddhaa.gif зураг

 

DragonKatet өөр psychadelicbuddha.gif зураг

 

Ind1955 өөр Budsth.gif зураг

 

Ind1955 өөр 14.gif зураг

 

Ind1955 өөр BuddhaLot.gif зураг

 

Ind1955 өөр Budb.gif зураг

 

Ind1955 өөр BuddhaBlue.gif зураг

 

Ind1955 өөр Buddhasunset.gif зураг

 

Ind1955 өөр Buddhaan.gif зураг

 

Ind1955 өөр buddhawan.gif зураг

 

Ind1955 өөр BuddhaMed2.gif зураг

 
Ind1955 өөр BuddhaTay1-1.gif зураг

 

Ind1955 Будда-1-1.gif зураг

http://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/daisy991.gifhttp://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/lotus1.gif

Хөдөлгөөнтэй Mani Дугуйт Хөдөлгөөнтэй Mani Дугуйт Хөдөлгөөнтэй Mani Дугуйт Хөдөлгөөнтэй Mani Дугуйт

Bodhi хуудас

 

бясалгалын төрөл

За, та бясалгал ашиг хэдэн арван байдаг гэдгийг мэдэх тул,
мөн хүн бүр үүнийг хийж байна. Та онлайнаар эсвэл талаарх мэдээллийг хайх
хийж өөр өөр арга зам маш олон байдаг номын дэлгүүр, болон харж байгаа
бясалгал, бясалгал техник хэдэн арван, зарим зөрчилтэй
мэдээлэл. Та аль арга нь та нарын хувьд хамгийн шилдэг нь гэж боддог.

энэ нийтлэл нь
Та сууж янз бүрийн зан тэнгис жолоодож туслах болно
бясалгал, товчхон тэдэнтэй тус бүр тайлбарлаж, цаашид зааж
нөөц. хэрэв үгүй ​​бол мянган - - Тэнд утгаараа зуун байна төрлийн
бясалгал, тийм болохоор энд би зөвхөн хамгийн алдартай хүмүүсээ судлах болно.

Мөн та илүү динамик бясалгал техникийг ашиглах, миний алхах бясалгал гарын авлага шалгаж болно. Эсвэл та аль хэдийн бясалгал зарим туршлагатай бол, та энэ бичлэгийг
бичиж байхдаа би хийж байсан бясалгал туршилт тухай унших дуртай байж
болох юм.

«Хамгийн сайн» бясалгал та амьдралын энэ үе шатанд та нарын ажил бясалгал юм.
 
Нийтлэг ТӨРӨЛ

Эрдэмтэд
ихэвчлэн орж, тэдний анхаарлыг хандуулах зам дээр суурилсан бясалгал ангилах
Хоёр ангилал: анхаарсан Нээлттэй Хяналт. Би дуртайяа
Effortless байлцуулан: Гурав дахь санал болгож байна.
Төвлөрсөн анхаарал бясалгал

чиглүүлэхдээ
Бүх бясалгал хуралдааны үед нэг обьект дээр анхаарал хандуулах.
Энэ обьект нь амьсгал нь тарни, нүдэнд харагдах, нэг хэсэг байж болно
байгууллага, гадаад обьект гэх мэт эмч урьдчилгаа, түүний чадвар нь
сонгосон обьект нь хүчтэй болдог нь анхаарлын урсгалыг сахин,
бидний анхаарлыг сарниулдаг бага нийтлэг, богино настай болж байна. гүн аль аль нь болон
Түүний анхаарлын тууштай боловсруулсан байна.

Эдгээр жишээ
Үүнд: Samatha (Буддын шашны бясалгал), Zazen зарим хэлбэр, хайр энэрэл
Бясалгал …
Нээлттэй хяналт бясалгал

Харин оронд нь
ямар нэг зүйл дээр анхаарлаа хандуулах, бид үүнийг нээлттэй байлгах,
Шүүх ч бидний туршлагын бүх асуудлыг хянах, эсвэл
хавсралт. Бүх ойлголт, тэдгээрийг дотоод (бодол санаа, мэдрэмж байх,
санах ой, гэх мэт) болон гадаад (дуу, үнэр, гэх мэт), хүлээн зөвшөөрч, харж байна
тэд юу. Энэ нь бус реактив хяналт тавих үйл явц юм
Тэдний рүү жинхнээсээ оролгүйгээр мөчид мөчөөс эхлэн туршлага агуулга.
Жишээ нь: дуртгал бясалгал, Випашяна, түүнчлэн зарим төрлийн
Taoist Бясалгалын.
Effortless эсэх

Энэ бол
анхаарал хандуулах, ялангуяа зүйл дээр анхаарлаа хандуулж байгаа бол төр,
Чимээгүй хоосон, тогтвортой, бас дотогшоогоо чиглэх - гэхдээ өөрөө дээр reposes. Бид чадна
Мөн “Choiceless мэдлэг” буюу “Цэвэр Байх” гэж нэрлэдэг. бясалгал ишлэл Ихэнх тохиолдолд та энэ улсын тухай ярьж олж болно.

энэ нь
Бясалгалын бүх төрлийн цаана нь үнэн зорилго нь үнэндээ юм, биш,
өөрөө бясалгал төрөл. бүх уламжлалт арга
бясалгал ч гэсэн үйл явц нь анхаарал объект гэдгийг хүлээн зөвшөөрөх ба
хяналт-шинжилгээ, effortless тул, сэтгэлийг сургах зүгээр л нэг арга хэрэгсэл юм
дотоод чимээгүй болон ухамсрын гүн улс илрүүлсэн болно.
Эцэст нь анхаарал хандуулах зорилго, үйл явц нь өөрөө аль аль нь орхисон байна
ард, тэнд зөвхөн мэргэжилтний үнэн өөрөө, мөн үлдсэн
“Цэвэр оршихуй”.
1) Буддын шашны бясалгал

Зэн Бясалгал (Zazen)
Гарал үүсэл, утга учир

Zazen (坐禅) арга
Япон дахь “Зэн сууж”, эсвэл “сууж бясалгал”. Энэ нь түүний үндэс байна
Хятадын Зэн Буддизм (Ch’an) уламжлал, Энэтхэгийн лам буцааж мөрдөх
Дарма (6-р зууны CE). Баруунд, түүний хамгийн алдартай хэлбэр ирдэг
Dogen Zenji (1200 ~ 1253), Япон дахь Сото Зэн хөдөлгөөнийг санаачлагч байна.
Ижил арга зам Япон, Солонгост, Зэн Rinzai сургуульд дадлага байна.

 Үүнийг хэрхэн хийх талаар

Энэ нь ерөнхийдөө гаталж хөл нь МАТ болон дэр гаруй шалан дээр сууж дадлага байна. Уламжлал ёсоор энэ нь хоёр хөлөөрөө эсвэл хагас-бадамлянхуа байрлалд хийж байсан, гэхдээ энэ нь бараг зайлшгүй шаардлагатай юм. Өнөө үед хамгийн их эмч иймэрхүү сууж:

бясалгалын төрөл - Zazen маяг

Эсвэл сандал дээр:

бясалгалын төрөл - zazen дарга
Зэн уулын хийдийн Images нийтлэв

The
хамгийн чухал, та зурган дээр харж байгаа шиг, нуруугаа байлгах байна
хүзүүн дээр нь бага аарцгийн нь бүрэн шулуун. Үдээс ойр хадгалагдаж байна
, нүд таны харц талаар газар дээр амарч нь доошилж хадгалагдаж байдаг
Та өмнө нь хоёр буюу гурван фут.

Хэрэв оюун ухаан тал хувьд энэ нь ихэвчлэн хоёр хэлбэрээр дадлага байна:

    Амьсгал дээр анхаарлаа хандуулах -
    
болон гарч буй амьсгал хөдөлгөөн дээр бүх анхаарлаа төвлөрүүлэх
    
хамар дамжуулан. Энэ онд амьсгал тоолж тусламжтайгаар байж болно чиний
    
оюун ухаан. цаг хугацаа бүр нь та 10 эхлэх, нэг тоог тоолох амөсгалах болон
    
Та 1 ирээд дараа нь хоцрогдсон 9 гэх мэт хөдөлж, 8, 7, та үргэлжлүүлэн
    
10-аас дахин. Та сатаарсан авах болон таны тоог алдах бол, зөөлөн авчрах
    
10 анхаарал нөөцлөх, тэндээс эхэлдэг.
    
Shikantaza ( “зүгээр л
    
сууж “) - энэ хэлбэрээр эмч ямар нэгэн тодорхой ашиглаж болохгүй вэ
    
Бясалгалын зорилго, Харин эмч нь аль болох их хэвээр байна
    
Одоогийн агшинд, сайн мэддэг бөгөөд ажиглаж ямар дамждаг тэдний
    
оюун ухаан, тэдний эргэн тойронд ялангуяа зүйл дээр орон сууц үгүй.
    
Энэ нь Effortless эсэх бясалгалын нэгэн төрөл юм

Миний хувьд энэ нь мөн үү?

Zazen
маш хэрсүү бодол хэв маяг бөгөөд өөрийнхөө цуглуулгыг амархан захирах маш их олж болно
Энэ дадлага хүчтэй орон нутгийн иргэд, түүнчлэн тухай мэдээлэл олон
интернэт. зөв маяг сахихад онцлон маш их байдаг
агууламжийн хувьд тусламж юм. Энэ нь ихэвчлэн Зэн Буддын дадлага байна
(Сангха), хүчтэй олон нийтийн дэмжлэг төв.

Олон сард
Тэднийг та Бурханы шашны практикт бусад элементүүдтэй хослуулан олж болно:
мөргөн, ёс жаяг нь бит, дуулах, мөн бүлгийн заалтыг
Бурхан багшийн сургаал. Зарим хүн энэ таалагдахгүй байна, зарим нь байх болно. Би хувьдаа
3 жилийн турш Бурханы шашны бүлэгт zazen дадлага, би эдгээр нь тогтоогджээ
элементүүд болон албан ёсоор нэг хэсэг бас бүтцийг бий болгож чадна
практик, өөрсдийгөө тэд бас бясалгал юм.

Випашяна бясалгал
Гарал үүсэл, утга учир

бясалгалын төрөл - Випашяна

“Випашяна” нь Пали үг юм
“Ойлголт”, эсвэл “тод харахыг” гэсэн утгатай. Энэ нь уламжлалт Бурханы шашны байна
, Дадлага 6-р зууны үед МЭӨ буцаж болзож. Випашяна бясалгал-, заасан шиг
Сүүлийн хэдэн арван жилд, Теравада Буддын шашны уламжлал ирдэг,
болон S. Н. Goenka ба Випашяна хөдөлгөөн дэлгэрүүлж байна.

улмаас
Випашяна бясалгалын-,-ын “дуртгал нь алдартай
амьсгалын дуртгал “,” барууны цаашид түгээмэл болсон байна “.
Үүнийг хэрхэн хийх талаар

[Випашяна хэрхэн дадлага хийх тухай зарим зөрчилдөөнтэй мэдээлэл байна. онд
ерөнхий Гэхдээ ихэнх багш нар нь дуртгал эхлэн чухалчилдаг
Эхний үе шатанд амьсгал, сэтгэлийг тогтворжуулах болон “хандалтыг хүрэхийн тулд
агууламж. “Энэ бол төвлөрсөн анхаарал бясалгалын адил их байна. дараа нь
практик насанд гарах бие махбодын дээр “тодорхой ойлголт” хөгжиж буй талаар хөдөлгөдөг
мэдрэмж, сэтгэл санааны үзэгдэл, хором, харин тэднийг хором ажиглан
ямар ч зуурсаар. Энд эхлэн чиглэсэн танилцуулга, явдаг. тулд
илүү ихийг мэдэхийг би-аас өгсөн, эсвэл сурах холбоос дээр дараах санал болгож байсан
багш (магадгүй Випашяна ухарч).]

Ер нь, нэг нь суух юм
шалан, хөндлөн хөлтэй таны нуруу харамсах зүйлгүйгээр хамт дэр,
өөр нэг арга нь сандал ашиглаж болно, гэхдээ буцааж байх ёстой
дэмжиж байна.

Эхний асуудал samatha практикт дамжуулан төвлөрлийг бий болгох юм. Энэ нь ихэвчлэн амьсгалын мэдлэг хийгддэг.

Фокус
хөдөлгөөнд дээр бүх анхаарал, мөчөөс эхлэн мөчид, өөрийн
амьсгал. Хэвлийн хөдөлгөөний нарийн мэдрэмж анзаараарай
өсч, буурч байна. Өөрөөр хэлбэл нэг нь дуулиан дээр анхаарлаа хандуулах болно
Агаарын хамрын дамжин өнгөрч, дээд уруул нь арьсыг хүрэхээс -
Энэ нь арай илүү туршлага шаарддаг, илүү нарийн биш юм.

байдлаар
Та амьсгал дээр төвлөрч, та нар өөр ойлголт ажиглаж, болно
мэдрэмж илэрсээр байна: биеийн дуу, мэдрэмж, сэтгэл хөдлөл,
гэх мэт Зүгээр л тэд талбайд гарч эдгээр үзэгдлийг анзаарч
мэдлэг, дараа нь амьсгалах дуулиан буцах. анхаарал хандуулах
, Агууламж (амьсгал) -ийн обьект хадгалагдаж байгаа эдгээр бол
бусад бодол эсвэл мэдрэмж нь ердөө л “арын шуугиан” гэж байна.

The
(Практикт гол жишээ бол объект, хөдөлгөөн
Хэвлийн) “чухал обьект” гэж нэрлэдэг. Мөн “хоёрдогч обьект”
ойлголт нь таны салбарт үүссэн өөр юу ч юм - эсвэл
Таны таван мэдрэхүйн (дуу, үнэр, бие загатнах гэх мэт) эсвэл дамжуулан
оюун ухааны (бодол, санах ой, мэдрэмж гэх мэт) дамжуулан. хоёрдогч обьект бол
таны анхаарлыг дэгээ, хол үүнийг замын талаар тусгасан уу, эсвэл хүсэл шалтгаан бол, эсвэл
Та хоёрдогч обьект дээр анхаарах хэрэгтэй, гарч зэвүүцэл
мөч, хоёр, “бодож” шиг сэтгэлийн тэмдэглэл үүнийг хаяглалт,
 
“Санах”, “сонсгол”, “хүсэв”. Энэ туршлага нь ихэвчлэн гэж нэрлэдэг
“Тэмдэглэх”.

A сэтгэцийн тэмдэглэл биш харин ерөнхий дахь объектыг тодорхойлох
тайлбарлана. Хэрэв та дууны мэдэж байгаа бол, жишээ нь, үүнийг хаяглаж “сонсгол”
Оронд нь “мотоцикл”, “дуу хоолой” буюу “нохой хуцах.” гэсэн тааламжгүй бол нь
мэдрэмж “өвчин” буюу “бодол” гэхийн оронд “өвдөгний өвчин” эсвэл “миний тэмдэглэл, үүсдэг
нурууны өвчин. “Дараа нь анхдагч бясалгал нь таны анхаарлыг буцах
объект. Хэзээ үнэр мэдэж, сэтгэцийн тэмдэглэл нь хувьд “үнэртэй” гэж
мөч, эсвэл хоёр. Та үнэр тодорхойлох байхгүй байна.

Хэзээ нэг байна
Ийнхүү “хандалтын концентраци” олж авсан, анхаарал дараа нь болсон байна
Бодит хэвийн гэж бодсон, эсвэл бие махбодийн мэдрэмж байдаг объект. нэг
бодол, бусдад түрээслүүлэх хавсралтаар ямар мэдлэг объект ажиглажээ
болон мэдрэмж үүсч, хол өөрсдийн нь уг өнгөрч. Сэтгэцийн хаяглалтын
(Дээр тайлбарласан) нь ихэвчлэн байгаа нь таныг урьдчилан сэргийлэх арга болгон ашиглах нь
бодол хол хийж, илүү бодитойгоор ажиглаж таныг байлгах
Тэднийг.

Үүний үр дүнд нэг нь тодорхой ажиглагдаж байгааг ажиглажээ хөгждөг
мөнх
бусыг (annica), insatisfactoriness (зовлон) болон өөрөө (annata) нь
хоосон: үзэгдэл гурван “оршихуйн тэмдэг” -аар pervaded байна.
Үүний үр дүнд, бусдад алагчлалгүй хандах, амар амгалан, дотоод эрх чөлөө нь эдгээр орц холбогдуулан боловсруулсан байна.

Илүү их судла:

    Випашяна төрлүүд (Anh-Мин байна вэ хариултыг унш)
    
Випашяна Dhura (маш гүнзгий нийтлэл)
    
эхлэн Випашяна (Goenka хэв маяг)
    
Цэвэр англи хэл дээр дуртгал (үнэ төлбөргүй Э)
    
та дэргэд нь Випашяна төв руу орж авна уу

Миний хувьд энэ нь мөн үү?

Випашяна
Хэрэв та өөрийн биед өөрийгөө гадаргуугийн туслахын тулд маш сайн бясалгал юм
, таны оюун ухаан ажил хэрхэн үйл явцыг ойлгож байна. Энэ нь маш их алдартай байдаг
бясалгалын хэв маяг. Та багш, вэб сайт хангалттай олж болно,
Энэ тухай ном, түүнчлэн 3 ~ 10 хоног (суурилсан хандив) диян бясалгалын. The
Хэрэв заах үргэлж үнэ төлбөргүй байдаг. ямар нэг албан ёсны, эсвэл зан үйл байдаг
практикт хавсаргасан.

Хэрэв та бясалгал нь цоо шинэ юм бол Випашяна буюу дуртгал магадгүй та эхлэх сайн арга зам юм.
дуртгал Meditationhttps://67.media.tumblr.com/ba13c508cf5b31cc4e81e1336d3a5698/tumblr_inline_o3y6y7pdwS1r1aqjj_540.gif
Гарал үүсэл, утга учир

дуртгал
Бясалгал уламжлалт Бурханы шашны бясалгалын-аас дасан зохицох юм
үйл ажиллагаа, ялангуяа Випашяна, бас хүчтэй нөлөө бүхий
бусад ховор нандин уламжлалт дамжлагуудыг (жишээ нь Thich Nhat Ханх-аас Вьетнам Зэн буддизмын гэх мэт). “Дуртгал” Буддын хугацааны sati нийтлэг баруун орчуулга юм. Anapanasati,
“Амьсгалах дуртгал”, Бурханы шашны практикт нэг хэсэг юм
Випашяна буюу өгүүлжээ бясалгал, бусад Бурханы шашны бясалгалын
Ийм zazen гэх мэт үйл ажиллагаа (эх сурвалж: Wikipedia).

Баруунд дуртгал гол нөлөөлөх албан нэг Жон Kabat-Zinn юм. Түүний дуртгал суурилсан стресс бууруулах хөтөлбөр
(MBSR) - Тэрээр Массачусетс мужийн их сургуулийн 1979 онд боловсруулсан
Анагаах ухааны сургууль - хэд хэдэн эмнэлэг, эрүүл мэндийн эмнэлэг дээр ашиглаж байна
Сүүлийн арван жил.
Үүнийг хэрхэн хийх талаар

дуртгал
бясалгал санаатайгаар одоогийн чиглэсэн практик юм
мөч, хүлээн авч, төрийн бус judgmentally анхаарлаа хандуулж
мэдрэмж, бодол санаа, сэтгэл хөдлөл үүсдэг.

“Албан ёсны төлөө
практик “цаг нь дэр дээр нь шалан дээр сууж, эсвэл сандал дээр
шулуун, дэмжигдээгүй буцаж. хөдөлгөөний онцгой анхаарал тавих
Таны амьсгал. -д амьсгал бол та, та амьсгалж байна гэдгийг мэдэж байж,
Энэ нь ямар байдгийг. та үед амьсгал гарч, та нар амьсгалж байгаа мэдэж байх. байна
байнга Таны бясалгал урттай, энэ мэт
амьсгал анхаарал шилжүүлэн татах. Эсвэл та төлөх ёстой дээр хөдөлгөж болно
үүсэх мэдрэмж, бодол санааг нь анхаарах.

The
хүчин чармайлт үгүй ​​биш санаатайгаар бидний одоогийн мөчид юу ч нэмэх юм
туршлага, гэхдээ ямар алдалгүйгээр дээр явж байгаа талаар мэдэж байх ёстой
өөрсдөө үүссэн ямар нэгэн юм.

Таны оюун ухаан сарнин авч болно
дуу чимээ, мэдрэмж, бодол санааны хамт явж руу. бүртээ гэж
зөөлөн та сарнин байна гэдгийг хүлээн зөвшөөрөх ба авчирч, юу
буцаж амьсгалах, эсвэл зорилго нь ажиглаж руу анхаарал хандуулах
гэж бодсон эсвэл мэдрэмж. Энэ нь оршихуй юм мэдэж байх бодол / дуулиан дотор байх, мөн л хоёрын хооронд маш том ялгаатай байдаг.

Таны дадлага эдлэх сур. Та хийж буй дараа, бие, оюун ухаан мэдэрч хэрхэн өөр өөр талархаж байна.

Тэнд
Бидний өдөр тутмын үйл ажиллагааны явцад дуртгал практик юм: байхдаа
, Идэж алхаж, мөн ярьж. “Өдөр тутмын амьдрал” бясалгал, практик
Одоогийн мөчид юу болж байгааг анхаарах явдал юм, байх ёстой
болон “автомат горимд” -д амьдарч байгаа гэсэн үг - юу болж байгааг мэдэж. Хэрэв чи
Та ярих үгэнд анхаарал хандуулах гэсэн үг, ярьж байна, хэрхэн
Та тэднийг ярьж, оршихуйн мөн анхааралтай сонсох. Та бол
алхах, энэ таны биеийн хөдөлгөөн таны хөл илүү мэдэж байна гэсэн үг
газар хүрч, та сонсож байгаа дуу, гэх мэт

сууж практикт Таны хүчин чармайлт нь таны өдөр тутмын амьдралын туршлага дэмжиж, эсрэгээр. Тэд хоёулаа адил чухал юм.

 Миний хувьд энэ нь мөн үү?

Учир нь
Олон нийт, энэ магадгүй авч хамгийн зүйтэй арга юм
бясалгал эхэлсэн. Энэ нь хамгийн бол бясалгалын төрөл юм
сургууль, Хос-д заасан

вэрлэх ажлыг зэрэг хол би мэдэж байна гэж. The
“Дуртгал хөдөлгөөн” том нь нийгэмд одоо дадлага шиг юм
үгүй биш Буддизм, харин улмаас бурханы шашны зан үйл нь дасан зохицох тэдний
сайн бие махбодийн болон сэтгэл санааны эрүүл мэнд, ерөнхий сайн сайхан нь ашиг.

Учир нь
Ихэнх хүмүүс, Дуртгахуй Бясалгал Бясалгал цорын ганц төрөл байж болно
Тэд дуртай байх нь тэдний гол нь, ялангуяа ганц бие бялдар,
Бясалгалын сэтгэцийн ашиг, энэ нь ихэвчлэн заадаг гэх мэт нь салгагдсан
зүүн үзэл баримтлал, зарчмыг нь хэд хэдэн тэр уламжлал
дадлага хамт. Тэр нь энэ нь маш их юм - энэ нь таны амьдралд олон сайн зүйлийг авчирна.

Хэрвээ
Таны анхаарал хандуулах нь илүү гүн гүнзгий өөрчлөлт болон оюун санааны хөгжил,
Гэсэн хэдий ч, дараа нь дуртгал бясалгал зөвхөн эхний алхам байж болох юм
Та. Эндээс та дараа нь Випашяна, Zazen, эсвэл бусад төрлийн руу шилжих болно
бясалгалын.
Хайр энэрэл Бясалгал (Metta Бясалгал)
Гарал үүсэл, утга учир

хайр энэрэл бясалгал
https://what-buddha-said.net/Pics/deer.friendliness.gif

Metta байна
энэрэл, Сайхан үйлсийн хариу, сайн болно гэсэн үг нь Пали үг. энэ нь
практик Буддын шашны уламжлал, ялангуяа Теравада ирдэг
Төвдийн бусдаас ялгарах өвөрмөц. “Энэрэнгүй бясалгал” нь орчин үеийн байна
харуулж, шинжлэх ухааны талбар

metta болон холбогдох бясалгалын практик үр дүнтэй.

харуулсан
ашиг тус нь: таних чадвартай нь хэн нэгний чадварыг нэмэгдүүлэх
бусад; энэрэн нигүүлсэх дамжуулан эерэг сэтгэл хөдлөл нь, түүний дотор боловсруулах
өөрийгөө руу илүү ихээр хайрлаж хандлага; нэмэгдсэн нь өөрийгөө хүлээн зөвшөөрөх;
хэн нэгний амьдралын тухай ур чадварын их мэдрэмж, болон нэмэгдсэн мэдрэмж
амьдралын зорилго (Бидний бусад шуудангаар илүү уншина уу).
Үүнийг хэрхэн хийх талаар

нэг
Хаалттай нүдтэй, бясалгалын байдалд доош сууж, ба үүсгэдэг
Нинжин сэтгэл ба нинжин сэтгэлийн түүний оюун ухаан, зүрх сэтгэл. эхлэх хамт
, Өөртөө хандах хайр энэрэл хөгжиж буй дараа нь аажмаар талаар
бусад бүх амьтан. Ер нь энэ прогресс зөвлөж байна:

    еерийгее
    
сайн найз
    
нь “төвийг сахисан” хүн
    
хүнд хэцүү хүн
    
Дээрх бүх дөрвөн тэнцүү
    
, дараа нь аажмаар бүх ертөнц

The
боловсруулсан байх мэдрэмж хүссэн аз жаргал, сайн сайхан гэсэн юм
Бүх. Энэ нь практик тодорхой үг эсвэл өгүүлбэр уншиж тусламжтайгаар болно
гэж төсөөлөх, “хязгааргүй сайхан сэтгэлтэй мэдрэмж” дурсан
Бусдын зовлон зүдгүүр, хайр илгээх; эсвэл төрийн төсөөлж хамт
өөр нэг байх, түүнд аз жаргал, амар амгаланг хүссэн.

Та нар энэ бясалгал, та мэдрэх болно илүү баяр баясгалан дадлага. Энэ Матью Ричардын аз жаргалын нууц нь юм.

    “Учир нь
    
нинжин сэтгэлийн зүрхний чөлөөлөх нь зөв сурдаг нэг,
    
unarisen өвчтэй хүсэл бий вэ биш, үүссэн өвчтэй хүсэл орхисон байна. “- Будда

Энэ нийтлэлд, Эмма Seppälä, Ph.D хайр энэрэл бясалгалын 18 шинжлэх ухааны батлагдсан ашиг тусыг судлах.
Миний хувьд энэ нь мөн үү?

байна
Хэрэв та өөртөө эсвэл бусдад заримдаа дэндүү хэцүү? Эсвэл та хэрэгтэй шиг санагддаг
Таны харилцааг сайжруулах вэ? ХАЙРЫН-энэрэл бясалгал танд туслах болно.
Энэ нь амин хувиа үл хичээсэн, өөрийгөө төвтэй хүмүүсийн хувьд аль алинд нь ашигтай бөгөөд энэ нь
аз жаргал нь таны ерөнхий түвшинг нэмэгдүүлэх туслах болно. Та мэдэрч чадахгүй байна
дэргэд энэрэл хайр, сэтгэл гутрал (эсвэл бусад сөрөг мэдрэмж)
адил цагт.

Энэ нь ихэвчлэн нойргүйдэл, хар дарж зүүдлэх, эсвэл уур хилэн асуудалд хорыг арилгагч бурханы шашны багш нар, зөвлөж байна.

http://study.com/articles/List_of_Free_Online_Communications_Courses_and_Classes.html

http://cs.brown.edu/courses/cs024/onlineReading.html

Пали Үг оны зургадугаар сарын 07, 2016 нь өдөр

dhaja - нь туг, сурталчилгаа, тэмдэг, бэлгэ тэмдэг, тэмдэг, тэмдэглэгээ

Пали Үг оны зургадугаар сарын 08, 2016 нь өдөр

paricāraṇā - халамж, анхаарал, дараа нь харж, цэнгэл, найрлах, сэтгэл ханамж

Metta байна
энэрэл, Сайхан үйлсийн хариу, сайн болно гэсэн үг нь Пали үг. энэ нь
практик Буддын шашны уламжлал, ялангуяа Теравада ирдэг
Төвдийн бусдаас ялгарах өвөрмөц. “Энэрэнгүй бясалгал” нь орчин үеийн байна
харуулж, шинжлэх ухааны талбар

metta болон холбогдох бясалгалын практик үр дүнтэй.

харуулсан
ашиг тус нь: таних чадвартай нь хэн нэгний чадварыг нэмэгдүүлэх
бусад; энэрэн нигүүлсэх дамжуулан эерэг сэтгэл хөдлөл нь, түүний дотор боловсруулах
өөрийгөө руу илүү ихээр хайрлаж хандлага; нэмэгдсэн нь өөрийгөө хүлээн зөвшөөрөх;
хэн нэгний амьдралын тухай ур чадварын их мэдрэмж, болон нэмэгдсэн мэдрэмж
амьдралын зорилго (Бидний бусад шуудангаар илүү уншина уу).
Үүнийг хэрхэн хийх талаар

нэг
Хаалттай нүдтэй, бясалгалын байдалд доош сууж, ба үүсгэдэг
Нинжин сэтгэл ба нинжин сэтгэлийн түүний оюун ухаан, зүрх сэтгэл. эхлэх хамт
, Өөртөө хандах хайр энэрэл хөгжиж буй дараа нь аажмаар талаар
бусад бүх амьтан. Ер нь энэ прогресс зөвлөж байна:

    еерийгее
    
сайн найз
    
нь “төвийг сахисан” хүн
    
хүнд хэцүү хүн
    
Дээрх бүх дөрвөн тэнцүү
    
, дараа нь аажмаар бүх ертөнц

The
боловсруулсан байх мэдрэмж хүссэн аз жаргал, сайн сайхан гэсэн юм
Бүх. Энэ нь практик тодорхой үг эсвэл өгүүлбэр уншиж тусламжтайгаар болно
гэж төсөөлөх, “хязгааргүй сайхан сэтгэлтэй мэдрэмж” дурсан
Бусдын зовлон зүдгүүр, хайр илгээх; эсвэл төрийн төсөөлж хамт
өөр нэг байх, түүнд аз жаргал, амар амгаланг хүссэн.

Та нар энэ бясалгал, та мэдрэх болно илүү баяр баясгалан дадлага. Энэ Матью Ричардын аз жаргалын нууц нь юм.

    “Учир нь
    
нинжин сэтгэлийн зүрхний чөлөөлөх нь зөв сурдаг нэг,
    
unarisen өвчтэй хүсэл бий вэ биш, үүссэн өвчтэй хүсэл орхисон байна. “- Будда

Энэ нийтлэлд, Эмма Seppälä, Ph.D хайр энэрэл бясалгалын 18 шинжлэх ухааны батлагдсан ашиг тусыг судлах.
Миний хувьд энэ нь мөн үү?

байна
Хэрэв та өөртөө эсвэл бусдад заримдаа дэндүү хэцүү? Эсвэл та хэрэгтэй шиг санагддаг
Таны харилцааг сайжруулах вэ? ХАЙРЫН-энэрэл бясалгал танд туслах болно.
Энэ нь амин хувиа үл хичээсэн, өөрийгөө төвтэй хүмүүсийн хувьд аль алинд нь ашигтай бөгөөд энэ нь
аз жаргал нь таны ерөнхий түвшинг нэмэгдүүлэх туслах болно. Та мэдэрч чадахгүй байна
дэргэд энэрэл хайр, сэтгэл гутрал (эсвэл бусад сөрөг мэдрэмж)
адил цагт.

Энэ нь ихэвчлэн нойргүйдэл, хар дарж зүүдлэх, эсвэл уур хилэн асуудалд хорыг арилгагч бурханы шашны багш нар, зөвлөж байна.

http://study.com/articles/List_of_Free_Online_Communications_Courses_and_Classes.html

http://cs.brown.edu/courses/cs024/onlineReading.html

Пали Үг оны зургадугаар сарын 07, 2016 нь өдөр

dhaja - нь туг, сурталчилгаа, тэмдэг, бэлгэ тэмдэг, тэмдэг, тэмдэглэгээ

Пали Үг оны зургадугаар сарын 08, 2016 нь өдөр

paricāraṇā - халамж, анхаарал, дараа нь харж, цэнгэл, найрлах, сэтгэл ханамж……………


77)Classical Norwegian

77) Klassiske norske

1897 Fre 17 juni 2016

LESSONS
 
fra

INNSIKT-nettverk Free Online A1 (vekket One) Tipitaka Research & Practice universitet
i Visual Format (FOA1TRPUVF)

på Free Online Electronic Visual Communication Course

Pāli Word a Day for 9 juni 2016

pamāda - uforsiktighet, uaktsomhet, latskap, remissness

http://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/ctmwelcome_e0.gif

TIL

gjennom http://sarvajan.ambedkar.org

https://awakenmediaprabandhak.wordpress.com/

Button Plant Grønn Butterfly E Mail animasjonsklipp

buddhadawakenone@gmail.com

sarvajanow@yahoo.co.in
Klassisk buddhisme (læresetninger vekket en med Awareness) er av
verden, og alle har eksklusive rettigheter: JCMesh J alfabeter Letter
Animasjon ClipartMesh C alfabeter Letter Animasjon Clipart

er den mest positiv energi av informative og forskning orientert
nettsted spre læren til vekket en med bevissthet Buddha og på
Techno-Politico-Sosio
Transformasjon og økonomisk Emancipation Movement fulgt av millioner
av mennesker over hele verden i 105 klassiske språk.

Gjengivelse
eksakt oversettelse som en lærepenge av dette universitetet i ens morsmål
til dette nyttig og formering gir å bli en Stream

Angiver (Sottapanna) og for å oppnå evig salighet som en endelige målet.

Tipitaka

Den Palikanonen

Sutta Pitaka

- Kurv av diskurser -
[Sutta: diskurs]

Live og Dare

http://liveanddare.com/types-of-meditation/

Master Your Mind, mestre livet ditt
Typer Meditasjon - en oversikt over meditasjonsteknikker

i klassisk engelsk,

meditasjon sentrum sri buddhist sambodhi

http://www.accesstoinsight.org/tipitaka/

Tipitaka
Den Palikanonen
© 2005
Se også Sutta Index; Oversettelser av Oversetter

    Vin
    
DN
    
MN
    
SN
    
AN
    
KN

    KHP
    
DHP
    
Ud
    
Iti
    
Sn
    
Vv
    
Pv
    
thag
    
thig
    
nm
    
Miln

Den Tipitaka (Pali ti, “tre” + pitaka,
“kurver”), eller Pali kanon, er samlingen av primær Pali
tekster som danner det doktrinære grunnlaget for Theravada buddhismen. De
Tipitaka og paracanonical palitekstene (kommentarer, kronikker, etc.) sammen utgjør hele kroppen av klassisk Theravada tekster.

Den Palikanonen er en enorm mengde litteratur: i engelsk oversettelse
tekstene legger opp til tusenvis av utskrevne sider. De fleste (men ikke alle)
Canon har allerede blitt publisert på engelsk i løpet av årene. Selv om
bare en liten brøkdel av disse tekstene er tilgjengelige på denne nettsiden,
denne samlingen kan være et godt sted å begynne.

De tre divisjoner av Tipitaka er:

Vinaya Pitaka
    
Samlingen av tekster om reglene for oppførsel som styrer den
daglige anliggender innenfor Sangha - samfunnet av munkene (ordinerte
munker) og bhikkhunis
    
(Ordinert nonner). Langt mer enn bare en liste over regler, den Vinaya
    
Pitaka inneholder også historiene bak opprinnelsen til hver regel,
    
gi en detaljert redegjørelse av Buddha løsning på spørsmålet om
    
hvordan å opprettholde felles harmoni i et stort og mangfoldig åndelig
    
samfunnet.
Sutta Pitaka
    
Samlingen av suttas eller diskurser, tilskrives Buddha
    
og noen av hans nærmeste disipler, som inneholder alle de sentrale læresetninger
    
av Theravada buddhismen. (Mer enn ett tusen Sutta oversettelser
    
. Tilgjengelig på denne nettsiden) De suttas er fordelt på fem såkalte nikayas (samlinger):

        Dighanikaya - den “lange samlingen”
        
Majjhimanikaya - “midt-lengde samling”
        
Samyuttanikaya - den “gruppert samlingen”
        
Anguttaranikaya - den “videre-priset samling”
        
Khuddakanikaya - den “samling av små tekster”:
            
Khuddakapatha
            
Dhammapada
            
Udana
            
Itivuttaka
            
Sutta Nipata
            
Vimanavatthu
            
Petavatthu
            
Theragatha
            
therigatha
            
Jataka
            
Niddesa
            
Patisambhidamagga
            
Apadana
            
Buddhavamsa
            
Cariyapitaka
            
Nettippakarana (kun inkludert i burmesisk utgaven av Tipitaka)
            
Petakopadesa ( “”)
            
Milindapanha ( “”)

Abhidhamma Pitaka
    
Samlingen av tekster der de underliggende doktrinære prinsipper
    
presentert i Sutta Pitaka er omarbeidet og omorganisert til en
    
systematisk rammeverk som kan brukes til en gransking av
    
sinnets natur og materie.

http://www.buddha-vacana.org/suttapitaka.html

Tre

Sutta Pitaka

- Kurv av diskurser -
[Sutta: diskurs]

Den Sutta Pitaka inneholder essensen av Buddhas lære
om Dhamma. Den inneholder mer enn ti tusen suttas. Det er
inndelt i fem samlinger kalt såkalte nikayas.

Dighanikaya
    
[Digha: long] The Dighanikaya samler 34 av de lengste
    
diskurser gitt av Buddha. Det finnes ulike hint om at mange av
    
dem er sent tilføyelser på orginal corpus og av tvilsom
    
autentisitet.
Majjhimanikaya
    
[Majjhima: medium] The Majjhimanikaya samler 152 diskurser av Buddha av mellom lengde, som arbeider med ulike saker.
Samyuttanikaya
    
[Samyutta: group] The Samyuttanikaya samler suttas
    
i henhold til sitt fag i 56 undergrupper kalt saṃyuttas. Den
    
inneholder mer enn tre tusen diskurser av variabel lengde, men
    
vanligvis relativt kort.
Anguttaranikaya
    
[ANG: faktor | Uttara: additionnal] The Aṅguttara
    
Nikaya er subdivized i elleve undergrupper kalt nipātas, hver av dem
    
samle diskurser som består av opptellinger av en tilleggsfaktor
    
versus de av presedens nipāta. Den inneholder tusenvis av suttas
    
som vanligvis er korte.
khuddakanikaya
    
[khuddha: kort, små] De Khuddhaka Nikaya korte tekster
    
og regnes som er sammensatt av to stratas: Dhammapada, Udana,
    
Itivuttaka, Sutta Nipāta, Theragāthā-therigatha og Jataka danne
    
gamle lag, mens andre bøker er sent tillegg og deres
    
autentisitet er mer tvilsom.

Bodhi blad

https://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2013/06/bloggif_51c1bf428699c.gif

https://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2008/12/vegan.gif?w=540

roterende globus
http://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/globe08_e0.gif

GIF picsGIF picsVipassana Gif

http://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/09/0069.gif

Animert stereoview av gamle Japan - Animated stereoview av gamle Japan -

 

Buddhaa.gif bilde av fiore_033

 

psychadelicbuddha.gif bilde av DragonKatet

 

Budsth.gif bilde av Ind1955

 

14.gif bilde av Ind1955

 

BuddhaLot.gif bilde av Ind1955

 

Budb.gif bilde av Ind1955

 

BuddhaBlue.gif bilde av Ind1955

 

Buddhasunset.gif bilde av Ind1955

 

Buddhaan.gif bilde av Ind1955

 

buddhawan.gif bilde av Ind1955

 

BuddhaMed2.gif bilde av Ind1955

 
BuddhaTay1-1.gif bilde av Ind1955

 

Buddha-1-1.gif bilde av Ind1955

http://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/daisy991.gifhttp://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/lotus1.gif

Animated Mani Wheel Animated Mani Wheel Animated Mani Wheel Animated Mani Wheel

Bodhi blad

 

Typer meditasjon

Ok, så du vet at meditasjon har mange fordeler,
og alle gjør det. Du ser etter informasjon på nettet eller på en
bokhandel, og se at det er mange forskjellige måter å gjøre
meditasjon, dusinvis av meditasjonsteknikker, og noen motstrid
informasjon. Du lurer på hvilken vei som er best for deg.

denne artikkelen
vil hjelpe deg å navigere i havet av ulike praksis av sittende
meditasjon, kort forklarer hver av dem, og pekte på videre
ressurser. Det er bokstavelig talt hundrevis - om ikke tusenvis - av typer
meditasjon, så her vil jeg utforske bare de mest populære.

Du kan også sjekke min gang meditasjon guide, for mer dynamiske meditasjonsteknikker. Eller, hvis du allerede har noen erfaring med meditasjon, kanskje du
liker å lese om meditasjons eksperimenter jeg gjorde mens du skriver
dette innlegget.

Den “beste” meditasjon er meditasjon som fungerer for deg, på dette stadiet i ditt liv.
 
generelle typer

Forskere
vanligvis klassifisere meditasjon basert på måten de fokus, inn
to kategorier: Fokusert oppmerksomhet og Open Monitoring. Jeg ville likt å
foreslår et tredje: Uanstrengt Presence.
Fokusert oppmerksomhet meditasjon

fokusering
oppmerksomheten på et enkelt objekt under hele meditasjon økt.
Dette objektet kan være ånde, et mantra, visualisering, en del av
kropp, ytre objekt, etc. Som utøveren fremskritt, hans evne til å
holde strømmen av oppmerksomhet i det valgte objektet blir sterkere, og
distraksjoner blitt mindre vanlig og kortvarig. Både dybde og
stødighet av hans oppmerksomhet er utviklet.

Eksempler på disse
er: Samatha (buddhistisk meditasjon), noen former for Zazen, miskunnhet
Meditasjon…
Åpne overvåking meditasjon

I stedet
for å fokusere oppmerksomheten på ett objekt, vi holde den åpen,
overvåke alle aspekter av vår erfaring, uten dom eller
vedlegg. Alle oppfatninger, være dem interne (tanker, følelser,
minne, etc.) eller ekstern (lyd, lukt, etc.), er anerkjent og sett
for hva de er. Det er prosessen med ikke-reaktivt overvåking av
Innholdet av erfaring fra øyeblikk til øyeblikk, uten å gå inn i dem.
Eksempler er: Mindfulness meditasjon, Vipassana, samt noen typer
av Taoist meditasjon.
uanstrengt Presence

det er
staten der oppmerksomhet ikke er fokusert på noe spesielt,
men reposes på seg selv - rolig, tom, stødig, og innadvendt. Vi kan
også kaller det “Choiceless Awareness” eller “Pure Being”. De fleste av meditasjon sitater du snakker om denne tilstanden.

Dette
er faktisk den egentlige hensikten bak alle slags meditasjon, og ikke en
meditasjon typen i seg selv. Alle tradisjonelle teknikker
meditasjon erkjenne at formålet med fokus, og til og med fremgangs
overvåking, er bare et middel for å trene sinnet, slik at uanstrengt
indre stillhet og dypere tilstander av bevissthet kan bli oppdaget.
Til slutt begge gjenstand for fokus og selve prosessen er igjen
bak, og det er kun igjen den sanne selv av utøveren, som
“Ren tilstedeværelse”.
1) buddhistisk meditasjon

Zen Meditation (Zazen)
Origin & Betydning

Zazen (坐禅) midler
“Sitter Zen”, eller “sitter meditasjon”, på japansk. Det har sine røtter i
den kinesiske Zen buddhisme (Ch’an) tradisjon, sporing tilbake til indiske munken
Bodhidharma (6. århundre e.Kr.). I Vesten, kommer de mest populære formene
fra Dogen Zenji (1200 ~ 1253), grunnleggeren av Soto Zen bevegelse i Japan.
Lignende modaliteter blir praktisert i Rinzai skolen av Zen, i Japan og Korea.

 Hvordan gjøre det

Det er generelt praktiseres sitter på gulvet i løpet av en matte og pute, med kryssede ben. Tradisjonelt ble det gjort i lotus eller halv-lotus stilling, men dette er neppe nødvendig. I dag de fleste utøvere sitte slik:

Typer meditasjon - Zazen holdning

Eller på en stol:

Typer meditasjon - zazen stol
Bilder gjengitt med tillatelse fra Zen Mountain Monastery

De
Det viktigste aspektet, som du ser på bildene, er å holde tilbake
helt rett, fra bekkenet til halsen. Munn holdes tett
og øynene holdes senket, med blikket hviler på bakken om
to eller tre fot foran deg.

Som til sinnet aspekt av det, er det vanligvis praktiseres på to måter:

    Med fokus på pusten -
    
fokusere all din oppmerksomhet på bevegelse av pusten som går inn og ut
    
gjennom nesen. Dette kan bli hjulpet ved å telle pusten i din
    
sinn. Hver gang du inhalerer du teller ett nummer, og starter med 10, og
    
deretter flytte bakover til 9, 8, 7, osv Når du kommer til en, gjenoppta deg
    
fra 10 igjen. Hvis du blir distrahert og miste din telle, forsiktig bringe
    
sikkerhets oppmerksomhet på 10 og gjenoppta derfra.
    
Shikantaza ( “bare
    
sitter “) - i dette skjemaet utøveren bruker ikke noen spesiell
    
Hensikten med meditasjon; heller, utøvere forbli så mye som mulig
    
i øyeblikket, klar over og observere hva som passerer gjennom deres
    
sinn og rundt dem, uten å dvele ved noe spesielt.
    
Det er en type uanstrengt Presence meditasjon

Er det for meg?

Zazen
er en svært nøktern meditasjon stil, og du kan enkelt finne en rekke
sterke miljøer som praktiserer det, samt rikelig med informasjon om
internettet. Det er en stor vekt på å holde riktig holdning,
som et hjelpemiddel for konsentrasjon. Det er vanligvis praktiseres i Zen buddhistisk
sentre (Sangha), med sterk støtte fra lokalsamfunnet.

I mange av
dem vil du finne det sammen med andre elementer av buddhistisk praksis:
prostrations, en bit av ritualer, chanting og gruppe lesninger av
Buddha lære. Noen mennesker vil like dette, andre ikke. Personlig, jeg
praktisert zazen i et buddhistisk gruppe i 3 år, og jeg fant at de
elementer og en bit av formalitet kan også bidra til å skape en struktur for
praksisen, og i seg selv de er også meditative.

Vipassana meditasjon
Origin & Betydning

Typer meditasjon - Vipassana

“Vipassana” er en Pali ord som
betyr “innsikt” eller “klart å se”. Det er en tradisjonell buddhistisk
praksis, og kan dateres tilbake til 6. århundre f.Kr.. Vipassana-meditasjon, som underviste
i de siste tiårene, kommer fra Theravada buddhistiske tradisjonen,
og ble popularisert av S. N. Goenka og Vipassana bevegelse.

Due
til populariteten til vipassana-meditasjon, den “mindfulness av
puste “har fått ytterligere popularitet i Vesten som” mindfulness “.
Hvordan gjøre det

[Det er litt motstridende informasjon om hvordan å praktisere Vipassana. I
Men generelt, de fleste lærere legger vekt på å starte med mindfulness av
pust i de første stadiene, for å stabilisere sinnet og oppnå “tilgang
konsentrasjon. “Dette er mer som fokusert oppmerksomhet meditasjon. Og så
praksis går videre til å utvikle “klar innsikt” på den kroppslige
opplevelser og mentale fenomener, observere dem øyeblikk til øyeblikk og ikke
klamrer seg til noen. Her går en introduksjon, myntet på nybegynnere. Til
vite mer Jeg vil foreslå å følge opp linkene eller læring fra en
Læreren (kanskje i en Vipassana retrett).]

Ideelt sett er en å sitte på en
pute på gulvet, med bena i kors, med ryggraden oppreist;
alternativt kan en stol brukes, men det bør ikke være iden
støttes.

Det første aspekt er å utvikle konsentrasjon, gjennom samatha praksis. Dette gjøres vanligvis gjennom å puste bevissthet.

Fokus
all din oppmerksomhet, fra øyeblikk til øyeblikk, på bevegelse av
pust. Legg merke til den subtile fornemmelser av bevegelsen av magen
stigende og fallende. Alternativt kan man fokusere på følelsen av
luft passerer gjennom neseborene og berøre øvre lepper hud -
selv om dette krever litt mer praksis, og er mer avansert.

Som
du fokuserer på pusten, vil du legge merke til at andre oppfatninger og
sensasjoner fortsatt vises: lyder, følelser i kroppen, følelser,
etc. Bare merker disse fenomenene hvert som de oppstår i det felt av
bevissthet, og deretter gå tilbake til følelsen av å puste. oppmerksomheten
er holdt i objektet av konsentrasjon (pustingen), mens disse
andre tanker eller opplevelser er det rett og slett som “bakgrunnsstøy”.

De
objekt som er i fokus for praksis (for eksempel bevegelsen av
magen) kalles “primær objekt”. Og en “sekundær objekt”
er noe annet som oppstår i feltet av persepsjon - enten
gjennom de fem sansene (lyd, lukt, kløe i kroppen, etc.) eller
gjennom sinnet (tanke, hukommelse, følelser, etc.). Hvis en sekundær objekt
kroker din oppmerksomhet og trekker den bort, eller hvis det fører til ønske eller
aversjon skal vises, bør du fokusere på den sekundære objekt for en
øyeblikk eller to, merking det med et mentalt notat, som “tenker”,
 
“Minne”, “hører”, “ønsker”. Denne praksisen kalles ofte
“Merke seg”.

En mentalt notat identifiserer et objekt generelt, men ikke i
detalj. Når du er klar over en lyd, for eksempel, merk den “hører”
i stedet for “motorsykkel”, “stemmer” eller “barking hund.” Hvis en ubehagelig
følelse oppstår, merk “smerte” eller “følelse” i stedet for “knesmerter” eller “min
ryggsmerter. »Så tilbake oppmerksomheten til den primære meditasjon
gjenstand. Når oppmerksom på en duft, sier den mentale note “lukter” for en
øyeblikk eller to. Du trenger ikke å identifisere duft.

Når man har
dermed fått “tilgang konsentrasjon”, er oppmerksomhet da slått til
Hensikten med praksis, som normalt tenkt eller kroppslige opplevelser. En
observerer objekter av bevissthet uten vedlegg, la tanker
og opplevelser oppstår og forgår av seg selv. mental merking
(Forklart ovenfor) blir ofte bruker som en måte å hindre deg fra å være
revet med av tanker, og holde deg i mer objektivt merke
dem.

Som et resultat av en utvikler klart se at den observerte
fenomener
er gjennomsyret av de tre “merker for tilværelsen”: forgjengelighet
(Annica), insatisfactoriness (dukkha) og tomhet av selvtillit (Annata).
Som et resultat, er likevekt, fred og indre frihet utvikles i forhold til disse innganger.

Lære mer:

    Typer av vipassana (lese svaret fra Anh-Minh Do)
    
Vipassana Dhura (svært dyptgående artikkel)
    
Vipassana for nybegynnere (Goenka stil)
    
Mindfulness i Plain English (gratis eBok)
    
Besøk en Vipassana senter nær deg

Er det for meg?

Vipassana
er en utmerket meditasjon for å hjelpe deg med å jorde deg selv i kroppen din,
og forstå hvordan prosessene i ditt sinn arbeid. Det er et svært populært
stil av meditasjon. Du kan finne massevis av lærere, nettsteder, og
bøker om det, samt 3 ~ 10 dager retreats (donasjon basert). De
undervisning av det er alltid gratis. Det er ingen formaliteter eller ritualer
festet til praksis.

Hvis du er helt ny på meditasjon, Vipassana eller Mindfulness er trolig gode måter for deg å starte.
mindfulness Meditationhttps://67.media.tumblr.com/ba13c508cf5b31cc4e81e1336d3a5698/tumblr_inline_o3y6y7pdwS1r1aqjj_540.gif
Origin & Betydning

mindfulness
Meditasjon er en tilpasning fra tradisjonell buddhistisk meditasjon
praksis, spesielt vipassana, men også å ha sterk innflytelse fra
andre linjer (for eksempel vietnameserne Zen buddhisme fra Thich Nhat Hanh). “Mindfulness” er det vanlige vestlige oversettelse for de buddhistiske sikt sati. anapanasati,
“Mindfulness puste”, er en del av den buddhistiske praksisen med
Vipassana eller innsikt meditasjon, og andre buddhistiske meditasjons
praksis, for eksempel zazen (kilde: Wikipedia).

En av de viktigste påvirkere for Mindfulness i Vesten er John Kabat-Zinn. Hans Mindfulness-Based Stress Reduction-programmet
(MBSR) - som han utviklet i 1979 ved University of Massachusetts
Medical School - har vært brukt i flere sykehus og helsestasjon på
de siste tiårene.
Hvordan gjøre det

mindfulness
meditasjon er praksisen med vilje å fokusere på nåtiden
øyeblikk, akseptere og ikke-judgmentally betale oppmerksomhet til
opplevelser, tanker og følelser som oppstår.

For den “formelle
praksis “tid, sitte på en pute på gulvet, eller på en stol, med
rett og støttes tilbake. Følg nøye med på bevegelsene til
pusten. Når du puster inn, vær oppmerksom på at du puster inn, og
hvordan det føles. Når du puster ut, være oppmerksom på at du puster ut. Gjøre
som dette for lengden på meditasjon praksis, stadig
omdirigere oppmerksomheten til pusten. Eller du kan gå videre til å betale
oppmerksomhet til opplevelser, tanker og følelser som oppstår.

De
innsats er å ikke med vilje legge noe til vår nåværende tidspunkt
erfaring, men for å være klar over hva som skjer, uten å miste
oss selv i noe som oppstår.

Ditt sinn vil bli distrahert
i går sammen med lyder, opplevelser og tanker. når det
skjer, forsiktig kjenne at du har blitt forstyrret, og bringe
oppmerksomheten tilbake til pusten, eller til formålet å legge merke til at
tenkte eller følelse. Det er en stor forskjellig mellom å være inne i tanken / følelsen, og bare det å være klar over sin tilstedeværelse.

Lær å nyte din praksis. Når du er ferdig, setter pris på hvordan ulike kropp og sinn føler.

Der
er også praksisen med mindfulness under våre daglige aktiviteter: while
spise, gå og snakke. For “hverdagen” meditasjon, praktisering
er å ta hensyn til hva som skjer i øyeblikket, for å være
klar over hva som skjer - og ikke leve i “automatisk modus”. Hvis du
snakker, som betyr å betale oppmerksomhet til de ordene du snakker, hvordan
du snakker dem, og å lytte med tilstedeværelse og oppmerksomhet. Hvis du er
går, betyr at det å være mer bevisst på kroppsbevegelsene dine, føttene
berører bakken, lyden du hører, etc.

Din innsats i sittende praksis støtter hverdagen praksis, og vice-versa. De er begge like viktige.

 Er det for meg?

Til
allmennheten, er dette kanskje den mest tilrådelig måten å få
startet med meditasjon. Det er den type meditasjon som er mest
undervist på skoler og hos

sykehus til, så vidt jeg er klar over. De
“Mindfulness bevegelse” som praktiseres i dag i samfunnet for øvrig, er
ikke buddhismen, men en tilpasning av buddhistisk praksis på grunn av deres
fordeler i god fysisk og psykisk helse og generell velvære.

Til
folk flest, kan Mindfulness meditasjon være den eneste type meditasjon
de vil like, spesielt hvis deres fokus er bare den fysiske og
mentale fordelene ved meditasjon, som er den vanligste lært skilt fra
flere av de østlige konsepter og filosofier som tradisjonelt
ledsaget praksis. Og for at det er stor - det vil bringe mange gode ting i livet ditt.

Hvis
fokus er en dypere forvandling og åndelig utvikling,
Men da mindfulness meditasjon kan være bare et første skritt for
du. Herfra kan du flytte inn i vipassana, Zazen, eller andre typer
meditasjon.
Miskunnhet meditasjon (Metta Meditasjon)
Origin & Betydning

miskunnhet meditasjon
https://what-buddha-said.net/Pics/deer.friendliness.gif

Metta er
en Pali ord som betyr godhet, velvilje, og god vilje. Dette
praksis kommer fra de buddhistiske tradisjoner, spesielt Theravada
og tibetanske linjene. “Medfølelse meditasjon” er en moderne
fagfelt som demonstrerer

effekten av metta og relaterte meditative praksiser.

demonstrerte
fordeler inkluderer: forsterke ens evne til innlevelse med
andre; utvikling av positive følelser gjennom medfølelse, inkludert en
mer kjærlig holdning til seg selv; økt selvtillit aksept;
større følelse av kompetanse om ens liv; og økt følelse av
hensikt i livet (les mer i vår andre innlegg).
Hvordan gjøre det

En
setter seg i en meditasjon posisjon, med lukkede øyne, og genererer i
Hans sinn og hjerte følelser av godhet og velvilje. start med å
utvikle kjærlig godhet mot deg selv, så gradvis mot
andre og alle vesener. Vanligvis er dette progresjon anbefales:

    seg selv
    
en god venn
    
en “nøytral” person
    
en vanskelig person
    
alle fire av de ovennevnte like
    
og deretter gradvis hele universet

De
følelsen som skal utvikles, er at for å ønske lykke og trivsel for
alle. Denne praksisen kan bli hjulpet ved å resitere bestemte ord eller setninger
som fremkalle “grenseløs warm-hearted følelse”, visualisere
lider av andre og sende kjærlighet; eller ved å forestille staten
en annen å være, og ønsker ham lykke og fred.

Jo mer du øver denne meditasjonen, jo mer glede vil du oppleve. Det er hemmeligheten bak Mathieu Richard lykke.

    “Til
    
en som deltar skikkelig til frigjøring av hjertet av velvilje,
    
unarisen vond vilje ikke oppstår og oppstått vond vilje er forlatt. “- Buddha

I denne artikkelen, Emma Seppälä, utforsker Ph.D de 18 vitenskapelig bevist fordelene ved kjærlig godhet meditasjon.
Er det for meg?

er
du noen ganger for hardt på deg selv eller på andre? Eller føler du trenger
å forbedre dine relasjoner? Kjærlig godhet meditasjon vil hjelpe deg.
Det er gunstig både for uselvisk og selvsentrerte mennesker, og det
vil bidra til å øke din generelle nivået av lykke. Du kan ikke føle
kjærlig godhet og depresjon (eller andre negative følelser) på
samme tid.

Det er også ofte anbefalt, av buddhistiske lærere, som en motgift til søvnløshet, mareritt, eller sinne problemer.

http://study.com/articles/List_of_Free_Online_Communications_Courses_and_Classes.html

http://cs.brown.edu/courses/cs024/onlineReading.html

Pāli Word en dag for 7 juni 2016

dhaja - et flagg, banner; mark, emblem, tegn, symbol

Pāli Word en dag for 8 juni 2016

paricāraṇā - omsorg, oppmerksomhet, på jakt etter; glede, fest, tilfredshet

Metta er
en Pali ord som betyr godhet, velvilje, og god vilje. Dette
praksis kommer fra de buddhistiske tradisjoner, spesielt Theravada
og tibetanske linjene. “Medfølelse meditasjon” er en moderne
fagfelt som demonstrerer

effekten av metta og relaterte meditative praksiser.

demonstrerte
fordeler inkluderer: forsterke ens evne til innlevelse med
andre; utvikling av positive følelser gjennom medfølelse, inkludert en
mer kjærlig holdning til seg selv; økt selvtillit aksept;
større følelse av kompetanse om ens liv; og økt følelse av
hensikt i livet (les mer i vår andre innlegg).
Hvordan gjøre det

En
setter seg i en meditasjon posisjon, med lukkede øyne, og genererer i
Hans sinn og hjerte følelser av godhet og velvilje. start med å
utvikle kjærlig godhet mot deg selv, så gradvis mot
andre og alle vesener. Vanligvis er dette progresjon anbefales:

    seg selv
    
en god venn
    
en “nøytral” person
    
en vanskelig person
    
alle fire av de ovennevnte like
    
og deretter gradvis hele universet

De
følelsen som skal utvikles, er at for å ønske lykke og trivsel for
alle. Denne praksisen kan bli hjulpet ved å resitere bestemte ord eller setninger
som fremkalle “grenseløs warm-hearted følelse”, visualisere
lider av andre og sende kjærlighet; eller ved å forestille staten
en annen å være, og ønsker ham lykke og fred.

Jo mer du øver denne meditasjonen, jo mer glede vil du oppleve. Det er hemmeligheten bak Mathieu Richard lykke.

    “Til
    
en som deltar skikkelig til frigjøring av hjertet av velvilje,
    
unarisen vond vilje ikke oppstår og oppstått vond vilje er forlatt. “- Buddha

I denne artikkelen, Emma Seppälä, utforsker Ph.D de 18 vitenskapelig bevist fordelene ved kjærlig godhet meditasjon.
Er det for meg?

er
du noen ganger for hardt på deg selv eller på andre? Eller føler du trenger
å forbedre dine relasjoner? Kjærlig godhet meditasjon vil hjelpe deg.
Det er gunstig både for uselvisk og selvsentrerte mennesker, og det
vil bidra til å øke din generelle nivået av lykke. Du kan ikke føle
kjærlig godhet og depresjon (eller andre negative følelser) på
samme tid.

Det er også ofte anbefalt, av buddhistiske lærere, som en motgift til søvnløshet, mareritt, eller sinne problemer.

http://study.com/articles/List_of_Free_Online_Communications_Courses_and_Classes.html

http://cs.brown.edu/courses/cs024/onlineReading.html

Pāli Word en dag for 7 juni 2016

dhaja - et flagg, banner; mark, emblem, tegn, symbol

Pāli Word en dag for 8 juni 2016

paricāraṇā - omsorg, oppmerksomhet, på jakt etter; glede, fest, tilfredshet……

78) Classical pashto
78) Klassisk pashto

1897 Fre 17 juni 2016

LESSONS
 
fra

INNSIKT-nettverk Free Online A1 (vekket One) Tipitaka Research & Practice universitet
i Visual Format (FOA1TRPUVF)

på Free Online Electronic Visual Communication Course

Pāli Word a Day for 9 juni 2016

pamāda - uforsiktighet, uaktsomhet, latskap, remissness

http://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/ctmwelcome_e0.gif

TIL

gjennom http://sarvajan.ambedkar.org

https://awakenmediaprabandhak.wordpress.com/

Button Plant Grønn Butterfly E Mail animasjonsklipp

buddhadawakenone@gmail.com

sarvajanow@yahoo.co.in
Klassisk buddhisme (læresetninger vekket en med Awareness) er av
verden, og alle har eksklusive rettigheter: JCMesh J alfabeter Letter
Animasjon ClipartMesh C alfabeter Letter Animasjon Clipart

er den mest positiv energi av informative og forskning orientert
nettsted spre læren til vekket en med bevissthet Buddha og på
Techno-Politico-Sosio
Transformasjon og økonomisk Emancipation Movement fulgt av millioner
av mennesker over hele verden i 105 klassiske språk.

Gjengivelse
eksakt oversettelse som en lærepenge av dette universitetet i ens morsmål
til dette nyttig og formering gir å bli en Stream

Angiver (Sottapanna) og for å oppnå evig salighet som en endelige målet.

Tipitaka

Den Palikanonen

Sutta Pitaka

- Kurv av diskurser -
[Sutta: diskurs]

Live og Dare

http://liveanddare.com/types-of-meditation/

Master Your Mind, mestre livet ditt
Typer Meditasjon - en oversikt over meditasjonsteknikker

i klassisk engelsk,

meditasjon sentrum sri buddhist sambodhi

http://www.accesstoinsight.org/tipitaka/

Tipitaka
Den Palikanonen
© 2005
Se også Sutta Index; Oversettelser av Oversetter

    Vin
    
DN
    
MN
    
SN
    
AN
    
KN

    KHP
    
DHP
    
Ud
    
Iti
    
Sn
    
Vv
    
Pv
    
thag
    
thig
    
nm
    
Miln

Den Tipitaka (Pali ti, “tre” + pitaka,
“kurver”), eller Pali kanon, er samlingen av primær Pali
tekster som danner det doktrinære grunnlaget for Theravada buddhismen. De
Tipitaka og paracanonical palitekstene (kommentarer, kronikker, etc.) sammen utgjør hele kroppen av klassisk Theravada tekster.

Den Palikanonen er en enorm mengde litteratur: i engelsk oversettelse
tekstene legger opp til tusenvis av utskrevne sider. De fleste (men ikke alle)
Canon har allerede blitt publisert på engelsk i løpet av årene. Selv om
bare en liten brøkdel av disse tekstene er tilgjengelige på denne nettsiden,
denne samlingen kan være et godt sted å begynne.

De tre divisjoner av Tipitaka er:

Vinaya Pitaka
    
Samlingen av tekster om reglene for oppførsel som styrer den
daglige anliggender innenfor Sangha - samfunnet av munkene (ordinerte
munker) og bhikkhunis
    
(Ordinert nonner). Langt mer enn bare en liste over regler, den Vinaya
    
Pitaka inneholder også historiene bak opprinnelsen til hver regel,
    
gi en detaljert redegjørelse av Buddha løsning på spørsmålet om
    
hvordan å opprettholde felles harmoni i et stort og mangfoldig åndelig
    
samfunnet.
Sutta Pitaka
    
Samlingen av suttas eller diskurser, tilskrives Buddha
    
og noen av hans nærmeste disipler, som inneholder alle de sentrale læresetninger
    
av Theravada buddhismen. (Mer enn ett tusen Sutta oversettelser
    
. Tilgjengelig på denne nettsiden) De suttas er fordelt på fem såkalte nikayas (samlinger):

        Dighanikaya - den “lange samlingen”
        
Majjhimanikaya - “midt-lengde samling”
        
Samyuttanikaya - den “gruppert samlingen”
        
Anguttaranikaya - den “videre-priset samling”
        
Khuddakanikaya - den “samling av små tekster”:
            
Khuddakapatha
            
Dhammapada
            
Udana
            
Itivuttaka
            
Sutta Nipata
            
Vimanavatthu
            
Petavatthu
            
Theragatha
            
therigatha
            
Jataka
            
Niddesa
            
Patisambhidamagga
            
Apadana
            
Buddhavamsa
            
Cariyapitaka
            
Nettippakarana (kun inkludert i burmesisk utgaven av Tipitaka)
            
Petakopadesa ( “”)
            
Milindapanha ( “”)

Abhidhamma Pitaka
    
Samlingen av tekster der de underliggende doktrinære prinsipper
    
presentert i Sutta Pitaka er omarbeidet og omorganisert til en
    
systematisk rammeverk som kan brukes til en gransking av
    
sinnets natur og materie.

http://www.buddha-vacana.org/suttapitaka.html

Tre

Sutta Pitaka

- Kurv av diskurser -
[Sutta: diskurs]

Den Sutta Pitaka inneholder essensen av Buddhas lære
om Dhamma. Den inneholder mer enn ti tusen suttas. Det er
inndelt i fem samlinger kalt såkalte nikayas.

Dighanikaya
    
[Digha: long] The Dighanikaya samler 34 av de lengste
    
diskurser gitt av Buddha. Det finnes ulike hint om at mange av
    
dem er sent tilføyelser på orginal corpus og av tvilsom
    
autentisitet.
Majjhimanikaya
    
[Majjhima: medium] The Majjhimanikaya samler 152 diskurser av Buddha av mellom lengde, som arbeider med ulike saker.
Samyuttanikaya
    
[Samyutta: group] The Samyuttanikaya samler suttas
    
i henhold til sitt fag i 56 undergrupper kalt saṃyuttas. Den
    
inneholder mer enn tre tusen diskurser av variabel lengde, men
    
vanligvis relativt kort.
Anguttaranikaya
    
[ANG: faktor | Uttara: additionnal] The Aṅguttara
    
Nikaya er subdivized i elleve undergrupper kalt nipātas, hver av dem
    
samle diskurser som består av opptellinger av en tilleggsfaktor
    
versus de av presedens nipāta. Den inneholder tusenvis av suttas
    
som vanligvis er korte.
khuddakanikaya
    
[khuddha: kort, små] De Khuddhaka Nikaya korte tekster
    
og regnes som er sammensatt av to stratas: Dhammapada, Udana,
    
Itivuttaka, Sutta Nipāta, Theragāthā-therigatha og Jataka danne
    
gamle lag, mens andre bøker er sent tillegg og deres
    
autentisitet er mer tvilsom.

Bodhi blad

https://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2013/06/bloggif_51c1bf428699c.gif

https://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2008/12/vegan.gif?w=540

roterende globus
http://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/globe08_e0.gif

GIF picsGIF picsVipassana Gif

http://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/09/0069.gif

Animert stereoview av gamle Japan - Animated stereoview av gamle Japan -

 

Buddhaa.gif bilde av fiore_033

 

psychadelicbuddha.gif bilde av DragonKatet

 

Budsth.gif bilde av Ind1955

 

14.gif bilde av Ind1955

 

BuddhaLot.gif bilde av Ind1955

 

Budb.gif bilde av Ind1955

 

BuddhaBlue.gif bilde av Ind1955

 

Buddhasunset.gif bilde av Ind1955

 

Buddhaan.gif bilde av Ind1955

 

buddhawan.gif bilde av Ind1955

 

BuddhaMed2.gif bilde av Ind1955

 
BuddhaTay1-1.gif bilde av Ind1955

 

Buddha-1-1.gif bilde av Ind1955

http://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/daisy991.gifhttp://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/lotus1.gif

Animated Mani Wheel Animated Mani Wheel Animated Mani Wheel Animated Mani Wheel

Bodhi blad

 

Typer meditasjon

Ok, så du vet at meditasjon har mange fordeler,
og alle gjør det. Du ser etter informasjon på nettet eller på en
bokhandel, og se at det er mange forskjellige måter å gjøre
meditasjon, dusinvis av meditasjonsteknikker, og noen motstrid
informasjon. Du lurer på hvilken vei som er best for deg.

denne artikkelen
vil hjelpe deg å navigere i havet av ulike praksis av sittende
meditasjon, kort forklarer hver av dem, og pekte på videre
ressurser. Det er bokstavelig talt hundrevis - om ikke tusenvis - av typer
meditasjon, så her vil jeg utforske bare de mest populære.

Du kan også sjekke min gang meditasjon guide, for mer dynamiske meditasjonsteknikker. Eller, hvis du allerede har noen erfaring med meditasjon, kanskje du
liker å lese om meditasjons eksperimenter jeg gjorde mens du skriver
dette innlegget.

Den “beste” meditasjon er meditasjon som fungerer for deg, på dette stadiet i ditt liv.
 
generelle typer

Forskere
vanligvis klassifisere meditasjon basert på måten de fokus, inn
to kategorier: Fokusert oppmerksomhet og Open Monitoring. Jeg ville likt å
foreslår et tredje: Uanstrengt Presence.
Fokusert oppmerksomhet meditasjon

fokusering
oppmerksomheten på et enkelt objekt under hele meditasjon økt.
Dette objektet kan være ånde, et mantra, visualisering, en del av
kropp, ytre objekt, etc. Som utøveren fremskritt, hans evne til å
holde strømmen av oppmerksomhet i det valgte objektet blir sterkere, og
distraksjoner blitt mindre vanlig og kortvarig. Både dybde og
stødighet av hans oppmerksomhet er utviklet.

Eksempler på disse
er: Samatha (buddhistisk meditasjon), noen former for Zazen, miskunnhet
Meditasjon…
Åpne overvåking meditasjon

I stedet
for å fokusere oppmerksomheten på ett objekt, vi holde den åpen,
overvåke alle aspekter av vår erfaring, uten dom eller
vedlegg. Alle oppfatninger, være dem interne (tanker, følelser,
minne, etc.) eller ekstern (lyd, lukt, etc.), er anerkjent og sett
for hva de er. Det er prosessen med ikke-reaktivt overvåking av
Innholdet av erfaring fra øyeblikk til øyeblikk, uten å gå inn i dem.
Eksempler er: Mindfulness meditasjon, Vipassana, samt noen typer
av Taoist meditasjon.
uanstrengt Presence

det er
staten der oppmerksomhet ikke er fokusert på noe spesielt,
men reposes på seg selv - rolig, tom, stødig, og innadvendt. Vi kan
også kaller det “Choiceless Awareness” eller “Pure Being”. De fleste av meditasjon sitater du snakker om denne tilstanden.

Dette
er faktisk den egentlige hensikten bak alle slags meditasjon, og ikke en
meditasjon typen i seg selv. Alle tradisjonelle teknikker
meditasjon erkjenne at formålet med fokus, og til og med fremgangs
overvåking, er bare et middel for å trene sinnet, slik at uanstrengt
indre stillhet og dypere tilstander av bevissthet kan bli oppdaget.
Til slutt begge gjenstand for fokus og selve prosessen er igjen
bak, og det er kun igjen den sanne selv av utøveren, som
“Ren tilstedeværelse”.
1) buddhistisk meditasjon

Zen Meditation (Zazen)
Origin & Betydning

Zazen (坐禅) midler
“Sitter Zen”, eller “sitter meditasjon”, på japansk. Det har sine røtter i
den kinesiske Zen buddhisme (Ch’an) tradisjon, sporing tilbake til indiske munken
Bodhidharma (6. århundre e.Kr.). I Vesten, kommer de mest populære formene
fra Dogen Zenji (1200 ~ 1253), grunnleggeren av Soto Zen bevegelse i Japan.
Lignende modaliteter blir praktisert i Rinzai skolen av Zen, i Japan og Korea.

 Hvordan gjøre det

Det er generelt praktiseres sitter på gulvet i løpet av en matte og pute, med kryssede ben. Tradisjonelt ble det gjort i lotus eller halv-lotus stilling, men dette er neppe nødvendig. I dag de fleste utøvere sitte slik:

Typer meditasjon - Zazen holdning

Eller på en stol:

Typer meditasjon - zazen stol
Bilder gjengitt med tillatelse fra Zen Mountain Monastery

De
Det viktigste aspektet, som du ser på bildene, er å holde tilbake
helt rett, fra bekkenet til halsen. Munn holdes tett
og øynene holdes senket, med blikket hviler på bakken om
to eller tre fot foran deg.

Som til sinnet aspekt av det, er det vanligvis praktiseres på to måter:

    Med fokus på pusten -
    
fokusere all din oppmerksomhet på bevegelse av pusten som går inn og ut
    
gjennom nesen. Dette kan bli hjulpet ved å telle pusten i din
    
sinn. Hver gang du inhalerer du teller ett nummer, og starter med 10, og
    
deretter flytte bakover til 9, 8, 7, osv Når du kommer til en, gjenoppta deg
    
fra 10 igjen. Hvis du blir distrahert og miste din telle, forsiktig bringe
    
sikkerhets oppmerksomhet på 10 og gjenoppta derfra.
    
Shikantaza ( “bare
    
sitter “) - i dette skjemaet utøveren bruker ikke noen spesiell
    
Hensikten med meditasjon; heller, utøvere forbli så mye som mulig
    
i øyeblikket, klar over og observere hva som passerer gjennom deres
    
sinn og rundt dem, uten å dvele ved noe spesielt.
    
Det er en type uanstrengt Presence meditasjon

Er det for meg?

Zazen
er en svært nøktern meditasjon stil, og du kan enkelt finne en rekke
sterke miljøer som praktiserer det, samt rikelig med informasjon om
internettet. Det er en stor vekt på å holde riktig holdning,
som et hjelpemiddel for konsentrasjon. Det er vanligvis praktiseres i Zen buddhistisk
sentre (Sangha), med sterk støtte fra lokalsamfunnet.

I mange av
dem vil du finne det sammen med andre elementer av buddhistisk praksis:
prostrations, en bit av ritualer, chanting og gruppe lesninger av
Buddha lære. Noen mennesker vil like dette, andre ikke. Personlig, jeg
praktisert zazen i et buddhistisk gruppe i 3 år, og jeg fant at de
elementer og en bit av formalitet kan også bidra til å skape en struktur for
praksisen, og i seg selv de er også meditative.

Vipassana meditasjon
Origin & Betydning

Typer meditasjon - Vipassana

“Vipassana” er en Pali ord som
betyr “innsikt” eller “klart å se”. Det er en tradisjonell buddhistisk
praksis, og kan dateres tilbake til 6. århundre f.Kr.. Vipassana-meditasjon, som underviste
i de siste tiårene, kommer fra Theravada buddhistiske tradisjonen,
og ble popularisert av S. N. Goenka og Vipassana bevegelse.

Due
til populariteten til vipassana-meditasjon, den “mindfulness av
puste “har fått ytterligere popularitet i Vesten som” mindfulness “.
Hvordan gjøre det

[Det er litt motstridende informasjon om hvordan å praktisere Vipassana. I
Men generelt, de fleste lærere legger vekt på å starte med mindfulness av
pust i de første stadiene, for å stabilisere sinnet og oppnå “tilgang
konsentrasjon. “Dette er mer som fokusert oppmerksomhet meditasjon. Og så
praksis går videre til å utvikle “klar innsikt” på den kroppslige
opplevelser og mentale fenomener, observere dem øyeblikk til øyeblikk og ikke
klamrer seg til noen. Her går en introduksjon, myntet på nybegynnere. Til
vite mer Jeg vil foreslå å følge opp linkene eller læring fra en
Læreren (kanskje i en Vipassana retrett).]

Ideelt sett er en å sitte på en
pute på gulvet, med bena i kors, med ryggraden oppreist;
alternativt kan en stol brukes, men det bør ikke være iden
støttes.

Det første aspekt er å utvikle konsentrasjon, gjennom samatha praksis. Dette gjøres vanligvis gjennom å puste bevissthet.

Fokus
all din oppmerksomhet, fra øyeblikk til øyeblikk, på bevegelse av
pust. Legg merke til den subtile fornemmelser av bevegelsen av magen
stigende og fallende. Alternativt kan man fokusere på følelsen av
luft passerer gjennom neseborene og berøre øvre lepper hud -
selv om dette krever litt mer praksis, og er mer avansert.

Som
du fokuserer på pusten, vil du legge merke til at andre oppfatninger og
sensasjoner fortsatt vises: lyder, følelser i kroppen, følelser,
etc. Bare merker disse fenomenene hvert som de oppstår i det felt av
bevissthet, og deretter gå tilbake til følelsen av å puste. oppmerksomheten
er holdt i objektet av konsentrasjon (pustingen), mens disse
andre tanker eller opplevelser er det rett og slett som “bakgrunnsstøy”.

De
objekt som er i fokus for praksis (for eksempel bevegelsen av
magen) kalles “primær objekt”. Og en “sekundær objekt”
er noe annet som oppstår i feltet av persepsjon - enten
gjennom de fem sansene (lyd, lukt, kløe i kroppen, etc.) eller
gjennom sinnet (tanke, hukommelse, følelser, etc.). Hvis en sekundær objekt
kroker din oppmerksomhet og trekker den bort, eller hvis det fører til ønske eller
aversjon skal vises, bør du fokusere på den sekundære objekt for en
øyeblikk eller to, merking det med et mentalt notat, som “tenker”,
 
“Minne”, “hører”, “ønsker”. Denne praksisen kalles ofte
“Merke seg”.

En mentalt notat identifiserer et objekt generelt, men ikke i
detalj. Når du er klar over en lyd, for eksempel, merk den “hører”
i stedet for “motorsykkel”, “stemmer” eller “barking hund.” Hvis en ubehagelig
følelse oppstår, merk “smerte” eller “følelse” i stedet for “knesmerter” eller “min
ryggsmerter. »Så tilbake oppmerksomheten til den primære meditasjon
gjenstand. Når oppmerksom på en duft, sier den mentale note “lukter” for en
øyeblikk eller to. Du trenger ikke å identifisere duft.

Når man har
dermed fått “tilgang konsentrasjon”, er oppmerksomhet da slått til
Hensikten med praksis, som normalt tenkt eller kroppslige opplevelser. En
observerer objekter av bevissthet uten vedlegg, la tanker
og opplevelser oppstår og forgår av seg selv. mental merking
(Forklart ovenfor) blir ofte bruker som en måte å hindre deg fra å være
revet med av tanker, og holde deg i mer objektivt merke
dem.

Som et resultat av en utvikler klart se at den observerte
fenomener
er gjennomsyret av de tre “merker for tilværelsen”: forgjengelighet
(Annica), insatisfactoriness (dukkha) og tomhet av selvtillit (Annata).
Som et resultat, er likevekt, fred og indre frihet utvikles i forhold til disse innganger.

Lære mer:

    Typer av vipassana (lese svaret fra Anh-Minh Do)
    
Vipassana Dhura (svært dyptgående artikkel)
    
Vipassana for nybegynnere (Goenka stil)
    
Mindfulness i Plain English (gratis eBok)
    
Besøk en Vipassana senter nær deg

Er det for meg?

Vipassana
er en utmerket meditasjon for å hjelpe deg med å jorde deg selv i kroppen din,
og forstå hvordan prosessene i ditt sinn arbeid. Det er et svært populært
stil av meditasjon. Du kan finne massevis av lærere, nettsteder, og
bøker om det, samt 3 ~ 10 dager retreats (donasjon basert). De
undervisning av det er alltid gratis. Det er ingen formaliteter eller ritualer
festet til praksis.

Hvis du er helt ny på meditasjon, Vipassana eller Mindfulness er trolig gode måter for deg å starte.
mindfulness Meditationhttps://67.media.tumblr.com/ba13c508cf5b31cc4e81e1336d3a5698/tumblr_inline_o3y6y7pdwS1r1aqjj_540.gif
Origin & Betydning

mindfulness
Meditasjon er en tilpasning fra tradisjonell buddhistisk meditasjon
praksis, spesielt vipassana, men også å ha sterk innflytelse fra
andre linjer (for eksempel vietnameserne Zen buddhisme fra Thich Nhat Hanh). “Mindfulness” er det vanlige vestlige oversettelse for de buddhistiske sikt sati. anapanasati,
“Mindfulness puste”, er en del av den buddhistiske praksisen med
Vipassana eller innsikt meditasjon, og andre buddhistiske meditasjons
praksis, for eksempel zazen (kilde: Wikipedia).

En av de viktigste påvirkere for Mindfulness i Vesten er John Kabat-Zinn. Hans Mindfulness-Based Stress Reduction-programmet
(MBSR) - som han utviklet i 1979 ved University of Massachusetts
Medical School - har vært brukt i flere sykehus og helsestasjon på
de siste tiårene.
Hvordan gjøre det

mindfulness
meditasjon er praksisen med vilje å fokusere på nåtiden
øyeblikk, akseptere og ikke-judgmentally betale oppmerksomhet til
opplevelser, tanker og følelser som oppstår.

For den “formelle
praksis “tid, sitte på en pute på gulvet, eller på en stol, med
rett og støttes tilbake. Følg nøye med på bevegelsene til
pusten. Når du puster inn, vær oppmerksom på at du puster inn, og
hvordan det føles. Når du puster ut, være oppmerksom på at du puster ut. Gjøre
som dette for lengden på meditasjon praksis, stadig
omdirigere oppmerksomheten til pusten. Eller du kan gå videre til å betale
oppmerksomhet til opplevelser, tanker og følelser som oppstår.

De
innsats er å ikke med vilje legge noe til vår nåværende tidspunkt
erfaring, men for å være klar over hva som skjer, uten å miste
oss selv i noe som oppstår.

Ditt sinn vil bli distrahert
i går sammen med lyder, opplevelser og tanker. når det
skjer, forsiktig kjenne at du har blitt forstyrret, og bringe
oppmerksomheten tilbake til pusten, eller til formålet å legge merke til at
tenkte eller følelse. Det er en stor forskjellig mellom å være inne i tanken / følelsen, og bare det å være klar over sin tilstedeværelse.

Lær å nyte din praksis. Når du er ferdig, setter pris på hvordan ulike kropp og sinn føler.

Der
er også praksisen med mindfulness under våre daglige aktiviteter: while
spise, gå og snakke. For “hverdagen” meditasjon, praktisering
er å ta hensyn til hva som skjer i øyeblikket, for å være
klar over hva som skjer - og ikke leve i “automatisk modus”. Hvis du
snakker, som betyr å betale oppmerksomhet til de ordene du snakker, hvordan
du snakker dem, og å lytte med tilstedeværelse og oppmerksomhet. Hvis du er
går, betyr at det å være mer bevisst på kroppsbevegelsene dine, føttene
berører bakken, lyden du hører, etc.

Din innsats i sittende praksis støtter hverdagen praksis, og vice-versa. De er begge like viktige.

 Er det for meg?

Til
allmennheten, er dette kanskje den mest tilrådelig måten å få
startet med meditasjon. Det er den type meditasjon som er mest
undervist på skoler og hos

sykehus til, så vidt jeg er klar over. De
“Mindfulness bevegelse” som praktiseres i dag i samfunnet for øvrig, er
ikke buddhismen, men en tilpasning av buddhistisk praksis på grunn av deres
fordeler i god fysisk og psykisk helse og generell velvære.

Til
folk flest, kan Mindfulness meditasjon være den eneste type meditasjon
de vil like, spesielt hvis deres fokus er bare den fysiske og
mentale fordelene ved meditasjon, som er den vanligste lært skilt fra
flere av de østlige konsepter og filosofier som tradisjonelt
ledsaget praksis. Og for at det er stor - det vil bringe mange gode ting i livet ditt.

Hvis
fokus er en dypere forvandling og åndelig utvikling,
Men da mindfulness meditasjon kan være bare et første skritt for
du. Herfra kan du flytte inn i vipassana, Zazen, eller andre typer
meditasjon.
Miskunnhet meditasjon (Metta Meditasjon)
Origin & Betydning

miskunnhet meditasjon
https://what-buddha-said.net/Pics/deer.friendliness.gif

Metta er
en Pali ord som betyr godhet, velvilje, og god vilje. Dette
praksis kommer fra de buddhistiske tradisjoner, spesielt Theravada
og tibetanske linjene. “Medfølelse meditasjon” er en moderne
fagfelt som demonstrerer

effekten av metta og relaterte meditative praksiser.

demonstrerte
fordeler inkluderer: forsterke ens evne til innlevelse med
andre; utvikling av positive følelser gjennom medfølelse, inkludert en
mer kjærlig holdning til seg selv; økt selvtillit aksept;
større følelse av kompetanse om ens liv; og økt følelse av
hensikt i livet (les mer i vår andre innlegg).
Hvordan gjøre det

En
setter seg i en meditasjon posisjon, med lukkede øyne, og genererer i
Hans sinn og hjerte følelser av godhet og velvilje. start med å
utvikle kjærlig godhet mot deg selv, så gradvis mot
andre og alle vesener. Vanligvis er dette progresjon anbefales:

    seg selv
    
en god venn
    
en “nøytral” person
    
en vanskelig person
    
alle fire av de ovennevnte like
    
og deretter gradvis hele universet

De
følelsen som skal utvikles, er at for å ønske lykke og trivsel for
alle. Denne praksisen kan bli hjulpet ved å resitere bestemte ord eller setninger
som fremkalle “grenseløs warm-hearted følelse”, visualisere
lider av andre og sende kjærlighet; eller ved å forestille staten
en annen å være, og ønsker ham lykke og fred.

Jo mer du øver denne meditasjonen, jo mer glede vil du oppleve. Det er hemmeligheten bak Mathieu Richard lykke.

    “Til
    
en som deltar skikkelig til frigjøring av hjertet av velvilje,
    
unarisen vond vilje ikke oppstår og oppstått vond vilje er forlatt. “- Buddha

I denne artikkelen, Emma Seppälä, utforsker Ph.D de 18 vitenskapelig bevist fordelene ved kjærlig godhet meditasjon.
Er det for meg?

er
du noen ganger for hardt på deg selv eller på andre? Eller føler du trenger
å forbedre dine relasjoner? Kjærlig godhet meditasjon vil hjelpe deg.
Det er gunstig både for uselvisk og selvsentrerte mennesker, og det
vil bidra til å øke din generelle nivået av lykke. Du kan ikke føle
kjærlig godhet og depresjon (eller andre negative følelser) på
samme tid.

Det er også ofte anbefalt, av buddhistiske lærere, som en motgift til søvnløshet, mareritt, eller sinne problemer.

http://study.com/articles/List_of_Free_Online_Communications_Courses_and_Classes.html

http://cs.brown.edu/courses/cs024/onlineReading.html

Pāli Word en dag for 7 juni 2016

dhaja - et flagg, banner; mark, emblem, tegn, symbol

Pāli Word en dag for 8 juni 2016

paricāraṇā - omsorg, oppmerksomhet, på jakt etter; glede, fest, tilfredshet

Metta er
en Pali ord som betyr godhet, velvilje, og god vilje. Dette
praksis kommer fra de buddhistiske tradisjoner, spesielt Theravada
og tibetanske linjene. “Medfølelse meditasjon” er en moderne
fagfelt som demonstrerer

effekten av metta og relaterte meditative praksiser.

demonstrerte
fordeler inkluderer: forsterke ens evne til innlevelse med
andre; utvikling av positive følelser gjennom medfølelse, inkludert en
mer kjærlig holdning til seg selv; økt selvtillit aksept;
større følelse av kompetanse om ens liv; og økt følelse av
hensikt i livet (les mer i vår andre innlegg).
Hvordan gjøre det

En
setter seg i en meditasjon posisjon, med lukkede øyne, og genererer i
Hans sinn og hjerte følelser av godhet og velvilje. start med å
utvikle kjærlig godhet mot deg selv, så gradvis mot
andre og alle vesener. Vanligvis er dette progresjon anbefales:

    seg selv
    
en god venn
    
en “nøytral” person
    
en vanskelig person
    
alle fire av de ovennevnte like
    
og deretter gradvis hele universet

De
følelsen som skal utvikles, er at for å ønske lykke og trivsel for
alle. Denne praksisen kan bli hjulpet ved å resitere bestemte ord eller setninger
som fremkalle “grenseløs warm-hearted følelse”, visualisere
lider av andre og sende kjærlighet; eller ved å forestille staten
en annen å være, og ønsker ham lykke og fred.

Jo mer du øver denne meditasjonen, jo mer glede vil du oppleve. Det er hemmeligheten bak Mathieu Richard lykke.

    “Til
    
en som deltar skikkelig til frigjøring av hjertet av velvilje,
    
unarisen vond vilje ikke oppstår og oppstått vond vilje er forlatt. “- Buddha

I denne artikkelen, Emma Seppälä, utforsker Ph.D de 18 vitenskapelig bevist fordelene ved kjærlig godhet meditasjon.
Er det for meg?

er
du noen ganger for hardt på deg selv eller på andre? Eller føler du trenger
å forbedre dine relasjoner? Kjærlig godhet meditasjon vil hjelpe deg.
Det er gunstig både for uselvisk og selvsentrerte mennesker, og det
vil bidra til å øke din generelle nivået av lykke. Du kan ikke føle
kjærlig godhet og depresjon (eller andre negative følelser) på
samme tid.

Det er også ofte anbefalt, av buddhistiske lærere, som en motgift til søvnløshet, mareritt, eller sinne problemer.

http://study.com/articles/List_of_Free_Online_Communications_Courses_and_Classes.html

http://cs.brown.edu/courses/cs024/onlineReading.html

Pāli Word en dag for 7 juni 2016

dhaja - et flagg, banner; mark, emblem, tegn, symbol

Pāli Word en dag for 8 juni 2016

paricāraṇā - omsorg, oppmerksomhet, på jakt etter; glede, fest, tilfredshet

79)  Classical Persian
79) کلاسیک فارسی

1897 جمعه 2016 ژوئن 17

درس ها
 
از جانب

بینش شبکه های آنلاین رایگان A1 (بیدار یک) تیپیتاکا تحقیقات و دانشگاه تمرین
در ویژوال فرمت (FOA1TRPUVF)

در دوره آنلاین رایگان الکترونیکی ارتباطات بصری

پالی کلمه روز برای 2016 ژوئن 9

pamāda - بی دقتی، سهل انگاری، راحت طلبی، remissness

http://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/ctmwelcome_e0.gif

به

از طریق http://sarvajan.ambedkar.org

https://awakenmediaprabandhak.wordpress.com/

دکمه گیاه سبز پروانه E MAIL انیمیشن ویدیوئی

buddhadawakenone@gmail.com

sarvajanow@yahoo.co.in
بودیسم کلاسیک (آموزه های یک بیدار با آگاهی) متعلق به جهان، و هر کس
دارای حق انحصاری: JCMesh J حروف نامه انیمیشن ClipartMesh C حروف نامه
انیمیشن نماهنگ

بیشترین انرژی مثبت آموزنده است و پژوهش سایت گرا تبلیغ آموزه های یک بیدار با آگاهی بودا و در تکنو سیاسی و اجتماعی
تحول و جنبش رهایی اقتصادی پس از میلیون
از مردم در سراسر جهان در 105 زبان های کلاسیک.

ارائه
ترجمه دقیق به عنوان یک درس از این دانشگاه در زبان مادری
این ترجمه گوگل و انتشار حق را به تبدیل شدن به یک جریان

Enterer (Sottapanna) و برای رسیدن به سعادت ابدی به عنوان یک هدف نهایی است.

تیپیتاکا

پالی کانن

Sutta به Piṭaka

- سبد گفتمان -
[Sutta به: گفتمان]

زندگی می کنند و جرات

http://liveanddare.com/types-of-meditation/

استاد ذهن خود را، استاد زندگی شما
انواع مدیتیشن - مروری بر تکنیک های مراقبه

در کلاسیک انگلیسی،

مرکز مراقبه sambodhi بودایی سری

http://www.accesstoinsight.org/tipitaka/

تیپیتاکا
پالی کانن
© 2005
همچنین نگاه اول Sutta به؛ ترجمه شده توسط مترجم

    وین
    
DN
    
MN
    
SN
    

    
KN

    KHP
    
DHP
    
UD
    
ITI
    
SN
    
VV
    
PV
    
Thag
    
Thig
    
نیوتن متر
    
Miln

تیپیتاکا (پالی TI، “سه” + pitaka،
“سبد”)، و یا پالی کانن، مجموعه ای از زبان اصلی پالی است
متون که پایه و اساس اعتقادی آیین بودایی تراوادا تشکیل می دهد.
تیپیتاکا و متون paracanonical پالی (تفسیر، تواریخ، و غیره) با هم بدن کامل از متون کلاسیک تراوادا تشکیل می دهند.

پالی CANON مجموعه گسترده ای از ادبیات است: در ترجمه انگلیسی
متون اضافه کردن به هزاران صفحه چاپ شده است. بسیاری از (اما نه همه) از
کانن در حال حاضر در انگلیسی در طول سال منتشر شده است. با اينكه
تنها بخش کوچکی از این متون در این وب سایت در دسترس هستند،
این مجموعه می تواند محل خوبی برای شروع است.

از سه بخش از تیپیتاکا عبارتند از:

Vinaya Pitaka
    
مجموعه ای از متون مربوط به قواعد رفتار حاکم بر امور روزانه در سنگه - جامعه bhikkhus (راهبان مقرر) و bhikkhunis
    
(راهبه مقدر). به مراتب بیشتر از صرفا یک لیست از قوانین، Vinaya
    
Pitaka همچنین شامل داستان های پشت سر منشاء هر قاعده،
    
ارائه یک حساب دقیق از راه حل بودا به این سوال که
    
چگونه به حفظ هماهنگی جمعی در یک بزرگ و متنوع معنوی
    
جامعه.
Sutta به Pitaka
    
مجموعه ای از suttas یا گفتمان ها، نسبت به بودا
    
و چند از نزدیکترین شاگردان خود، شامل تمام آموزه مرکزی
    
از آیین بودایی تراوادا. (بیش از یک هزار ترجمه Sutta به هستند
    
. موجود در این وب سایت) در suttas بین پنج nikayas (مجموعه) تقسیم می شوند:

        Digha نیکایا - “مجموعه طولانی”
        
Majjhima نیکایا - “مجموعه متوسط ​​طول”
        
Samyutta نیکایا - “مجموعه گروه بندی می شوند”
        
Anguttara نیکایا - “مجموعه بیشتر-عامل”
        
Khuddaka نیکایا - از “مجموعه ای از متون کمی”:
            
Khuddakapatha
            
دهاماپادا
            
Udana
            
Itivuttaka
            
Sutta به Nipata
            
Vimanavatthu
            
Petavatthu
            
Theragatha
            
Therigatha
            
Jataka
            
Niddesa
            
Patisambhidamagga
            
آپادانا
            
Buddhavamsa
            
Cariyapitaka
            
Nettippakarana (شامل تنها در نسخه برمه از تیپیتاکا)
            
Petakopadesa ( “”)
            
Milindapañha ( “”)

Abhidhamma Pitaka
    
مجموعه ای از متون که در آن اصول اعتقادی زمینه
    
ارائه شده در Sutta به Pitaka هستند دوباره و دوباره سازمان دهی به یک
    
چارچوب نظام است که می تواند به رسیدگی به اعمال
    
ماهیت ذهن و ماده.

http://www.buddha-vacana.org/suttapitaka.html

درخت

Sutta به Piṭaka

- سبد گفتمان -
[Sutta به: گفتمان]

Sutta به Piṭaka شامل جوهر آموزش بودا
با توجه به Dhamma. این شامل بیش از ده هزار suttas. این است
در پنج مجموعه به نام Nikāyas تقسیم شده است.

Dīgha نیکایا
    
[dīgha: طولانی] در Dīgha نیکایا جمع آوری 34 از طولانی ترین
    
گفتمان داده شده توسط بودا. نکات های مختلف وجود دارد که بسیاری از
    
آنها اواخر اضافه شده به مجموعه اصلی و از سوال است
    
صحت.
Majjhima نیکایا
    
[majjhima: متوسط] در Majjhima نیکایا جمع آوری 152 گفتمان بودا طول متوسط، برخورد با مسائل گوناگون است.
Saṃyutta نیکایا
    
[samyutta: گروه] در Saṃyutta نیکایا جمع آوری suttas
    
با توجه به موضوع خود را در 56 زیر گروه به نام saṃyuttas. آی تی
    
شامل بیش از سه هزار گفتمان طول متغیر، اما
    
به طور کلی نسبتا کوتاه است.
Aṅguttara نیکایا
    
[ANG: عامل | uttara: های Additionnal] در Aṅguttara
    
نیکایا در یازده زیر گروه به نام nipātas subdivized، هر یک از آنها
    
جمع آوری گفتمان متشکل از شمارش یک عامل اضافی
    
در مقابل کسانی که از nipāta سابقه است. این شامل هزاران نفر از suttas
    
که به طور کلی کوتاه هستند.
Khuddaka نیکایا
    
[khuddha: کوتاه، کوچک] متن کوتاه Khuddhaka نیکایا
    
و به عنوان دو stratas تشکیل شده است در نظر گرفته: دهاماپادا، Udāna،
    
Itivuttaka، Sutta به Nipāta، Theragāthā-Therīgāthā و Jātaka شکل
    
اقشار باستان، در حالی که کتاب های دیگر هستند اضافات اواخر و خود
    
اصالت سوال برانگیز است.

برگ بودهی

https://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2013/06/bloggif_51c1bf428699c.gif

https://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2008/12/vegan.gif؟w=540

جهان گردان
http://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/globe08_e0.gif

GIF picsGIF picsVipassana متحرک

http://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/09/0069.gif

های stereoview متحرک ژاپن قدیمی - های stereoview متحرک ژاپن قدیمی -

 

تصویر Buddhaa.gif توسط fiore_033

 

تصویر psychadelicbuddha.gif توسط DragonKatet

 

تصویر Budsth.gif توسط Ind1955

 

تصویر 14.gif توسط Ind1955

 

تصویر BuddhaLot.gif توسط Ind1955

 

تصویر Budb.gif توسط Ind1955

 

تصویر BuddhaBlue.gif توسط Ind1955

 

تصویر Buddhasunset.gif توسط Ind1955

 

تصویر Buddhaan.gif توسط Ind1955

 

تصویر buddhawan.gif توسط Ind1955

 

تصویر BuddhaMed2.gif توسط Ind1955

 
تصویر BuddhaTay1-1.gif توسط Ind1955

 

تصویر بودا-1-1.gif توسط Ind1955

http://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/daisy991.gifhttp://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/lotus1.gif

متحرک مانی چرخ متحرک مانی چرخ متحرک مانی چرخ متحرک مانی چرخ

برگ بودهی

 

انواع مدیتیشن

خوب، پس شما می دانید که مدیتیشن است ده ها تن از منافع،
و همه آن را انجام. شما برای کسب اطلاعات آنلاین نگاه و یا در یک
کتابفروشی، و دید که بسیاری از راه های مختلف از انجام وجود دارد
مدیتیشن، ده ها تن از تکنیک های مدیتیشن، و برخی از متناقض
اطلاعات. شما تعجب می کنم که راه را برای شما بهترین است.

این مقاله
کمک خواهد کرد که حرکت دریا از شیوه های مختلف نشسته
مراقبه، به طور خلاصه شرح هر یک از آنها، و اشاره به بیشتر
منابع. وجود دارد صدها - اگر نه هزاران - انواع
مدیتیشن، بنابراین در اینجا من فقط آنهایی که محبوب ترین اکتشاف.

شما همچنین می توانید راه رفتن راهنمای تفکر من را بررسی کنید، برای تکنیک های مدیتیشن پویا تر. یا، اگر شما در حال حاضر برخی از تجربه با مراقبه، شما ممکن است خواندن
در مورد آزمایش های مدیتیشن من انجام شد در حالی که نوشتن این پست لذت
ببرید.

“بهترین” مدیتیشن مدیتیشن است که برای شما کار می کند، در این مرحله از شما زندگی است.
 
نوع کلی

دانشمندان
معمولا مدیتیشن طبقه بندی بر اساس راه آنها توجه به
دو دسته: توجه متمرکز و نظارت را باز کنید. من می خواهم به
پیشنهاد سوم: گردیده حضور.
مدیتیشن با تمرکز

تمرکز
توجه بر روی یک جسم واحد در طول جلسه مراقبه کل.
این شی ممکن است نفس، سرود، تجسم، بخشی از
بدن، جسم خارجی، و غیره به عنوان پیشرفت پزشک، توانایی های خود را به
حفظ جریان توجه در شی انتخاب قوی تر می شود، و
حواس او را پرت کمتر شایع و کوتاه مدت است. هر دو عمق و
ثبات و یکنواختی از توجه خود را توسعه یافته است.

نمونه هایی از این
عبارتند از: Samatha (مراقبه بودایی)، برخی از انواع ذاذن، محبت
مراقبه…
مراقبه نظارت گسترش

بجای
تمرکز توجه بر روی هر شیء، ما آن را باز نگه دارید،
نظارت بر تمام جنبه های تجربه ما، بدون قضاوت و یا
ضمیمه. تمام ادراکات، لازم است آنها را داخلی (افکار، احساسات،
حافظه، و غیره) و یا خارجی (صدا، بو، و غیره)، به رسمیت شناخته و دیده
برای آنچه که هستند. این روند نظارت بر غیر واکنشی از است
محتوای تجربه لحظه به لحظه، بدون رفتن به آنها را.
مثال: مدیتیشن با تمرکز حواس، ویپاسانا، و همچنین برخی از انواع
از تائو مدیتیشن.
حضور گردیده

آن
دولت که در آن توجه بر هر چیزی به خصوص متمرکز نیست،
اما reposes در خود - ساکت و آرام، خالی، ثابت، و درون گرا. ما میتوانیم
همچنین آن را “آگاهی Choiceless” و “پاک”. ترین به نقل از مراقبه شما را پیدا صحبت از این دولت است.

این
است که در واقع هدف واقعی انواع مدیتیشن، و نه یک
نوع مراقبه در خود دارد. تمام تکنیک های سنتی
مدیتیشن می دانیم که هدف از تمرکز، و حتی روند
نظارت، فقط وسیله ای برای آموزش ذهن، به طوری که گردیده است
سکوت درونی و حالات عمیق تر آگاهی می توان کشف کرد.
در نهایت هر دو هدف از تمرکز و روند خود را به سمت چپ است
پشت سر، و وجود دارد فقط در سمت چپ خود را شناخت از پزشک، به عنوان
“حضور خالص”.
1) مراقبه بودایی

ذن مدیتیشن (ذاذن)
منبع و معنای

ذاذن (坐禅) ابزار
“نشسته ذن”، و یا “مدیتیشن نشسته”، در ژاپن. این ریشه در
ذن بودیسم (Ch’an) سنت چینی، ردیابی بازگشت به راهب هندی
بودی دارما (قرن 6 میلادی). در غرب، محبوب ترین اشکال آن می آید
از دوگن Zenji (1200 ~ 1253)، بنیانگذار جنبش سوتو ذن در ژاپن.
روش مشابه در رینزایی-ذن ذن تمرین، در ژاپن و کره جنوبی.

 چگونه آن را انجام

به طور کلی نشسته بر روی زمین بیش از یک حصیر و کوسن، با پاها عبور انجام می شود. به طور سنتی آن را در نیلوفر آبی و یا وضعیت نیمه نیلوفر آبی انجام شد، اما این است که به سختی لازم است. امروزه اکثر پزشکان نشستن مثل این:

انواع مدیتیشن - وضعیت ذاذن

و یا بر روی یک صندلی:

انواع مدیتیشن - صندلی ذاذن
تصاویر از ذن کوه صومعه


ترین جنبه های مهم، به عنوان شما در تصاویر مشاهده می کنید، نگه داشتن تماس
کاملا مستقیم، از لگن به گردن. دهان نزدیک نگه داشته
و چشم ها به کاهش نگهداری می شود، با نگاه خود را در حال استراحت بر روی زمین مورد
دو یا سه پا در مقابل از شما.

همانطور که به جنبه ذهن از آن، آن را معمولا به دو روش انجام می شود:

    تمرکز بر روی نفس -
    
تمرکز تمام توجه خود را بر روی جنبش از نفس رفتن در داخل و خارج
    
از طریق بینی. این ممکن است با شمارش نفس در کمک خود را
    
ذهن. هر بار که شما دم یک عدد تعداد دفعات مشاهده، با 10 شروع و
    
پس از آن حرکت به سمت عقب تا 9، 8، 7، و غیره هنگامی که شما در 1 می رسند، شما از سر
    
از 10 است. اگر حواس شما پرت و از دست دادن تعداد خود را، به آرامی را
    
عقب توجه به 10 و از سر از وجود دارد.
    
شیکانتازا ( “فقط
    
نشسته “) - در این فرم پزشک هیچ خاص استفاده نمی
    
هدف از مراقبه؛ نه، پزشکان باقی می ماند تا آنجا که ممکن
    
در حال حاضر، آگاه و رعایت چه از طریق عبور خود را
    
ذهن و در اطراف آنها، بدون خانه در هر چیزی به طور خاص.
    
این نوع از مدیتیشن گردیده حضور است

این برای من؟

ذاذن
سبک مدیتیشن بسیار هوشیار است، و شما به راحتی می توانید پیدا کردن بسیاری از
جوامع قوی تمرین آن، و همچنین مقدار زیادی از اطلاعات در مورد
اینترنت. است بسیاری از تاکید در حفظ وضعیت حق وجود دارد،
به عنوان یک کمک برای غلظت. این است که معمولا در ذن بودایی تمرین
مراکز (سانگا)، با پشتیبانی قوی جامعه.

در بسیاری از
آنها شما را پیدا خواهد آن را با سایر عناصر عمل بودایی همراه:
سجده، یک بیت از تشریفات، شعار، و قرائت گروه از
آموزه های بودا. برخی از مردم این را دوست، دیگران را نمی خواهد. من شخصا
ذاذن در یک گروه بودایی تمرین به مدت 3 سال، و من نشان داد که کسانی
عناصر و یک بیت از تشریفات همچنین می توانید ایجاد یک ساختار برای کمک به
عمل، و در خود آنها نیز مراقبه است.

مراقبه ویپاسانا
منبع و معنای

انواع مدیتیشن - ویپاسانا

“ویپاسانا” یک کلمه است که پالی
به معنی “بینش” و یا “دیدن روشن”. این یک بودایی سنتی است
تمرین، قدمت آن به قرن 6 قبل از میلاد. ویپاسانا، مراقبه، به عنوان تدریس
در چند دهه گذشته، ناشی از سنت تراوادا بودایی،
و توسط S. N. Goenka و جنبش ویپاسانا و متداول گردید.

ناشی از
به محبوبیت ویپاسانا، مراقبه، به “ذهن آگاهی در
تنفس تمرکز حواس “” محبوبیت بیشتر در غرب به عنوان به دست آورده است “.
چگونه آن را انجام

[برخی از اطلاعات متناقض در مورد نحوه عمل ویپاسانا وجود دارد. که در
به طور کلی، با این حال، بسیاری از معلمان تاکید با تمرکز حواس از شروع
نفس در مراحل اول، برای ایجاد ثبات در ذهن و رسیدن به “دسترسی
غلظت. “این بیشتر شبیه مدیتیشن توجه متمرکز است. سپس
عمل حرکت می کند به در حال توسعه “بینش روشن” در بدن
احساسات و پدیدههای ذهنی، مشاهده آنها لحظه به لحظه و نه
چسبیده به هر. در اینجا یک مقدمه، هدف برای مبتدیان می رود. به
دانستن بیشتر در من پیگیری از لینک های ارائه و یا یادگیری از یک پیشنهاد
معلم (شاید در یک عقب نشینی ویپاسانا).]

در حالت ایده آل، یکی این است که در نشستن
کوسن بر روی زمین، چهار زانو، با راست ستون فقرات خود را.
روش دیگر، یک صندلی استفاده می شود، اما در پشت نباید
پشتیبانی.

جنبه اول این است تا به غلظت، از طریق تمرین samatha. این معمولا از طریق آگاهی تنفس انجام می شود.

تمرکز
تمام توجه خود را، از لحظه به لحظه، در حرکت خود را
نفس. توجه داشته باشید که احساس ظریف از حرکت شکم
افزایش و کاهش. روش دیگر، می توان در احساس از تمرکز
عبور هوا از طریق بینی و دست زدن به لب بالایی پوست -
هر چند این نیاز به تمرین کمی بیشتر و پیشرفته تر است.

مانند
شما را از نفس تمرکز کنید، شما که برداشت دیگر متوجه خواهد شد و
احساس ادامه به نظر می رسد: برای تلفن های موبایل، احساسات در بدن، احساسات،
و غیره به سادگی این پدیده متوجه همان طور که در زمینه ظهور
آگاهی، و پس از آن به احساس تنفس بازگشت. توجه
در هدف از غلظت (تنفس) نگهداری می شود، در حالی که این
افکار یا احساسات دیگر به سادگی به عنوان “صدای پس زمینه” وجود دارد.


شی است که تمرکز از عمل (به عنوان مثال، حرکت
شکم) است که “شی اولیه” نامیده می شود. و یک “جسم ثانویه”
هر چیز دیگری که در این زمینه شما از ادراک ناشی می شود - یا
از طریق حواس پنج گانه خود را (صدا، بو، خارش در بدن، و غیره) و یا
از طریق ذهن (تفکر، حافظه، احساس، و غیره). اگر یک جسم ثانویه
قلاب توجه شما و آن را می کشد دور، و یا اگر آن را باعث تمایل و یا
گریزی به نظر می رسد، شما باید بر روی شی ثانویه برای تمرکز
یا دو لحظه، برچسب آن را با یک یادداشت ذهنی، مانند “فکر”،
 
“حافظه”، “شنوایی”، “تمایل”. این عمل اغلب به نام
“یادداشت برداری”.

توجه داشته باشید روانی یک شی به طور کلی اما نه در شناسایی
جزئیات. هنگامی که شما از یک صدا آگاه هستید، برای مثال، آن برچسب “شنوایی”
به جای “موتور سیکلت”، “صدای” یا “پارس سگ” اگر ناخوشایند
احساس ناشی میشود، توجه داشته باشید “درد” یا “احساس” به جای “درد زانو” و یا “من
کمر درد. “سپس توجه خود را به مدیتیشن اولیه بازگشت
شی. هنگامی که از یک عطر آگاه، می گویند که توجه داشته باشید روانی “بو” برای یک
لحظه ای یا دو. شما لازم نیست که برای شناسایی عطر و بوی.

زمانی که یکی است
در نتیجه “غلظت دسترسی” به دست آورد، توجه است و سپس به تبدیل
هدف از عمل، است که به طور معمول فکر و یا احساسات بدنی. یک
مشاهده اشیاء آگاهی بدون وابستگی، اجازه دادن به افکار
و احساس بوجود می آیند و تصویب دور از توافق خود را. برچسب روانی
(توضیح بالا) است که اغلب به عنوان یک راه استفاده به شما جلوگیری از بودن
دور توسط افکار انجام شده، و شما را در بیشتر عینی توجه
آنها را.

به عنوان یک نتیجه از یک توسعه دیدن روشن است که مشاهده
ناپایداری (annica)، insatisfactoriness (dukkha) و پوچی از خود (ANNATA): پدیده توسط سه “علامت وجود” سایه افکنده است. در نتیجه، آرامش، صلح و آزادی درونی در رابطه با این ورودی توسعه یافته است.

بیشتر بدانید:

    انواع ویپاسانا (خواندن پاسخ از آنه-مین انجام دادن)
    
ویپاسانا Dhura (بسیار عمیق مقاله)
    
ویپاسانا برای مبتدیان (سبک Goenka)
    
ذهن آگاهی به زبان انگلیسی ساده (کتاب رایگان)
    
بازدید از یک مرکز ویپاسانا در نزدیکی شما

این برای من؟

ویپاسانا
مدیتیشن بسیار عالی به شما کمک کند خود را در بدن خود را زمین است،
و درک چگونگی فرآیندهای کار ذهن خود را. این بسیار محبوب است
سبک از مراقبه است. شما می توانید مقدار زیادی از معلمان، وب سایت، پیدا کردن و
کتاب در مورد آن، و همچنین 3 تا 10 روز عقب نشینی (کمک مالی بر اساس).
آموزش آن است که همیشه رایگان. هیچ تشریفات و یا مراسم مذهبی وجود دارد
متصل به عمل.

اگر شما به طور کامل به مراقبه جدید، Vipassana یا حضور ذهن احتمالا راه های خوب برای شما شروع به.
تمرکز حواس Meditationhttps://67.media.tumblr.com/ba13c508cf5b31cc4e81e1336d3a5698/tumblr_inline_o3y6y7pdwS1r1aqjj_540.gif
منبع و معنای

تمرکز حواس
مدیتیشن با اقتباس از مراقبه سنتی بودایی است
شیوه، به خصوص ویپاسانا، بلکه با نفوذ قوی از
دودمان های دیگر (مانند ویتنامی ذن بودیسم از تیک نات هان). “ذهن آگاهی” شایع ترجمه غرب برای ساتی بودایی مدت است. Anapanasati،
“توجه آگاهانه به تنفس”، بخشی از عمل بودایی است
Vipassana یا مراقبه بینش، و دیگر واسطه بودایی
شیوه، مانند ذاذن (منبع: ویکیپدیا).

یکی از تاثیرگذاران اصلی برای حضور ذهن در غرب جان کابات- Zinn است. برنامه کاهش استرس حضور ذهن مبتنی بر او
(MBSR) - که او در سال 1979 در دانشگاه ماساچوست توسعه
دانشکده پزشکی - شده است در چندین بیمارستان و درمانگاه بهداشت و درمان مورد استفاده قرار
دهه های گذشته.
چگونه آن را انجام

تمرکز حواس
مراقبه عمل عمدا با تمرکز بر زمان حال است
لحظه، پذیرش و غیر judgmentally توجه به
احساسات، افکار و هیجانات که بوجود می آیند.

برای “رسمی
عمل “زمان، بر روی کوسن نشستن بر روی زمین، و یا بر روی یک صندلی با
راست و پشتیبانی نشده است. توجه نزدیک به جنبش
نفست. هنگامی که شما نفس در، آگاه باشید که شما در حال تنفس در، و
چگونه آن را احساس می کند. هنگامی که شما نفس، آگاه باشید که شما در حال تنفس خارج می شود. انجام دادن
مثل این برای طول مراقبه خود را، به طور مداوم
هدایت با توجه به نفس است. یا شما می توانید حرکت بر روی پرداخت شود
با توجه به احساسات، افکار و احساساتی که بوجود می آیند.


تلاش این است که به عمد هر چیزی را به لحظه حال ما اضافه کنید
تجربه، اما به آگاهی از آنچه در جریان است، بدون از دست دادن
خودمان را در هر چیزی که مطرح می شود.

ذهن خود را خواهد پریشان
به را همراه با تلفن های موبایل، احساس و افکار. هر زمان که
اتفاق می افتد، به آرامی می دانیم که شما منحرف شده است، و آن را
توجه به تنفس، و یا به متوجه هدف از که
فکر و یا احساس. یک مختلف بزرگ بین بودن در داخل اندیشه / احساس، و به سادگی از آن حضور آگاه بودن وجود دارد.

بدانید برای لذت بردن از عمل خود را. هنگامی که شما انجام می شود، چه قدر مختلف بدن و ذهن را احساس کنید.

آنجا
همچنین عمل تمرکز حواس در طول فعالیت های روزانه ما: در حالی که
غذا خوردن، راه رفتن و صحبت کردن. برای “زندگی روزمره” مراقبه، عمل
است به توجه به آنچه در جریان است در حال حاضر، به
و در “حالت اتوماتیک” زندگی نمی کند - از آنچه اتفاق می افتد آگاه است. اگر شما
در حال صحبت کردن، که به معنی توجه به کلمات شما صحبت می کنند، چگونه
شما آنها را صحبت می کنند، و به گوش دادن با حضور و توجه است. اگر شما
راه رفتن، که بدان معنی است که از حرکات بدن خود را، پای خود را آگاه تر
دست زدن به زمین، صدای شما در حال شنیدن، و غیره

تلاش خود را در عمل نشسته از عمل زندگی روزانه خود، و بالعکس. آنها هر دو به همان اندازه مهم هستند.

 این برای من؟

برای
عموم مردم، این است که شاید راه بهتر ترین برای دریافت
آغاز شده با مدیتیشن. این نوع از مدیتیشن است که بیشتر است
تدریس در مدارس و HOS

pitals، تا آنجا که من اطلاع دارم.
“جنبش تمرکز حواس” را به عنوان در حال حاضر در جامعه بزرگ تمرین، است
نمی بودیسم، اما اقتباس از شیوه های بودایی به دلیل خود
مزایای در سلامت جسمی و روانی خوب و سلامت عمومی.

برای
اکثر مردم، ذهن آگاهی مراقبه ممکن است تنها نوع از مدیتیشن
آنها را دوست دارید، به خصوص اگر تمرکز خود را تنها فیزیکی و
مزایای روانی مدیتیشن، به عنوان آن است که معمولا تدریس جدا از
چند از مفاهیم و فلسفه شرقی که به طور سنتی
عمل همراه است. و برای آن که فوق العاده است - آن را به بسیاری از چیزهای خوب به زندگی شما به ارمغان بیاورد.

اگر
تمرکز خود را یک تحول عمیق تر و توسعه معنوی است،
با این حال، پس از آن مدیتیشن با تمرکز حواس ممکن است فقط یک گام اولیه برای
شما. از اینجا شما می توانند به ویپاسانا، ذاذن، و یا انواع دیگر حرکت می کند
از مراقبه است.
دوست داشتنی مدیتیشن مهربانی (METTA مدیتیشن)
منبع و معنای

مراقبه لطف و عنایت
https://what-buddha-said.net/Pics/deer.friendliness.gif

METTA است
یک کلمه پالی که در معنای مهربانی، خیرخواهی، و اراده خوب. این
عمل می آید از سنت بودایی، به خصوص تراوادا
و دودمان تبت. “مدیتیشن شفقت” معاصر است
رشته های علمی که نشان می دهد

اثر METTA و شیوه های مراقبه مرتبط.

نشان داده شده
مزایا عبارتند از: افزایش توانایی فرد برای همدردی با
دیگران؛ توسعه از احساسات مثبت از طریق شفقت، از جمله
نگرش دوست داشتنی تر نسبت به خود؛ افزایش پذیرش خود؛
احساس بیشتری از شایستگی درباره زندگی یک؛ و افزایش احساس
هدف در زندگی (ادامه مطلب در دیگر پست ما).
چگونه آن را انجام

یک
نشسته در یک موقعیت مدیتیشن، با چشمان بسته، و تولید در
ذهن و قلب احساسات خود را از مهربانی و خیرخواهی. شروع با
در حال توسعه محبت نسبت به خودتان، و سپس به تدریج به سمت
دیگران و همه موجودات. معمولا این پیشرفت توصیه:

    خود
    
یک دوست خوب
    
“بی طرف” فرد
    
یک فرد مشکل
    
هر چهار بالا به همان اندازه
    
و سپس به تدریج در کل جهان


احساس به توسعه است که از قصد شادی و رفاه برای
همه. این عمل ممکن است با خواندن کلمات یا جملات خاص کمک
که بیرون کشیدن “بی حد و حصر احساس گرم و مهربان”، تجسم
درد و رنج دیگران و ارسال عشق؛ و یا با تصور دولت از
یکی دیگر از بودن، و قصد او شادی و صلح.

در ادامه شما را از این مدیتیشن، شادی بیشتر شما را تجربه خواهید تمرین. که راز خوشبختی متیو ریچارد است.

    “برای
    
کسی است که به درستی حضور به آزادی قلب با خیرخواهی،
    
بیمار خواهد شد unarisen نمی افتد و بوجود آمده سوء نیت است رها شده است. “- بودا

در این مقاله، اما سپالا، دکتری به بررسی 18 مزایای علمی ثابت شده از مراقبه محبت.
این برای من؟

هستند
شما گاهی اوقات بیش از حد سخت بر روی خود و یا دیگران؟ و یا احساس می کنم لازم
به بهبود روابط خود را؟ مراقبه محبت شما کمک خواهد کرد.
این هر دو برای مردم فداکارانه و خود محور سودمند است، و آن را
کمک خواهد کرد افزایش سطح عمومی خود را از شادی. شما نمی توانید احساس
محبت و افسردگی (و یا هر احساس منفی دیگر) در
همان زمان.

همچنین اغلب توصیه می شود، توسط معلمان بودایی، به عنوان پادزهر به مسائل بی خوابی، کابوس، یا خشم.

http://study.com/articles/List_of_Free_Online_Communications_Courses_and_Classes.html

http://cs.brown.edu/courses/cs024/onlineReading.html

پالی کلمه روز برای 2016 ژوئن 7

dhaja - یک پرچم، بنر، علامت، نماد، نشانه، نماد

پالی کلمه روز برای 2016 ژوئن 8

paricāraṇā - مراقبت، توجه، به دنبال پس؛ لذت، جشن گرفتن، رضایت

METTA است
یک کلمه پالی که در معنای مهربانی، خیرخواهی، و اراده خوب. این
عمل می آید از سنت بودایی، به خصوص تراوادا
و دودمان تبت. “مدیتیشن شفقت” معاصر است
رشته های علمی که نشان می دهد

اثر METTA و شیوه های مراقبه مرتبط.

نشان داده شده
مزایا عبارتند از: افزایش توانایی فرد برای همدردی با
دیگران؛ توسعه از احساسات مثبت از طریق شفقت، از جمله
نگرش دوست داشتنی تر نسبت به خود؛ افزایش پذیرش خود؛
احساس بیشتری از شایستگی درباره زندگی یک؛ و افزایش احساس
هدف در زندگی (ادامه مطلب در دیگر پست ما).
چگونه آن را انجام

یک
نشسته در یک موقعیت مدیتیشن، با چشمان بسته، و تولید در
ذهن و قلب احساسات خود را از مهربانی و خیرخواهی. شروع با
در حال توسعه محبت نسبت به خودتان، و سپس به تدریج به سمت
دیگران و همه موجودات. معمولا این پیشرفت توصیه:

    خود
    
یک دوست خوب
    
“بی طرف” فرد
    
یک فرد مشکل
    
هر چهار بالا به همان اندازه
    
و سپس به تدریج در کل جهان


احساس به توسعه است که از قصد شادی و رفاه برای
همه. این عمل ممکن است با خواندن کلمات یا جملات خاص کمک
که بیرون کشیدن “بی حد و حصر احساس گرم و مهربان”، تجسم
درد و رنج دیگران و ارسال عشق؛ و یا با تصور دولت از
یکی دیگر از بودن، و قصد او شادی و صلح.

در ادامه شما را از این مدیتیشن، شادی بیشتر شما را تجربه خواهید تمرین. که راز خوشبختی متیو ریچارد است.

    “برای
    
کسی است که به درستی حضور به آزادی قلب با خیرخواهی،
    
بیمار خواهد شد unarisen نمی افتد و بوجود آمده سوء نیت است رها شده است. “- بودا

در این مقاله، اما سپالا، دکتری به بررسی 18 مزایای علمی ثابت شده از مراقبه محبت.
این برای من؟

هستند
شما گاهی اوقات بیش از حد سخت بر روی خود و یا دیگران؟ و یا احساس می کنم لازم
به بهبود روابط خود را؟ مراقبه محبت شما کمک خواهد کرد.
این هر دو برای مردم فداکارانه و خود محور سودمند است، و آن را
کمک خواهد کرد افزایش سطح عمومی خود را از شادی. شما نمی توانید احساس
محبت و افسردگی (و یا هر احساس منفی دیگر) در
همان زمان.

همچنین اغلب توصیه می شود، توسط معلمان بودایی، به عنوان پادزهر به مسائل بی خوابی، کابوس، یا خشم.

http://study.com/articles/List_of_Free_Online_Communications_Courses_and_Classes.html

http://cs.brown.edu/courses/cs024/onlineReading.html

پالی کلمه روز برای 2016 ژوئن 7

dhaja - یک پرچم، بنر، علامت، نماد، نشانه، نماد

پالی کلمه روز برای 2016 ژوئن 8

paricāraṇā -


86) ke ka khale Sesotha
86) Класична српска

1898 Суб 18 Јун 2016

ПОУКЕ
 
од

Инсигхт-мреже бесплатне А1 (Пробуђени) Типитака Истраживање и Универзитет пракса
Висуал Формат (ФОА1ТРПУВФ)

на Фрее Онлине електронским Висуал Цоурсе комуникације

И Тхаатха, Паати, Апа Амма, Сасхи мама, Шифу мами, Харсхитх, Пранаи & Винаи
хттп://буддхадхармаобфинтернатионал.филес.вордпресс.цом/2011/01/цтмвелцоме_е0.гиф

ДО

кроз хттп://сарвајан.амбедкар.орг

хттпс://авакенмедиапрабандхак.вордпресс.цом/

Дугме завод Греен Буттерфли е маил Анимација клип

теацхингсофдбуддха@гмаил.цом

буддхадавакеноне@гмаил.цом

сарвајанов@иахоо.цо.ин
Класична будизам (учења Пробуђени са свешћу) припадају свету, и свако
има искључива права: ЈЦМесх Ј. писма Писмо Аниматион ЦлипартМесх Ц
Алпхабетс Леттер Аниматион Цлипарт

је највише позитивне енергије информативан и истраживање оријентисани
сајт пропагира учења на Пробуђени са свешћу Буду и на
техно-Политико-Социо трансформације и економске еманципацији покрет је
следио милиони људи широм света у 105 Цлассицал језика.

Рендеринг тачан превод као поука овог универзитета на матерњем језику
са овим Гоогле Транслатион и простирања даје за право да постане Стреам
Улазећег (Соттапанна) и да се постигне вечно блаженство као крајњи циљ.

хттпс://буддхадхармаобфинтернатионал.филес.вордпресс.цом/2012/05/обф-1.гиф?в=300&х=172

:

http://1.bp.blogspot.com/-suxKpQ59Zlc/VlORHHZAHpI/AAAAAAAABgs/nQe0vJjnY1g/s1600/Time%2BLapse%2BMeditation.gif

Срећан рођендан жели да тусхар и свима онима који су рођени на 18-06-2016

хттпс://66.медиа.тумблр.цом/425б2б066ее941фф9фе6ф915б9ецд9цд/тумблр_нг12лпХ8зН1тсг6ско1_р2_500.гиф

Може бити срећни, па и обезбеди!

Маи сви Ливе Лонг!

Нека сви имају Тихо Тихо, Упозорење, пажљива и један Равнодушност ум са јасно да се све мења!

хттп://и.имгур.цом/Т7ТНсСТ.гиф

хттпс://66.медиа.тумблр.цом/ее9030да0д71е93922ф8фф5аф0955едб/тумблр_нфив4гКуБН1у4та7до1_500.гиф

Анимирани рођенданска торта.

http://2.bp.blogspot.com/-c34vP3NApQA/VYtOLjxQDBI/AAAAAAAACZo/un1yrXXCfZE/s1600/Happy%2BBirthday%2BHorse%2BGIF.gif
Руцни сат:
хттпс://ввв.иоутубе.цом/ватцх?в=И3оТнДГРЛл8&лист=РДИ3оТнДГРЛл8#т=82
за
срећан биртхдаи.мпг

хттпс://ввв.иоутубе.цом/ватцх?в=Ф60дзј4НМ5ц
за
Цхипмункс - Хаппи Биртхдаи то у [фунни сонгс] - видео.флв

типитака

Пали канон

sutta питака

- Корпа дискурса -
[Сутта: дискурс]

Живи и Даре

хттп://ливеанддаре.цом/типес-оф-медитатион/

Мастер Иоур Минд, Мастер Иоур Лифе
Врсте медитације - преглед технике медитације

у класичном енглеском,

медитација центар чет Будизам Самбодхи

хттп://ввв.аццесстоинсигхт.орг/типитака/

типитака
Пали канон
© 2005
Погледајте такође сутта Индекс; Транслатионс би Преводилац

    вин
    
ДН
    
МН
    
СН
    

    
КН

    КХП
    
ДХП
    
уд
    
ити
    
сн
    
вв
    
пв
    
тхаг
    
þиг
    
нм
    
Милн

Типитака (пали ти, “три,” + Питака,
“корпе”), или пали канон јесте збирка примарне пали језика
текстови који чине доктринарну основу тхеравада будизма.
Типитака и парацаноницал Пали текстови (коментари, хронике, итд) заједно чине комплетан корпус класичних тхеравадских текстова.

Пали канон је огромна збирка литературе: у енглеском преводу
текстови додати до хиљада одштампаних страница. Већина (али не све)
Цанон је већ објављен на енглеском језику током година. иако
само мали део тих текстова су доступни на овом сајту,
ова збирка може бити добро место за почетак.

Све три дивизије Типитаке су:

Винаиа питака
    
Збирка текстова који се односе на правила понашања којима се
регулишу дневних послова у оквиру сангхе - заједница монаха (Заређени
монаси) и бхиккхуни
    
(Рукоположен монахиње). Далеко више него само списак правила, Винаиа
    
Питака садржи приче које стоје иза порекла свако правило,
    
пружајући детаљан опис Будиног решење за питање
    
како одржати комунални хармонију унутар велика и разноврсна духовни
    
заједница.
sutta питака
    
Збирка сутта, или говора, приписују Буди
    
и неколико његових најближих ученика, који садржи све централне учења
    
од тхеравада будизма. (Више од хиљаду преводи сутта су
    
. Доступан на овом сајту) Сутте су подељени између пет никаиас (збирке):

        Дигха никаиа - је “дуго колекција”
        
Мађђхима никаиа - је “колекција средње дужине”
        
Самиутта никаиа - је “груписани колекција”
        
Ангуттара никаиа - је “даља-фактор колекција”
        
Кхуддака никаиа - је “наплата малих текстова”:
            
Кхуддакапатха
            
Дхаммапада
            
удана
            
Итивуттака
            
sutta нипата
            
Виманаваттху
            
Петаваттху
            
Тхерагатха
            
Тхеригатха
            
Ðатака
            
ниддесе
            
Патисамбхидамагга
            
Ападана
            
Буддхавамса
            
Царииапитака
            
Неттиппакарана (укључен само у бурмански издању Типитаке)
            
Петакопадеса ( “”)
            
Милиндапанха ( “”)

Абхидхамма питака
    
Збирка текстова у којима су основни доктринарни принципи
    
представљена у Сутта питаки су прерађени и реорганизована у
    
систематски оквир који се може применити на истрагу о
    
природа ума и материје.

хттп://ввв.буддха-вацана.орг/суттапитака.хтмл

Дрво

sutta питака

- Корпа дискурса -
[Сутта: дискурс]

Сутта питака садржи суштину Будиног учења
у вези са Дхамму. Она садржи више од десет хиљада сутте. То је
подељен у пет збирки називају Никаиас.

Дигха никаиа
    
[Дигха: дуг] Дигха никаиа окупља 34 од најдужих
    
дискурси дате Буда. Постоје разни наговештаји да су многи од
    
им касне допуне првобитног корпуса и сумњиве
    
аутентичност.
Мађђхима никаиа
    
[Мађђхима: средња] у Мађђхима никаиа окупља 152 дискурса Буду средњег дужине, које се баве различитим питањима.
Самиутта никаиа
    
[Самиутта: група] Самиутта никаиа окупља сутте
    
према њиховом субјекту којем 56 подгрупа називају самиуттас. То
    
садржи више од три хиљаде дискурса различите дужине, али
    
углавном релативно кратко.
Ангуттара никаиа
    
[Анг: фактор | Уттара: аддитионнал] Тхе Ангуттара
    
Никаиа је субдивизед у једанаест под-група које се називају нипатас, сваки од њих
    
прикупљање дискурса који се састоје од набрајања једног додатни фактор
    
насупрот онима из претходног нипата. Она садржи хиљаде сутта
    
који су углавном кратки.
Кхуддака никаие
    
[кхуддха: кратак, мали] Тхе Кхуддхака никаие кратки текстови
    
и сматра се био састављен од два стратас: Дхаммападе, Удана,
    
Итивуттака, сутта нипата, Тхерагатха-Тхеригатха и Ђатака формирају
    
древни слојева, док су друге књиге касне слике и њихово
    
аутентичност је више упитна.

Боди лист

хттпс://буддхадхармаобфинтернатионал.филес.вордпресс.цом/2013/06/блоггиф_51ц1бф428699ц.гиф

хттпс://буддхадхармаобфинтернатионал.филес.вордпресс.цом/2008/12/веган.гиф?в=540

Револвинг глобус
хттп://буддхадхармаобфинтернатионал.филес.вордпресс.цом/2011/01/глобе08_е0.гиф

ГИФ пицсГИФ пицсВипассана ГИФ

хттп://буддхадхармаобфинтернатионал.филес.вордпресс.цом/2011/09/0069.гиф

Анимирани Стереовиев старог Јапана - анимирани Стереовиев старог Јапана -
 

Буддхаа.гиф слика по фиоре_033
 

псицхаделицбуддха.гиф слика по ДрагонКатет

Будстх.гиф слика по Инд1955

14.гиф слика по Инд1955

БуддхаЛот.гиф слика по Инд1955

Будб.гиф слика по Инд1955

БуддхаБлуе.гиф слика по Инд1955

Буддхасунсет.гиф слика по Инд1955

Буддхаан.гиф слика по Инд1955

буддхаван.гиф слика по Инд1955

БуддхаМед2.гиф слика по Инд1955

БуддхаТаи1-1.гиф слика по Инд1955

Буда-1-1.гиф слика по Инд1955

http://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/daisy991.gifhttp://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/lotus1.gif
Анимирани Мани точка анимирани мани точка анимирани мани точка Анимирани мани точка

Боди лист

Врсте медитације

Ок, тако да знате да медитација има на десетине користи,
и сви то раде. Тражите информације на интернету или на
књижара, а видим да има пуно различитих начина да се то
медитација, десетине техникама медитације, и неке опречне
информације. Питате се на који начин је најбоље за вас.

Овај чланак
ће вам помоћи да навигацију на море различитих пракси седи
медитација, кратко објашњава сваки од њих, и указује на даље
ресурси. Постоје дословно стотине - ако не и хиљаде - типова
медитација, па ево ја ћу истражити само најпопуларније оне.

Такође можете проверити своју медитацију у ходу водич за више динамичких техника медитације. Или, ако већ имају искуства са медитацијом, можда уживати читајући о
медитацији експериментима сам радила док сам писао овај пост.

“Најбољи” медитација је медитација која ради за вас, у овој фази вашег живота.
 
општа типа

Научници
обично класификују медитацију на основу начина на који фокусира пажњу, у
две категорије: изузетну пажњу и отворено праћење. Волео бих да
предложи једна трећина: Еффортлесс Присуство.
Фокусирана пажња медитација

фокусирање
пажњу на један објект током целог медитације сесије.
Овај објекат може бити дах, мантра, визуализација, део је
тело, спољни објекат, итд Као практичар напретка, његова способност да
држати проток пажње на изабрани објекат постаје јачи, и
ометања постају ређе и краткотрајно. И дубина и
постојаност његове пажње су развијени.

Примери ових
су: саматха (будистичке медитације), неке облике зазена, доброта
Медитација …
Опен праћење медитација

уместо тога
фокусирања пажње на било ком објекту, ми га задржати отворен,
праћење свих аспеката нашег искуства, без пресуде или
прилог. Све перцепције, било да су унутрашњи (мисли, осећања,
меморија, итд) или екстерни (звук, мирис, итд), се признају и видео
за оно што су. То је процес без реактивног Праћење
Садржај искуства из тренутка у тренутак, без улажења у њих.
Примери су: Свесност медитација, Випасана, као и неке врсте
од Тао Медитатион.
напора Присуство

Његово
држава у којој се пажња не фокусира на нешто посебно,
али почива на себи - тихо, празан, стабилан, и повучен. Ми Можемо
Такође га зову “одабирати свест” или “чисто биће”. Већина медитације наводника да пронађете говоре о овој држави.

ово
је заправо прави циљ иза свих врста медитације, а не
медитација типа у себи. Све традиционалне технике
медитација признају да је предмет фокуса, па чак и процес
Мониторинг, је само средство за обуку ум, тако да без напора
унутрашња тишина и дубље стања свести могу бити откривени.
На крају оба предмет фокуса и сам процес је остало
иза, и тамо је оставио само прави себе на практичара, као
“Чист присуство”.
1) Буддхист Медитатион

Зен Медитација (Зазен)
Оригин & Значење

Зазен (坐禅) средства
“Седи Зен”, или “са седиштем медитација”, на јапанском. Она има своје корене у
Кинески зен-будизам (цх’ан) традиција, трагање назад у Индиан монаху
Бодидарма (6 ЕО век). На Западу, његових најпопуларнијих видова долази
од Доген Зењи (1200 ~ 1253), оснивач Сото Зен покрета у Јапану.
Сличне модалитети су се практикује у школе Ринзаи зена, у Јапану и Кореји.

 Како се то ради

То се углавном практикује седи на поду над простирка и јастук, са прекрштеним ногама. Традиционално је то учињено у лотоса или полу-лотос положају, али то је тешко потребно. У данашње време већина практичара седе овако:

Врсте медитације - Зазен држање

Или на столици:

Врсте медитације - Зазен столица
Слике љубазношћу Зен манастира Моунтаин


Најважнији аспект, као што се види на сликама, држи леђа
потпуно равне, са карлице у врат. Уста се чува у близини
а очи су стално спушта, са својим поглед почива на терену око
два или три метара испред вас.

Што се тиче ума аспект свега тога, то је обично практикује на два начина:

    Фокусирање на дах -
    
фокусирају сву своју пажњу на кретање даха улази и излази
    
кроз нос. Ово може бити потпомогнуто бројањем даха у твој
    
ум. Сваки пут када удахнете бројите један број, почевши од 10, и
    
онда креће уназад до 9, 8, 7, итд Када дођете у 1, наставите
    
од 10 поново. Ако се збуњен и изгубити своју тачку, нежно довести
    
бацк пажњу на 10 и настави одатле.
    
Схикантаза ( “само
    
седе “) - у том облику практикант не користи неки конкретан
    
објекат медитације; радије, практиканти остају што је више могуће
    
у садашњем тренутку, свесни и посматрања онога што пролази кроз њихово
    
умови и око њих, без улажења у нешто посебно.
    
То је врста напора Пресенце медитације

Да ли је то за мене?

Зазен
је врло трезвена медитација стил, а можете лако наћи много
јаке заједнице да вежбају, као и обиље информација о
Интернет. Постоји много нагласком на задржава право положај,
као помоћ за концентрацију. Обично се практикује у зен будиста
центри (сангха), уз снажну подршку заједнице.

У многим
их наћи ћете да је заједно са осталим елементима будистичке праксе:
поклони, мало ритуализма, певање, и група читања оф тхе
Буддха учења. Неки људи ће овако, други неће. Лично, ја
практикује зазен у будистичке групе за 3 године, и открио сам да су
елементи и мало формалности може помоћи у стварању структуре за
пракса, ау себи такође су медитативна.

Випасана Медитација
Оригин & Значење

Врсте медитације - випассана

“Випасана” је Пали реч која
значи “увид” или “јасно виђење”. То је традиционална будистички
вежба, која датира из 6. века пре нове ере. Випасана-медитација, као што је описано
у последњих неколико деценија, долази из тхеравада будистичке традиције,
а је популаризовао С. Н. Гоенка и Випассана покрета.

zbog
популарности Випассана-медитације, у “свесности о
дисање “је стекао популарност даље на Западу као” свесности “.
Како се то ради

[Постоје неке опречне информације о томе како да практикују Випассана. у
Генерално, међутим, већина наставника акценат почевши од свесности о
дах у првим фазама, да се стабилизује ум и остварити “приступ
концентрација. “Ово је више као изузетну пажњу медитације. Затим
пракса помера на развоју “јасан увид” на телесних
сензације и менталних феномена, посматрање им тренутак по тренутак и не
везаност за било који. Овде иде увод, намењен почетницима. До
знати више Предложио бих да прати линкове предвиђене или учење од
Наставник (можда у Випассана повлачењу).]

У идеалном случају, једна је да седи на
јастук на поду, прекрштених ногу, са кичму усправно;
алтернативно, столица се може користити, али вратио не треба да буде
подржан.

Први аспект је да се развије концентрацију кроз саматха праксу. Ово се обично врши кроз свест за дисање.

фокус
сву своју пажњу, из тренутка у тренутак, о кретању своје
дах. Обратите пажњу суптилне сензације покрета трбуха
расте и пада. Алтернативно, може се фокусирају на сензација
ваздух пролази кроз ноздрве и додиривање горње усне кожу -
мада ово захтева мало више праксе, и напреднији.

као
да се фокусирате на дах, приметићете да су друге перцепције и
сензације и даље да се појави звуке, осећања у телу, емоцијама,
итд Једноставно приметити ове феномене као што се појављују у области
свест, а затим се вратите на осећај дисања. pažnja
се чува у објекту концентрације (дисање), док ови
друге мисли или осећања су ту само као “позадинске буке”.


објекат који је у фокусу праксе (на пример, кретање
абдомен) се зове “примарни циљ”. И “секундарни објекат”
је било шта друго што настаје у својој области перцепције - или
кроз ваше пет чула (звук, мирис, свраб у телу, итд) или
кроз ума (мисли, меморије, осећања, итд). Ако секундарни објекат
куке вашу пажњу и вуче га, или ако изазива жељу или
аверзија да се појави, треба да се фокусирате на секундарном реквизит
тренутак или два, називајући га са менталним напомену, као “размишљање”,
 
“Меморија”, “расправа”, “желећи”. Ова пракса се често назива
“Наводећи”.

Упамтите идентификује објекат уопште али не у
детаљ. Када сте свесни звука, на пример, означите је “расправа”
уместо “мотоцикл”, “гласове” или “лаје пас.” Ако је непријатан
сензација настаје, ноте “бол” или “осећај” уместо “бол у колену” или “Моја
бол у леђима. “Онда се вратите пажњу на примарном медитације
објекат. Када свесни мириса, кажу да је ментална напомена “мирис” За
тренутак или два. Не морате да идентификује мирис.

Када неко има
тако стекао “концентрацију приступа”, пажња се тада окренуо до
Циљ праксе, који се обично мисли или телесних сензација. Један
посматра објекте свести без везаности, остављајући мисли
и сензације настају и нестају по својој сопственој вољи. ментално етикетирање
(Објашњено горе) се често користе као начин да се спречи буде
занети мисли, и држи се у више објективно не примети
их.

Као резултат тога један развија јасно види да је приметио
феномен је прожет три “трагови постојања”: пролазности (Анница), инсатисфацторинесс (дуккха) и празнину само (Анната). Као резултат тога, равнодушност, мир и унутрашња слобода је развијена у вези са овим улаза.

Сазнајте више:

    Врсте Випассана (прочитати одговор од Анх-Минх До)
    
Випассана Дхура (врло дубински чланак)
    
Випассана за почетнике (Гоенка стил)
    
Свесност ин Плаин Енглисх (бесплатно е-књига)
    
Посетите випассана центар близу вас

Да ли је то за мене?

Випасана
је одличан медитација ће вам помоћи да се тло у вашем телу,
и разумеју колико процесе свог ума рада. То је веома популаран
стил медитације. Можете пронаћи доста наставника, сајтова, и
књига о томе, као и 3 ~ 10 дана повлачи (донацију басед).
учење тога је увек слободан. Не постоје формалности или ритуали
везан за праксу.

Ако сте потпуно нови у медитацији, Випасана или Свесност је вероватно добар начин за вас да почнете.
svesnost Meditationhttps://67.media.tumblr.com/ba13c508cf5b31cc4e81e1336d3a5698/tumblr_inline_o3y6y7pdwS1r1aqjj_540.gif
Оригин & Значење

svesnost
Медитација је адаптација традиционалне будистичке медитације
праксе, посебно Випасана, али и да јак утицај из
других родова (као што је Вијетнамски зен-будизма из Тхицх Нхат Ханх). “Свесност” је заједничка западни превод за будистички термин сати. анапанасати,
“Свесност дисања”, је део будистичке праксе
Випасана или увида медитација, и други будистички медитатионал
праксе, као што је зазен (извор: Википедиа).

Један од главних од утицаја за сабраности на Западу је Џон Кабат-Зин. Његов програм Стресс Редуцтион Свесност-Басед
(МБСР) - који је развијен у 1979. на Универзитету у Масачусетсу
Медицински факултет - се користи у неколико болница и дом здравља на
последњих деценија.
Како се то ради

svesnost
медитација је пракса намерно фокусира на садашњост
моменат, прихватање и не-икаквог обратити пажњу на
сензације, мисли и емоције које се јављају.

За “формална
пракса “време, седе на јастуку на поду, или на столици, са
право и подржана назад. Обратите пажњу на кретање
дах. Када вам дах у, имајте на уму да удишете, и
какав је осећај. Када те дах се, бити свестан издишете. Урадите
овако за дужину вашег медитативне праксе, стално
преусмеравање пажње на дах. Или можете прећи на плаћати
пажњу на сензације, мисли и осећања која се јављају.


напор је да није намерно додате нешто нашег садашњег тренутка
искуство, али да буде свестан шта се дешава, без губљења
сами у све што настаје.

Ваш ум ће се омести
у иде уз звуке, осећања, и мисли. Када се то
деси, нежно признати да сте у ауту, и одвести у
пажњу на дисање, или објективне приметили тога
мисли или сензација. Постоји велика разликују бити унутар мисли / сензација, и једноставно свесни да је присуство.

Научите да уживате у праксу. Када сте завршили, схватате колико је различит тело и ум осећају.

тамо
је такође пракса сабраности током наших дневних активности: док
једе, хода, и говори. За “свакодневном животу” медитације, пракса
је обратити пажњу на оно што се дешава у садашњем тренутку, бити
свесни шта се дешава - и не живе у “аутоматском режиму”. ако ти
говоре, то значи да обраћа пажњу на речи које говори, како
говорите им, и да слушају са присуством и пажњом. Ако сте
хода, то значи бити више свесни свог тела покрета, ноге
додирује тло, звуци чујете, итд

Ваш напор у седећем пракси подржава ваш свакодневни живот праксу, и обрнуто. Они су оба једнако важни.

 Да ли је то за мене?

за
јавност, ово је можда највише препоручује начин да се
почела са медитацијом. То је врста медитације који је највише
учи у школама и хос

питалс, колико је мени познато.
“Свесност покрет” као практикује данас у друштву у целини, је
не будизам, али адаптација будистичке праксе због њиховог
Предности у добром физичком и менталном здрављу и опште добро.

за
већина људи, свесност Медитација може бити једина врста медитације
они ће се допасти, посебно ако њихов фокус је само физички и
менталне предности медитације, као што се обично учи одвојити од
неколико источних концепата и филозофија које традиционално
прати праксу. И због тога је велика - то ће донети много добрих ствари у свом животу.

Ако
ваш фокус је дубљи трансформација и духовни развој,
Међутим, онда свесност медитација може да буде само почетни корак за
ти. Одавде онда да пређемо на випассана, зазена, или друге врсте
медитације.
Доброта Медитација (метта Медитација)
Оригин & Значење

доброта медитација
хттпс://вхат-буддха-саид.нет/Пицс/деер.фриендлинесс.гиф

метта је
пали реч која значи доброту, доброту и добру вољу. ово
пракса потиче из будистичких традиција, посебно тхераваде
и Тибетански лозе. “Саосећање медитација” је савремени
научна област која показује

ефикасност метта и сродних медитативни пракси.

демонстрирао
Предности су: јачање своју способност да саосећа са
други; развијање позитивних емоција кроз саосећање, укључујући и
више љубави однос према себи; повећана самоприхватање;
већи осећај надлежности око нечијег живота; и повећан осећај
сврха у животу (опширније у нашем другом пост).
Како се то ради

Један
седне у медитацији позицију, са затвореним очима, и ствара у
Његов ум и срце осећања љубазности и доброчинства. Почните тако
развоју љубављу према себи, онда се ка
други и сва бића. Обично се ова прогресија саветује:

    себе
    
добар пријатељ
    
“неутралном” лице
    
тешка особа
    
сва четири наведено једнако
    
а затим постепено цео универзум


осећају да се развија је да у жели срећу и благостање за
све. Ова пракса може бити потпомогнуто рецитују одређене речи или реченице
који евоцира “безграничну срдачан осећај”, види се
патње других и слање љубав; или замишљајући стање
други је, и желећи му срећу и мир.

Што више вежбате ову медитацију, на више радости ћете доживети. То је тајна Матхиеу Рицхарда среће.

    “За
    
Онај ко присуствује правилно ослобађању од срца до доброту,
    
унарисен болестан воља не настаје и настало лоше воље је напуштен “-. Буда

У овом чланку, Ема Сеппала, др истражује 18 научно доказане предности љубављу медитације.
Да ли је то за мене?

су
понекад престрог према себи или на друге? Или осећате као да ти треба
да се побољша своје односе? Љубављу медитација ће вам помоћи.
То је корисно и за несебичне и себичном људи, и то
ће помоћи повећати општи ниво среће. Не можете осетити
љубав и депресија (или било који други негативан осећај) Ат тхе
Исто време.

Такође се често препоручује, по будистичким наставника, као противотров за питања несаница, ноћне море, или љутње.

хттп://студи.цом/артицлес/Лист_оф_Фрее_Онлине_Цоммуницатионс_Цоурсес_анд_Цлассес.хтмл

хттп://цс.бровн.еду/цоурсес/цс024/онлинеРеадинг.хтмл

Пали реч дан за 07. јун 2016

дхаја - застава, застава; ознака, амблем, знак, симбол

Пали реч дан за 08. јун 2016

парицарана - нега, пажња, брига; задовољство, Феастинг, задовољство

метта је
пали реч која значи доброту, доброту и добру вољу. ово
пракса потиче из будистичких традиција, посебно тхераваде
и Тибетански лозе. “Саосећање медитација” је савремени
научна област која показује

ефикасност метта и сродних медитативни пракси.

демонстрирао
Предности су: јачање своју способност да саосећа са
други; развијање позитивних емоција кроз саосећање, укључујући и
више љубави однос према себи; повећана самоприхватање;
већи осећај надлежности око нечијег живота; и повећан осећај
сврха у животу (опширније у нашем другом пост).
Како се то ради

Један
седне у медитацији позицију, са затвореним очима, и ствара у
Његов ум и срце осећања љубазности и доброчинства. Почните тако
развоју љубављу према себи, онда се ка
други и сва бића. Обично се ова прогресија саветује:

    себе
    
добар пријатељ
    
“неутралном” лице
    
тешка особа
    
сва четири наведено једнако
    
а затим постепено цео универзум


осећају да се развија је да у жели срећу и благостање за
све. Ова пракса може бити потпомогнуто рецитују одређене речи или реченице
који евоцира “безграничну срдачан осећај”, види се
патње других и слање љубав; или замишљајући стање
други је, и желећи му срећу и мир.

Што више вежбате ову медитацију, на више радости ћете доживети. То је тајна Матхиеу Рицхарда среће.

    “За
    
Онај ко присуствује правилно ослобађању од срца до доброту,
    
унарисен болестан воља не настаје и настало лоше воље је напуштен “-. Буда

У овом чланку, Ема Сеппала, др истражује 18 научно доказане предности љубављу медитације.
Да ли је то за мене?

су
понекад престрог према себи или на друге? Или осећате као да ти треба
да се побољша своје односе? Љубављу медитација ће вам помоћи.
То је корисно и за несебичне и себичном људи, и то
ће помоћи повећати општи ниво среће. Не можете осетити
љубав и депресија (или било који други негативан осећај) Ат тхе
Исто време.

Такође се често препоручује, по будистичким наставника, као противотров за питања несаница, ноћне море, или љутње.

хттп://студи.цом/артицлес/Лист_оф_Фрее_Онлине_Цоммуницатионс_Цоурсес_анд_Цлассес.хтмл

хттп://цс.бровн.еду/цоурсес/цс024/онлинеРеадинг.хтмл

Пали реч дан за 07. јун 2016

дхаја - застава, застава; ознака, амблем, знак, симбол

Пали реч дан за 08. јун 2016

парицарана - нега, пажња, брига; задовољство, Феастинг, задовољство……

WordPress database error: [Table './sarvajan_ambedkar_org/wp_comments' is marked as crashed and should be repaired]
SELECT COUNT(comment_ID) FROM wp_comments WHERE comment_post_ID = 3892 AND comment_approved = '1';

WordPress database error: [Table './sarvajan_ambedkar_org/wp_comments' is marked as crashed and should be repaired]
SELECT COUNT(*) FROM wp_comments WHERE comment_post_ID = '3892' AND comment_approved = '1'

comments (0)
1896 Thu 16 Jun 2016 LESSONS from INSIGHT-NET-Hi Tech Radio Free Animation Clipart Online A1 (Awakened One) Tipiṭaka Research & Practice University in Visual Format (FOA1TRPUVF) on Free Online Electronic Visual Communication Course Pāli Word a Day for June 09, 2016 pamāda — carelessness, negligence, indolence, remissness http://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/ctmwelcome_e0.gif TO through http://sarvajan.ambedkar.org https://awakenmediaprabandhak.wordpress.com/ Button Plant Green Butterfly E Mail Animation Clip buddhadawakenone@gmail.com sarvajanow@yahoo.co.in Classical Buddhism (Teachings of the Awakened One with Awareness) belong to the world, and everyone have exclusive rights:JCMesh J Alphabets Letter Animation ClipartMesh C Alphabets Letter Animation Clipart is the most Positive Energy of informative and research oriented site propagating the teachings of the Awakened One with Awareness the Buddha and on Techno-Politico-Socio Transformation and Economic Emancipation Movement followed by millions of people all over the world in 105 Classical languages. Rendering exact translation as a lesson of this University in one’s mother tongue to this Google Translation and propagation entitles to become a Stream Enterer (Sottapanna) and to attain Eternal Bliss as a Final Goal. Tipitaka The Pali Canon Sutta Piṭaka — The basket of discourses — [ sutta: discourse ] Live and Dare http://liveanddare.com/types-of-meditation/ Master Your Mind, Master Your Life Types of Meditation – An Overview of Meditation Techniques in Classical English,Irish- Classical hÉireann,Italian-Clasaiceach Italian,Javanese- Jawa Klasik,Kazakh-классикалық қазақстандық,Kurdhish (Kurmanji),Latin-LXVII) Classical Latin,Latvian- Klasiskā latviešu,Lithuanian- Klasikinė lietuvių,Luxebourgish- Klassik Luxebourgish
Filed under: General
Posted by: site admin @ 5:32 am


1896  Thu 16 Jun 2016

LESSONS

 from

INSIGHT-NET-Hi Tech Radio Free Animation Clipart Online A1 (Awakened One) Tipiṭaka Research & Practice University
in Visual Format (FOA1TRPUVF)

on Free Online Electronic Visual Communication Course

Pāli Word a Day for June 09, 2016

pamāda — carelessness, negligence, indolence, remissness

http://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/ctmwelcome_e0.gif

TO

through http://sarvajan.ambedkar.org

https://awakenmediaprabandhak.wordpress.com/


Button Plant Green Butterfly E Mail Animation Clip

buddhadawakenone@gmail.com


sarvajanow@yahoo.co.in
Classical Buddhism (Teachings of the Awakened One with Awareness) belong to the world, and everyone have exclusive rights:JCMesh J Alphabets Letter Animation ClipartMesh C Alphabets Letter Animation Clipart

is the most Positive Energy of informative and research oriented site propagating the teachings of the Awakened One with Awareness the Buddha and on Techno-Politico-Socio
Transformation and Economic Emancipation Movement followed by millions
of people all over the world in 105 Classical languages.


Rendering
exact translation as a lesson of this University in one’s mother tongue
to this Google Translation and propagation entitles to become a Stream

Enterer (Sottapanna) and to attain Eternal Bliss as a Final Goal.


Tipitaka


The Pali Canon


Sutta Piṭaka


— The basket of discourses —
[ sutta: discourse ]

Live and Dare

http://liveanddare.com/types-of-meditation/

Master Your Mind, Master Your Life

Types of Meditation – An Overview of  Meditation Techniques


in Classical English,Irish- Classical hÉireann,Italian-Clasaiceach Italian,Javanese- Jawa Klasik,Kazakh-классикалық қазақстандық,Kurdhish (Kurmanji),Latin-LXVII) Classical Latin,Latvian- Klasiskā latviešu,Lithuanian- Klasikinė lietuvių,Luxebourgish- Klassik Luxebourgish,
61) Classical Irish
61) Classical hÉireann

1896 Thu 16 Meith, 2016

CEACHTANNA
 
ó

INSIGHT-NET-Hi Tech Radio Free Beochan Clipart Online A1 (awakened hAon) Tipiṭaka Taighde & University Cleachtas
i bhFormáid Amharc (FOA1TRPUVF)

ar líne saor in aisce Leictreonach Cúrsa Cumarsáid Radharcach
Pali Focal Lá le haghaidh 9 Meitheamh, 2016

pamāda - carelessness, faillí, indolence, remissness

http://buddhadharmaobfinternational.files.wordpress.com/2011/01/ctmwelcome_e0.gif

CHUN

trí http://sarvajan.ambedkar.org

https://awakenmediaprabandhak.wordpress.com/

Button Gléasra Green Féileacán E Mail Beochan Clip

buddhadawakenone@gmail.com

sarvajanow@yahoo.co.in
Clasaiceach Búdachas (Teachings de One awakened le Feasacht) is leis
an domhan, agus tá gach duine cearta eisiacha: JCMesh J Aibítir Litir
Beochan ClipartMesh C aibítrí Litir Beochan Clipart

an chuid is mó Dearfach Fuinnimh faisnéiseach agus taighde láthair
dírithe iomadaithe an teachings an One awakened le Feasacht an Buddha
agus ar Teicneo-Polaitiúil-Socio
Claochlú agus Eacnamaíoch Fuascailt Gluaiseacht dhiaidh milliúin
de na daoine ar fud an domhain i 105 teanga Clasaiceach.

rindreáil
aistriúchán cruinn mar cheacht ar Ollscoil seo i gceann ar mháthairtheanga
a ghabhann leis an Google Aistriúchán agus iomadú i dteideal a bheith ina Sruth

Enterer (Sottapanna) agus a bhaint amach Eternal Bliss mar Sprioc Deiridh.

Tipitaka

An Canónach Pali

Sutta Piṭaka

- An ciseán discourses -
[Sutta: dioscúrsa]
Beo agus Dare

http://liveanddare.com/types-of-meditation/

Máistir Your Mind, Máistir Do Bheatha

Cineálacha Meditation - Forléargas ar Teicnící Meditation

i Clasaiceach mBéarla,

Ionad meditation sambodhi Buddhist Srí

http://www.accesstoinsight.org/tipitaka/

Tipitaka
An Canónach Pali
© 2005
Féach freisin Innéacs Sutta; Aistriúcháin ag Aistritheoir

    Vin
    
DN
    
MN
    
SN
    
An tiontú oifigiúil
    
KN

    KHP
    
Dhp
    
Ud
    
iti
    
Sn
    
vv
    
pv
    
Thag
    
thig
    
Nm
    
Miln

An Tipitaka (Pali TI, “trí,” + pitaka,
“Ciseáin”), nó Pali Canónta é, a bhailiú bunscoile teanga Pali
téacsanna atá mar bhunús leis doctrinal de Theravada Búdachas. An
Tipitaka agus na téacsanna paracanonical Pali (tráchtaireachtaí,
chronicles, etc.) ionann le chéile an comhlacht iomlán de théacsanna
Theravada clasaiceach.

Is é an canóin Pali comhlacht mór na litríochta: in aistriúchán Béarla
na téacsanna chur suas go dtí na mílte leathanach priontáilte. An chuid is mó (ach ní ar fad) de
Tá an Canónach foilsithe cheana féin i mBéarla thar na blianta.
ach tá codán beag de na téacsanna atá ar fáil ar an suíomh gréasáin,
Is féidir an bailiúchán seo a bheith ina áit mhaith le tosú.

Is iad na trí rannán na Tipitaka:

Vinaya Pitaka
    
An bailiúchán de théacsanna a bhaineann le rialacha iompair a
rialaíonn na cúrsaí laethúla laistigh den Sangha - an pobal na bhikkhus
(manach ordained) agus bhikkhunis
    
(Mná rialta ordained). I bhfad níos mó ná ach liosta de na rialacha, an Vinaya
    
Áirítear Pitaka freisin na scéalta taobh thiar de na tionscnaimh de gach riail,
    
ag soláthar mionchuntas réiteach an Buddha ar an gceist
    
conas a choimeád ar bun chéile phobail laistigh de mór agus ilghnéitheach spioradálta
    
pobail.
Sutta Pitaka
    
An bailiúchán de suttas, nó discourses, tugtha don Buddha
    
agus roinnt de dá dheisceabail is gaire, ina bhfuil go leoir na teachings lárnach
    
de Theravada Búdachas. (Níos mó ná míle aistriúcháin Sutta
    
. Ar fáil ar an suíomh gréasáin seo) Tá na suttas roinnt i measc cúig nikayas (bailiúcháin):

        Digha Nikaya - an “bailiúchán fada”
        
Majjhima Nikaya - an “bailiúchán lár-fhad”
        
Samyutta Nikaya - an “bailiúchán grúpáilte”
        
Anguttara Nikaya - an “bailiúchán thuilleadh-áireamh”
        
Khuddaka Nikaya - an “bailiúchán de théacsanna beag”:
            
Khuddakapatha
            
Dhammapada
            
Udana
            
Itivuttaka
            
Sutta Nipata
            
Vimanavatthu
            
Petavatthu
            
Theragatha
            
Therigatha
            
Jataka
            
Niddesa
            
Patisambhidamagga
            
Apadana
            
Buddhavamsa
            
Cariyapitaka
            
Nettippakarana (san áireamh ach amháin sa chéad eagrán Burmais an Tipitaka)
            
Petakopadesa ( “”)
            
Milindapañha ( “”)

Abhidhamma Pitaka
    
An bailiúchán de théacsanna ina bhfuil na prionsabail is bun doctrinal
    
i láthair sa Pitaka Sutta a atheagrú agus a atheagrú isteach
    
creat córasach is féidir a chur i bhfeidhm ar le himscrúdú ar an
    
nádúr intinne agus ábhar.

http://www.buddha-vacana.org/suttapitaka.html

crann

Sutta Piṭaka

- An ciseán discourses -
[Sutta: dioscúrsa]

Tá Piṭaka Sutta an croílár an teagaisc an Buddha
maidir leis an Dhamma. Tá níos mó ná deich míle suttas. Is é
roinnte i gcúig bailiúcháin dtugtar Nikāyas.

Dīgha Nikāya
    
[Dīgha: fada] Bailíonn an Nikāya Dīgha 34 de na faide
    
discourses a thug an Buddha. Tá leideanna éagsúla go leor de
    
Tá siad breiseanna déanach leis an gcorpas bunaidh agus na questionable
    
bharántúlacht.
Majjhima Nikāya
    
[Majjhima: mheán] An Nikāya Majjhima Bailíonn 152 discourses de Buddha le fad idirmheánach, ag déileáil le hábhair éagsúla.
Saṃyutta Nikāya
    
[Samyutta: grúpa] An Nikāya Saṃyutta Bailíonn na suttas